Прескочи до съдържание

Организация до Малдивите

bratowanowa

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 10.01.2021 г. в 20:17, saved_ каза:

Накратко, след няколко часа преглеждане на сайтовете, в момента има почти идентични цени като се започне от най-евтините - Flydubai (около 510 евро), после са Emirates и Lufthansa по за 600-650 евро. През трети сайтове се намаля цената на Флайдубай и Емирейтс с по 40-50 лв., но не си струва заигравката. Катарците ги отписах с тези 2 стопа напълно. Както и да го гледам, пак ми се струват скъпи билетите. Някой знае ли някоя цака да намаля още малко цената?

Това са цени за Февруари и Март.

Това е силен сезон и аз силно се съмнявам да намериш по евтини цени.Ако цените на катарците са добри не ги пренебрегвай.Единият стоп е в Букурещ,който е на път към Катар и е само за качване на пътници,като дори не слизаш от самолета.

Публикувано:

Интересно ми е, преди дайвинг трябва ли да се провеждат някакви тренировъчни курсове за начинаещи? Аз съм варненец и съм израстнал с морето, както се казва ама съм се гмуркал само с маска и шнорхел . Никога със специализирана екипировка? Може ли малко инфо?

Публикувано:
преди 1 час, Eva eva каза:

@Marisha, а как ще се придвижите от летището до острова /не знам кой точно ви е пръв остров/? Извинявай за въпросите, но тепърва започвам проучване 🙂 

С бърза лодка. Има лодки за Dhigurah всеки ден. Ще има и представител на хотела да ни посрешне.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 минути , DimitarD каза:

Интересно ми е, преди дайвинг трябва ли да се провеждат някакви тренировъчни курсове за начинаещи? Аз съм варненец и съм израстнал с морето, както се казва ама съм се гмуркал само с маска и шнорхел . Никога със специализирана екипировка? Може ли малко инфо?

Ако никога преди това не си се гмуркал и нямаш съответно никакъв  сертификат за изкарано ниво по гмуркане, се провежда кратък ( около 30-40 мин) курс на които ти обясняват най важните моменти и правила в гмуркането и след това се правят няколко упражнения във водата( или в басейн или в океана). 
Но не е нещо трудно или сложно. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Marisha каза:

С бърза лодка. Има лодки за Dhigurah всеки ден. Ще има и представител на хотела да ни посрешне.

Колко ви искат за лодката?

Публикувано:
В момента, feel_the_rush каза:

Колко ви искат за лодката?

По принцип от 50 до 70 долара, зависи колко човека ще има и за другите хотели.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 минути , Velyana каза:

Ако никога преди това не си се гмуркал и нямаш съответно никакъв  сертификат за изкарано ниво по гмуркане, се провежда кратък ( около 30-40 мин) курс на които ти обясняват най важните моменти и правила в гмуркането и след това се правят няколко упражнения във водата( или в басейн или в океана). 
Но не е нещо трудно или сложно. 

Благодаря за отговора 🙂  Явно ще се вади сертификат 😄 

Публикувано:
преди 12 минути , Marisha каза:

По принцип от 50 до 70 долара, зависи колко човека ще има и за другите хотели.

Чудя се дали да не си спестим самолетчето на отиване и да не пробваме и ние бързите лодки до Dhangeti. Оттав Drift Veliga е на един хвърлей, ще могат да дойдат да ни вземат. Би трябвало с един ПСР тест да мина през Мале, Dhangeti и да акостираме на Drift Veliga. Ще помисля малко и може и да пиша на хотела за този вариянт.

Публикувано:
преди 9 минути , feel_the_rush каза:

Чудя се дали да не си спестим самолетчето на отиване и да не пробваме и ние бързите лодки до Dhangeti. Оттав Drift Veliga е на един хвърлей, ще могат да дойдат да ни вземат. Би трябвало с един ПСР тест да мина през Мале, Dhangeti и да акостираме на Drift Veliga. Ще помисля малко и може и да пиша на хотела за този вариянт.

До Dhangeti бърза лодка е 45 долара, знам, че мислихме там да се местим после.

Няма да стане така. До ризорт или с техен транспорт или със самолет.

Публикувано:
преди 3 минути , feel_the_rush каза:

Силно ме съмнява този вариант да работи за настаняване в  ризорти, та се надявам да споделиш какво са ти отговорили.

Публикувано:
преди 1 час, Mary каза:

Силно ме съмнява този вариант да работи за настаняване в  ризорти, та се надявам да споделиш какво са ти отговорили.

Всичко е възможно, просто цената леко демотивираща. Като гледах на картата, има няма 8-9 км под права линия е разстоянието. 205 USD за двама души. По-добре да го преплуваме ли, нещо 🙂

image.png.c0d6c638dcb71b57614dff79b72c1a45.png

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Сега се чудя, не може ли да си намерим трасфер от самия остров. Едва ли няма да ни позволят за акостираме. Или ще ни посрещнат като на Доган охраната...

Публикувано:
преди 2 часа, feel_the_rush каза:

Сега се чудя, не може ли да си намерим трасфер от самия остров. Едва ли няма да ни позволят за акостираме. Или ще ни посрещнат като на Доган охраната...

Опитът ми е от 2016. От местен остров Маафуши правих няколко еднодневни посещения на острови-ризорти. Когато  в хотела събираха достатъчно желаещи да заплатят немалките такси за  ол инклузив, или само хранене, а също и цената на лодката, към края на деня се  получаваше разрешение от ризорта за посещение на следващия ден. Имаше и откази.

Като пристигнем, слизаме само туристите. На местните не е позволено. На рецепцията на ризорта имат данните за нас. Заплащане на ол инклузив и си свободен да обикаляш ризорта до момента на отплаване. Идва лодката  и си взема хората.

Нямаше как да пристигне местна лодка, без разрешение. Не вярвам да се е променило нещо.

Публикувано:

Това е сериозно перо за хотелите на местните острови, а и на ризортите. Така, че едва ли биха се отказали от това регламентирано сътрудничество. 

Зная за един случай, когато от хотела в Маафуши закараха туристи до Анантара, където те отседнаха. Всичко беше договорено предварително от магеланците с ризорта. 

Публикувано:

Извинявам се, че се намесвам, но предишен опит не важи за тази година. Пътуването между острови , ризорти и т.н. е много различно този сезон.

Ако имате търпение следващата седмица ще разкажа повече от личен опит...

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 3 минути , КОКО22 каза:

Извинявам се, че се намесвам, но предишен опит не важи за тази година. Пътуването между острови , ризорти и т.н. е много различно този сезон.

Радвам се, че има развитие! Все пак, когато бях там, имаше само шестгодишен опит в туризма на местните острови. Преди това е било забранено.

Мисля, че в основата са консервативните закони, особено за алкохола, и старанието да не се "покварят" местните.

Хубаво е, че системата се отпушва. Ще чакам с  нетърпение, да чуя за промените и опита ти.

Публикувано:
преди 11 минути , КОКО22 каза:

Супер, аз не бързам. Ще пътувам чак май месец. Не, че има голямо значение дали ще платим 345 долара за самолетен трансфер или 235 долара и нещо за бързите лодки. Просто ми е интересно дали става. А и не обичам да плащам безумни надценки. Предпочитам да ги дам тези пари за нещо друго, което пак ще отиде за техния отрасъл.

Публикувано:

Аз разчитам и на напътствията на Мишел, с която се надявам да се видим. Но мисля че правилно ме разбра, че "развитието" е в насока на ограничения заради КОВИД.

• Замислям се 1
Публикувано:

Да докладвам - свързах се с един младеж, турагент на Маафуши. Попитах го дали са възможни дневни турове до ризорти, отговори ми, че не са. Ето, ако имате нужда от информация за този остров, може да е полезно:

https://www.islandii.com/maafushi/ 

Публикувано:
Преди 1 час, Eva eva каза:

Да докладвам - свързах се с един младеж, турагент на Маафуши. Попитах го дали са възможни дневни турове до ризорти, отговори ми, че не са. Ето, ако имате нужда от информация за този остров, може да е полезно:

Съвсем спокойно за всяка информация можеш да потърсиш @Ametist.

Сигурна съм, че ще отговори на всичките ти питания и ще те ориентира за всичко относно Маафуши.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 13 часа, Eva eva каза:

Информацията, че няма посещения на резорти в момента не е вярна и въобще познавайки много Магеланци, повечето искат сами да си организират всичко за да им излезе по-евтино. А дали излиза по-евтино, това е друг въпрос. Толкова много информация съм дала за Маафуши и има хора, които четат, използват и дори не се обаждат като дойдат. Аз не взимам пари за информацията, която давам и го правя за да помагам, но явно се разбира грешно.

• Харесвам 12
Публикувано:

@Ametist здравей! Мога ли да те попитам как е времето при теб в момента и дали съответства на прогнозите? Питам защото ще идваме февруари, а като гледам прогнозата(въпреки,че месец напред,малко ме съмнява да предвидят точно време) ама го дават облачно и с дъжд. По някои теми бях попадал на твое мнение по въпроса,че в повечето случай си пече. Това ме успокоява до някаква степен, защото ще е много ляво да идваме умишлено в “сезон” и да ни вали 1 седмица 😁

Публикувано:
В момента, DimitarD каза:

@Ametist здравей! Мога ли да те попитам как е времето при теб в момента и дали съответства на прогнозите? Питам защото ще идваме февруари, а като гледам прогнозата(въпреки,че месец напред,малко ме съмнява да предвидят точно време) ама го дават облачно и с дъжд. По някои теми бях попадал на твое мнение по въпроса,че в повечето случай си пече. Това ме успокоява до някаква степен, защото ще е много ляво да идваме умишлено в “сезон” и да ни вали 1 седмица 😁

В момента времето не е много ок. Там, където ще ходите може да е съвсем различно. Иначе е топло, така че това не би трябвало да ви притеснява.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 40 минути , Ametist каза:

Информацията, че няма посещения на резорти в момента не е вярна и въобще познавайки много Магеланци, повечето искат сами да си организират всичко за да им излезе по-евтино. А дали излиза по-евтино, това е друг въпрос. Толкова много информация съм дала за Маафуши и има хора, които четат, използват и дори не се обаждат като дойдат. Аз не взимам пари за информацията, която давам и го правя за да помагам, но явно се разбира грешно.

Значи, вече е време, да започнеш да вземаш:)))

Щото, безплатните неща не се ценят, по принцип.😀

Като се сетя, как ти  направи нашето пътуване до Малдивите чудесно, за едното благодаря, да знаеш, много сме ти признателни! Ама, много!

И на следващото идване, ще се реваншираме.:give_rose:

• Харесвам 2
Публикувано:

@Ametist, здравей. Радвам се, че се включи и то с хубава информация 🙂 Съвсем случайно попаднах на този сайт и реших да споделя информацията. Да разбирам, че се организират турове от Маафуши до резортите?

Прави сте, че в Agoda излизат доста добри оферти. В момента гледам ето това - със закуска, обяд и вечеря. Нали няма нещо, което да ме притеснява в тази оферта? Само за трансфера не ми дава цена.

https://www.agoda.com/bg-bg/kuredu-island-resort-and-spa/hotel/maldives-islands-mv.html?finalPriceView=2&isShowMobileAppPrice=false&cid=-1&numberOfBedrooms=&familyMode=false&adults=2&children=0&rooms=1&maxRooms=0&checkIn=2021-05-2&isCalendarCallout=false&childAges=&numberOfGuest=0&missingChildAges=false&travellerType=1&showReviewSubmissionEntry=false&currencyCode=BGN&isFreeOccSearch=false&tspTypes=8&los=6&searchrequestid=84460736-6c08-4d73-838d-a3fdd7507396

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.