AlexandraKo Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 5 минути , Бръмбар каза: За интернета всъщност доста оплаквания имаше и за двата Както и че не е добре осветена на Бандос плажната вила 😀. Някой се оплакваше, че и книга не може да чете там след 6😀. То навсякъде е така с интернета, нормално е. Но на мен, там ми е ужасна скука, повече от седмица, не мога да изтрая:(Иде ми много романтиката, като не съм ни плувец, ни гмуркач:((( 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 Аз в момента съм на Бандос и преди да тръгнем на 10ти прогнозата беше за дъжд всеки ден. Е реално валя първите 2 дни но през нощта, а през деня беше облачно, но пак си ставаше за плаж. Да чукна на дърво от понеделник е рай, само слънчице, топ време. За резорта мога да споделя, че за парите си е много добър. Храната е вкусна, макар и не много разнообразна, но винаги имаш поне 2-3 неща, които да повториш даже. За съжаление кораловия риф е почти изяло мъртъв. Има и малки и големи акули и доста рибки, но камъняк, тъжна картинка. Острова е сравнително голям и може да се разходи човек. Не ми харесва, че вътрешността му е малко като на местен остров, а най-неприятното е, че вечер явно горят боклуци като на местните острови, защото 2 вечери се разнесе яко смрад. Препоръчвам standart beach room номера 215-230 пред които плажа според мен е най-хубав. Реално делукс стаите са на кофти място, а най-хубави разбира се къщичките, но стандартните стаи са си идеални макар, че очаквах повече. Реално като си направих сметка колко ми излезе и съпоставих цената и качеството нещата се получиха добре. 2 пъти съм бил на Маафуши, последно тази година март и не бих повторил, прекалено е пренаселен, далеч от атмосферата на Малдивите, а и с дебнене, особено в момента се намират страшно добри цени на резорти. Дори в момента планирам идване за догодина на друг резорт разбира се... 4 1 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 1 минута , AlexandraKo каза: То навсякъде е така с интернета, нормално е. Но на мен, там ми е ужасна скука, повече от седмица, не мога да изтрая:(Иде ми много романтиката, като не съм ни плувец, ни гмуркач:((( Аз мисля само за 6 дни (5 нощувки) да е, поне такива са програмите, които се предлагат Другите са за 11 дни, но това не ми е ок сега. И като ще е за 5 нощувки с по 8 часов полет до там и обратно и почвам много да придирям. Като се има предвид, че колкото и да са ударили дъното цените, пак си е една доста солидна сума за 5 дни. Това, което ме блазни с агенциите е, че е чартър и това намалява все пак времето с престоите и изискванията свързани с ковид. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 Преди 1 час, Бръмбар каза: Аз пък обичам да си пия питието вечер на верандата 😀. А аз пък предпочитам да си го пия питието на бара, любувайки се на залеза. После вечеря и след нея друг бар с друго питие. А, наздраве! За интернет съм си купувала карта на летището и си решавам проблема, въпреки, че е имало нета там, където съм била. Има и острови без наличие на безплатен нет, та е добре да се провери и това. 4 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 5 минути , Jorro каза: Препоръчвам standart beach room номера 215-230 пред които плажа според мен е най-хубав. Реално делукс стаите са на кофти място, а най-хубави разбира се къщичките, но стандартните стаи са си идеални макар, че очаквах повече. И аз така прочетох, даже докъм 235-6. Но как точно там те настаняват. С бакшиш на рецепцията ли ? ☺ Връзка към коментар
Mary Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 2 минути , Бръмбар каза: И аз така прочетох, даже докъм 235-6. Но как точно там те настаняват. С бакшиш на рецепцията ли ? ☺ Предварително можеш да им пишеш, но обикновено не поемат твърдо обещание. 1 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 Ние изтървахме едни страхотни полети за трима човека за 3100 лв от 16 дек до 04 януари на катарците от черен петък, понеже искахме да разнообразим дестинацията, сега съжаляваме...утре щяхме да летим .... В момента най изгодното което намирам е от 21 дек до 31 януари,като на връх Нова година трябва да спиш на седалките на летището в Доха 😭 преди 39 минути , Бръмбар каза: За интернета всъщност доста оплаквания имаше и за двата Както и че не е добре осветена на Бандос плажната вила 😀. Някой се оплакваше, че и книга не може да чете там след 6😀. Сега се сещам ,че е голяма тъмница от ресторанта към вилите,малката изпадаше в ужас да не настъпва рак и трябваше да я носим като камили 1 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 преди 23 минути , Бръмбар каза: Аз мисля само за 6 дни (5 нощувки) да е, поне такива са програмите, които се предлагат Другите са за 11 дни, но това не ми е ок сега. И като ще е за 5 нощувки с по 8 часов полет до там и обратно и почвам много да придирям. Като се има предвид, че колкото и да са ударили дъното цените, пак си е една доста солидна сума за 5 дни. Това, което ме блазни с агенциите е, че е чартър и това намалява все пак времето с престоите и изискванията свързани с ковид. 5 нощувки за мен лично са крайно малко за Малдиви. Първо имаш един дълъг полет, второ за да усетиш почивката наистина ти трябват поне 7-8 Рифа на бандос изобщо не може да се сравнява с този на остров Тодо,там рифа беше съвсем различен ,жив ,беше пълно със семейства огромни костенурки и всякакви рибки 2 Връзка към коментар
Velyana Публикувано: 16 декември, 2020 Сподели Публикувано: 16 декември, 2020 Ние бяхме преди няколко години на Курамати и беше супер, останахме много доволни. Бяхме във вила на плажа ( по това време водните вили бяха в ремонт). Острова е сравнително голям, наистина има къде да се разходиш за около половин час. Незнам как е по другите острови, но плажа не беше осветен и след 18 часа си беше бая тъмничко. Понеже тогава не ми се занимаваше да сглабям сама пътуване, резервирахме през тур оператор и бяхме на ол инклузив. Всичко беше супер, храна в изобилие и вкусна,но след това никога не повторихме ол инклузив 😀😀😀 Някак си по свободни се чувстваме ако имаме само закуска. За Бандос нямам директни впечатления, но преди две години ми предлагаха да работя там за един месец и колегата, който ми предложи работата ми показа снимки и ми разказа подробно за острова. И по това което чух и видях от снимките, останах с впечатление, че Курамати е по-добрия остров, но това е абсолютно субективно все пак. И двата острова са предпочитани от немските туристи ( не че има значение де 🤣🤣🤣) 5 Връзка към коментар
Health Of Nature Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Има ли някой, който ще пътува на 25.01.2021г от София за Доха и после за Мале? Платих всичко, но съм в тих ужас, че ще имаме само два часа за прекачване от Доха за Мале. Никога не съм стъпвала на това летище, а виждам че е огромно. Ще е супер ако има някой за тази дата хем да си правим компания, хем да се ориентираме по-лесно. Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Преди 1 час, Health Of Nature каза: Има ли някой, който ще пътува на 25.01.2021г от София за Доха и после за Мале? Платих всичко, но съм в тих ужас, че ще имаме само два часа за прекачване от Доха за Мале. Никога не съм стъпвала на това летище, а виждам че е огромно. Ще е супер ако има някой за тази дата хем да си правим компания, хем да се ориентираме по-лесно. 2 часа са напълно достатъчно,летището е много добре организирано и подредено ,няма начин да се объркате,ние сме се прекачали за 35 Мин. 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 два часа си е повече от ок за прекачване, ако не трябва да взимате багажи и т.н. дори и под 1 час просто бих бил експедитивен, но не бих се притеснявал, щом продават така билети с прекачване Връзка към коментар
Health Of Nature Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 59 минути , moli84 каза: 2 часа са напълно достатъчно,летището е много добре организирано и подредено ,няма начин да се объркате,ние сме се прекачали за 35 Мин. Дано да нямам проблеми, че каква съм паника...ще ми замине почивката 😂 преди 4 минути , neuromancer каза: два часа си е повече от ок за прекачване, ако не трябва да взимате багажи и т.н. дори и под 1 час просто бих бил експедитивен, но не бих се притеснявал, щом продават така билети с прекачване Багажа ни че е чекиран от София до Мале. Няма да се занимаваме поне с него. Единствената ни грижа ще е да не се загубим. Аз до сега съм имала само един полет до Мадрид, извън Европа не съм ходила и затова съм шаш. 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Потвърждавам, че времето ви е достатъчно. Летището е добре устроено, лесно за ориентиране. На слизане, ако има някой за скорошен полет, служители упътват пътуващите. За престой 50 мин. пушачите дори изпушиха по 2 цигари. Аз гледам полети до Малдиви за февруари, но престоят в Доха е 8 и 9 часа, вероятно няма да ползвам Катарците. Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Как стои въпроса с тези ПСР тестове - от тук за към Малдивите ясно, но после какво правим и турците пуснаха пср и катарците също(за полетите). Колко ПСР-а трябва да си направим 😀 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 4 часа, Health Of Nature каза: Дано да нямам проблеми, че каква съм паника...ще ми замине почивката 😂 Багажа ни че е чекиран от София до Мале. Няма да се занимаваме поне с него. Единствената ни грижа ще е да не се загубим. Аз до сега съм имала само един полет до Мадрид, извън Европа не съм ходила и затова съм шаш. Ми щом се притесняваш, поръчайте си асистенция. Някой да ви чака с табелка, като пристигнете и да ви води. Не е проблем. То, възрастни хора, не знаят езици, пък прекосяват океана, за да отидат при децата си, по този начин. Чакат ги, водят ги, докато ги натоварят, на правилния самолет. 1 Връзка към коментар
Health Of Nature Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 2 часа, DimitarD каза: Как стои въпроса с тези ПСР тестове - от тук за към Малдивите ясно, но после какво правим и турците пуснаха пср и катарците също(за полетите). Колко ПСР-а трябва да си направим 😀 От тур операторската агенция казаха, че трябва да си направим само преди тръгване. Други няма. На прибиране в България сме под 10 дневна карантина, освен ако не предоставим отрицателен ПСР. Т.е. ще правим един и след като се приберем за да ни отменят карантината. Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 2 minutes ago, Health Of Nature said: От тур операторската агенция казаха, че трябва да си направим само преди тръгване. Други няма. На прибиране в България сме под 10 дневна карантина, освен ако не предоставим отрицателен ПСР. Т.е. ще правим един и след като се приберем за да ни отменят карантината. Ясно 🙂 , вие с коя агенция ще пътувате, понеже и ние плануваме да ходим през февруари и получавам доста и различна информация.. та затова ми е и чуденката🤔 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 20 минути , DimitarD каза: Ясно 🙂 , вие с коя агенция ще пътувате, понеже и ние плануваме да ходим през февруари и получавам доста и различна информация.. та затова ми е и чуденката🤔 Това е така за гостите на ризортите. За местните острови изискванията са за тест и при напускане на Малдиви, ако не са го променили. В момента има магеланци там. Предполагам ще споделят. 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Защо ползвате туроператори до Малдивите? Едно пътуване до там е едно от най-най-лесните за самоорганизиране. Със спестените 30-50% , ще си подарите още едно луксозно пътуване или пък ще летите бизнес, вместо икономи... Във форума има достатъчно инфо,а и съфорумците са супер отзивчиви ... Има една - две дестинации , при които туроператор е за предпочитане, но Малдиви не е от тях. 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 14 минути , stanislavpp каза: Защо ползвате туроператори до Малдивите? Едно пътуване до там е едно от най-най-лесните за самоорганизиране. Със спестените 30-50% , ще си подарите още едно луксозно пътуване или ще летите бизнес вместо икономи... Във форума има достатъчно инфо,а и съфорумците са супер отзивчиви ... Има една - две дестинации , при които туроператор е за предпочитане, но Малдиви не е от тях. Е, то си трябва и опит, нали знаеш:))) Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 В момента, AlexandraKo каза: Е, то си трябва и опит, нали знаеш:))) Ти и аз като ходихме, не сме били с опит ? Аз преспах на острова до летището и на другия ден взех ферибота за туземци до Мале, прекосих с такси цялото Мале и пак с фери с туземци, кокошки и арматурно желязо до Маафуши. Сега ми е смешно, а тогава се питах това ли е Рая? 1 5 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Е, то има и ресорти и хидроплани до тях... раят никога не е евтин 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 1 минута , neuromancer каза: Е, то има и ресорти и хидроплани до тях... раят никога не е евтин Така е. Видях и местните и острови-ризорти. Наистина е Рай. Логистиката до ризортите е лесна. Има щандчета на ризортите на излизане от летището. Поемат туристите и ги карат с лодка или хидроплан. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Освен , че логистиката е много лесна, а още при резервиране на ризорт, ви записват за трансфер и на летището ви чакат със списък на имената ви... 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега