Eva eva Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 Може ли да споделите къде резервирахте настаняване? @saved_ @DimitarD Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 38 минути , Eva eva каза: Може ли да споделите къде резервирахте настаняване? @saved_ @DimitarD Ние сме на Меркюр 2 Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 Аз още преглеждам офертите за настаняване. Бюджетът ни не е много, така че мисля да комбинираме местен остров + резорт. 🙂 2 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 Ясно, благодаря за отговорите 🙂 А какво се оказа - необходимо ли е и ПСР тест на връщане? Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 47 минути , Eva eva каза: Ясно, благодаря за отговорите 🙂 А какво се оказа - необходимо ли е и ПСР тест на връщане? До колкото знам,когато се приберем в България ще трябва да си направим тук. На Малдивите няма да се наложи. Мисля, че и някои авиопревозвачи искаха ПСР на връщане - катарците са едни от тях. Тюркиш не изискват , ние летим с тях. И така 🙂 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 @DimitarD, ясно, благодаря за отговора! Ако искате да ви отпадне карантината, можете да си направите тест, но не е задължителен. Гледам ги тези местни острови, май ще ми е по-забавно да съм на такъв остров. На другите ризорти ще се изнервя още повече 🙂 @saved_, моля сподели, като харесаш местен остров. 1 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 29 минути , Eva eva каза: @DimitarD, ясно, благодаря за отговора! Ако искате да ви отпадне карантината, можете да си направите тест, но не е задължителен. Гледам ги тези местни острови, май ще ми е по-забавно да съм на такъв остров. На другите ризорти ще се изнервя още повече 🙂 @saved_, моля сподели, като харесаш местен остров. Ако тръгваш от местен остров, задължително трябва да си направиш тест там, иначе няма да те допуснат в самолета. Ние по план летим в неделя, ще бъдем на 2 местни острова. 1 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 11 минути , Marisha каза: Ако тръгваш от местен остров, задължително трябва да си направиш тест, иначе няма да те допуснат в самолета. Оф, постоянно изкача нещо. Това изискване на авиокомпаниите ли е? Ако да - на всички ли? Много весело изкарване ви желая. Би ли споделила кои са местните острови 🙂 Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 11 януари, 2021 Сподели Публикувано: 11 януари, 2021 преди 45 минути , Marisha каза: Ако тръгваш от местен остров, задължително трябва да си направиш тест там, иначе няма да те допуснат в самолета. Това къде си го прочела - може ли линк? 🙂 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 преди 4 часа, saved_ каза: Това къде си го прочела - може ли линк? 🙂 @bronco @vlady @desislavna.могат да ви отговорят точно - нали скоро бяха на местни острови в Малдиви. А и Аметистчето го беше написала някъде, не знам дали не беше, в темата за Малдиви. Че се иска тест, при напускане на острова. От резортите не, от местните острови - да. 1 Връзка към коментар
desislavna Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 За съжаление аз не съм била там никога. 1 Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 Мисля,че наистина е така по повод местните острови и ризортите. Ние сме 1 седмица само на ризорт. В няколко хотела питахме относно услуга за фотосесия(която стандартно предлагат всички като услуга), но сега никой. Причината била, че местните фотографи са от така наречените “местни острови” . Явно правителството не иска да смесва своите хора с туристи. Сигурно и поради тази причина ако сте на местен остров ще ви искат ПСР там. Единствено лошото е , че информацията се мени всеки ден и утре може изобщо да е различна. 1 Връзка към коментар
saved_ Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 Добре, ако първо си на резорт и след това на местен остров - ок, има пср. Но ако е обратното - в България си изкарам така или иначе нужния пср тест за влизане в Малдиви, с него би трябвало безпроблемно да стигна до някой местен остров. Въпросът е дали след това от ризортите ще изискват още един тест, тъй като валидността на този ще е изтекла т е. ще са минали 72 ч.? И имате ли представа на кои местни острови правят пср тестове, колко струват и за колко време излиза резултатът? Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 Аз съм била на Тодо,мисля че е един от най -добрите местни острови. Обмислям билети с емирейтс все още ,но на връщане има дълъг стоп в Дубай ,за да спим там трябва тест на Малдиви предварително нали така и някой знае ли как се случват нщата с теста ,къде се тестваш ,ако си на рисорт,за колко време излиза,колко струва. Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 До някаква степен наистина ПСР-а на връщане зависи от авиопревозвача и мястото от където ще се връщате. Ние първо щяхме да сме с Катарците, обаче искат ПСР. Тюркиш и те искаха, ама после отпадна. За емирейтс не знам, но щом се пътува през Дубай сигурно и те ще искат пср от Малдивите. Иначе цената беше към 100 долара. Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 Тук от форума разбрах ,че е възможно да се тестваш в България до 24 часа след като се прибереш,но не помня в коя тема беше дискутирано. Вие имате предвид ,че въобще не качват на борда от Малдиви ,без да имаш пср ,така ли? Мисля ,че borislavpetkov84 е запознат. Това е от сайта на Емирейтс https://www.emirates.com/bg/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/ преди 26 минути , DimitarD каза: До някаква степен наистина ПСР-а на връщане зависи от авиопревозвача и мястото от където ще се връщате. Ние първо щяхме да сме с Катарците, обаче искат ПСР. Тюркиш и те искаха, ама после отпадна. За емирейтс не знам, но щом се пътува през Дубай сигурно и те ще искат пср от Малдивите. Иначе цената беше към 100 долара. Те туркиш може и да не искат тест, ама билета ти струва един път и половина колкото билета на Емирейтс примерно 😄 Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 преди 17 минути , moli84 каза: Тук от форума разбрах ,че е възможно да се тестваш в България до 24 часа след като се прибереш,но не помня в коя тема беше дискутирано. Вие имате предвид ,че въобще не качват на борда от Малдиви ,без да имаш пср ,така ли? Това е от сайта на Емирейтс https://www.emirates.com/bg/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/tourists/ Те туркиш може и да не искат тест, ама билета ти струва един път и половина колкото билета на Емирейтс примерно 😄 За теста в България е така да. А относно АП нямахме опция за емирейтс с тази програма. Не знам колко по-евтини са билетите, но спестихме едно летене с боинг 737 на флай дубай 😁 Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 преди 52 минути , saved_ каза: Добре, ако първо си на резорт и след това на местен остров - ок, има пср. Но ако е обратното - в България си изкарам така или иначе нужния пср тест за влизане в Малдиви, с него би трябвало безпроблемно да стигна до някой местен остров. Въпросът е дали след това от ризортите ще изискват още един тест, тъй като валидността на този ще е изтекла т е. ще са минали 72 ч.? И имате ли представа на кои местни острови правят пср тестове, колко струват и за колко време излиза резултатът? На всички острови правят тест,струва 100 долара. Ако след местен остров ще ходиш на ризорт пак ти трябва тест. 1 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 Информацията, която ще споделя е валидна към края на декември. Ако сте били на местен остров (независимо кога), то ви трябва тест за да напуснете Малдиви. Тестът трябва да е направен в последните 72 часа преди да излетите. Ако го направите в последните 48 часа и при добро стечение на полетите, можете да го ползвате и за входящ тест в България. Това ще решат проверяващите при влизане в БГ. Имайте предвид, че на тестовете там има точен час на взетата проба в малдивско време (в България обаче нямаше кой да се сети, че е малдивско време и съответно аз влязах малко между капките), което е три часа напред спрямо нашето. На местните острови са организирани и няма да ви пуснат да си тръгнете ако нямате тест. В Маафуши теста струваше 85 долара (те първо ми поискаха 90, аз бях чул за 85, направих им забележка, те казаха: ами добре, 85 да бъде....). Резултатът излиза на следващия ден и го изпращат на мейла на хотела. Те го принтират и ви го дават. Поискайте си две копия, тъй като в България ще ви вземат едното. Това е процедурата. 24 часа преди излитане от страната пак попълвате въпросник за да получите QR код за да си тръгнете. Ако ви се чете за последната налична информация: https://visitmaldives.com/en/covid19-updates Ако искате малдивска застраховка, която е местна: https://allied.mv/inbound Въпросник за QR код: https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create 6 1 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 На всички местни острови ли има лаборатории?...не вярвам... Или трябва да пътуваш до Мале или Маафуши и после на обратно до твоя остров...не ми е много ясно. Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 преди 52 минути , moli84 каза: На всички местни острови ли има лаборатории?...не вярвам... Или трябва да пътуваш до Мале или Маафуши и после на обратно до твоя остров...не ми е много ясно. Сигурно нямат лаборатории и ги пращат в Мале, но навсякъде, където сме питали имат организация и идват в хотела да взимат тест. 1 Връзка към коментар
bronco Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 преди 53 минути , moli84 каза: На всички местни острови ли има лаборатории?...не вярвам... Или трябва да пътуваш до Мале или Маафуши и после на обратно до твоя остров...не ми е много ясно. Нямам представа дали има на всички местни острови. Най-добре си харесваш остров, правиш резервация в букинг с опция за отмяна, започваш да си пишеш с хотел и те ти казват какви са вариантите. Със сигурност няма да ти разрешат да пътуваш до Мале, защото достъпа до там е забранен за туристи, мисля че и за местни. В Мале има най-много заразени. Пътуването между островите става винаги с минаване през летището, няма директни връзки. Връзка към коментар
Marisha Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 преди 9 часа, Eva eva каза: Оф, постоянно изкача нещо. Това изискване на авиокомпаниите ли е? Ако да - на всички ли? Много весело изкарване ви желая. Би ли споделила кои са местните острови 🙂 Ще бъдем на Dhigurah и Omadhoo, но ние отиваме за сноркелинг и гмуркане. преди 2 минути , bronco каза: Нямам представа дали има на всички местни острови. Най-добре си харесваш остров, правиш резервация в букинг с опция за отмяна, започваш да си пишеш с хотел и те ти казват какви са вариантите. Със сигурност няма да ти разрешат да пътуваш до Мале, защото достъпа до там е забранен за туристи, мисля че и за местни. В Мале има най-много заразени. Пътуването между островите става винаги с минаване през летището, няма директни връзки. Не е задължително да се минава през летището. Само от ризорт е така, поне така ни казаха от хотела на първия остров. Има директни връзки. Само от пъвия остров трябва да подадът документи за слит пътуване. 2 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 преди 37 минути , Marisha каза: Ще бъдем на Dhigurah и Omadhoo, но ние отиваме за сноркелинг и гмуркане. Вие сте супер близо до нас 🙂 Втора дестинация ни съвпада, след Мексико. 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 12 януари, 2021 Сподели Публикувано: 12 януари, 2021 @Marisha, а как ще се придвижите от летището до острова /не знам кой точно ви е пръв остров/? Извинявай за въпросите, но тепърва започвам проучване 🙂 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега