Jorro Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 28 minutes ago, Дани Магелани said: Ти и аз като ходихме, не сме били с опит ? Аз преспах на острова до летището и на другия ден взех ферибота за туземци до Мале, прекосих с такси цялото Мале и пак с фери с туземци, кокошки и арматурно желязо до Маафуши. Сега ми е смешно, а тогава се питах това ли е Рая? Никога няма да забравя този експириънс, направо пак се побърках от смях като ми припомни ххахахха то бяха матраци, банани, кокошки, железа, дъски, мани.... и всичко това в корито, което съм се молил да не потъне... Излишно е да казвам, че на връщане бяхме със спийд боута 😄 1 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Агенциите имат чартър до Малдивите. Освен това нямаш грижи да търсиш къде да направиш теста на връщане. Катарците искаха тест за транзит, сега разбирам, че това явно е отпаднало. И ако света се побърка с новия щам и решат отново да спрат полетите агенцията ще мисли как да те прибере. Аз също взех с агенция за Занзибар. Полетите са с Флайфубай. Бяха с Търкиш, но те спряха да летят до Занзибар. До вчера искаха тест за транзит през DBX. Агенцията има договор с 2 лаборатории на острова, а аз щях да се чудя как и къде да правя тестове. Освен това да не забравяме риска теста да е положителен. Проверих цените на полетите и хотела, почти не видях надценка и прецених, че ни си заслужава аз да хабя нерви. 3 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 @slujitel Питащата в темата явно не е с чартър, има два часа за прекачване в Доха. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 1 минута , stanislavpp каза: @slujitel Питащата в темата явно не е с чартър, има два часа за прекачване в Доха. Да, прочетох, но другото остава. Затова написах, че катарците искаха тест за транзит, сега от нея разбирам, че това е отпаднало явно. Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 37 минути , Jorro каза: Излишно е да казвам, че на връщане бяхме със спийд боута 😄 И ние също. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 1 час, Дани Магелани каза: Ти и аз като ходихме, не сме били с опит ? Аз преспах на острова до летището и на другия ден взех ферибота за туземци до Мале, прекосих с такси цялото Мале и пак с фери с туземци, кокошки и арматурно желязо до Маафуши. Сега ми е смешно, а тогава се питах това ли е Рая? А, то и ние така, по твоя път:( Ама сега, ако пак отидеш, няма да е тъй и няма да седиш 10 дни, нали? А пък аз, въобще няма да отида пак. Нито плувам, нито се гмуркам, като за плаж, предпочитам някъде из Европата:))) 7 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Аз в момента организирам 4-то ходене, тази година бяхме 2 пъти и толкова се надъхах, че искам пак 😄 мисля, че съм пристратен вече и всичко стана след като бяхме на резорт. След първото ми ходене на Маафуши не мислех, че ще повторя, но после като отидох пак 2 пъти на резорт сега искам и 3-ти път, просто разликата в изживяването е огромна, а в момента цените са толкова изкушаващи, че мисля да отида поне веднъж, че не се знае после какви ще бъдат 😄 . 4 Връзка към коментар
Health Of Nature Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 (редактирано) преди 6 часа, Дани Магелани каза: Това е така за гостите на ризортите. За местните острови изискванията са за тест и при напускане на Малдиви, ако не са го променили. В момента има магеланци там. Предполагам ще споделят. Не са го променили. На острова на местните искат тест при заминаване. Моето пътуване организираха ХХХХХХ. Намериха ми много изгодна оферта, която се вместо идеално в бюджета ми. Редактирано 31 декември, 2020 от chandni Моля без цитиране на БГ тур. агенции 1 Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 1 януари, 2021 Сподели Публикувано: 1 януари, 2021 18 hours ago, AlexandraKo said: Е, то си трябва и опит, нали знаеш:))) Госпожо, само едно лирическо отклонение относно опита. Смятам, че имам достатъчно познания и комуникативни възможности да отида до което и да е кътче на планетата. Тук изобщо не говорим за това дали мога сам да организирам пътуването си или не, защото за протокола - да мога. Спестените пари за които говори господина @stanislavpp при всички положение биха били плюс, но не смятам, че в такива времена на несигурност поради корона ситуацията , една сума "Х" би била по-важна, от спокойствието на мен и моята съпруга. Излишно е да упоменавам,че това да отседнеш на местен остров и това да бъдеш в резорт са си две коренно различни неща ( визирам неустойки в случай на неявяване и ред други ) . Но все пак, не беше това идеята на въпросът ми в самото начало. Честита Нова година. Бъдете здрави! Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 1 януари, 2021 Сподели Публикувано: 1 януари, 2021 преди 20 часа, stanislavpp каза: Защо ползвате туроператори до Малдивите? В момента една от причините да се ползва агенция може да е защото много хора имат задържани пари от нереализирани пътувания под формата на ваучери и да се опитват по някакъв начин да си ги използват. Не визирам питащите, просто го давам като вариант. Връзка към коментар
Health Of Nature Публикувано: 2 януари, 2021 Сподели Публикувано: 2 януари, 2021 На 1.01.2021 г. в 15:27, bobole4e каза: В момента една от причините да се ползва агенция може да е защото много хора имат задържани пари от нереализирани пътувания под формата на ваучери и да се опитват по някакъв начин да си ги използват. Не визирам питащите, просто го давам като вариант. Аз лично се исках някой да организира пътуването ми, защото ми е по-лесно така. Нерешителна съм и при хилядите ризорти, предлагани в нета, трябваше да си отдел два месеца да чета отзиви, да пускам запитвания, да гледам снимки и т.н. По-лесно ми беше да си кажа изискванията и бюджета и да ми изпратят 10 оферти от които да избера, като ми и дадат подробно описание на плюсове и минуси. Та затова, просто ми беше лесно така 🙂 2 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 3 януари, 2021 Сподели Публикувано: 3 януари, 2021 На 31.12.2020 г. в 21:34, Jorro каза: Аз в момента организирам 4-то ходене, тази година бяхме 2 пъти и толкова се надъхах, че искам пак 😄 мисля, че съм пристратен вече и всичко стана след като бяхме на резорт. След първото ми ходене на Маафуши не мислех, че ще повторя, но после като отидох пак 2 пъти на резорт сега искам и 3-ти път, просто разликата в изживяването е огромна, а в момента цените са толкова изкушаващи, че мисля да отида поне веднъж, че не се знае после какви ще бъдат 😄 . Може ли да споделиш кой резорт те впечатли толкова? Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 3 януари, 2021 Сподели Публикувано: 3 януари, 2021 преди 1 час, slujitel каза: Може ли да споделиш кой резорт те впечатли толкова? Kandima 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 3 януари, 2021 Сподели Публикувано: 3 януари, 2021 преди 24 минути , Jorro каза: Kandima Къде видя изгодните цени? Гледах го в Букинг. Скъпичко е, а и трансферът е 600$. Връзка към коментар
Carrie Публикувано: 3 януари, 2021 Сподели Публикувано: 3 януари, 2021 преди 17 минути , Дани Магелани каза: Къде видя изгодните цени? Гледах го в Букинг. Скъпичко е, а и трансферът е 600$. Например в agoda.com за февруари: 2 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 3 януари, 2021 Сподели Публикувано: 3 януари, 2021 Това е цена само със закуска, като добавиш и другите две хранения цената няма да е толкова примамлива. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 3 януари, 2021 Сподели Публикувано: 3 януари, 2021 Изгодно е доста субективно, но който търси по-добра цена , да погледне на сайта на ризорта - цената е по-ниска с включен халф борд , скай студио. Бийч вилите са на добра цена също ~ 500$ . 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 3 януари, 2021 Сподели Публикувано: 3 януари, 2021 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Къде видя изгодните цени? Гледах го в Букинг. Скъпичко е, а и трансферът е 600$. Не съм казал, че там в момента e евтино, отговорих кой резорт ме впечатли за да се надъхам да потретя малдивите... Скоро гледах в агода доста добри оферти за доста острови в порядъка 700 евро за 7 нощувки на човек FB. Бандос например декември го букнах през експидия за 700 паунда за 2-ма на FullBoard. По принцип като го сравня цените на Кандима в момента със сумата, която платихме март сега е по-евтино да. Задължително ти трябва халф борд поне, ние бяхме на тази опция и беше ок, въпреки, че не бих отказал и обяд. Коктейли пиехме на happy hours -50% имаше 2 по различно време в различните барове и коктейлите излизаха по 8-9 $ , което беше ок, защото мин. месец на Бандос бяха по 15 $ пак на "happy hour" но -20 % (които само таксите не стигаха да покрият 😄 ) ... Трансфера може да не е с хидроплан, а с вътрешен полет и спийд боат за 10 мин -350 $ , което, да скъпо е, но като изключим Бандос, на който трансфера му е 100 $ и няколко други близки острови на всички други трансфера е 300-350$ ако е с вътрешен полет и лодка и 490+ $ за хидропан . 3 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 В момента през Агода има страхотни цени, просто трябва да се дебне. Всеки ден различни резорти са намалени. Аз си взех ето този за рождения ми ден през май - 604 долара за 5 нощувки, закуски и вечери, вила над водата. Островът е супер малък, напълно ме устройва 🙂 7 2 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 преди 43 минути , feel_the_rush каза: В момента през Агода има страхотни цени, просто трябва да се дебне. Всеки ден различни резорти са намалени. Аз си взех ето този за рождения ми ден през май - 604 долара за 5 нощувки, закуски и вечери, вила над водата. Островът е супер малък, напълно ме устройва 🙂 Цената е супер! С какво се стига до там и каква е цената на транспорта? Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Цената е супер! С какво се стига до там и каква е цената на транспорта? Точно се пазаря с хотела 🙂 Ще ти кажа като има някакъв резултат. Доколкото разбрах, има вариянт с два вида лодки (по-евтин) и хидроплан (по-скъп). Ама да видим. Съседния на Мале атол е - South Ari, надявам се да не извадят някакви космически цени. 1 Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 В тази връзка Бандос за майските празници е € 741.79 за двойна стая на плажа с вкл. закуска , обяд и вечеря. Трансфера е доп. около 90 евро на човек или иначе казано 460 евро на човек с вкл. транфер. Като добавиш и около 500-540 евро за полет си се получава доста прилична почивка и то на цената на Маафуши ( поне сравнено с цените от мин. година. ) 4 2 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 Гледам цените в agoda и booking. В agoda цената, която излиза не пише, че включва таксите , които в букинг ги включва - например за този хотел: https://www.booking.com/hotel/mv/vilamendhoo-island-resort-amp-spa.en-gb.html?aid=368032;label=forumposts;sid=663f935512bd268a6570ed32e21b39bf;all_sr_blocks=195801105_256621809_0_21_0;checkin=2021-02-12;checkout=2021-02-24;dest_id=900052606;dest_type=city;dist=0;from_beach_non_key_ufi_sr=1;group_adults=2;group_children=0;hapos=1;highlighted_blocks=195801105_256621809_0_21_0;hpos=1;no_rooms=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;sr_order=popularity;sr_pri_blocks=195801105_256621809_0_21_0__449232;srepoch=1609768016;srpvid=9d7260e76efd00b9;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl и https://www.agoda.com/vilamendhoo-island-resort-spa/hotel/maldives-islands-mv.html?finalPriceView=2&isShowMobileAppPrice=false&cid=1844104&numberOfBedrooms=&familyMode=false&adults=2&children=0&rooms=1&maxRooms=0&checkIn=2021-02-14&isCalendarCallout=false&childAges=&numberOfGuest=0&missingChildAges=false&travellerType=1&showReviewSubmissionEntry=false¤cyCode=BGN&isFreeOccSearch=false&tspTypes=1,8&los=10&searchrequestid=8d2ced82-41ca-43c7-a56c-7cf6920a5061 Може ли някой да потвърди за цените в agoda добавят ли се таксите? Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 Като натиснеш "Reserve" в Агода, ще ти калкулира цената с таксите. Ето таки изглежда. Пише, че всичко е включено. Имат и PriceMatch - тоест, ако покажеш по-ниска цена, ще ти го дадат на нея. 2 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 И още един въпрос: вдясно пише, че е включена закуска в цената, а вляво са изброени и хранения - вечеря с ограничен алкохол, обяд с безалкохолно. Търся цена с all inclusive. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега