Прескочи до съдържание

Автогара Солун - практически въпроси при нощно пътуване

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте!

Извинявам се, ако вече има подобна тема, моля админите да преместят питането, ако нещо съм я пропуснала.

Предстои ни пътуване до Солун с късен автобус, който трябва да пристигне към 1.30 - 2 часа през нощта. На другия ден се събираме с още приятели и продължаваме пътешествието заедно, но докато се съберем, ще трябва да намерим някакво място за нощувка.

Въпросът ми е каква е ситуацията с транспорта на солунската автогара в този късен час? Виждам, че има поне един нощен автобус, който свързва автогарата с летището, но не знам дали може да ни свърши работа евентуално и до града. Също, може ли да се разчита на таксита, които да вземем на място, или по-скоро да ги избягваме? Изобщо как е районът наоколо, има ли евентуално прилични места за спане, които да не са свързани с много разходки посреднощ (две мацки сме с клонящо към нула познаване на града и абсолютно нулево познаване на автогарата и околностите). Всякакви съвети ще са ми добре дошли, просто не знам какво да очаквам и как е най-добре да се организираме.

Благодаря предварително и хубав ден на всички 🙂

Публикувано:

Има нощни автобуси от автогарата до центъра и от там към летището.

Актуална информация е добре да получите от сайта им, защото непрекъснато има промени.

http://ktelmacedonia.gr/en/content/Location.168/

Ако не намерите информация за нощните автобуси, пишете.

• Харесвам 2
Публикувано:

Да, по-добре е да се слезе на гарата. А автобуса за летището минава през целия център, така че може спокойно да се използва, местните младежи с него се прибират от клуб.

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Скоро го направих същия преход и мисля, ще бъда доста полезен.

От Автогара Македония до летището постоянно има автобуси и през нощта на 1час със сигурност, може и на 30мин. да са не съм сигурен, номера е X1 вече , не N78 както преди.През нощта бе 25 градуса...подгответе се за жега уникална...

На 20мин път пеш от автогарата...минава се моста и се върви по пътя имам адрес и координати и ФБ детайли на една Българка местна бабка дава квартира за 10Евро на човек и е чисто.Та спахме там - през нощта не е кой знае колко опасно - ако няма багаж може да се върви...има хора, защото такситата са скъпички през нощта може би 20Евро ще отиде, просто ще се наспите евтино е , но преценете. Пишете на лично да дам координати.

Точно на автогарата има 50тина навлека бежанци, забрадени всякакви стоят вътре и се карат с охраната, който и затваря нощем вратите - те искат да си зареждат безплатно телефоните и спят на земята там и по столовете.Иначе на летището може да се спи и стои, но е шумно и...няма седалки вътре в него...но отвън до входа има 🙂

Редактирано от vinidj
  • Харесвам 4
Публикувано: (редактирано)
преди 2 часа, dimitrov6 каза:

Може да слезете  на гарата,която е по-близо до центъра .

Благодаря за информацията, даже не знаех, че има и друга спирка - това ЖП гара ли е, или друга автобусна гара? Как се казва? Извинявам се за въпросите, от сайта на българската автогара изобщо не ми стана ясно кой автобус къде спира и останах с впечатлението, че има само една спирка на основната автогара.

Благодаря!

Редактирано от the7endless
Публикувано:
преди 39 минути , the7endless каза:

Благодаря за информацията, даже не знаех, че има и друга спирка - това ЖП гара ли е, или друга автобусна гара? Как се казва? Извинявам се за въпросите, от сайта на българската автогара изобщо не ми стана ясно кой автобус къде спира и останах с впечатлението, че има само една спирка на основната автогара.

Благодаря!

Това е ЖП гара Солун.Казвате на шофьора,че искате да слезете там

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.