Marisha Публикувано: 3 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2021 преди 3 часа, Eva eva каза: Като трансфер - мисля да се придвижим до резорта, след това говорих с един местен, който извършва трансфери с бърза лодка, нямало проблем да дойде да ни вземе директно от резорта и да ни закара до Dhigurah. Провери в ризорта за всеки случай, дали можеш директно да се трансферираш до Дигура или ще трябва да минеш през летището. От един хотел ни отговориха, че не можем да ползваме външен трансфер. преди 6 минути , neuromancer каза: Вероятно ще е по-добре първо при местните и после на ресорт, иначе може да е неприятно приземяването и да се тюхкаш, че въобще си ходила там. По добре, ама след местен остров трябва пак тест за ризорт. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 3 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2021 Е то и последно да е местния остров пак трябва тест за излизане от Малдивите Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 3 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2021 преди 8 минути , neuromancer каза: Е то и последно да е местния остров пак трябва тест за излизане от Малдивите Да, но можеш да го ползваш за влизане в България. 1 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 3 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2021 преди 1 час, neuromancer каза: Е то и последно да е местния остров пак трябва тест за излизане от Малдивите Това пък откога? Аз ще пътувам чак май месец и не си давам много зор в проучването, ме дотогава ще се сменят 100 пъти нещата. Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 4 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2021 преди 7 часа, feel_the_rush каза: Това пък откога? Аз ще пътувам чак май месец и не си давам много зор в проучването, ме дотогава ще се сменят 100 пъти нещата. Винаги е било, само от ризорт не ти трябва. По точно зависи от авиокомпания. Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 4 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2021 На 28.01.2021 г. в 14:35, dorida каза: Здравейте! За периода 5-13 февруари прогнозата е доста лоша - дъжд и бури. Мислите ли, че ще се сбъдне? Направо Вие сте върха. Има ли смисъл да Ви отговарям след като съм видяла, че питате в темата и хората са ви отговорили? Не смятам да отговарям какво ще е времето, ще се сбъдне ли или не, както и не мога да предвиждам какво ще се случи и дали ще вали дъжд. 11 2 Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 6 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2021 Здравейте, искам да попитам нещо.На територията на Малдивите приемат ли се дебитни карти или трябва задължително да имам кредитна карта? Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 6 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2021 преди 7 часа, DimitarD каза: Здравейте, искам да попитам нещо.На територията на Малдивите приемат ли се дебитни карти или трябва задължително да имам кредитна карта? Приемат. 2 Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 6 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2021 Преди 1 час, Ametist каза: Приемат. Много ти благодаря @Ametist 🙂 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 6 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2021 Чудя се, за шнорхелинг задължително ли е да имаме и плавници 🙂 От няколко дни сънувам кошмари, че тестът на връщане ми е положителен. Букнах нощувки на Embudu, може и само с него да си останем... Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 6 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2021 преди 1 минута , Eva eva каза: Чудя се, за шнорхелинг задължително ли е да имаме и плавници 🙂 От няколко дни сънувам кошмари, че тестът на връщане ми е положителен. Букнах нощувки на Embudu, може и само с него да си останем... На места има силни течения и без плавници няма да се справиш. 2 Връзка към коментар
Otnesen Публикувано: 6 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2021 преди 2 часа, Eva eva каза: Чудя се, за шнорхелинг задължително ли е да имаме и плавници 🙂 От няколко дни сънувам кошмари, че тестът на връщане ми е положителен. Букнах нощувки на Embudu, може и само с него да си останем... Много по лесно е с плавници особено за човек без опит - щом задаваш този въпрос ,явно без..... 1 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 6 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 6 февруари, 2021 Откакто сложих плавници, са задължителни при всяка морска дестинация. При течение са задължителни. При по-продължително шнорхелуване, ръцете ме заболяват и плувам само с крака. Вземи си за начинаещи, от големите. С малките е по-трудно. 5 Връзка към коментар
Velyana Публикувано: 12 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 12 февруари, 2021 Здравейте 🌸 има ли някой пътувал до Малдивите с дете на 1 година и дали може да даде някой съвет относно организацията. Ние с мъжа ми сме били вече , но тогава нямаше джудже с нас😆 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 24 февруари, 2021 Сподели Публикувано: 24 февруари, 2021 Не знам дали е за тази тема, но ще опиша кратко пътуването ни до Малдиви и по-специално Vilamendhoo resort. На Малдивите в резорт е скъпо, затова все не се организирахме. За същите пари пътувахме по-дълго до други интересни дестинации. Обаче в тези времена между Дубай / били сме 2 пъти/, Занзибар, Доминикана и Египет, решихме, че е най-безпроблемно пътуването до Малдиви. Не сме изкарали ковид или поне не доказано или симптомно. По препоръка на @ivooo се спряхме на този остров заради рифа. Ние не се настаняваме в all inclusive комплекси. Първо си вързан, второ трябва да се храниш. Запазих за 10 дни през агода с безплатна отмяна някъде месец и половина преди датите. Междувременно агенциите пуснаха чартър, а самолетните билети се вдигнаха. И решихме, че ще пътуваме с агенция. Не стига, че ще бъдем на all inclusive, a и с агенция. Цената за 8 дни с агенция е същата като цената за 10-11 дни с катарците например. И така предплатихме на агенцията почти последни някъде месец преди датите. Наши приятели искаха да се включат, но местата бяха свършили. Плюсове: Не сменяш самолет. На отиване има престой около 2 часа в Букурещ, на връщане - 1. Трансферът с хидроплан беше включен, въпреки че не беше описано. Организацията беше перфектна. В 6.00 кацнахме в Мале, в 9.00ч. бяхме на плажа, в 10,00ч. ни настаниха в първото свободно бунгало. На връщане бяхме на острова до последно. Трансферът ни беше 3 часа преди полета от Мале. Нощни полети - не се губи време. Така имахме 7 нощувки с 8 пълни дни. Специално за Малдивите нямаше изисквания за никакви допълнителни екскурзии, защото не ги организира агенцията, а от хотела. Минуси: Не вярвам на агенциите. Доста се поизмъчихме с предварителната комуникация. Прочетох договора много вниметелно, задавах доста въпроси, но предплатих все пак. Така е направен договорът, че може и да не може да си върнем парите при определени обстоятелства. Невярна информация за застраховки. Държаха застраховката "Отмяна на пътуване" да е точно от Алианц, която е най-скъпа. И въобще необходимостта за сключване на такава застраховка, което вдига още цената. Нямат платформа за интернет плащане с карти. Не може да се активира застраховка на банкова карта. Предлагат основно близки до Мале места за настаняване. За Vilamendhoo Resort &Spa: Спа-то не сме видели, а и не сме търсили. Не мога да сравнявам с други хотелски комплекси, защото не почивам в такива и не съм претенциозна. Пиша моето субективно мнение. Храна - отлична. Аз съм на специална диета. Без млечни, глутен, сладко и накои въглехидрати. Винаги имаше какво да консумирам и беше вкусно. Поне 1 вид риба. Разнообразие от плодове - 4-5 вида. Бунгалата - без забележка. Ъпдейтнаха ни на самостоятелно, въпреки че бяхме запазили прилежащо. Южната страна е подветрената и там може да се излежава човек на шезлонга с книга или телефон в ръка. От северната винаги има вятър. Но там е по-добрият риф. Разстоянието се изминава за около 3-5 минути. Рифът - заради него отидохме там. При първото влизане пред бунгалото се отчаях. Мъртъв риф с красиви риби. С всяко влизане все повече ми харесваше. До вътрешната страна на рифът се стига през 10 входа / изхода. Североизточната част е жив, прекрасен риф с най-силни течения. Теченията непрекъснато сменят посоката и може да се наложи да се върне човек до преден изход. Странното тук беше, че течението беше от двата края на северния риф и по средата от срещата им се образуваха странни вълни. Винаги излизахме там и се прехвърляхме на друго място. Североизточния риф ни стана задължителен всеки ден. Следващият в класацията ни е югозопадният. Подветрен, но и той беше тръгнал да се възстановява. На всяка част отделяхме по около час. Рифът е и доста богат на риба - акули, морени, костенурки, немовци, тригери, риба-лъв, всякакви морски звезди, октоподи и дори светещ планктон. Всичко това сме го виждали преди, но пак е много интересно да си под водата с морските обитатели. Платихме за нощен шнорхелинг. Много ни хареса на всички. Продължи около час. Бяхме 6 човека на югозападния риф с водач. Трябва да се запази възможно най-рано. Провежда се веднъж на седмица - в четвъртък. All inclusive пакетът включва ползване на каяк - всеки ден за час, ползване на сърф - същото, вечеря в азиатски ресторант и 2 екскурзии - сънсет круиз и шнорхелинг до близък риф. Залезите не бяха започнящи се. Винаги имаше мъгла и круизът беше разходка с лодка само. Рифът, до който ни водиха беше мъртъв изцяло. Бонусът беше една манта, която видяхме. Платихме и целодневна екскурзия за търсене на манти, китови акули и за успокоение, ако не ги намерим - костенурки. Открихме китови акули - 2 . Съгледвачът я вижда, лодката спира отпред. Ние сме строени в готовност, като спре и скачаме във водата. Плуваме малко с нея и акулата като избяга, се качваме на лодката. Местим се по-напред и пак отново скачаме... И така докато се изморим. Но тя плува срещу течението, а за нас си е проблем. Манти не видяхме, но разгледахме Ари Южен Атол с лодка. В заключение - не ми се тръгваше от Малдивите. То откъде ли ми се тръгва. Определено ще отидем пак, живот и здраве. Но този път стратегията трябва да е 1. Оферта за резорт с хубав риф и 2. купуване на сам.билети. В тази връзка би била полезна тема за домашните рифове на курортите в Малдивите. 2 снимки от рифа, които са случайно избрани. 24 6 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 11 април, 2021 Сподели Публикувано: 11 април, 2021 В момента колко време отнема от кацането на самолета до трансферните лодки и самолети до рисортите. Много ли се бавят с новите проверки ,тестове ,температура и т.н. Връзка към коментар
lesy Публикувано: 11 април, 2021 Сподели Публикувано: 11 април, 2021 Най-много 2 часа от кацането до излитане с хидроплана. С лодка - час и половина. 1 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 12 април, 2021 Сподели Публикувано: 12 април, 2021 Всъщност имах предвид проверките след като слезеш от самолета 😁🙃 Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 12 април, 2021 Сподели Публикувано: 12 април, 2021 преди 11 минути , moli84 каза: Всъщност имах предвид проверките след като слезеш от самолета 😁🙃 Не се бавят кой знае колко. Единственото, което трябва да направите преди да пристигнете в Малдивите е да влезете в ето този сайт : https://imuga.immigration.gov.mv/ . Попълвате формата Traveler Health Declaration не по-рано от 24 часа преди да пристигнете . След като попълните личните данни, сайтът ви дава баркод, който представяте пред имиграционните на летището. На гишето всичко става за около 1-2 минути. 🙂 3 Връзка към коментар
Aureliano Публикувано: 12 април, 2021 Сподели Публикувано: 12 април, 2021 преди 4 часа, DimitarD каза: Попълвате формата Traveler Health Declaration не по-рано от 24 часа преди да пристигнете. 24 часа преди заминаване е. Цитат In accordance to health requirements all travellers travelling to Maldives are required to submit a self-declarative health declaration within 24 hours prior their departure to Maldives. Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 17 април, 2021 Сподели Публикувано: 17 април, 2021 Пиша, за да споделя за моя любим остров, който често съм препоръчвал и който няма да мога да препоръчвам в бъдеще. Не съм ходил от 2016, но ми споделиха информация, че за по-малко от 2 години малдивското правителство е направило изкуствен остров до Ембуду, който на всичкото отгоре май е някакъв индустриален (доколкото виждам от снимките) и съответно райското кътче вече няма да е толкова райско. 4 1 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 26 април, 2021 Сподели Публикувано: 26 април, 2021 Извадка на цени за пср тестове на рисортите на Малдиви https://kompastour.com/kz/rus/important/maldives/usloviya_sdachi_pcr_testov_i_stoimost_v_otelyah_maldiv/ Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 1 юни, 2021 Сподели Публикувано: 1 юни, 2021 Повтърждавам, че много бързо се минава. Даже имаше разни хора, които бяха без QR кодове, явно не са ги питали на излитане. Попълваха онлайн декларацията на място и ги пускаха. Нищо страшно. Същото и на връщане. Подкрепям с две ръце да се направи тема за House reefs на Малдивите. Ще е полезна за всички. Кой трябва да се заеме? Ние се върнахме вчера от Drift Thelu Veliga Retreat. Само суперлативи мога да кажа както за хотела, така и за персонала и организацията. Взехме хотела от Агода на промоция - 604USD за двама със закуски и вечери. Трансферите с хидроплана са отделно - 345 USD на човек, с таксите станаха 740USD общо. Летяхме с Турците, билетите ги взехме пак на промоция, 540 евро на човек. Предпочитам ги пред Катар по много причини, но главно защото летят директно (не през Букурещ), има един много къс полет до Истанбул и после се настаняваш за дългия до Мале, а също така съм им редовен клиент и ползвам доста привилегии, като повече багаж, приорити бординг и чек ин, както и салона в Истанбул. На връщане ни осигуриха и безплатен хотел, защото анулираха сутрешния полет от Истанбул до София и трябваше да чакаме повече от 12 часа до следобедния. Хотелът е bare foot стил. Островът е много малък, обикаля се целия за общо 5 мин. Има 20 водни вили и 10 на брега. Общо побира 60 човека. Ние бяхме 8. Като пристигнахме имаше 2 германски двойки и едни австралийци. По средата на почивката австралийците си заминаха, но ги замести друга германска двойка. Та останахме само немците и ние. Нямаше бюфет поради бройката хора, предполагам. Ва закуска имаше а ла карт меню - можеш да си избираш от всимко и по много. И по няколко пъти. На вечеря беше 7 степенно меню. За храната мога да дам 11 от 10 звезди. Изключително вкусно всичко, невероятен готвач. Постоянно имаше прасня риба, скариди, октоподи, омари и изобщо каквото там се сещате морско. Също много къри опции, за който харесва такава храна. Има един ресторант и един бар-ресторант. Коктейлите също бяха страхотни, имаше страхотна комбинация на Мохито с ананас и сладък джиндифил. Персоналът надвишаваше броя на гостите поне 5 пъти. Чистиха стаята 2 пъти на ден - сутрин и вечер, като оставяха по 2 бутилки вода. Водните вили бяха много просторни, с отделен душ и вана. До ваната имаше врати, които се отварят и може да се гледа лагуната. Рифът на хотела е огромен, не ни стигна времето да обиколим всички краища. На места е мъртъв, но започва да се връща към живот. На други места е като супа от риби. Страшно много и всякакви видове. До дайвинг центъра има постоянно акули, три семейсва риби немо, риби тромпети, морски игли, trigger fish, всякакви мекотели и др. В Лагуната живее бяла змиорка и яде раци, ако успее да ги хване, естествено. Постоянно живеещи костенурки или скатове няма, само преминаващи по края на рифа. Времето беше 90% слънчево с много вятър. Имаше циклон в Бенгалския залив и оттам идваха ветровете. Не беше проблем за нас, от едната страна на острова беше завет, така или иначе. Предполагам вятърът беше и причината почти да не вали. За 7 дни валя само два пъти по 15 мин, както и едната нощ. Това беше. Всичко останало беше слънце, слънце и много слънце. За съжаление, заради вътяра обаче, морето зад рифа беше много бурно. Изчакахме най-спокойният ден и отидохме да търсим китови акули, но не успяхме да намерим. Просто нищо не се виждаше от повърхността. Момчето от дайвинг центъра се опита да ни каже и ни препоръча да се откажем, ама ние сме упорити 🙂 Все пак видяхме доста костенурки на един съседен риф и се повозихме на моторница, та не беше съвсем загуба на време. Като цяло, изкарахме си страхотно. Следващия път ще водим и децата. Пак ще се ходи на South Ari Atoll заради тези китови акули, няма начин 🙂 12 5 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 8 юни, 2021 Сподели Публикувано: 8 юни, 2021 преди 9 часа, Ametist каза: пясъчен остров, който гледа точно срещу резорта 🙂. Има и малък частен остров с 1 вила към този резорт, за тези които съвсем искат да се усамотят 🙂 @Ametist Може ли малко повече информация за тази вила, моля? 🙂 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 8 юни, 2021 Сподели Публикувано: 8 юни, 2021 преди 3 часа, Hadzhitodorovi каза: @Ametist Може ли малко повече информация за тази вила, моля? 🙂 Ако 80 000 $ за нощувка е достатъчно като отговор.:) 3 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега