Прескочи до съдържание

TURO - AirBnB за автомобили под наем


Препоръчани мнения

Пожъналата вече успех в САЩ платформа за carshare, вече я има налична и в почти цяла Западна Европа , части от Азия и т.н., един вид Еърбнб , но за автомобили . Някой вече лично да е ползвал услугите и ?

 

 https://turo.com/

 

@akair , @macf1an , @Георги Матеев

 

 

 

Връзка към мнение

Аз опитах в Щатите. Не приемаха българска книжка миналата тодина. Предполагам заради застраховките ГО (на лице са, не на автомобил). Иначе имаше чудесни оферти за автомобили под наем.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да. В пътеписа от Маями се вижда един червен Вранглер - взехме го от Туро.

Застраховките им са особени. В Маями не бяха по-евтини от стандартния рент-а-кар

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...
  • 4 години по-късно ...

Така като гледам, няма много магеланци, които да са пробвали Turo, но все пак да попитам...

 

Как стои въпросът със застраховката на колата? При резервиране в сайта има възможност да се избере допълнителна застраховка. Стандартните годишни застраховки за коли под наем (iCarShure, Eversure, Worldwide Insure и подобни) не покриват такъв наем, така че допълнителната застраховка от Turo изглежда като почти задължителна.

 

Четох, че е добре, също като при Airbnb, собственикът да има повече положителни ревюта. Защото няма да е приятно, ако човек се окаже вечер на някое летище с канселиран наем на кола и да трябва да се оправя с обществен транспорт или таксита. Ако има някакви особености, за които е добре да се гледа, ще съм благодарен, ако споделите. А на лично съобщение може да изпратите линк, ако имат реферална програма.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние сме ползвали Туро през пролета на 2022г. във Флорида. Взехме Dodge Grand Caravan 2019, за две седмици на цена 1515$ със стандартна застраховка. Цените по това време в рантакар компаниите, бяха двойни на цените в Туро. Всичко при нас мина перфектно, единственото ми притеснение беше, дали ще се намерим лесно със собственика при взимане и връщане на колата, защото летището в Маями е голямо и не ни е познато, но всичко мина бързо и лесно. Задължително търси кола от собственик All-star host, ако те устройва цената най-добре е с premier застраховка, а стандартната за мен е задължителна. Важно е да знаеш, че ако ти направиш резервацията и не добавиш втори шофьор при резервацията, друг няма да може да кара колата, защото застраховката ще бъде невалидна. От екстрите е важно колата да има устройство за автоматично отчитане на пътните такси Toll pass. За две седмици минахме 2000км, седмица след приключване на пътуване получих от собстеника фактура за 30$, с подробна справка, къде и кога са ни таксували. Плащането минава през Туро. 
Друго за което се сещам е да обърнеш внимание, колко km/mi са включени в цената, също и някои собственици слагат такса за доставка на колата до избраното от тебе място за вземане. За друго важно не се сещам, ако цената на Туро е по-добра от цената на рентакар компаниите си заслужава да избереш Туро. Миналата година търсих осем местна кола за две седмици от Вашингтон, но цените в Туро бяха доста по-високи от рентакар компаниите и взех от Hertz - Chevrolet suburban 2022, на цена 2200$ за 16 дни. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.