Прескочи до съдържание

Поздрави от Емиратите и от мен :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте.

Да започна с това, че оценявам фантастичния шанс да се рег-на във форум и сефте да установя, че този ник не е още зает.  :D 
Имам този недостатък най-основно, че не мога да се изразявам с малко приказки... то сега не звучи сериозно, но да видите, ако се почувствам комфортно насам. ;)

От не много години съм в емиграция, в момента живея в Дубай, предходната дестинация беше Китай, а следващата дано скоро да я измислим. Пътешествията ни се разредиха предвид двете растящи деца, но каквото можахме, изръшкахме и дай, Боже, още много пъти по толкова.
Имам си няколко фикс-идеи за в бъдеще като Гибралтар, Израел, Капо Верде, о-в Бруней (за гъзарията) и Лас Вегас плюс няколко от големите европейски столици, които не биха били фантазия, ако имахме достъп до лоу-кост превозвачи, ама здраве. :)  
Общо взето ме влече туризъм по чужди култури и особено религиозни храмове, също така дестинации, които са безопасни, а беднотията и разсипията ме угнетяват. Не бих стъпила в Африка, Индия, но пък си умирам да се радвам на и да дрънкам за Сингапур. :rolleyes: 

Очаквам във форума достатъчно компетентни люде, бродили из Европите, Щатите и известните тур-дестинации до премала - ще се логвам, за да мога, ако някой има нужда, да предложа конкретни акъли за хора, посещаващи ОАЕ +/- Оман (за там още трупаме биография). :)      

• Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)

@stenk, ама забравих как се цитираше в html...

Анджак, покрай тая работа достигнах до Магеланци и упорито ръся акъли, щото знаш ли кога и кой ще намине да ги потреби.  ;)  :D Малко не се вписвам в тарапаната, ама нищо - и боядисаните врабчета си имат чар.  :rolleyes: 

Ейй, страхотни хоризонти ще ни се отворят с тая зарибявка и изобщо на много народ, който може умно да си планира нещата. До вчера не се бях замисляла колко много неща изведнъж могат да станат възможни...... и е адски вълнуващо. :D  

Редактирано от Mila
  • Харесвам 1
Публикувано:

Няма такива фонтани - най красивите са във Дубай. Предполагам, че можеш ежедневно да им се наслаждаваш.

Няма такива като кои?  :rolleyes: 

Голяма красота са фонтаните в Dubai Mall, наскоро през един festive period се сетиха за комбинират хореографията и музиката с лазери и това - в два мола паралелно по няколко пъти на вечер светлинно шоу и ефектът баят се подсили. Като цяло 2-3 пъти да ги види човек стига - ако се залута в Дубай Мол, може да излиза на всеки 20 минути да им се радва за по 8 минути пърформънс. :P Готино е, в Тубата има доста клипчета - който ходи до Бурж Калифа (ДЕНЕМ се ходи там! :D ), на стъмване може да види и пеещите фонтани.

Аз винаги се сещам за сингапурските на Самоса... там беше по-тежка организацията - билети, дебнеш час и т.н... беше преди години. В Дубай е по-flexible.    

Публикувано:

Няма такива като кои?  :rolleyes: 

Голяма красота са фонтаните в Dubai Mall, наскоро през един festive period се сетиха за комбинират хореографията и музиката с лазери и това - в два мола паралелно по няколко пъти на вечер светлинно шоу и ефектът баят се подсили. Като цяло 2-3 пъти да ги види човек стига - ако се залута в Дубай Мол, може да излиза на всеки 20 минути да им се радва за по 8 минути пърформънс. :P Готино е, в Тубата има доста клипчета - който ходи до Бурж Калифа (ДЕНЕМ се ходи там! :D ), на стъмване може да види и пеещите фонтани.

Аз винаги се сещам за сингапурските на Самоса... там беше по-тежка организацията - билети, дебнеш час и т.н... беше преди години. В Дубай е по-flexible.    

Да, тези пред Халифа имам предвид. Особено ми хареса множеството музикални пърформанси съчетани със светлина. Три дни подред все там се завирахме :)

А иначе за Сентоса си права по-трудно е, но пък сега си имат пред Марина бей - звук и светлина и малко вода. Безплатни са и можеш да ги гледаш от откритите кафета, където се и пуши :unsure:. На темата фън-шуй фонтани, в Сингапур са много напред.

• Харесвам 1
Публикувано:

Тия пред Marina Bay Sands са супер постни и едва ли може да се сравняват с Дубайските . "Звук и Светлина" във Влико Търново е много по-изпипано. Не съм очаквал кой знае какво , но си беше голямо разочарование. На Сентоса вече си е шоу ...колко е хубаво , че азиатците са толкова дребни и с моите метър и седемдесет и три се чуствам великан:-)

• Харесвам 1
Публикувано:

Изказа ти се лее с лекота, така че няма значение колко е обемен, добре дошла и с новата линия на уиз е добре да имаме постоянен експерт от Дубай. От бъдещите екстри ще е да си имаме нещо подобно на Destination Expert от Trip Advisor, ще ги избирам внимателно, ма вече си кажи речи с един крак командирована, когато това се случи :)

P.S. имаш бутонче Цитат долу вдясно, няма нужда да се занимаваш с bbcode и html, а пък с мултицитат може да маркираш всички мнения, на които да отговориш наведнъж :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Тия пред Marina Bay Sands са супер постни и едва ли може да се сравняват с Дубайските . "Звук и Светлина" във Влико Търново е много по-изпипано. Не съм очаквал кой знае какво , но си беше голямо разочарование. На Сентоса вече си е шоу ...колко е хубаво , че азиатците са толкова дребни и с моите метър и седемдесет и три се чуствам великан:-)

Прав си, значително по-постни са. Но понеже с Mila от Дубай за Сингапур се заговорихме. А иначе, тази година имат нови неща и от другата страна на Marina Bay. Направиха ограмен парк. С водопади, градини и други чудесии.

sin-mb.jpg

• Харесвам 2

Gardens By the Bay, ихууу - беше ми фикс-идея да ги видя градините, леле така се бях наточила!... :D (декември ми се откри шанс) добре, че Марина Бей Сандс им е в съседство, иначе го пропусках големия landmark като стой, та гледай. :))))
Но не можах да обходя, пусто, дърветата по висящото мостче.......... и двата пъти хванах валеж с вятър и не щяха да ми вземат парите и туй то.  :huh: Да не дава Господ никому такъв турист-късмет! :)

А някой, апропо, обръщал ли е внимание на водното торнадо пред Марина Бей Сандс? Поне в моята стромна тур-биография такова нещо си е уникална уникалност... ама като рачих за интересното да го снимам само отгоре и забравих да видя какво е отдолу. :)

Редактирано от Mila
Публикувано:

Хванала си сигурно баш дъждовния сезон ... Аз станах част от историята - три дни Сингапур без капчица дъжд -:)

Публикувано:

Не мога даже да си ги представя - 3 дни без дъжд!  :mellow: Декемврийската ситуация беше различна, синьо небе макс до 11 ч, оттам насетне - само сиво, пороища по няколко пъти на ден, но поне разбрах защо всички мацки са по голи крака. :P Пък и на фона на дубайския горещиняк Сингапур си идва като тотална отмора. :)

Сега видях как съм се изложила по-горе, говоря за нек'ви Самоса фонтани... (имайки предвид Сентоса) мисля, че заради  листите за самоса, които купуваме тук и са мейд ин Сингапур. ;)   

Публикувано:

И аз бях чувал , че целогодишно вали близо до екватора , но явно има и по-сух сезон. Страхотно синьо небе от сутрин до вечер само дето слънцето е все над тебе и сянка няма нийде :-)

Кое е най-икономичното придвижване оттам до Куала Лумпур? Железници, bus?

Влак втора класа е около 11 евро , полет с Air Asia около 25 -30 евро. , буса е около 25 евро. .Препоръчвам полет.

Ние избрахме нощния влак , защото летището на Куала Лумпур е на 70 км. извън града .

Така имахме цял свободен ден в К.Л. и после с влака в 23.15 на сутринта към 07.00 бяхме в Сингапур , та спечелихме цял един ден дето иначе щеше да мине по летищата. Ако не сте притиснати от времето полета разбира се е много по- добър избор.

аха ти питаш за наобратно - тогава влака е на цената на полета, От Сингапур към К.Л. макар и един и същ влак е двойно по-скъп ... Някакъв парадокс.

Редактирано от stenk
Публикувано:

Да, посока Сингапур - К.Л., но така питам, че ако сама трябваше да си отговарям... ;))))))
Бърз трип еднодневен до К.Л. и обратно - ако разликите между летене и возене в bus не са драстични, и аз предпочитам летене. Знам, че с организирани ходения с железници/bus не е същото, като сам да си сглобиш itinerary и да зависиш от собственото си време и планове, затова и много-много не обърнах внимание на офертите за такива организирани трипове. :) 

Публикувано:

Да, посока Сингапур - К.Л., но така питам, че ако сама трябваше да си отговарям... ;))))))

Бърз трип еднодневен до К.Л. и обратно - ако разликите между летене и возене в bus не са драстични, и аз предпочитам летене. Знам, че с организирани ходения с железници/bus не е същото, като сам да си сглобиш itinerary и да зависиш от собственото си време и планове, затова и много-много не обърнах внимание на офертите за такива организирани трипове. :)

Освен вездесъщите от AirAsia има и няколко други лоу-коста. Всъшност самолетите ако се не лъжа бяха като маршрутки на 40-50 минути от Сингапур за К.Л.

Без затруднение ще намериш билети за няколко евро в посока, но както и Stenk отбеляза от летището имаш близо час до централните части.

• Харесвам 1
Публикувано:

Да има и други , като цените почват дори от 1 евро , но и най-евтините с таксите за плащане  , евентулано багаж стават поне 25-30  евро. Разбира се това са смешни суми , но нали да сме изчерпателни :- ) 

За day trip ще е доста натоварващо , почти невъзможно . От централен Сингапур да кажем Raflles Place до летище Чанги е около 40 мин.- при нас се счупи влакчето и стана над час и нещо ... да и в Сингапур не всичко е перфектно ;-)

После от КLIA до централен Kuala Lumpur са около час и 10 минути с шатъла. Като сметнеш  , че поне 40 минути преди полета трябва да си на летището  , и то време не остана за нищо.

С една нощувка вече е много по-добър вариант.

Публикувано:

С риск да ми се разсърдите, ама тези неща дето ги коментирате не би ли трябвало някъде другаде да са, защото са доста полезни.

След време някой нов като дойде, надали ще търси във форума за "Добре дошли! Представете се." полезна информация за Дубай, Абу Даби, Сингапур и Куала Лампур....

Публикувано:

С риск да ми се разсърдите, ама тези неща дето ги коментирате не би ли трябвало някъде другаде да са, защото са доста полезни.

След време някой нов като дойде, надали ще търси във форума за "Добре дошли! Представете се." полезна информация за Дубай, Абу Даби, Сингапур и Куала Лампур....

Новия ще си пусне нова темичка и ще си я получи информацията :) Този раздел си е малко офф топик и имам намерение на тоя етап да го оставя така. Да има ценна информация тук, доста, но не смятам че е нещо, което не би било налично в останалите форуми, ако се наложи.

Публикувано:

Новия ще си пусне нова темичка и ще си я получи информацията :)

Надявам се да е така в бъдеще.

Само да не дойде време, когато някой като пита с нова темичка, за добър ден да му се нахвърлят, защо не си е пуснал търсачка първо....което си е довод де... :)

За теб, Георги, съм разбрал, че си търпелив и безкрайно услужлив човек, но рано или късно тук ще се появят форум-модератори и дано да няма обидени новодошли..... ;)

Публикувано:

Спокойно, надявам се да не стигаме до там да пренасочваме към търсачката, аз поне нямам намерение да го правя, естествено да не се заричам, но мисля че с подходящо организиране на информацията няма да има проблеми. 

А модераторите, когато ги проима живот и здраве, нали аз ще си ги избирам :)

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.