Прескочи до съдържание

Организация до Малдивите

bratowanowa

Препоръчани мнения

Здравейте! Реших да пусна нова тема, тъй като не намерих къде да си питам въпросите. Та, това ми е първата организация на почивка извън България, моля не ме съдете, че не разбирам нищо. 😄  Говорих с няколко агенции и май стигнахме до извода, че ще е по-добре да си организираме почивката сами, че иначе 5-6к евро нямаше да ни стигнат до никъде. Май намерих някакви билети, но не съм сигурна дали са добре като цена. Гледах ги в сайта fly4free от 20 януари до 31 януари 2018 през Истанбул(престой около 7-8 часа) цената е около 889 паунда, грубо го смятам около 2к лв, добре ли е като цена, видях, че в цената ми влиза багажа, така че това е супер. Та ако билетите са добре, някой ако може да ми помогне да ги букнем и следва голямото чудене. Кой от всички острови да изберем. 😄 Четох, четох и не можах да се спра на никой и май клоня няколко дни на местен остров и няколко дни на резорт, или всички дни на местен остров, но не като Маафуши, че нещо не ми хареса като цяло.  Бюджета ни е около 5к лв, смятам че са достатъчни за такава почивка, може и да го увеличим малко де, ако не стигне. 😄 

Всичко свързано с почивката ще питам тук. Всяко едно мнение и коментар ще са ми от полза. 
Благодаря!  :angel:

Връзка към коментар
преди 34 минути , bratowanowa каза:

Здравейте! Реших да пусна нова тема, тъй като не намерих къде да си питам въпросите. Та, това ми е първата организация на почивка извън България, моля не ме съдете, че не разбирам нищо. 😄  Говорих с няколко агенции и май стигнахме до извода, че ще е по-добре да си организираме почивката сами, че иначе 5-6к евро нямаше да ни стигнат до никъде. Май намерих някакви билети, но не съм сигурна дали са добре като цена. Гледах ги в сайта fly4free от 20 януари до 31 януари 2018 през Истанбул(престой около 7-8 часа) цената е около 889 паунда, грубо го смятам около 2к лв, добре ли е като цена, видях, че в цената ми влиза багажа, така че това е супер. Та ако билетите са добре, някой ако може да ми помогне да ги букнем и следва голямото чудене. Кой от всички острови да изберем. 😄 Четох, четох и не можах да се спра на никой и май клоня няколко дни на местен остров и няколко дни на резорт, или всички дни на местен остров, но не като Маафуши, че нещо не ми хареса като цяло.  Бюджета ни е около 5к лв, смятам че са достатъчни за такава почивка, може и да го увеличим малко де, ако не стигне. 😄 

Всичко свързано с почивката ще питам тук. Всяко едно мнение и коментар ще са ми от полза. 
Благодаря!  :angel:

Не бързайте! Купувала съм скъп билет София-Мале-София, но съм намирала и за 320 евро. Следете катарците.

Почивка на местен остров не е за всеки. Тя е за хора, които могат да направят компромис. Аз трудно го понесох. Надявам се, че за две години са се подобрили условията!Препоръчвам ризорт. Като ще се харчат толкова пари, да бъде истинска почивка. Вземат те от летището с бърза лодка или хидроплан. Храната е добра, съобразена с наличието на европейци. Има спортен център за различни водни спортове. Прекрасна природа и тюркоазена вода. Изборът на ризорт зависи от ценовия клас, който се вмества в бюджета ви. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз не искам да ви притеснявам, но ако бюджетът от 5 хиляди лева е за двамата за всички разходи (т.е. самолети, трансфери, нощувки, храна, напитки и евентуално някоя екскурзийка), може и да не ви е достатъчен. За разлика от повечето дестинации, Малдивите е едно от местата, където може да не е толкова по-скъпо с агенция. Примернo Thomas Cook, ITS и т.н. могат да предложат интересни неща, но най-вероятно ще трябва да е в ниския сезон при този бюджет. Но не е невъзможно де :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 16 минути , ivailo_radev каза:

Аз не искам да ви притеснявам, но ако бюджетът от 5 хиляди лева е за двамата за всички разходи (т.е. самолети, трансфери, нощувки, храна, напитки и евентуално някоя екскурзийка), може и да не ви е достатъчен. За разлика от повечето дестинации, Малдивите е едно от местата, където може да не е толкова по-скъпо с агенция. Примернo Thomas Cook, ITS и т.н. могат да предложат интересни неща, но най-вероятно ще трябва да е в ниския сезон при този бюджет. Но не е невъзможно де 🙂

Въобще не ме притеснявате. 🙂 Бюджетът съм го определила не крайно и той се отнася за самолета и хотела, без разходите от личен характер. Смятам, че все ще има хотели за нашия бюджет. 

Връзка към коментар
преди 7 минути , bratowanowa каза:

Въобще не ме притеснявате. 🙂 Бюджетът съм го определила не крайно и той се отнася за самолета и хотела, без разходите от личен характер. Смятам, че все ще има хотели за нашия бюджет. 

Обръщайте внимание и на другите разходи, може много да променят нещата. Примерно трансфер - според отдалечеността на острова от Мале, цената може да достигне и 300-400 долара ... на човек. Изхранването - ако влезете с полети и хотел в бюджета си, но пък сте само със закуска, то останалите храненета и напитките, може да са около 80-100 долара на човек на ден.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нормалната цена на билет е около 400-450€ в удобен сезон и с малък престой (препоръчвам Катарците) , за ризортите  добра цена на нощувка с всички такси и трансфери е около 500$ на стая , общо при седмична почивка накрая се получава дневна цена от 1000лв при двама участници. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Това е един добър хотел, на който съм бил и е изпитан. В долната ценова категория за Малдивите е, но предлага доста добро качество за цената си. http://embuduvillage.com/last-minute-offers/

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 5 минути , ivailo_radev каза:

Това е един добър хотел, на който съм бил и е изпитан. В долната ценова категория за Малдивите е, но предлага доста добро качество за цената си. http://embuduvillage.com/last-minute-offers/

Здравей. Това е наистина много прилично като цена, както и трансферът е повече от приличен.

Имам един въпрос: В цената виждам е включена храната. Как стои въпроса с напитките?

Благодаря!

Връзка към коментар
преди 9 минути , Rainy каза:

Здравей. Това е наистина много прилично като цена, както и трансферът е повече от приличен.

Имам един въпрос: В цената виждам е включена храната. Как стои въпроса с напитките?

Благодаря!

Ние бяхме в края на 2016 година там. Цените ги помня бегло само, но за някои неща съм сигурен. Първо на закуска са си включени кафе и разните му сокове в цената. Иначе през останалата част от деня си се плащат ако си на пълен пансион или са включени, ако се доплати за ол инклузив (около 40 долара на човек на ден беше доплащането). Ние решихме да не доплащаме, понеже пием и двамата основно вода и по някоя биричка или вино. Бутилка евтино вино беше около 30 долара, 1,5 литра минерална вода беше 2 долара. Една бира (по спомен) около 5 долара. Като цяло прилични цени като за Малдивите. Взехме си 14 дни 3 бутилки вино и всеки ден по около 2 бири на човек средно. Както и всеки ден поне 4 бутилки минерална вода. Общо взето двама човека давахме общо 30-40 долара на ден за напитки, а иначе доплащането за ол инклузив беше 40 на човек. Ама ако човек обича да си пие по цял ден бирички на плажа, по-добре да си доплати за ол инклузив. Но всеки се знае горе-долу колко и какво пие по време на почивка.

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Гледам в Букинг има и доста прилични цени за този период. Например за техните дати, all inclusive, в този хотел е общо 1974 евро. ( Не съм била, нямам лични впечатления, просто погледнах в букинг 🙂 )

https://www.booking.com/hotel/mv/holiday-village-retreat.en-gb.html?aid=304142;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSAlYBGhciAEBmAEuwgEDYWJuyAEM2AEB6AEB-AEIkgIBeagCBA;sid=371b66cd2905abdff34d7b3e1a9fac61;all_sr_blocks=185706401_116947728_0_85_0;checkin=2019-01-20;checkout=2019-01-31;dest_id=4862;dest_type=region;dist=0;group_adults=2;hapos=5;highlighted_blocks=185706401_116947728_0_85_0;hpos=5;nflt=mealplan%3D4;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srepoch=1533549204;srfid=db0212bcfbbce4f4c65d266a9a8aeba2c1f4b78cX5;srpvid=9b4a45897d29030b;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

или този :

https://www.booking.com/hotel/mv/relax-residence-thoddoo-maldives.en-gb.html?aid=304142;label=gen173nr-1FCAEoggJCAlhYSAlYBGhciAEBmAEuwgEDYWJuyAEM2AEB6AEB-AEIkgIBeagCBA;sid=371b66cd2905abdff34d7b3e1a9fac61;all_sr_blocks=149577401_106239343_2_85_0;checkin=2019-01-20;checkout=2019-01-31;dest_id=4862;dest_type=region;dist=0;group_adults=2;hapos=8;highlighted_blocks=149577401_106239343_2_85_0;hpos=8;is_swapped_image=1;nflt=mealplan%3D4;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srepoch=1533549204;srfid=db0212bcfbbce4f4c65d266a9a8aeba2c1f4b78cX8;srpvid=9b4a45897d29030b;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl

Редактирано от funny
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Прегледай тези оферти от Германия. Включват полети, настаняване на различна база, а някои и трансфери!

Следи ги периодично. Хотели нерядко излизат до 50 % отстъпка, която в момента е 25 %.

Важно - ако не ползвате германски език потърсете помощ при резервация - има опции за отстъпки, намаления, ваучери и т.н. с всяка оферта.

noimage.jpg,717,432,,0,1,-1,-1,-1,-1,-1,

https://www.ab-in-den-urlaub.de/iberl/offers/adult/2/area/342/children/0/depAirport/5000%2C5001%2C5002%2C5003/depDate/13.01.2019/dest/342/duration/6_7-14/hotelAttributes/-1/hotelAttributesSport/-1/optCategory/-1/port/654/retDate/10.02.2019/switchAction/process/switchController/service-layer/switchDestinationField/input/ibeHotelPort/654/ibeHotelSorting/price%3Basc/mdAttributeGroups/false/nofollow/1/hotelId/4617/topHotelSelected/1/hotelIdType/iff/page/1?asdd=ab1ai0aj0az1bb3bc3bd1be1bf3bg1bh4bi1bp0bq1cp1

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

С уговорката че мнението си е само мое и не искам да влизам в спор с никого а е само с цел да помогна . Ето малко храна за размисъл 🙂 

За мен Малдивите  като категория , като понятие и като преживяване означава едно и само едно - резорт. 

Местния остров и Малдивите е нещо като на Москвича да  сложиш емблема на Мерцедес и да накараш себе си и останалите да повярват , че караш истински  мерцедес 🙂 .  Очевидно някои успяват да го направят . 

От друга страна средния курорт представлява островче с размери примерно 400 на 200 метра и след като си го обиколила  за 30 минути 2 пъти няма какво много да се прави .

Храната не е нещо изключително на фона на платената цена , а  цените на алкохола са меко казано неприятни . 

Малко битовизми .  Ако с цел икономия си си взела бунгало не на брега а в средата на острова ( градински изглед ) едва ли би могло да се нарече много романтично . Или пък стая в двуетажна къща ( има и такива на някои острови ) .   Навсякъде се ходи бос , но ако си в някое крайно бунгало във водата  и от него до острова те делят няколкостотин  метра парещи дъски  които се минават по няколко пъти на ден усещането хич не е забавно .  За вилата на плажа което е класиката  и китайчетата  съм писал тук  .

Няколко мои  познати с наистина сериозни възможности , се върнаха от Малдивите крайно разочаровани и отегчени .  

От друга страна за нас като гмуркачи и  хора влюбени в морския живот това едно от райските кътчета.  

Много млади хора отиват там защото е  клише и остават очаровани .  Не си дават сметка , че това не е толкова от мястото , а от факта ,  че са млади и влюбени и навсякъде биха били щастливи .

Ако решите да ходите , понякога наистина има добри оферти от големите като TUI . Ако обаче искаш конкретен остров и риф обикновено е по добре сама да си го организираш. 

За горната сума вместо за седмица може да отидете някъде за три седмици . Примерно една седмица в Анталия на 5 * хотел  ( В района на Белек са най хубавите ) на УОИ и да се размажете от глезотия  .

Една седмица на кристална вода и плаж в Гърция и една в Египет където рибките и коралите са не по малко красиви от Малдивите  . 

Не искам да те откажа . Само искам да погледнеш и от друга гледна точка. 

• Харесвам 18
Връзка към коментар

Подкрепям горното мнение с две ръце, обезмисля се пътуване до Малдивите , ако се пропусне ризорт . Например този - https://www.booking.com/hotel/mv/kandima-maldives.en-gb.html?aid=304142;label=gen173nr-1DCAEoggJCAlhYSDNYBHIFdXNfbWGIAQOYAS64AQfIAQ3YAQPoAQGSAgF5qAID;sid=14982c70d8f2135b95b28c03d76920a0;all_sr_blocks=201390601_113037328_2_1_0;checkin=2019-03-06;checkout=2019-03-13;dest_id=238664;dest_type=city;group_adults=2;hapos=1;highlighted_blocks=201390601_113037328_2_1_0;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srepoch=1533580942;srfid=853f9c1c500a1f07351c1fec8a8bdec99c44a7b3X1;srpvid=93028386f3ad035e;type=total;ucfs=1&

Преди две години бяхме в Бандос 4*, малко поуморен ризорт,  бяхме в самостоятелна  вила на плажа ,останахме безкрайно доволни !

0184CBD2-9821-4E9E-9754-C50E187887EA.jpeg

B0A8FFC5-7E4C-46D0-9847-08C20AE5B5EF.jpeg

5EDF7635-555F-4BB4-99EC-5A50B7B753FB.jpeg

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Пътувам изключително самоорганизирано, но за Малдивите ползвах агенция - резервирах само ризорти с нея - избора на ризортите си беше мой, но цената с тях беше по-добра.

Има случаи в които през Букинг също има добра цена, но там четете внимателно допълнителните разходи за трансфер и такси! 

За мен истинската красота на Малдивите е под водата. Затова не изключвам и добро изкарване на местен остров при две условия - нямате проблем с храната и не употребявате алкохол! 

Аз по принцип не пия, но много обичам да седна с коктейл в ръка и да се наслаждавам на красотата около мен! 

И малко снимки да сложа, че спомените ме връщат назад...

44C47F9D-606A-4703-B2EA-D7655DEDF25D.jpeg

E911547C-666A-4797-9230-230B24EB657C.jpeg

019BDAB1-DC82-4E96-ADF6-05B4A17A3E75.jpeg

C1A110DD-3229-4B78-995B-4ABE80696089.jpeg

8A007838-5421-4E7E-8EB4-62F51DD8E828.jpeg

C2C705BB-54BE-46CC-B56D-E086ECC56241.jpeg

F2F044E6-AB35-449C-97C6-DB2B7026DFEC.jpeg

9F9C06A1-6D80-411C-BAE5-6404F5552ECC.jpeg

• Харесвам 13
  • Браво 1
Връзка към коментар

Както не всички ризорти са еднакви, така и не всички местни острови и къщи за гости са еднакви. Хубаво поразгледайте. Да не се окаже после, че от зор да сте на Мерцедес сте си взели някоя раздрънкана бракма, вместо да си вземете някоя спретната Шкода с всички екстри 😉

Къщите за гости са относително скорощни на Малдивите, допреди няколко години не е имало такива изобщо. И в момента има бум на подобни места за настаняване и постепенно се утвърждават и много бутикови хотелчета и къщи за гости (основно собствениците са чужденци в комбинация с местни). Единствено свободния достъп до алкохол би могло да бъде фактор клонящ твърдо към ризорт. Къщи за гости и бутикови хотели на красиви малки островчета, които комбинират естествената красота на Малдивите, колорита на местните и комфорта на масовия туризъм - бол, а и стават все повече.

В подкрепа на думите ми - попрехвърли ревютата в Букинг - среден и долен клас ризорти са масово с оценка 7.3-7.6 докато бутикови хотели и къщи за гсоти (добрите имам предвид, не мизерните) са с 8.9-9.5. Ризортите с подобни оценки са на космически цени!

И последно - моля думите ми да се приемат не с щипка, а с цяла шепа сол, защото аз от 20 години живея в Азия, обичам да се докосвам до местен бит и култура, нямам проблеми с всякаква храна, също смятам че красотата на Малдивите е морето и това под водата, а когато обикалям из Европа не мога да се начудя как на някои им се струва мръсно в Азия (явно всеки си е свикнал със своята си мръсотия)...

• Харесвам 13
  • Браво 1
Връзка към коментар

Хората са различни и всеки харесва различни неща. Споделям и моя личен опит, а вие сами ще прецените.

Съчетахме местен остров + ризорт и останахме много доволни. Местният остров, в случая Маафуши, наистина е малък и бързо се разглежда, но аз не останах разочарована. Имаше прекрасни залези, бяхме в най-хубавия хотел към онзи момент - Arena Beach и направихме чудесни подводни турове. Преимуществото на местния остров беше, че туровете бяха много по-евтини от тези на ризорта, а подводният свят на Малдивите е същият.

Останалата хубава част от почивката ни беше във водно бунгало на ризорт, там рифовете бяха близо до брега, красотата беше по-достъпна.  Храната беше приказна, въобще не можеше да се сравнява с тази на Маафуши. На местния остров алкохол не може да се пие и трябва да се внимава с облеклото. На ризорта го няма този проблем. Там обаче въпреки лукса и красотата дори и на брега, ако не се правят скъпи турове, престоят бързо започва да става скучен.

Комбинирайки двата варианта се получи перфектната за мен почивка. От тогава насам съфорумци са били и на доста други местни острови, така че информация има в сайта много. Не е казано, че трябва да е Маафуши.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 52 минути , Яничка каза:

Останалата хубава част от почивката ни беше във водно бунгало на ризорт, там рифовете бяха близо до брега, красотата беше по-достъпна.

Моля за инфо за този ризорт, доколкото ми се върти нещо подобно в главата: остров + водна вила за разкош за няколко дни. Пусни моля и инфо за тези турове от острова, за да се прецени колко оптимално дни да се предвидят за острова (т.е. Да вземам туровете през острова, а през резорта само мързел и плуване около неговия риф; ядене и пиене не ме интересуват особено, отиваме за гмуркане).

Връзка към коментар
преди 8 минути , Oldkozel каза:

Моля за инфо за този ризорт

Anantara Veli Maldives: https://www.anantara.com/en/veli-maldives Нощувките в Booking бяха скъпи, резервирахме директно през сайта на ризорта, където тогава, а гледам и сега има loyalty програма - след регистрация дава 10% надолу от цената. Освен това тогава периодично публикуваха промоция, при която към нощувката със закуска има включена вечеря. Вероятно тази практика я има и сега, не съм проверявала. Още нещо - виждам, че Topcashback дават 6% кешбек от Anantara.

На местния остров изкарахме 3 дни. За актуални цени на туровете към момента - агенцията в Shadow Palm Beach. Нямам мейл, защото тогава резервирахме и платихме на място, агенцията е на метри от хотел Arena Beach, в който бяхме отседнали. Но за да получиш цени към момента на туровете, пиши на Ali Razzan във Facebook. Той води туровете заедно с останалите момчета. Останахме много доволни от тях не само като цени, създават настроение.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...

Здравейте, 

чудя се за Анантара дали да взема all incl. или BB и затова, дали имате спомени за цени в менюто, за да мога да преценя колко биха ни стрували вечерите ако си ги плащаме?

Благодаря предварително за всяка информация за ризорта, пък даже и не по темата.

Връзка към коментар
преди 17 минути , userkata каза:

Здравейте, 

чудя се за Анантара дали да взема all incl. или BB и затова, дали имате спомени за цени в менюто, за да мога да преценя колко биха ни стрували вечерите ако си ги плащаме?

Благодаря предварително за всяка информация за ризорта, пък даже и не по темата.

Те не бяха ли няколко. Уточни върху кое точно си се фокусирала.

Тагвам за всеки случай хората, които вероятно може да са ти от полза:

@Дани Магелани, @Ametist, @Mary

Връзка към коментар
преди 2 минути , ven62 каза:

Те не бяха ли няколко. Уточни върху кое точно си се фокусирала.

Тагвам за всеки случай хората, които вероятно може да са ти от полза:

@Дани Магелани, @Ametist, @Mary

https://www.anantara.com/en/veli-maldives/ 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Информацията ми е от 2016 г., провери как е към момента. Тогава Anantara Veli пускаха от време на време промоции в техния сайт с вкл. вечеря.  Ние успяхме да се възползваме от такава оферта, защото по спомени на място вечерята излизаше около 100 USD и нагоре. Освен това помня, че резервирахме през сайта им, където имаше опция да се включиш в програма по лоялност и цената беше с 10% по-ниска.

Иначе ризортът е страхотен и много си заслужава.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 минути , Яничка каза:

Информацията ми е от 2016 г., провери как е към момента. Тогава Anantara Veli пускаха от време на време промоции в техния сайт с вкл. вечеря.  Ние успяхме да се възползваме от такава оферта, защото по спомени на място вечерята излизаше около 100 USD и нагоре. Освен това помня, че резервирахме през сайта им, където имаше опция да се включиш в програма по лоялност и цената беше с 10% по-ниска.

Иначе ризортът е страхотен и много си заслужава.

Да, аз прочетох всичко, което си писала (полезно е). В момента all incl. e о/о 6300usd (7 нощи), a само със закуска е 3300usd, та се чудя кое ще е по-добре. 
Ако приемем че цените са двойни от преди 4г, пак е 2100usd грубо за вечери...

Връзка към коментар
преди 3 часа, userkata каза:

Да, аз прочетох всичко, което си писала (полезно е). В момента all incl. e о/о 6300usd (7 нощи), a само със закуска е 3300usd, та се чудя кое ще е по-добре. 
Ако приемем че цените са двойни от преди 4г, пак е 2100usd грубо за вечери...

Ето менюто на ресторант Оригами в Анантара Вели, който работи само за вечеря. Цените са в щатски долари и не включват таксите, които са около 16 %. върху сумата. https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-veli-maldives-resort/dining/origami/origami-menu.pdf

Цени на напитките в ресторанта: https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-dhigu-maldives-resort/dining/beverage-lists/origami-beverage-list.pdf

Вие можете да се храните и в Анантара Дигу за вечеря. Там има 2 ресторанта. Пиците и сандвичите бяха от порядъка на 25 - 30 $ без таксите. Ето и цените на италианския ресторант в Дигу: https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-dhigu-maldives-resort/dining/terrazzo/terrazzo-dinner-menu.pdf

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 1 час, Ametist каза:

Ето менюто на ресторант Оригами в Анантара Вели, който работи само за вечеря. Цените са в щатски долари и не включват таксите, които са около 16 %. върху сумата. https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-veli-maldives-resort/dining/origami/origami-menu.pdf

Цени на напитките в ресторанта: https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-dhigu-maldives-resort/dining/beverage-lists/origami-beverage-list.pdf

Вие можете да се храните и в Анантара Дигу за вечеря. Там има 2 ресторанта. Пиците и сандвичите бяха от порядъка на 25 - 30 $ без таксите. Ето и цените на италианския ресторант в Дигу: https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-dhigu-maldives-resort/dining/terrazzo/terrazzo-dinner-menu.pdf

Много благодаря. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.