AlexandraKo Публикувано: 14 септември, 2020 Сподели Публикувано: 14 септември, 2020 Ми тъй, кат гледам, вечерята за двама, с по питиенце, ще отвърти 150-200 . Не е ли по - добре пакетна цена? Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 16 часа, Ametist каза: Ето менюто на ресторант Оригами в Анантара Вели, който работи само за вечеря. Цените са в щатски долари и не включват таксите, които са около 16 %. върху сумата. https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-veli-maldives-resort/dining/origami/origami-menu.pdf Цени на напитките в ресторанта: https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-dhigu-maldives-resort/dining/beverage-lists/origami-beverage-list.pdf Вие можете да се храните и в Анантара Дигу за вечеря. Там има 2 ресторанта. Пиците и сандвичите бяха от порядъка на 25 - 30 $ без таксите. Ето и цените на италианския ресторант в Дигу: https://www.anantara.com/uploads/minor/anantara/documents/anantara-dhigu-maldives-resort/dining/terrazzo/terrazzo-dinner-menu.pdf На мен ми мина гладът. 😄 1 4 Връзка към коментар
userkata Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 17 часа, AlexandraKo каза: Ми тъй, кат гледам, вечерята за двама, с по питиенце, ще отвърти 150-200 . Не е ли по - добре пакетна цена? Да, ама 7*200=1400USD, a само all incl e 3000usd отгоре. Бая трябва да се яде. За да има смисъл трябва да ядем по 430USD на ден. 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 19 минути , userkata каза: Да, ама 7*200=1400USD, a само all incl e 3000usd отгоре. Бая трябва да се яде. За да има смисъл трябва да ядем по 430USD на ден. При техните цени това няма да е много. Анантара е много близо до Маафуши, вижда се. Попитайте Аметист колко често има дневни посещения и на каква цена. Може да спите на Маафуши през половината време, да правите там активностите, а да изкарате втората половина на ол ин в комплекса. 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 Аз бих избрал пакет на HB или FB от някой от немските или английските туроператори. За по-слабите месеци като Май-септември има оферти от Лондон за по 1200 паунда с полетите и FB в 4* курорти с вкл. трансфери. Много често изпадат и оферти за Ол ин на тази цена или дори по-малко. 4 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 преди 27 минути , Jorro каза: Аз бих избрал пакет на HB или FB от някой от немските или английските туроператори. За по-слабите месеци като Май-септември има оферти от Лондон за по 1200 паунда с полетите и FB в 4* курорти с вкл. трансфери. Много често изпадат и оферти за Ол ин на тази цена или дори по-малко. +1 Ако и полета е в пакета - още по-добре. Няма да го мислиш, ако някое правителство приеме поредното малоумно ограничение във връзка с коронавируса. 5 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 1 hour ago, ven62 said: +1 Ако и полета е в пакета - още по-добре. Няма да го мислиш, ако някое правителство приеме поредното малоумно ограничение във връзка с коронавируса. Единствения проблем е, че полета е от Англия или Германия и си остава известен риск, но поне ако се отмени полета ще ти сменят датата и на хотелското настаняване, няма да се молиш като на Господ после на хотела да ти направят промяната. Друг плюс е, че има английски агенции, които ти правят резервация срещу 99 паунда, а остатъка от сумата го дължиш 14 дни преди полета, което доста ти намалява риска. 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 15 септември, 2020 Сподели Публикувано: 15 септември, 2020 6 hours ago, Jorro said: Единствения проблем е, че полета е от Англия или Германия и си остава известен риск, но поне ако се отмени полета ще ти сменят датата и на хотелското настаняване, няма да се молиш като на Господ после на хотела да ти направят промяната. Друг плюс е, че има английски агенции, които ти правят резервация срещу 99 паунда, а остатъка от сумата го дължиш 14 дни преди полета, което доста ти намалява риска. Ето и един пример за края на годината за седмица на Малдивите с полет от Франкфурт, но понеже не е цяла почивка може да го съчеташ с полет на същата цена и от София с Катар и да букнеш само резорта. https://www.urlaubspiraten.de/reisen/malediven-megadeal_62460 1 Връзка към коментар
Ivo Indjov Публикувано: 30 септември, 2020 Сподели Публикувано: 30 септември, 2020 Здравейте, другият месец ни предстои меден месец в Малдивите и имам направени резервации в Paradise Island и Summer Island на сходни цени, но все още не сме избрали кой от двата да изберем. Някой запознат може ли да даде съвет кой е по-добрият вариант? Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 30 септември, 2020 Сподели Публикувано: 30 септември, 2020 @Ivo Indjov Настаняванията и в двата ризорта са доста базови в плажните вили , аз бих се насочил към друго по-луксозно настаняване , особено при тези нереално ниски цени , които направо са ударили дъното на дъното... 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 Някой може ли да сподели впечатления от Бандос? Излезе ми мнооого добра оферта за там и се чудя дали да скачам. Трансфера видях в букинг, че е 100 долара на човек двупосочно въпреки, че е на 10 мин от летището, но предполагам нямам избор за други опции. 😄 Тъй като и двамата не пием алкохол мисля да взема FB и да си плащаме за коктейли, когато ни се допият. Надявам се и плажа и рифа са им хубави и храната в ресторантите е добра? Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 Ние останахме супер доволни от Бандос , но бяхме в бийч вила (преди 3,5год). Ризорта е 4* , а не 5* . Годините му личат , но мисля беше реновиран след нашият престой . Обикновеното настаняване беше в едни грозни , тип панелка постройки с четири стаи за двама , забити в шубраците... Ако не сте минимум в Бийч вила , се насочете към друг ризорт. Ако сте с ФБ, няма и да разберете дали ресторантите са добри , защото се храните само в един , в определени часове . Аз съм върл противник на ФБ, ХБ и прочие , и пак ще повторя , не си го причинявайте , освен ако не сте с деца... Трансфера е 20-25 мин , а не 10 мин. 2 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 8 ноември, 2020 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2020 19 minutes ago, stanislavpp said: Ние останахме супер доволни от Бандос , но бяхме в бийч вила (преди 3,5год). Ризорта е 4* , а не 5* . Годините му личат , но мисля беше реновиран след нашият престой . Обикновеното настаняване беше в едни грозни , тип панелка постройки с четири стаи за двама , забити в шубраците... Ако не сте минимум в Бийч вила , се насочете към друг ризорт. Ако сте с ФБ, няма и да разберете дали ресторантите са добри , защото се храните само в един , в определени часове . Аз съм върл противник на ФБ, ХБ и прочие , и пак ще повторя , не си го причинявайте , освен ако не сте с деца... Трансфера е 20-25 мин , а не 10 мин. Не разбирам защо си противник на HB & FB, но то си е до човек. Без деца сме. Предвид, че алкохол не пием , защо да плащам разлика от над 700 паунда за all inclusive? Отделно а ла карт ресторантите едва ли предлагат някакъв кой знае какъв експириънс, че да се оправдае.Пролетта бяхме на HB на друг резорт и си беше топ, но и резорта беше топ де. Сега обаче търсим нещо по-бюджетно и предвид, че резорта е близо трансфера не е една торба пари, това ни устройва. Освен това успях да намеря много добра цена през expedia и везните натежаха. Сега погледнах, че стаята е Standard beachfront Room , но пише, че ще ме ъпгрейднат при наличност (съмнявам се да са пълни ) заради голд статуса ми, така че нямам идея в каква стая ще съм. Ще се пробвам за тези индивидуалните къщички предполагам няма да имат против да си спечелят едно добро ревю и да ме ъпгрейднат там. По-важно ми е плажа да е хубав (не че може да е лош де) , но не ме кефи като има корали на плажа. Руфа хубав ли им е? Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 15 декември, 2020 Сподели Публикувано: 15 декември, 2020 @stanislavpp, може ли да дадеш малко инфо за плажа на Бандос, понеже разнородни мнения четох, и на снимките не изглежда чак супер - в смисъл не е ситен бял пясък? Между Бандос и Курамати някакво сравнение ако някой може да направи, също ще ми е полезно. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 15 декември, 2020 Сподели Публикувано: 15 декември, 2020 Бръмбар, плажовете на Бандос са супер, за сравнение между двата острова може да прочетете в търсачката на Гугъл ( на мен ми отне по-малко от 10 секунди) 👍 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 23 часа, Бръмбар каза: Между Бандос и Курамати някакво сравнение ако някой може да направи, също ще ми е полезно. Бих пробвала да кажа нещо. Ще отбелязвам с + и -, според моите виждания. Бандос: - малък остров и съответно ще има по-малко предложения за изкарването на вечерите. На Малдивите е тъмно от 18,00 до 06.00. + близо до летището - кратък трансфер с лодка, почти без значение са метеорологичните условия. + добър риф Курамати: + голям остров - трансфер с хидроплан за около 40-50 минути. Слагам го с -, защото чакаш за хидроплана, а и си зависим от метеорологичната обстановка. + възможности за пешеходни разходки вечерно време, но има и електрически коли, които се движат през определено време. + много заведения - всеки ден може да се насладиш на питието ти на различно място + много добър риф + Sandbank - доста повече хора 1 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 Включвам се със впечатления от Бандос -бяхме две поредни години там, първата края на март ,във бунгало на брега със прекрасна гледка към океана,жасмините бяха цъфнали,целият остров ухаеше на цветя. Бяхме на база HB,храната беше вкусна и разнообразна,включена е само вода. Има прекрасен бар Huvan ,от който може да се наблюдава залеза с коктейл/самите коктейли не помня точно ,но бяха около 10-14 usd,кокосов орех 7 usd,плажа е хубав ,не много голям, най-хубавото е че си сам пред бунгалото и изобщо не виждаш че има и други туристи, разбираш ,че резорта е пълен като отидеш на вечеря. Всяка вечер имаше забавления-получавахме писма в стаята от Туи-дали ще е дискотека,състезание с раци за деца и т.н. Детския кът е добър,един цял следобед дъщеря ми пожела да прекара там и са ходили да засаждат дръвчета/беше много впечатлена/. Рифа е чудесен ,има мого цветен живот отдолу и малки рифови акули.Избрахме Бандос заради близоста му до Мале/ дъщеря ни тогава беше на 4 и искахме да сме по близо до летище,болници и т.н./ Извозиха ни с яхта,времетраенето беше около 20 мин. Втората година ходихме края на февруари- жасмина ,като че ли не беше нацяло цъфнал,нямаше еуфорията от първото посещение/но мъжа ми дъщеря ми оскаха да се върнем отново там/ След като разбраха че сме за втори път там ,поканиха ни на коктейл на плажа за лоялни клиенти заедно още други туристи. На следващата година отидохме за 10 дни на местен остров Thoddoo, хотелчето беше страхотно Coco Villa- хазяйна беше работил дълги години на рисорт и знаеше как се случват нещата там ,беше се опитам максимално да се доближи до сървиса на рисорт. Храната беше еднообразна,ориз и риба,риба и ориз 🙂 Имаше 2-3 кръчми на острова ,алкохол не сервират разбира се, обстановката беше мега мизерна,приличаха на долен китайски ресторант,но супер евтино. В нашия хотел имаше опция да ти носят храната на плажа ,беше супер като идея.Самия плаж е далеч от хотелите,които са разположени на средата на острова,ходи се с колело ,може и пеша разбира се. Наема на колело е 5 USD на човек на ден, тип балканче със разцентровано кормило... Плажа е огромен и очарователен,вскъщност това е най-голямото предимство на Тодо,Има забавления,но не много,правят малдивска вечер,ходихме да гледаме Plankton на плажа, пускахме фенери.Има изобилие от плодове на цени от около1-2 usd. Ако мога да помогна с нещо,насреща съм. 4 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 29 минути , Mary каза: Бих пробвала да кажа нещо. Ще отбелязвам с + и -, според моите виждания. Бандос: - малък остров и съответно ще има по-малко предложения за изкарването на вечерите. На Малдивите е тъмно от 18,00 до 06.00. + близо до летището - кратък трансфер с лодка, почти без значение са метеорологичните условия. + добър риф Курамати: + голям остров - трансфер с хидроплан за около 40-50 минути. Слагам го с -, защото чакаш за хидроплана, а и си зависим от метеорологичната обстановка. + възможности за пешеходни разходки вечерно време, но има и електрически коли, които се движат през определено време. + много заведения - всеки ден може да се насладиш на питието ти на различно място + много добър риф + Sandbank - доста повече хора Благодаря ти, полезно ми беше! На Бандос точно близостта ме привлича, но Курамати повече ми харесва. Размишлявах върху много ласт минит Коледа, но прогнозата за времето ме отказа :-). Но все пак поразгледах доста и ще съм по-подготвена за вбъдеще @moli84, благодаря ти и на теб за подробните обяснения! Връзка към коментар
Mary Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 1 минута , Бръмбар каза: но прогнозата за времето ме отказа 🙂 Реалността рядко е такава, каквато е на картинката. Ако имаш време и ти е любопитно - гледай прогнозата, а после си избери някоя камера на живо от Малдивите и направи съпоставка. 2 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 2 минути , Mary каза: Реалността рядко е такава, каквато е на картинката. Ако имаш време и ти е любопитно - гледай прогнозата, а после си избери някоя камера на живо от Малдивите и направи съпоставка. Миналата Коледа набюдавахме по същия начин прогнозата,даваха дъжд за много дълъг период,след това се усетихме и пуснахме на Куреду имат яка камера, капка дъжд не падна ,изядохме се от яд 🙂 преди 6 минути , Бръмбар каза: Благодаря ти, полезно ми беше! На Бандос точно близостта ме привлича, но Курамати повече ми харесва. Курамати е по-добър от това което виждам ,но и много по-скъп, Бандос бих го сравнила като ценови диапазон със Sun Island ,Paradise Island... А ,забравих да кажа,че ходихме на посещение на Парадайс Айлънд,докато бяхме на Бандос, не останахме много впечатлени. 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 3 часа, Бръмбар каза: Благодаря ти, полезно ми беше! На Бандос точно близостта ме привлича, но Курамати повече ми харесва. Размишлявах върху много ласт минит Коледа, но прогнозата за времето ме отказа :-). Но все пак поразгледах доста и ще съм по-подготвена за вбъдеще @moli84, благодаря ти и на теб за подробните обяснения! Ако те спира прогнозата- не е проблем. От 12 дни през мокрия сезон в началото на август., преваля в 3 за по половин час. Един ден имаше за час яко буря. Явно има система за известяване, че телефонът ми започна да вие на умряло. Подмятане на лодки, превиване на дървета. Бях в заведение. Заковаха на терасата капаци с дебели найлони. Всичко приключи бързо. И аз оглеждам Бандос, но за Нова година. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 Вече съм го писал, но в тропиците през дъждовния период ако гледаш какво е времето в момента пак може да не уцелят, какво остава за след няколко седмици. 3 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 3 часа, moli84 каза: Миналата Коледа набюдавахме по същия начин прогнозата,даваха дъжд за много дълъг период,след това се усетихме и пуснахме на Куреду имат яка камера, капка дъжд не падна ,изядохме се от яд 🙂 Курамати е по-добър от това което виждам ,но и много по-скъп, Бандос бих го сравнила като ценови диапазон със Sun Island ,Paradise Island... А ,забравих да кажа,че ходихме на посещение на Парадайс Айлънд,докато бяхме на Бандос, не останахме много впечатлени. Аз ги гледах като цени в агенция, за плажни вили ол инклузив и за двете, като се има предвид и че на Курамати коледната/новогодишна вечеря е включена в цената, а на Бандос е 140$ на човек и излизат еднакво накрая. Изчетох и отзивите в букинг, там Курамати доста комерсиални ги описват макар и да са с по-висок рейтинг и мини бара не е включен в ол инклузива и въобще напитки по стаите, което е странно. Аз пък обичам да си пия питието вечер на верандата 😀. Както и да е, не съм на 100% убедена за никой от хотелите, а и времето малко ме притеснява. Ако още размишлявам и Коледа ще мине 😁 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 А що не питате Аметистчето? Имаме си наш човек там:)))))И за времето ще даде най- точно инфо, нали живее там, и за хотелите сигурно ще знае. преди 56 минути , Бръмбар каза: Аз ги гледах като цени в агенция, за плажни вили ол инклузив и за двете, като се има предвид и че на Курамати коледната/новогодишна вечеря е включена в цената, а на Бандос е 140$ на човек и излизат еднакво накрая. Изчетох и отзивите в букинг, там Курамати доста комерсиални ги описват макар и да са с по-висок рейтинг и мини бара не е включен в ол инклузива и въобще напитки по стаите, което е странно. Аз пък обичам да си пия питието вечер на верандата 😀. Както и да е, не съм на 100% убедена за никой от хотелите, а и времето малко ме притеснява. Ако още размишлявам и Коледа ще мине 😁 Абе и ние не сме някакви пияници, но си обичаме да сръбнем коктейлче на плажа, па преди вечеря... То и без това, там няма какво да се прави, интернетът не навсякъде го има и да е добър, че да виси човек в нета:((( 1 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 6 минути , AlexandraKo каза: А що не питате Аметистчето? Имаме си наш човек там:)))))И за времето ще даде най- точно инфо, нали живее там, и за хотелите сигурно ще знае. Абе и ние не сме някакви пияници, но си обичаме да сръбнем коктейлче на плажа, па преди вечеря... То и без това, там няма какво да се прави, интернетът не навсякъде го има и да е добър, че да виси човек в нета:((( За интернета всъщност доста оплаквания имаше и за двата Както и че не е добре осветена на Бандос плажната вила 😀. Някой се оплакваше, че и книга не може да чете там след 6😀. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега