Mary Публикувано: 28 януари, 2021 Публикувано: 28 януари, 2021 Времето е неприятно само когато има буря. Иначе дори и да превали не е нещо страшно, защото е постоянно топло - както водата, така и въздуха. За всички, които се притесняват пак препоръчвам да си изберат някой близък ден и да видят погнозата + камера от някой остров. По-важното според мен е да не забравят силна слънцезащита, а най-добре подходящо облекло за плуване, особено за шнорхелинг - залисани в налюдението на рибите се изгаря много неприятно. Не се подлъгвайте по слънцето у нас - близо до Екватора пече по различен начин. 1
dorida Публикувано: 28 януари, 2021 Публикувано: 28 януари, 2021 На 17.01.2021 г. в 16:13, Zaj каза: Но ако решите да отседнете в хотел/туристическа къща/вила ще се наложи да си направите ПСР тест там. Ние не искахме да ни сложат под карантина там и затова избрахме резорти само. Здравейте! Може ли да споделите откъде четете подобно ограничение (не успявам да намеря подобна информация) и продължава ли да е в сила и към днешна дата?
borislavpetkov84 Публикувано: 28 януари, 2021 Публикувано: 28 януари, 2021 преди 26 минути , dorida каза: Здравейте! Може ли да споделите откъде четете подобно ограничение (не успявам да намеря подобна информация) и продължава ли да е в сила и към днешна дата? Влезте в сайта visitmaldives и ще намерите там всякаква информация. По принцип ако някой иска да остане им резорт и на местен остров или да смени няколко резорта се иска разрешение от здравните власти за split stay.
dorida Публикувано: 28 януари, 2021 Публикувано: 28 януари, 2021 Аз днес го изчетох и именно, защото не видях това питам. Намирам информация от разни online издания на вестници, но официално нищо
КОКО22 Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 Истината е, че нещата са доста динамични. Сами виждате какво стана с ПСР тестовете. Малдивците се опитват да спасят туризма си и въпреки някои официални ограничения гледат да са гъвкави. На летището проверките ни бяха абсолютно формални /рабира се всички си имахме QR кодовете/. От Маафуши един месетен ми обеща да уреди формалностите /медиински/ за пътуване до ризорт с нощувка, но след последните промени се отказахме. От друга страна има еднодневни екскурзии до ризорти, но и там може да настъпи промяна /чух че една такава е пропаднала в последния момент/. Въпреки това се продават и се случват. Изобщо тази зима човек трябва да се настрои за изненади. Кога приятни, кога не чак толкова...😀 1
LaBarba Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 На 17.01.2021 г. в 15:13, Zaj каза: Здравейте 🙂 В петък благополучно се върнахме от 15 - дневна почивка на Малдивите и предвид сложната (поне за мен) организация, бих искала да споделя своя опит. Това си е цял справочник 🙂 Един въпрос за split stay, ние искаме последната нощувка да е в Мале. Имаме резервация само за курорта, а за Мале мислех нещо през букинг да намеря. Иска ли се нещо специално за това, или split stay разрешение се изисква само ако сменяш курорти? Мерси предварително
DimitarD Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 Тези от РЗИ ни "цакат в кантара" както се казва. Щяхме за на връщане да платим 100 лева за ПСР, но според новите наредби ще трябва да дадем 100$ ... кавали 😄
КОКО22 Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 преди 20 минути , LaBarba каза: Един въпрос за split stay, ние искаме последната нощувка да е в Мале. Имаме резервация само за курорта, а за Мале мислех нещо през букинг да намеря. До колкото разбрах Мале изобщо не е достъпно. Не качват хора и на бавното фери за Мале. ОК, по-скоро може за местните, но и те са със задължителен ПСР за Мале. Отчитат и повишение на положителни тестове, та не знам как ще е за в бъдеще...
Eva eva Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 преди 2 часа, DimitarD каза: Тези от РЗИ ни "цакат в кантара" както се казва. Щяхме за на връщане да платим 100 лева за ПСР, но според новите наредби ще трябва да дадем 100$ ... кавали 😄 Аз пък ще съм си хоум офис, тоест карантина 🙂 Като за без пари хихихи
lesy Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 По повод новата заповед и и изискването за PCR при влизане в България. В някои резорти /например към който сме се запътили / имат безплатен PCR при 7 или повече нощувки с предварителна резервация. 2
feel_the_rush Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 Не знам дали имате опит с unsold.com, но в момента имат промоция за Малдивите. Само да кажа, че за първи път ги виждам, не знам доколко са реални.
Jorro Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 Преди 1 час, feel_the_rush каза: Не знам дали имате опит с unsold.com, но в момента имат промоция за Малдивите. Само да кажа, че за първи път ги виждам, не знам доколко са реални. Мисля, че и във форума имаше тема за тях, като цяло коментарите не са много добри в нета, аз бих бил по предпазлив. В момента поне аз в агода попадах на най-добри цени за Малдивите.
neuromancer Публикувано: 29 януари, 2021 Публикувано: 29 януари, 2021 Преди 1 час, feel_the_rush каза: Не знам дали имате опит с unsold.com, но в момента имат промоция за Малдивите. Само да кажа, че за първи път ги виждам, не знам доколко са реални. преди 8 минути , Jorro каза: Мисля, че и във форума имаше тема за тях, като цяло коментарите не са много добри в нета, аз бих бил по предпазлив. В момента поне аз в агода попадах на най-добри цени за Малдивите. Ето тук:
Zaj Публикувано: 30 януари, 2021 Публикувано: 30 януари, 2021 @LaBarba Ние искахме да се разходим в Мале, защото имахме 6 часа между полетите (бяхме на резорт до Ган). Питах представителя на Министерството на туризма на летището и той каза, че може да ни бъдат поискани ПСР, ако решим да го правим. В указанията пише, че можеш да си в Мале до 48 часа, ако не се лъжа, но не трябва да напускаш хотела. Най-добре пиши на Visit Maldives. На мен ми отговориха изключително бързо. @dorida Във FAQ в сайта на Министерството на туризма го пише. Валидно е. https://tourism.gov.mv/en/circulars/update_on_negative_pcr_test_for_covid_19_requirement_revised_guidelines_for_tourist_travel_movements https://immigration.gov.mv/re-opening-of-tourist-guesthouses-and-hotels-in-greater-male-area/ 2
nino Публикувано: 30 януари, 2021 Публикувано: 30 януари, 2021 преди 14 часа, feel_the_rush каза: Не знам дали имате опит с unsold.com, но в момента имат промоция за Малдивите. Само да кажа, че за първи път ги виждам, не знам доколко са реални. Имат учудващо висок рейтинг в Trustpilot. https://www.trustpilot.com/review/unsold.com
borislavpetkov84 Публикувано: 30 януари, 2021 Публикувано: 30 януари, 2021 На 29.01.2021 г. в 19:24, КОКО22 каза: До колкото разбрах Мале изобщо не е достъпно. Не качват хора и на бавното фери за Мале. ОК, по-скоро може за местните, но и те са със задължителен ПСР за Мале. Отчитат и повишение на положителни тестове, та не знам как ще е за в бъдеще... Ние на влизане в Малдиви имаме 1 нощувка в Хулхумале, защото полета ни каца късно и няма как да се трансферираме. Разрешено е да останеш до 48 часа в Мале или Хулхумале преди да отидеш в резорт, но ако престоят ти е повече от 48 часа, то тогава ще трябва да си направиш тест преди да отидеш в резорта. Ето официалния документ от здравните власти на Малдивите - https://visitmaldives.s3.amazonaws.com/4w8pl7wK/g9i1zhy9.pdf Transit stays at guest houses or hotels in Greater Male’ area Departure tourists who require pre-departure PCR testing as an immigration requirement of their destination country or airline,must obtain a negative PCR result prior to their exit from the resort or safari or tourist guest house island. If theyrequire to transitat a guest house or hotel inGreater Male’ area prior to departure from Maldives, they must produce the negative PCR result during check-in to the guest house or hotel.Tourists from guest house islandswhotransit ata guest house or hotel inGreater Male’ area prior to departure from Maldives, must produce anegative PCR result during check-in to the guest house or hotel.Arrival tourists who require to transit in Greater Male’ area prior to travel to resorts, safaris or tourist guest house islands will not require PCR testing if their duration of transit in Greater Male’ area is less than 48 hours.Tourists who are in transit stay may exit the guest house or hotel during the stay. They may take part in outdoor activities, visit shops or dine at restaurants however, they must wear masks, maintain physical distancing and observe other recommended public health measures to reduce transmission of COVID-19. 2
Галина Най Публикувано: 2 февруари, 2021 Публикувано: 2 февруари, 2021 Чудя се при заминаване в петък след обед и пристигане в Мале в събота кога да ходим да си правим тест. В сряда сутрин или в четвъртък сутрин.
borislavpetkov84 Публикувано: 2 февруари, 2021 Публикувано: 2 февруари, 2021 Преди 1 час, Галина Най каза: Чудя се при заминаване в петък след обед и пристигане в Мале в събота кога да ходим да си правим тест. В сряда сутрин или в четвъртък сутрин. Сряда ако си направите до пристигането ви в Мале ще са минали 72 часа. Ако си направите в четвъртък ще са минали 48 часа. Ние си направихме вчера (понеделник) и ще сме в Мале в четвъртък след обяд и не преминаваме границата от 96 часа. 2
borislavpetkov84 Публикувано: 2 февруари, 2021 Публикувано: 2 февруари, 2021 преди 2 минути , Галина Най каза: Значи, може в сряда. Може разбира се. Ако вие си направите теста в 8 сутринта, там ще е 12 на обяд, а часа на самолетния ви билет е Малдивско време. Ако кацате след обяд в Мале ще са минали малко повече от 72 часа. 1
Eva eva Публикувано: 3 февруари, 2021 Публикувано: 3 февруари, 2021 Няколко пъти започвах с организацията за Малдивите и няколко пъти се отказвах поради различни причини. В крайна сметка, ако всичко е наред, след като се върна от Киев започвам с организацията за Малдивите. Идеята ми е да изкараме няколко дни на Embudu village и след това да прекараме няколко дни на Dhigurah. На местния остров повече от 2-3 нощувки мисля да нямаме, че без алкохол не знам как ще съм 🙂 Не, че съм някакъв сериозен пияндур, но обичам вечер да си пия по 1-2 чашки винце. Това най-вероятно ще е средата на март или началото на април. Полет - засега най-изгодно излиза с катарците, с техните полети е и най-краткото време за прекачване - около 930 лв. Като трансфер - мисля да се придвижим до резорта, след това говорих с един местен, който извършва трансфери с бърза лодка, нямало проблем да дойде да ни вземе директно от резорта и да ни закара до Dhigurah. След това директно до летището - общо за трансферите са около 150 долара на човече. На Dhigurah няма проблем да се направи ПСР тест - 80 долара е. Самонапомням си при резервациите за хотелите да посоча, че ще правим сплит пътуване. Ще го посоча и при попълване за кода. Мисля, че друго не е необходимо. Вероятно ще си взема тази камера, но ще имам и калъф за телефона. Дано да станат хубави снимки 🙂 https://www.emag.bg/sportna-ekshyn-videokamera-4k-ultra-hd-wifi-waterproof-30-m-2-lcd-170-gradusa-zoom-4x-cherna-acam4x-4kwifi-black/pd/DMLGZLBBM/?ref=graph_profiled_similar_1_5&provider=rec&recid=rec_49_a1980b48587f6edd3d53f6be105933fec10ffc1bceab4b17fcefffa7eca3bdea_1612375731&scenario_ID=49 Отворена са съм за всякакви промени 🙂 2
Mary Публикувано: 3 февруари, 2021 Публикувано: 3 февруари, 2021 Вече втори човек споделя, че след ризорта ще отиде на местен остров? Какво ви кара да изберете такъв вариант? Аз бих стояла само в ризорта. Навсякъде предлагат различни активности. 2
Eva eva Публикувано: 3 февруари, 2021 Публикувано: 3 февруари, 2021 @Mary, интересно ми е да видя как живеят местните. Наясно съм, че е мюсюлманска държава, че се спазват определени порядки. Най-добрият вариант би бил да отида до Мале за ден, но в момента няма как. Там ще съм за пръв и вероятно за последен път през живота си и затова искам да видя различни острови 🙂 Да не се заричам, че помня как преди повече от 20 г. се бях заклела, че кракът ми няма да стъпи никога повече в Италия, пък сега правя 7ми опит за Бари 😄 1
neuromancer Публикувано: 3 февруари, 2021 Публикувано: 3 февруари, 2021 Вероятно ще е по-добре първо при местните и после на ресорт, иначе може да е неприятно приземяването и да се тюхкаш, че въобще си ходила там. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега