AlexandraKo Публикувано: 8 юни, 2021 Сподели Публикувано: 8 юни, 2021 преди 22 минути , Ametist каза: Ако 80 000 $ за нощувка е достатъчно като отговор.:) Еееее, ама пък, може да се почива, заедно с Шакира! 1 1 Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 8 юни, 2021 Сподели Публикувано: 8 юни, 2021 преди 4 минути , AlexandraKo каза: Еееее, ама пък, може да се почива, заедно с Шакира! Може, Може. И не само с нея. Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 юни, 2021 Сподели Публикувано: 8 юни, 2021 Аз мисля, че Шакира няма да е там с теб, ама кой знае... 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 юни, 2021 Сподели Публикувано: 8 юни, 2021 преди 32 минути , neuromancer каза: Аз мисля, че Шакира няма да е там с теб, ама кой знае... Не с мен, а с този, който питаза тез пари, поне Шакира, трябва да е там. Шегувам се, ама, щото, им била любимата вила на Шакира и Шакиров:)))) Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 9 юни, 2021 Сподели Публикувано: 9 юни, 2021 преди 21 часа, Ametist каза: Ако 80 000 $ за нощувка е достатъчно като отговор.:) Напълно достатъчен отговор, благодаря. Връзка към коментар
Екатерина70 Публикувано: 11 август, 2021 Сподели Публикувано: 11 август, 2021 Здравейте прекрасни хора, толкова се радвам че ви намерих. Организирам бюджетна почивка на Малдивите със съпруга ми. Билетите вече са факт и летиме на 16.11. За цели 16 нощувки,като съвсем семпли хора сме се насочили към къща за гости Ukulhas Villa трансфера в двете посоки е по 50$ на човек като разбира се има и вариант с ферибот който е пък 5 часа 5$... Моля за мнения съвети,препоръки.... А къщата предлага и all-inclusive в същност това е нашета резервация 1 Връзка към коментар
Екатерина70 Публикувано: 18 август, 2021 Сподели Публикувано: 18 август, 2021 Някои за Малдиви ноември 16.11.-3.12 😊 Връзка към коментар
Mistela Публикувано: 18 август, 2021 Сподели Публикувано: 18 август, 2021 На 1.06.2021 г. в 13:58, feel_the_rush каза: Подкрепям с две ръце да се направи тема за House reefs на Малдивите. Ще е полезна за всички. Кой трябва да се заеме? И аз съм ЗА 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 18 август, 2021 Сподели Публикувано: 18 август, 2021 На 11.08.2021 г. в 14:55, Екатерина70 каза: Здравейте прекрасни хора, толкова се радвам че ви намерих. Организирам бюджетна почивка на Малдивите със съпруга ми. Билетите вече са факт и летиме на 16.11. За цели 16 нощувки,като съвсем семпли хора сме се насочили към къща за гости Ukulhas Villa трансфера в двете посоки е по 50$ на човек като разбира се има и вариант с ферибот който е пък 5 часа 5$... Моля за мнения съвети,препоръки.... А къщата предлага и all-inclusive в същност това е нашета резервация опитайте все пак да потърсите и резорт, който да влиза в бюджета ви в agoda.com например. В момента изпадат много примамливи предложения. Гледайте да е нещо с лодка близо до Мале за да не плащате скъпи трансфери. С повече търсене може да си намерите нещо страхотно. Не че ви разобеждавам за местния остров, но съм опитвал и двата варианта и истинския чар на Малдивите за мен е в резортите, а не при местните, колкото и да е интересно първия път....разбира се всеки си има свое разбиране за нещата. 1 Връзка към коментар
Екатерина70 Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 На 18.08.2021 г. в 22:39, Jorro каза: опитайте все пак да потърсите и резорт, който да влиза в бюджета ви в agoda.com например. В момента изпадат много примамливи предложения. Гледайте да е нещо с лодка близо до Мале за да не плащате скъпи трансфери. С повече търсене може да си намерите нещо страхотно. Не че ви разобеждавам за местния остров, но съм опитвал и двата варианта и истинския чар на Малдивите за мен е в резортите, а не при местните, колкото и да е интересно първия път....разбира се всеки си има свое разбиране за нещата. Благодаря ви след доста четене и ние стигнахме до този извод, и това е моята главоблъсканица сега, бюджет резорт и допълнителни разходи като трансфер PCR на някои места и допълнителни такси.... Връзка към коментар
Doctor Who Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 преди 52 минути , Екатерина70 каза: Благодаря ви след доста четене и ние стигнахме до този извод, и това е моята главоблъсканица сега, бюджет резорт и допълнителни разходи като трансфер PCR на някои места и допълнителни такси.... Ако уточниш бюджет, предпочитания, интереси, изисквания и желания за тази почивка със сигурност ще има повече отговори. Трудно намерих вилата, която е посочена и защо трябва да е на 80 километра от Мале /ако кацате там/ - има много по близо и съвсем добри места ... 1 Връзка към коментар
Pantelej Putnik Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 @Екатерина70, имайте предвид, че на Малдивите основно 2 неща са скъпи - нощувките и трансферите. И докато нощувките Вие сама може да си изберете, например от Агода.ком, то трансферите са според отдалечеността от летището. Ако искате да посетите ресорт, което препоръчвам, но само след като сте били за няколко дни и на местен остров, то следва да видите и самият ресорт колко иска от Вас за трансфери. Обикновено това го пише с малките букви за всеки хотел. При по-отдалечените ресорти например трансферът може да достигне до няколкостотин долара, така че проучвайте внимателно. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 Аз бих препоръчала да погледнат някоя от немските големи агенции какво предлагат. Там съм виждала доста прилични цени на резорти, като в повечето беше включен и трансферът. Връзка към коментар
borislavpetkov84 Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 Бих искал да се включа и аз със скорошен опит от Малдивите. Първо ние бяхме на Сън айланд резорт и спа и бяхме много доволни от избора си, защото острова е най-големият резорт от всички резорти и има доста неща за правене. Имахме 3 нощувки във водна вила и 4 нощувки във делукс вила на първа линия на плажа, като целият престой бяхме ол инклузив. Нощувките ги запазих през Агода с безплатно анулиране два дни преди настаняването. Цената за всички нощувки беше 1280 лв. на човек за целия престой от 7 нощувки ол инклузив. В тази цена имахме и една екскурзия безплатно по избор. По принцип трансфера не е включен в цената и беше 300$ на човек със самолет и лодка, но самолета не е хидроплан, а обикновен самолет с перки. Ние бяхме 6 възрастни и успях да убедя резорта, че не желаем техният трансфер и ще си намерим трансфер със спийд лодка, цената за двупосочен трансфер беше 1200$, което е по 200$ на човек, а пътя от столицата е 2 часа. Морето не беше бурно и по пътя видяхме летящи риби и делфини. Като си спомням каква мизерия беше в столицата Хулхумале не си представям да отида на Малдивите и да отседна на местен остров, където алкохола е забранен, има определени плажове за къпане по бански и като цяло си е доста неподдържано и мръсно. Избора е ваш дали ще биете толкова път и няма да можете да се излегнете на плажа с коктейл или бира в ръка. 6 1 Връзка към коментар
vino4erpec Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 @borislavpetkov84, по кое време на годината ходихте? Връзка към коментар
borislavpetkov84 Публикувано: 20 август, 2021 Сподели Публикувано: 20 август, 2021 преди 26 минути , vino4erpec каза: @borislavpetkov84, по кое време на годината ходихте? Февруари 2021 г. 1 Връзка към коментар
borislavpetkov84 Публикувано: 21 август, 2021 Сподели Публикувано: 21 август, 2021 И един съвет при запазване през Агода. Винаги избирайте валутата да ви бъде евро, особенно ако сметката ви е в лева, защото в деня на плащането Агода прави превалутиране, което ако е в долари си слага такъв курс, че цената се вдига допълнително с още 100 лв. Ние се усетихме на време и сменихме валутата на плащане в евро и по този начин не ни се вдигна цената. Особенно при плащане от българска карта в лева е най-изгодно да платиш в евро, защото курса на българската банка при превалутиране в евро е с постоянен курс и няма как с наближаване на нощувките цената ти да се повиши. 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 21 август, 2021 Сподели Публикувано: 21 август, 2021 преди 10 часа, borislavpetkov84 каза: И един съвет при запазване през Агода. Винаги избирайте валутата да ви бъде евро, особенно ако сметката ви е в лева, защото в деня на плащането Агода прави превалутиране, което ако е в долари си слага такъв курс, че цената се вдига допълнително с още 100 лв. Ние се усетихме на време и сменихме валутата на плащане в евро и по този начин не ни се вдигна цената. Особенно при плащане от българска карта в лева е най-изгодно да платиш в евро, защото курса на българската банка при превалутиране в евро е с постоянен курс и няма как с наближаване на нощувките цената ти да се повиши. Ами по-скоро във валутата на хотела. Точно за Малдиви бях избрал евро и ме одрусаха 100+ евро превалутиране от долари в евро.... 1 Връзка към коментар
borislavpetkov84 Публикувано: 21 август, 2021 Сподели Публикувано: 21 август, 2021 преди 28 минути , Jorro каза: Ами по-скоро във валутата на хотела. Точно за Малдиви бях избрал евро и ме одрусаха 100+ евро превалутиране от долари в евро.... При нас в Агода избора беше между лева, евро и долари, като иначе резорта работеше с евро и долари. Реално в каква валута е направило плащането Агода няма как да знам, но ако бях оставил валутата в долари от Агода щяха да ми дръпнат долари, но безкасовият курс продава на банката ми беше много по-висок от централния курс за деня, а ако е в евро разликата между курс продава в евро и централния курс е много по-малка. Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 21 август, 2021 Сподели Публикувано: 21 август, 2021 преди 43 минути , borislavpetkov84 каза: При нас в Агода избора беше между лева, евро и долари, като иначе резорта работеше с евро и долари. Реално в каква валута е направило плащането Агода няма как да знам, но ако бях оставил валутата в долари от Агода щяха да ми дръпнат долари, но безкасовият курс продава на банката ми беше много по-висок от централния курс за деня, а ако е в евро разликата между курс продава в евро и централния курс е много по-малка. Ама то по-големия проблем е курса на агода, не толкова на банката ти после... 2 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 7 декември, 2021 Сподели Публикувано: 7 декември, 2021 Някой ходил ли е на местен остров след ковид мерките. Имаме билети за Коледа ,Нова година и смятам да резервирам за остров Тодо,но директно през хотела. Притеснява ме това ,че те не искат плащане предварително ,ще ми издадат ваучер ,а в правилата за вход на Малдиви ,пише че искат предплатено настаняване. От единия хотел пък ми пишат, да проверя изискванията на нашата държава ,защото на италианците например им позволявали само да резервират през туристическа агенция.... Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 12 декември, 2021 Сподели Публикувано: 12 декември, 2021 На 7.12.2021 г. в 11:15, moli84 каза: Някой ходил ли е на местен остров след ковид мерките. Имаме билети за Коледа ,Нова година и смятам да резервирам за остров Тодо,но директно през хотела. Притеснява ме това ,че те не искат плащане предварително ,ще ми издадат ваучер ,а в правилата за вход на Малдиви ,пише че искат предплатено настаняване. От единия хотел пък ми пишат, да проверя изискванията на нашата държава ,защото на италианците например им позволявали само да резервират през туристическа агенция.... Няма проблем да имате резервация и тя да не е платена. Попълвате си здравната онлайн декларация и отбелязвате острова, на койот ще бъдете. Никой нищо нищо не ви пита в Малдиви. Принтирайте си резервацията ако ви я поискат на летище София. 3 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 22 декември, 2021 Сподели Публикувано: 22 декември, 2021 На 12.12.2021 г. в 5:20, Ametist каза: Няма проблем да имате резервация и тя да не е платена. Попълвате си здравната онлайн декларация и отбелязвате острова, на койот ще бъдете. Никой нищо нищо не ви пита в Малдиви. Принтирайте си резервацията ако ви я поискат на летище София. А онлайн регистрацията не изисква получаване на qr code,нали? само се регистрирам и полълвам? Кога е най-добре да се полълни,т.като искат да се ъплоудва и теста за ковид ,на някои места пише в рамките на 48 часа от датата на кацане, може би между 48 и 24 часа преди кацане? Връзка към коментар
Ametist Публикувано: 22 декември, 2021 Сподели Публикувано: 22 декември, 2021 преди 12 минути , moli84 каза: А онлайн регистрацията не изисква получаване на qr code,нали? само се регистрирам и полълвам? Кога е най-добре да се полълни,т.като искат да се ъплоудва и теста за ковид ,на някои места пише в рамките на 48 часа от датата на кацане, може би между 48 и 24 часа преди кацане? След попълване на декларацията се генерира QR код, който ще Ви искат на чек ин. Декларацията е с валидност 24 часа и е добре да се попълни малко преди да тръгнете към летището. Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 22 декември, 2021 Сподели Публикувано: 22 декември, 2021 преди 5 минути , Ametist каза: След попълване на декларацията се генерира QR код, който ще Ви искат на чек ин. Декларацията е с валидност 24 часа и е добре да се попълни малко преди да тръгнете към летището. Благодаря ,много !! Дори на сайта за здравната декларация пише в рамките на 48 часа преди пристигане !! https://imuga.immigration.gov.mv/ethd All passengers arriving to and departing from the Maldives are required to complete the Traveler Health Declaration form within 48 hours of the flight time Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега