moli84 Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Kuredu ми е любим ресорт,цената му е супер,но трансфера е само със хидроплан 370 USD на човек 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Тъкмо щях да напиша - трансфер 370 долара. Пише го към края на информацията за ризорта. 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Да, прави сте. И аз го видях 😞 Ще ровя още, май в Bandos излиза най-изгодно и като настаняване и като трансфер. Ще съм благодарна и на други предложения 🙂 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Бандос е много близо до Мале. Ако не ви е проблемът разликата в цената, бих ви препоръчала Куреду. 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Благодаря много за отговорите. Понеже има изгодни полети за началото на май, пък чета, че тогава започва дъждовния период, моля, кажете - дали трябва да се притеснявам? Ако евентуално има дъждовни дни дали вали продължително или кратко? Ясно, че всичко е много относително, но все пак ще съм благодарна, ако някой е бил тогава да сподели как е било 🙂 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Аз не съм била точно на Малдивите, но в други сходни климатични зони. Дъждът обикновено е проливен и наведнъж, след което отново пеква слънце. Също така, заради динамичното време, прогнозата за времето е напълно безполезна. Прекарала съм безброй дни да се притеснявам защо точно в денят, в който ще ходим с лодки някъде или който сме определили за плаж, ще вали и накрая не капва нито капка. И обратното. Но пък ще е жега, което е по-важно. Заредете се с добро настроение и ще си изкарате страхотно 🙂 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 преди 3 часа, Eva eva каза: Да, прави сте. И аз го видях 😞 Ще ровя още, май в Bandos излиза най-изгодно и като настаняване и като трансфер. Ще съм благодарна и на други предложения 🙂 Embudu - от относително евтините е. С @ivailo_radev сме писали назад по темите. Има го и в пътеписа ми. Не е от най-лъскавите, но на нас ни хареса, особено рифа му. Уникален! 1 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 преди 4 минути , ven62 каза: Embudu - от относително евтините е. С @ivailo_radev сме писали назад по темите. Има го и в пътеписа ми. Не е от най-лъскавите, но на нас ни хареса, особено рифа му. Уникален! Рифът е страхотен. От някакви скъпи острови идваха на дневен тур до нашия риф. Ама трябва да си прецени човек приоритетите. Понеже има и хора, които са недоволни, понеже нямало басейн, анимация и т.н. 1 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 преди 1 час, Eva eva каза: Благодаря много за отговорите. Понеже има изгодни полети за началото на май, пък чета, че тогава започва дъждовния период, моля, кажете - дали трябва да се притеснявам? Ако евентуално има дъждовни дни дали вали продължително или кратко? Ясно, че всичко е много относително, но все пак ще съм благодарна, ако някой е бил тогава да сподели как е било 🙂 Аз съм била и през май. Никой не може да ти даде гаранция за времето дори и в сух сезон. Времето беше неустойчиво и 1-2 дни доста валя - проливно и без спиране. Не ни е притеснил особено много дъжда, но не ставаше за шнорхелинг, защото беше ветровито и бурно морето. Къпахме се и под дъжда разбира се. Има на разположение чадъри в бунгалата, но общо взето ти пази само главата чадърът. Мен лично не би ме спряло това, че се води дъждовен сезон, ако това е времето, когато мога да отида. Има шанс изобщо да не ви вали. Е, за да не е прекалено роово, има шанс и повечко да повали. 2 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 @ivailo_radev, страхотни сте! Благодаря много да пътеписа и препоръката 🙂 @ven62, благодаря за препоръката, но за съжаление твоят пътепис не съществува. Иначе този резорт излиза супер изгодно. Екстра 🙂 @feel_the_rush, @Mary благодаря 🙂 Връзка към коментар
Mary Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 преди 2 минути , Eva eva каза: @ven62, благодаря за препоръката, но за съжаление твоят пътепис не съществува 1 2 Връзка към коментар
moli84 Публикувано: 13 януари, 2021 Сподели Публикувано: 13 януари, 2021 Май се води граничен период, в който започват валежите ,говорили сме с местните ,казаха че най -много вали през юни юли август,но винаги има изключения,като започват от края на април -май. Има риск,но пък и цените на хотелите са доста по-ниски. Ние сме на принципа да ходим по рядко ,но в сезон ./за екзотичните дестинации/. Сега например от промоцията на туркиш еърлайнс има супер цени за април за Занзибар,но април е дъждовен месец и се въздържам,въпреки супер цените и супер престоите по летищата. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 преди 19 часа, Eva eva каза: ... @ven62, благодаря за препоръката, но за съжаление твоят пътепис не съществува. Иначе този резорт излиза супер изгодно. Екстра 🙂 ... преди 19 часа, Mary каза: @Mary , Да знаеш, @Георги трябва много да те черпи. Спаси го от публичен линч. Тъкмо бях тръгнал да го питам "Дека ми е пътеписаааа?" 1 4 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 преди 31 минути , ven62 каза: @Mary , Да знаеш, @Георги трябва много да те черпи. Спаси го от публичен линч. Тъкмо бях тръгнал да го питам "Дека ми е пътеписаааа?" В интерес на истината не знам @Mary как го отвори, на мен продължава да не ми се отваря от тук 🙂 Да не съм съвсем извън темата - много ми хареса комплексът, точно такова търся - не се е супер скъпо и претенциозно, но да има за какво да се отиде. Сега търся самолетни билети 🙂 Моят син пита как е храната там, нещо не можах да се ориентирам от снимките и коментарите в трипа. Ако сте писали с пътеписите - извинявайте, вчера ги прехвърлих набързо, но ще ги чета отново по-спокойно. Ще трябва да си купя и екипировка или там ще си наема, и фотографска техника за под водата .... юхууууу нямам търпение 🙂 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 Направо влез в секция пътеписи и там търси. Или от линка в мнението на Mary. Тия връзки във "форуми" явно са изгърмели по някое време 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 преди 33 минути , Eva eva каза: В интерес на истината не знам @Mary как го отвори, на мен продължава да не ми се отваря от тук 🙂 Да не съм съвсем извън темата - много ми хареса комплексът, точно такова търся - не се е супер скъпо и претенциозно, но да има за какво да се отиде. Сега търся самолетни билети 🙂 Моят син пита как е храната там, нещо не можах да се ориентирам от снимките и коментарите в трипа. Ако сте писали с пътеписите - извинявайте, вчера ги прехвърлих набързо, но ще ги чета отново по-спокойно. Ще трябва да си купя и екипировка или там ще си наема, и фотографска техника за под водата .... юхууууу нямам търпение 🙂 Ние бяхме на пълен пансион т.е. закуска, обяд и вечеря, но не на all inclusive. С жена ми не пием алкохол т.е. аз не пия, а за нея не е драма или е напълно достатъчно чаша вино или бира на вечеря. Преценихме, че така ще ни е доста по-изгодно. Храната е на блок маса и е като в 4-5 звезден хотел по турските курорти (за сравнение) С две думи - за нас храната беше напълно ОК и като количество и като разнообразие. ------ Сега прегледах снимките. Нямаме снимки на храната с изключение на тази: Но щом секцията с хлябовете е такава ... смятай ... 3 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 И ние като @ven62 бяхме на пълен пансион "само". За нас също не излизаше сметката за ол ин. Пием по една бира вечер, а иначе не пием коли, фанти и т.н. Аз вече и толкова не пия даже. Храната за нас си беше ОК също, хем жена ми е доста капризна. Имаше някакви тематични вечери тогава - италианска, не знам си каква друга. Иначе се стараят да има разнообразие. Ако човек е по Коледа или Нова година, нещата стават страшни направо. Аз до тогава не бях виждал такова разнообразие и разхищение на храна, ама и стилът на пътуване ни е такъв, че не се случва често да сме в супер скъпи хотели. Една снимка от Коледа. На жена ми редовно и носеха допълнително пресни плодове, понеже я видяха, че основно това яде. Та грижеха се хората за комфорта ни. 3 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 Страхотно 🙂 Благодаря много! Връзка към коментар
Velyana Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 Ние бяхме на all inclusive за първи и последен път на Малдивите 😂😂😂 Честно казано когато ходихме ( бяхме на Курамати) бяхме начинаещи в екзотичните дестинации и изобщо не бях обърнала вснимание, че резервирам all inclusive. Храната беше страхотна, но според мен ако човек не пие алкохол няма смисъл от ол инклузив. Лично за нас е достатъчно на такъв тип ваканция ни е достатъчно закуска и вечеря, но ако синът ти е по ящен със сигурност си заслужава пълен пансион. 2 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 А това за закуската и вечерята зависи от дейностите през деня. Аз на Малдивите закусвах от към 6:30 до 8 (много бързо ям, ама пия един час кафе, а жена ми е обратното) и после от към 9 до 12 шнорхелинг. И в 12 излизах от водата, един душ и хоп в ресторанта. Че иначе съм подпукал акулите до две. И някой корал щях да загриза от глад 😄 2-3 часа във водата влияят много добре на апетита. И следобед същата работа (след кратка почивка на шезлонг де). Та на младо момче може и да си му е нужен сериозен обяд 😄 2 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 преди 3 минути , ivailo_radev каза: А това за закуската и вечерята зависи от дейностите през деня. Аз на Малдивите закусвах от към 6:30 до 8 (много бързо ям, ама пия един час кафе, а жена ми е обратното) и после от към 9 до 12 шнорхелинг. И в 12 излизах от водата, един душ и хоп в ресторанта. Че иначе съм подпукал акулите до две. И някой корал щях да загриза от глад 😄 2-3 часа във водата влияят много добре на апетита. И следобед същата работа (след кратка почивка на шезлонг де). Та на младо момче може и да си му е нужен сериозен обяд 😄 Вие там не бяхте ли на нещо като меден месец. ... та за глада питам ... 2 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 Преди 1 час, Eva eva каза: В интерес на истината не знам @Mary как го отвори, на мен продължава да не ми се отваря от тук 🙂 Да не съм съвсем извън темата - много ми хареса комплексът, точно такова търся - не се е супер скъпо и претенциозно, но да има за какво да се отиде. Сега търся самолетни билети 🙂 Моят син пита как е храната там, нещо не можах да се ориентирам от снимките и коментарите в трипа. Ако сте писали с пътеписите - извинявайте, вчера ги прехвърлих набързо, но ще ги чета отново по-спокойно. Ще трябва да си купя и екипировка или там ще си наема, и фотографска техника за под водата .... юхууууу нямам търпение 🙂 Погледни преди да отидете екипировката (т.е. плавници, очила и шнорхел), че там наемът може да ти е колкото да си купиш не много скъп комплект. Виж в Декатлон има хубави неща и на добри цени. Ама не взимай от целите комплекти за 20 лева де. Най-важното е да си пробваш очилата (да изолират хубаво) и шнорхела (да ти е удобен). Ние само с това направихме там грешка - взехме едни евтини сетове от Декатлон (ако не се лъжа вече) и моят си беше ОК, ама на жена ми и влизаше вода в очилата и убива удоволствието. Та май там взехме за нея други очила . А специално за там си взехме подводна камерка и не съжалявам. Дори само за там да беше (ние после пак я ползвахме), си струваше. преди 2 минути , ven62 каза: Вие там не бяхте ли на нещо като меден месец. ... та за глада питам ... Точно - 2 седмици закуска, гмуркане, обяд, гмуркане, .... , вечеря, .... . Бях си свалил филми на лаптопа да гледам вечер ако ми доскучее, ама в 10 (в най-добрия случай) бях парцал вече и заспивах. Ама то проблемът е, че жена ми е с почти 11 години по-млада и не е лесно 😄 1 1 3 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 Разликата с обяд и без обяд е 15 лв. за двама ни 🙂 Та, ще се обядва хаха @ivailo_radev, благодаря за допълненията. Екипировка ще си купим. За подводната камера нещо не съм сигурна, че ми трябва. По-скоро ще потърся под наем. Не знам дали моят DSLR по някакъв начин не може да се изолира и да го ползвам 🙂 Ще проуча. Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 преди 3 минути , Eva eva каза: Разликата с обяд и без обяд е 15 лв. за двама ни 🙂 Та, ще се обядва хаха @ivailo_radev, благодаря за допълненията. Екипировка ще си купим. За подводната камера нещо не съм сигурна, че ми трябва. По-скоро ще потърся под наем. Не знам дали моят DSLR по някакъв начин не може да се изолира и да го ползвам 🙂 Ще проуча. Може да се изолира, ама е по-скъпо от една не много скъпа подводна камерка. Един добър вариант е да си вземеш някоя втора употреба и после да я продадеш. 🙂 1 Връзка към коментар
DimitarD Публикувано: 14 януари, 2021 Сподели Публикувано: 14 януари, 2021 Аз съм се стегнал и камера и екипировка, чакам да намеря Немо там 😄 2 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега