feel_the_rush Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 преди 5 часа, feel_the_rush каза: Точно се пазаря с хотела 🙂 Ще ти кажа като има някакъв резултат. Доколкото разбрах, има вариянт с два вида лодки (по-евтин) и хидроплан (по-скъп). Ама да видим. Съседния на Мале атол е - South Ari, надявам се да не извадят някакви космически цени. Така, 345 USD за двопосочен трансфер със самолетче. Не искат да свалят повече. Реших да питам и за още една стая, че едни приятели искат да дойдат с нас. Получих този забавен отговор: 2 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 4 януари, 2021 Сподели Публикувано: 4 януари, 2021 И аз организирам 4 то ходене края на януари началото на февруари ,когато ще има 3-4 дни междусрочна ваканция за учениците, пак ще има някой ден аванта,не че не ходим всеки път с букварите ....до сега сме пътували все с катарците, може би трябва да погледна и Емирейтс и туркиш .. По принцип рисортите ги търся от представители на туи,но сега ме зарибихте със сгода,явно там ще прекарам вечерта 😄 Бандос действително е една от най добрите сделки,но сме били там два пъти... Аз съм набелязала Куреду и Мееру Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 5 януари, 2021 Сподели Публикувано: 5 януари, 2021 Ако сами се организираме,билети от Емирейтс примерно или катар, хотел от агода или друг посредник , има ли застраховка отмяна на пътуване ,която би покрила направените разходи ,ако теста ти излезе положителен преди тръгване? Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 5 януари, 2021 Сподели Публикувано: 5 януари, 2021 преди 8 минути , moli84 каза: Ако сами се организираме,билети от Емирейтс примерно или катар, хотел от агода или друг посредник , има ли застраховка отмяна на пътуване ,която би покрила направените разходи ,ако теста ти излезе положителен преди тръгване? Емирейтс имат застраховка при определени условия https://www.emirates.com/us/english/before-you-fly/multi-risk-travel-insurance/ Връзка към коментар
Jorro Публикувано: 5 януари, 2021 Сподели Публикувано: 5 януари, 2021 преди 7 минути , moli84 каза: Ако сами се организираме,билети от Емирейтс примерно или катар, хотел от агода или друг посредник , има ли застраховка отмяна на пътуване ,която би покрила направените разходи ,ако теста ти излезе положителен преди тръгване? Застраховкста ти е да си букнеш хотела с безплатна анулация до деня преди заминаването например. Билетите и на Катар и Туркиш и Емирейтс позволяват да ги промнениш до 24 ч преди заминаване без такси само с ралзиката в тарифата, ако има такава. Емирейтс пък имат застраховка към билетите сини биха ти покрили и евентуални разходи, ако се разболееш по време на почивката. Ако държиш на обща застраховка може да си направиш ти допълнително. Връзка към коментар
Beginner Публикувано: 8 януари, 2021 Сподели Публикувано: 8 януари, 2021 Здравейте, за пръв път обръщам поглед към Малдиви и не знам нищо-нищичко! Но да почнем от там - гледам ризорти олинклузив в Букинг за двама възрастни и две деца. Като сложа търсене ми излизат хотели, но никъде в опциите за стаите не пише за 2 възрастни и 2 деца например. Цената е за двама възрастни. Имате ли представа това какво означава - че не е възможно настаняване с деца (но аз съм заложила децата в търсенето!) или друго? По принцип децата как се таксуват там? Връзка към коментар
Mary Публикувано: 8 януари, 2021 Сподели Публикувано: 8 януари, 2021 преди 14 минути , Beginner каза: Здравейте, за пръв път обръщам поглед към Малдиви и не знам нищо-нищичко! Но да почнем от там - гледам ризорти олинклузив в Букинг за двама възрастни и две деца. Като сложа търсене ми излизат хотели, но никъде в опциите за стаите не пише за 2 възрастни и 2 деца например. Цената е за двама възрастни. Имате ли представа това какво означава - че не е възможно настаняване с деца (но аз съм заложила децата в търсенето!) или друго? По принцип децата как се таксуват там? Колко са големи децата? 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 8 януари, 2021 Сподели Публикувано: 8 януари, 2021 По принцип като показва стаите Букинг показва и за колко човека са, едни картинки на човечета. Няма начин да не пише дали стаята е за двама или четирима. Това след като изберете хотела имате възможност да изберете вида стая Дай някакъв скрийншот ако не ги намираш 1 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 8 януари, 2021 Сподели Публикувано: 8 януари, 2021 преди 50 минути , Beginner каза: не е възможно настаняване с деца Аз като гледах, имаше доста ризорти , където изрично пише, че е само за възрастни. Много внимателно огледайте и прочетете всичко, да не стане фал. Връзка към коментар
Beginner Публикувано: 8 януари, 2021 Сподели Публикувано: 8 януари, 2021 преди 37 минути , Mary каза: Колко са големи децата? На 4 и на 6 години, ако пътуваме февруари. Или Съответно 4 и 7. преди 35 минути , neuromancer каза: По принцип като показва стаите Букинг показва и за колко човека са, едни картинки на човечета. Няма начин да не пише дали стаята е за двама или четирима. Това след като изберете хотела имате възможност да изберете вида стая Дай някакъв скрийншот ако не ги намираш Благодаря, този път ми излезе, явно първия път не е запазило отбелязването за децата, защото въобще не ми даде тип стая Sky studio (явно фамилно бунгало). преди 3 минути , bobole4e каза: Аз като гледах, имаше доста ризорти , където изрично пише, че е само за възрастни. Много внимателно огледайте и прочетете всичко, да не стане фал. Да, и аз го забелязах това. Въобще, голямо четене пада. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 8 януари, 2021 Сподели Публикувано: 8 януари, 2021 Преди 1 час, Beginner каза: На 4 и на 6 години, ако пътуваме февруари. Или Съответно 4 и 7. Букинг рядко е най-добрата възможност за резервиране на хотел в Малдивите. Каквото и да харесате, проверете цената в сайта на хотела, както и на други места - немските туроператори например. Задължително пишете на избрания хотел, преди да резервирате, за да видите дали има място за две деца в стаята/вилата/бунгалото. 1 Връзка към коментар
Beginner Публикувано: 9 януари, 2021 Сподели Публикувано: 9 януари, 2021 преди 21 часа, Mary каза: Букинг рядко е най-добрата възможност за резервиране на хотел в Малдивите. Каквото и да харесате, проверете цената в сайта на хотела, както и на други места - немските туроператори например. Задължително пишете на избрания хотел, преди да резервирате, за да видите дали има място за две деца в стаята/вилата/бунгалото. Да, да, аз точно това правех - първо разглеждах в Букинг, защото ми е познат, за да видя дали въобще ми харесва и после гледах в един немски сайт. 1 Връзка към коментар
Taliana Публикувано: 9 януари, 2021 Сподели Публикувано: 9 януари, 2021 На 4.01.2021 г. в 16:13, lesy каза: И още един въпрос: вдясно пише, че е включена закуска в цената, а вляво са изброени и хранения - вечеря с ограничен алкохол, обяд с безалкохолно. Търся цена с all inclusive. И аз със същия въпрос - как да разбера кои хотели са с all inclusive? Нещо не ми става ясно? Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 9 януари, 2021 Сподели Публикувано: 9 януари, 2021 преди 15 минути , Taliana каза: И аз със същия въпрос - как да разбера кои хотели са с all inclusive? Нещо не ми става ясно? Ако гледате в букинг, хотелът който изберете би следвало да има различни опции за настаняване - типове стаи. Съответно под всеки тип стая/вила/бунгало има различни цени за различните пакети. Повечето хотели предлагат all inclusive. Отделно в ляво на страницата има отметка all inclusive. След маркиране излизат само хотелите предлагащи го. Връзка към коментар
Taliana Публикувано: 9 януари, 2021 Сподели Публикувано: 9 януари, 2021 Става дума за офертите в Agoda. Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 9 януари, 2021 Сподели Публикувано: 9 януари, 2021 Трябва да пише изрично вляво, със зелени тикчета какво хранене включва. Ако има закуска, пише Breakfast included. Ако има и вечеря, на нов ред, с ново зелено тикче пише Dinner included. Ако няма изрично написан някакъв вид изхранване, значи няма нищо и е Room only. 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 преди 13 часа, Taliana каза: И аз със същия въпрос - как да разбера кои хотели са с all inclusive? Нещо не ми става ясно? Като запазих с безплатна отмяна в потвърждението се е описано какво е включено. В случая е някаква форма на all inclusive. Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 В момента гледам билети за Февруари и Март от София до Малдиви през Катарците и на всички билети ми дава, че има 2 стопа - един в Букурещ и един е Доха... Защо се минава през Букурещ, някой има ли идея? Вариантът с Турските авиолинии как е според вас - цените са идентични, само че при турските има само един стоп - в Истанбул. Връзка към коментар
savagejo Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 преди 2 минути , saved_ каза: В момента гледам билети за Февруари и Март от София до Малдиви през Катарците и на всички билети ми дава, че има 2 стопа - един в Букурещ и един е Доха... Защо се минава през Букурещ, някой има ли идея? Вариантът с Турските авиолинии как е според вас - цените са идентични, само че при турските има само един стоп - в Истанбул. Не съм много сигурна, но май заради намалените ротации. Ние също имаме полет с Катарците, до Танзания, и също имаме технически стоп в Букурещ за 1 час, явно докато се качат хората от там. 😞 Връзка към коментар
bobole4e Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 преди 2 минути , saved_ каза: Защо се минава през Букурещ Катарците така летят от София, в Букурещ се спира, взимат още пътници и продължават. Не слизаш от самолета, стоиш вътре и чакаш. Връщането е по същия начин. Връзка към коментар
Taliana Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 преди 18 минути , saved_ каза: В момента гледам билети за Февруари и Март от София до Малдиви през Катарците и на всички билети ми дава, че има 2 стопа - един в Букурещ и един е Доха... Защо се минава през Букурещ, някой има ли идея? Вариантът с Турските авиолинии как е според вас - цените са идентични, само че при турските има само един стоп - в Истанбул. На мен ми е по-удобно да взема самолета от Букурещ, но цената спрямо София е с 200-300 евро по скъп. Дали има начин да се излъже системата? 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 Преди 1 час, saved_ каза: В момента гледам билети за Февруари и Март от София до Малдиви през Катарците и на всички билети ми дава, че има 2 стопа - един в Букурещ и един е Доха... Защо се минава през Букурещ, някой има ли идея? Вариантът с Турските авиолинии как е според вас - цените са идентични, само че при турските има само един стоп - в Истанбул. Защото няма достатъчно пътници да напълнят два самолета (София и Букурещ). преди 41 минути , Taliana каза: На мен ми е по-удобно да взема самолета от Букурещ, но цената спрямо София е с 200-300 евро по скъп. Дали има начин да се излъже системата? Според мен не, не съм виждал някой да се е похвалил, докато за обратното има доста разкази (да ти анулират билета, ако не се качиш където трябва). Обратното (да слезеш по-рано) е възможно, ако си само с ръчен багаж и ти е последна отсечка. Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 преди 3 часа, saved_ каза: В момента гледам билети за Февруари и Март от София до Малдиви през Катарците и на всички билети ми дава, че има 2 стопа - един в Букурещ и един е Доха... Защо се минава през Букурещ, някой има ли идея? Вариантът с Турските авиолинии как е според вас - цените са идентични, само че при турските има само един стоп - в Истанбул. С жена ми ще пътуваме февруари за Малдивите и сме с турските авиолинии - един стоп в Истанбул. Полета с Катар имаше 8 часа престой в Доха. Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 Накратко, след няколко часа преглеждане на сайтовете, в момента има почти идентични цени като се започне от най-евтините - Flydubai (около 510 евро), после са Emirates и Lufthansa по за 600-650 евро. През трети сайтове се намаля цената на Флайдубай и Емирейтс с по 40-50 лв., но не си струва заигравката. Катарците ги отписах с тези 2 стопа напълно. Както и да го гледам, пак ми се струват скъпи билетите. Някой знае ли някоя цака да намаля още малко цената? Това са цени за Февруари и Март. Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 10 януари, 2021 Сподели Публикувано: 10 януари, 2021 600€ е съвсем прилична цена , по-ниска цена би могла да излезе на някое промо. Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега