Прескочи до съдържание

Съвети за няколко пътувания от любов към Индия :)

Kamura

Препоръчани мнения

Здравейте,

Казвам се Невена,

Обичам много да пътешествам.....

Вече децата ми са по-големи и имам тази възможност 🙂

Всъщност през целия си живот съм обичала да пътувам .... правехме го дори и когато децата ни бяха по-малки (заедно с тях)

Работата ми е свързана с въздушния карго бизнес... така че и по работа пътувам.

Попаднах на Магеланци докато търсех тема за самостоятелно пътуване до Индия... Намерих и ми беше много интересно

споделеното от Milenita.

От началото на миналата година се влюбих в Индия. Октомври миналата година се включихме в групова екскурзия до Златния Триъгълник.

Невероятна държава!!!!!!!!!!! Ще се връщам колкото пъти успея.... отново и отново.

Все още живея с чувството, с което ме зареди...

За началото на другата година организирам малка група ( 7 човека сме ). Отново ще видим Делхи, Джайпур и Агра, като този път съм

включила Джодхпур и Удайпур. От тук организацията я правя аз, като от първото пътуване се запознах с местен екскурзовод, който ще бъде

през цялото време с нас и ми помага за организацията там. Наели сме малко бусче, което ще бъде с нас през цялото време, и имаме един

вътрешен полет....

Ще спим в хотели и в къща за гости.

Вълнувам се много от това предстоящо пътешествие и броя оставащите месеци.........Които за съжаление все още са твърде много.

Да не забравя и още нещо 🙂 Уча и Хинди от миналата година. В началото започнах сам, но това е голямо предизвикателство и от

няколко месеца си имам и учителка...

Много ми се иска да намеря съмишленици и да направя и пътуване до Индия с един или двама човека, защото честно казано

сама все още ме е страх да посетя тази невероятна държава ....

Невена

• Харесвам 10
  • Браво 5
Връзка към коментар

Здравей, Невена! Добре дошла сред нас! Предполагам, че си писала под голямо вълнение и поради това поста е с леко объркано звучене. 

Доколкото разбирам вече си посетила веднъж Индия и сега ще е за втори път, но вече със самостоятелна организация, в която си включила и група приятели, желаещи да посетят Индия. Вероятно търсиш по-опитни Магеланци, които да се присъединят към вас, за да имаш помощ по организацията от тях? 

Освен Миленита, която наистина направи уникално пътуване до там има и други Магеланци и с добри познания за страната. Тагвам @Happy_Traveler, @Здравко Ангел, за да видят въпроса ти.

Имаме и една индийска снаха, която живее в Индия, дано види темата или някой, ако се сети името да я таг е. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравей, Mililia,

Много ти благодаря!

Явно съм звучала наистина хаотично 🙂

Всъщност: веднъж бях в Индия през октомври 2017, през февруари 2019 ще я посетим за втори път заедно с приятели.

Търся съмишленици за още едно (всъщност трето пътуване), което да направя .... Все още няма идея за кога - приемам всякакви предложения и идеи... Може да е преди или след февруари другата година..

И нямам идея с колко човека... Може да е само с още един или двама.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Здравко Ангел

Не знам дали като сте пътували до Джайпур сте минали да видите водохранилището Абанери - много е впечатляващо.

Иначе между Удайпур и Джодхпур е джайнисткият храм Ранакпур - отворен е за посещение след 12 на обяд. Може да прочетете някои неща за джайнизма преди да го посетите, че ние не бяхме запознати и впоследствие четохме.

В Удайпур си намерихме много як ресторант, намира се точно до реката:

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g297672-d3844326-Reviews-Chirag_Roof_Top_Restaurant-Udaipur_Udaipur_District_Rajasthan.html

А при Джодхпур е храмът на богинята Карни, в който е голяма лудница, защото влизаш вътре бос и около краката ти се стрелкат хиляди плъхове.

Не знам дали ще имате време да отидете до Навалгар, където има много красиви стари къщи, наречени хавели, които целите са изрисувани.

Иначе и двата града са прекрасни - Удайпур е целият в бяло, Джодхпур - в синьо. Задължително си вземете лодка като сте в двореца в Удайпур, за да отидете до Jag Mandir, който е в средата на езерото Пичола. Дворецът сам по себе си е чудесен, ама има толкова посетители, че не може да се диша вътре, освен това знаеш какво е разбирането на индийците са лично пространство 🙂

Редактирано от Здравко Ангел
  • Харесвам 4
  • Шок 1
Връзка към коментар

Много благодаря за страхотните препоръки!

Не, не сме ходили до водохранилището Абанери и задължително ще го посетим, както и ще предложа да видим храма Ранакпур.

До Навалгар най-вероятно този път няма да успеем да стигнем 😞

Приемам всякакви други идеи и предложения 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бихте могли до отидете в Бундир не е много далеч от Удайпур /по индийските стандарти/. Тамошната миниатюрна школа е била много известна--характерният цвят е тюркоаз. Градчето е живописно синьо с изключително красив дворец, залата, която най-много ме впечатли е със Кришна Лийла сцени в тюркоаз. Хотел Казера мисля, че се казваше е много приятен - в стара хавели, целите стени са изписани с типични сцени от местен художник. Картините на този художник са страхотни находки, тъй като той рисува върху всякаква хартия /аз попаднах на рисунка върху архивирано съдебно дело от 1947 г, използва я в композициите. Близо до Удайпур е крепостта Чандигар, известна с големия джохар. 2 малко известни храмови места в района са Биджолиа /джайнистки и хиндуистки/ и Менал /атмосферата е все едно си в предверието на Луцифер/. Ако имате възможност, непременно и Пушкар.          

Също така, ако имате възможност--рисуваните къщи в Шекхавати.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Много благодаря!

Събирам всички предложения 🙂 И на място с нашия екскурзовод ще обсъдя всичко което можем да включим в програмата ни.

Ако не успеем да видим всичко, ще имаме възможност да ги посетим при следващите ми пътувания до Индия....

Връзка към коментар

Добре дошла и тук @Kamura 🙂

Преместих темата в подфорум Индия и смених заглавието да е малко по-описателно, ако искаш да го променим само кажи 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, благодаря!

Така е супер....

И аз си мислех, че е по-добре да бъде с друго заглавие 🙂 🙂

Вече включихме и Аbhaneri в програмата за пътуването ни през Февруари.

И още нещо относно идеите ми за Индия:

Много искам да присъствам на техния фестивал Холи.

Другата година се пада на 21 Март. Много е вероятно да реша и да отида в Матура, но само за 3 дни...

Най-вероятно ще си търся компания от 1 или 2 човека....

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.