Прескочи до съдържание

Помощ за летище Варшава-с кой автобус до Стария град?


Препоръчани мнения

Здравейте, утре ще пътувам през Варшава до Дюселдорф със осем часа престой във ВАРШАВА.

Бих искала да попитам пътувалите до там, с какъв автобус се стига от летището до центъра-Старе место, колко време се пътува, колко спирки, и дали има смисъл да взема билет за 24 часа, ако ще се налага да пътувам няколко пъти, за да разгледам града, или центъра е компактен и мога да се движа пеша. Ако пък някой сподели и къде може да се хапне нещо типично полско, ще го смятам за бонус и после ще черпя - Оля вече си спечели черпене със съвета да отида непременно в  Карло Мента в РИМ.

Връзка към коментар

Старе мЯсто, местата са в Чехия 😄 

Иначе, автобус 175 - движи се през центъра, после по главната Нови швят, която свършва на площада със замъка. Така че, можеш да слезеш някъде по Нови швят и се разхождаш нататък. Спирка Фоксал е точно в началото на улицата, Университет 01 пък е последната му по тази улица. Но можеш да слезеш и още на централна гара и да видиш първо Двореца на културата и науката, от там също е близко за разходка. Билетчето е 4,40, купува се от автомат преди качване.

 

Центъра не е точно компактен, но интересните неща са навързани. Извън него е само парка Лажиенки и националния стадион, да кажем.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Цитат

Благодаря, Edem, 
Старе място го видях от цитирания линк:) Там пишеше още, че билет за 24 часа е 9 злоти, което ако е валидно все още, означава, че може би си струва да се вземе такъв.

Благодаря за указанията за автобуса, така ще се чувствам по-спокойна. Наистина ли е на 30 минути летището ot центъра?

И още един въпрос-някъде прочетох, че на 30 етаж на  Двореца на културата има панорамна тераса - свободен ли е достъпът до нея, или е с билети?

Връзка към коментар

Дневната карта в момента е 15 злоти, билета от 4,4 е валиден 75 минути, валидират се веднага след качване, защото има контрола и дерат кожи.

Да, наистина са около 30 минути средно, понякога заради трафика може и по-бързо, но и по-бавно. Имай предвид, че съобщават спирките, но понякога се разминават с реалните. 

Билета за терасата е 20 зл през деня, 22 вечерта. Безплатна гледка има от покрива на библиотеката, не е същото, но все пак. Иначе, любимата ми гледка е от кулата на Св. Ана - цената е 5 зл, намира се точно срещу замъка в стария град.

Редактирано от Edem
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.