Прескочи до съдържание

40 дни из Южна Америка: Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай, Бразилия

Здравко Ангел

Препоръчани мнения

Съвсем нетипично за нас, ще вземем малко по-отрано да се подготвим за пътуването до Южна Америка. Покрай многото работа тия дни, вечер е доста успокояващо да си ровиш из дестинациите и да набелязваш местенца. Та ето какво се мъдри като план. Първите дни в Буенос Айрес предполагам, че ще запълним и с някой и друг близък град - ако имате предложения, споделяйте. От 2.02 до 16.02 сме на круиз, така че там програмата не зависи от нас. После обаче имам голяма чуденка относно Парагвай - никой нищо не е споделял, освен че няколко човека са влизали в най-близкия град до Игуасу. Та чудя се дали да не хванем автобуса директно от Кордоба до Парагвай и да останем 4 дни в Парагвай или както съм го написал да се катерим постепенно нагоре и да откараме 2 дни в Асунсион. Там съм намерил един природен парк с броненосци и е задължителен, ама ако има още нещо, което да се види може да отделим повече време на Парагвай. В скоби съм си писал километража, който ще изминаваме - в някои дни е доста, ама нас това не ни притеснява и освен това не ни пречи да пътуваме по суша, с каквото и да било, така че сме изключили вътрешните полети. Всякакви предложения са добре дошли 🙂

28.01 пн

Buenos Aires, Аrgentina

29.01 вт

Buenos Aires, Аrgentina

30.01 ср

Buenos Aires, Аrgentina

31.01 чт

Buenos Aires, Аrgentina

01.02 пт

Buenos Aires, Аrgentina

02.02 сб

Buenos Aires, Аrgentina

03.02 нд

Montevideo, Uruguay

04.02 пн

Punta del Este, Uruguay

05.02 вт

В открито море

06.02 ср

Puerto Madryn, Argentina

07.02 чт

В открито море

08.02 пт

Stanley, Falkland Islands

09.02 сб

Cape Horn

10.02 нд

Ushuaia, Argentina

Beagle Channel

11.02 пн

Punta Arenas, Chile

12.02 вт

Strait Of Magellan

13.02 ср

Chilean Fjords

Patagonic Channels

14.02 чт

Puerto Montt, Chile

15.02 пт

В открито море

16.02 сб

San Antonio, Chile

(90) Valparaiso, Chile

17.02 нд

Valparaiso, Chile

18.02 пн

(115) Santiago, Chile

19.02 вт

Santiago, Chile

20.02 ср

(363) Меndoza, Argentina

21.02 чт

Меndoza, Argentina

22.02 пт

(682) Cordoba, Argentina

23.02 сб

Cordoba, Argentina

24.02 нд

(437) Santiago del Estero, Argentina

25.02 пн

(624) Corrientes, Argentina

26.02 вт

(340) Asuncion, Paraguay

27.02 ср

Asuncion, Paraguay

28.02 чт

(360) Iguazu

01.03 пт

Iguazu

02.03 сб

(1080) Sao Paulo

03.03 нд

Sao Paulo

04.03 пн

(429) Rio de Janeiro

05.03 вт

Rio de Janeiro

06.03 ср

Rio de Janeiro

07.03 чт

Rio de Janeiro

• Харесвам 7
  • Браво 4
Връзка към коментар

Момчета, виждам, че с круиза ще отскочите до Уругвай, но Колония дел Сакраменто е много чаровно градче. Аз бих отделила един от дните за Буенос Айрес, за да отскоча до там. Иначе Тигре е нещото, близо до града и може да идете до него. 

Не знам и колко програмата ви е твърда, но след Мендоса бих отишла в Андите, например Салта и с дневни типове бих видяла индианските селища Пурмамарка, Тилкара и Умауака, както и Кебрадите с цветните скали. Може да отскочите и до Кафаяте и Салинас Гранде. Със сигурност ще ви хареса много. Аз се влюбих в тази част от Аржентина. После Игуасу и нататък щом държите на Парагвай и накрая Рио. Погледнете малко снимки от района на Андите и вижте, дали няма да ви грабне. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 7
Връзка към коментар
преди 8 минути , mililia каза:

Момчета, виждам, че с круиза ще отскочите до Уругвай, но Колония дел Сакраменто е много чаровно градче. Аз бих отделила един от дните за Буенос Айрес, за да отскоча до там. Иначе Тигре е нещото, близо до града и може да идете до него. 

Не знам и колко програмата ви е твърда, но след Мендоса бих отишла в Андите, например Салта и с дневни типове бих видяла индианските селища Пурмамарка и Умауака, както и Кебрадите с цветните скали. Може да отскочите и до Кафаяте и Салинас Гранде. Със сигурност ще ви хареса много. Аз се влюбих в тази част от Аржентина. После Игуасу и нататък щом държите на Парагвай и накрая Рио. Погледнете малко снимки от района на Андите и вижте, дали няма да ви грабне. 

Тъкмо прочетох за Колония дел Сакраменто и всички го препоръчват като дневен тур от Буенос Айрес, така че ще го направим. Предполагам, че и за Тигре ще имаме време. Изобщо не съм гледал към тези градове в Андите, сега ще ги проуча и ще видя дали може да ги включим.

Връзка към коментар

В Парагвай вижте Чако-то с някой нац. парк и престой в естансия, иначе на Асунсион не знам какво ще му гледате покрай всичките други градове...

Игуасу - Сао Пауло сигурно отнема цял ден по суша и цената с автобус ще е като полет, взет предварително, другите как да е, стават.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 7 минути , neuromancer каза:

В Парагвай вижте Чако-то с някой нац. парк и престой в естансия, иначе на Асунсион не знам какво ще му гледате покрай всичките други градове...

Игуасу - Сао Пауло сигурно отнема цял ден по суша и цената с автобус ще е като полет, взет предварително, другите как да е, стават.

Ами няма да имаме време за Чако - гледах го, струва ми се, че поне 5 дни трябва да отделим.

Не съм гледал цената на полетите Игаусу - Сао Пауло, ама щом казваш, че са приблизително еднакви, тогава ще спестим време, че точно тази част ни се струва доста натоварена. Иначе приятелката, при която ще сме в Рио каза да вземем нощен автобус от Сао Пауло, който на сутринта е в Рио.

Редактирано от Здравко Ангел
Връзка към коментар

ами то на Парагвай това му е интересното, според мен де...

Сао Пауло - Рио може и с автобус, евентуално една нощ. Но там полетите са като автобуси, през един час...

Връзка към коментар

От Буенос Айрес и аз препоръчвам Тигре и Колония за еднодневни турове. Помислете дали да не замените Сао Пауло с Paraty или някое друго местенце по Costa Verde. При сравнително малко време в Бразилия за мен не си струва да се отделят 2 дни за този град. За Парагвай нищо не мога да кажа, но като цяло гледам, че наблягате на градовете извън круиза и може би отскачане до Салта няма да е лоша идея или пък Атакама (полетите със SKY от Сантиаго до Калама не са скъпи, а от Сан Педро де Атакама може да се продължи с автобус до Салта). Не знам Кордоба дали може да предложи нещо за 2 дни и изобщо дали си струва прехода по суша до Асунсион, може би ако има бюджетни полети е по-добър вариант да се лети и да се посетят по-интересни места.

Редактирано от Carrie
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 51 минути , Carrie каза:

От Буенос Айрес и аз препоръчвам Тигре и Колония за еднодневни турове. Помислете дали да не замените Сао Пауло с Paraty или някое друго местенце по Costa Verde. При сравнително малко време в Бразилия за мен не си струва да се отделят 2 дни за този град. За Парагвай нищо не мога да кажа, но като цяло гледам, че наблягате на градовете извън круиза и може би отскачане до Салта няма да е лоша идея или пък Атакама (полетите със SKY от Сантиаго до Калама не са скъпи, а от Сан Педро де Атакама може да се продължи с автобус до Салта). Не знам Кордоба дали може да предложи нещо за 2 дни и изобщо дали си струва прехода по суша до Асунсион, може би ако има бюджетни полети е по-добър вариант да се лети и да се посетят по-интересни места.

Благодаря за идеите, ще помисля над плана, така че да включим Салта със сигурност, щом и @mililia го препоръчва, а евентуално да направим и този вариант с Атакама и след това с автобус от Сан Педро до Салта.

Казаха ни, че в Кордоба е много хубаво, но ние може да се насилим и да отидем в два от първите 5 дни, които сме планирали за Буенос Айрес до Кордоба.

Парагвай ще видим какво ще го правим.

Връзка към коментар

А какво ви интересува в Сао Пауло? То май от всичко има по-хубаво в Рио...

Иначе и аз бих предложил да видите Атакама и планините около Салта, но така се отклонявате доста и трябва да се лети, поне аз такива преходи с автобус вече не си и помислям да правя. А и аз големите градове не ги харесвам и бих пропуснал и за мен Буенос Айрес и Рио в едно пътуване са ми предостатъчно като градове и останалото бих го направил природа.

Мендоса е предимно лозя и винен туризъм.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Това, което Кари предлага е много добро. От Сан Педро де Атакама да преминете през Андите и там да наместите програма според времето. Когато обикалях района много хора правеха точно този маршрут. 

Със сигурност Мендоса и Кордоба имат какво да предложат, обаче са все големи градове. Когато бях в тази част на Андите имаше основно аржентински туристи и то точно от тези големи градове. Ще бъде едно доста различно преживяване. Хората в Салта са много добри, а в индианските градчета са с боливийски корени и са много колоритни. Храната е чудесна и на фона на цените в останалата част на Аржентина там беше доста евтино. Да не говорим, че ще можете да видите как ви влияят височините, а и да пробвате кока. Но за да има смисъл ходенето до там ще трябва да отделите поне 2-3 пълни дни. Отделно в Салта има много красиви колоритни църкви и музей, в който можете да видите мумии на деца, принасяни в жертва на индианските богове. Няма да съжалявате

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 9 минути , neuromancer каза:

А какво ви интересува в Сао Пауло? То май от всичко има по-хубаво в Рио...

Иначе и аз бих предложил да видите Атакама и планините около Салта, но така се отклонявате доста и трябва да се лети, поне аз такива преходи с автобус вече не си и помислям да правя. А и аз големите градове не ги харесвам и бих пропуснал и за мен Буенос Айрес и Рио в едно пътуване са ми предостатъчно като градове и останалото бих го направил природа.

Мендоса е предимно лозя и винен туризъм.

Нищо конкретно нямаме в Сао Пауло, просто реших, че ни е на път от Игуасу и що да не останем ден-два 🙂

Мендоса със сигурност ще отпадне, дори и да отидем до Кордоба, до Мендоса чак няма да ходим.

Щом всички предлагате да направим Атакама и Салта, така ще променим нещата. Ще видя има ли смисъл от пътуване между Салта и Асунсион, което са си 1100 км. Не знам защо сме си харесали Парагвай, имам чувството, че ще е като в Хондурас, където всичко ходят заради Копан, а пък ние пътувахме из страната една седмица и беше незабравимо, хората навсякъде много ни се радваха, щото никакви туристи не ходят там. И като чета за Парагвай, и там никакви туристи няма, та понякога е хубаво на такива места заради хората.

преди 13 минути , mililia каза:

Това, което Кари предлага е много добро. От Сан Педро де Атакама да преминете през Андите и там да наместите програма според времето. Когато обикалях района много хора правеха точно този маршрут. 

Със сигурност Мендоса и Кордоба имат какво да предложат, обаче са все големи градове. Когато бях в тази част на Андите имаше основно аржентински туристи и то точно от тези големи градове. Ще бъде едно доста различно преживяване. Хората в Салта са много добри, а в индианските градчета са с боливийски корени и са много колоритни. Храната е чудесна и на фона на цените в останалата част на Аржентина там беше доста евтино. Да не говорим, че ще можете да видите как ви влияят височините, а и да пробвате кока. Но за да има смисъл ходенето до там ще трябва да отделите поне 2-3 пълни дни. Отделно в Салта има много красиви колоритни църкви и музей, в който можете да видите мумии на деца, принасяни в жертва на индианските богове. Няма да съжалявате

А за дните в Салта, като променим плана ще имаме 6-7 дни за Атакама и Салта, така че няма да е за по-малко от 2 пълни дни.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Carrie каза:

Сега проверих и цените на Sky от Сантяго до Калама, наистина са съвсем нормални - има за 87 долара в деня, в който може да летим.

Връзка към коментар

Аз също подкрепям предложението щом в Сао Пауло не ви интересува нещо конкретно и ще летите, летете направо до Рио и отидете за два дена някъде в района, примерно Парати.

Сао Пауло е място за работа и всички гледат като са почивка да се махнат оттам 😃 Иначе има повече скъпи модни бутици и ресторанти с мишленови звезди от другите градове взети заедно, ама ако търсите точно това, Милано е на един час и 20 евро от София, няма нужда чак до Сао Пауло да ходите (Милано е и доста по-приятен град от Сао Пауло)... Пак казвам, това е лично мнение, някои хора го харесват.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
преди 5 часа, neuromancer каза:

Аз също подкрепям предложението щом в Сао Пауло не ви интересува нещо конкретно и ще летите, летете направо до Рио и отидете за два дена някъде в района, примерно Парати.

Сао Пауло е място за работа и всички гледат като са почивка да се махнат оттам 😃 Иначе има повече скъпи модни бутици и ресторанти с мишленови звезди от другите градове взети заедно, ама ако търсите точно това, Милано е на един час и 20 евро от София, няма нужда чак до Сао Пауло да ходите (Милано е и доста по-приятен град от Сао Пауло)... Пак казвам, това е лично мнение, някои хора го харесват.

Добре, ние сме много анти-Милано, та никак не е трудно да ни разубедиш. Значи ще вземем самолет от Игуасу до Рио. 

Връзка към коментар

Още поддържници за Атакама , Салта....   За района на Буенос Айрес - Колония и Тигре.   Сао Пауло да се пропусне.

Аз съм ходил до Куритиба и Парати, както и до Иле Гранде , и много ми харесаха... това на път от Игуасу за Рио

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Добре, обновихме изцяло плана. Включваме полет от Сантяго до Калама и после до Салта. На тоз етап оставаме Парагвай като от Салта има автобус до Резистенсия, където има як модерен музей, който ще ни е бонус и оттам има автобус до Асунсион. От Игуасу директно взимаме полет до Рио и за ден или два ще отскочим до Парати.

Въпрос около Сан Педро де Атакама - една нощувка там ОК ли е?

28.01 пн

Buenos Aires, Аrgentina

29.01 вт

(650) Cordoba, Аrgentina

30.01 ср

Cordoba, Аrgentina

31.01 чт

(650)Buenos Aires, Аrgentina

01.02 пт

Buenos Aires, Аrgentina

02.02 сб

Buenos Aires, Аrgentina

03.02 нд

Montevideo, Uruguay

04.02 пн

Punta del Este, Uruguay

05.02 вт

В открито море

06.02 ср

Puerto Madryn, Argentina

07.02 чт

В открито море

08.02 пт

Stanley, Falkland Islands

09.02 сб

Cape Horn

10.02 нд

Ushuaia, Argentina

Beagle Channel

11.02 пн

Punta Arenas, Chile

12.02 вт

Strait Of Magellan

13.02 ср

Chilean Fjords

Patagonic Channels

14.02 чт

Puerto Montt, Chile

15.02 пт

В открито море

16.02 сб

San Antonio, Chile

(90) Valparaiso, Chile

17.02 нд

Valparaiso, Chile

18.02 пн

(115) Santiago, Chile

19.02 вт

Santiago, Chile

20.02 ср

Calama, Chile

21.02 чт

Calama, Chile

22.02 пт

(100) San Pedro de Atacama

23.02 сб

(600) Salta, Argentina

24.02 нд

Salta, Argentina

25.02 пн

Salta, Argentina

26.02 вт

(820) Resistencia, Argentina

27.02 ср

(330) Asuncion, Paraguay

28.02 чт

Asuncion, Paraguay

01.03 пт

Iguazu

02.03 сб

Iguazu

03.03 нд

Rio de Janeiro

04.03 пн

Rio de Janeiro

05.03 вт

Paraty

06.03 ср

Rio de Janeiro

07.03 чт

Rio de Janeiro

Връзка към коментар

За Атакама си е малко една нощувка,защото ако имате време оттам много лесно се ходи до Боливия-Салар де уюни.Иначе ако си букнете дневен тур до най-високите гейзери-El Tatio,ще се върнете около 16.00 и може веднага да отидете на moon valley и така да хванете и залеза там.

Като си взимате полет от Игуасу до Рио,влизайте през бразилската версия на ТАМ,цените са двойно по-ниски(благодаря още веднъж на neuromancer,че ме светна).Аз летях за 48$ преди три години.

А най-якото място,което посетих,и заради което скоро ще се върна в Бразилия,беше Пантанал.То е по на север от вашият маршрут,но парка е жесток и див.Но за в него ти трябват най-малко две нощувки вътре в самия Pantanal.

Редактирано от malkia
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз не мога да препоръчам нищо от собствен опит, но планирам подобно по-кратко пътуване по същото време и чета активно за тези дестинации. От прочетеното напълно потвърждавам, че е излишно да се отделя време на Сао Пауло, по-добре повече Аржентина и Чили. Иначе, имай предвид, че цените на полетите от Игуасу до Рио по това време (карнавала) са двойни, но автобусът е загуба на време. Ако програмата ти я ясна като дати, пробвай с това 😉 https://www.kayak.com.ar/flights/IGU-GIG/2019-03-03?sort=bestflight_a

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нощувките няма смисъл да се правят в Калама, туровете започват в Сан Педро, а и Калама доколкото знам е неприветлив миньорски град, където туристите нямат особена работа. С 3 нощувки в Сан Педро вече могат да се направят най-популярните турове, има много какво да се види в околността,  за Салар де Уюни не мисля че имате време, иначе е топ дестинация. Аз бих отрязала единия ден от Сантиаго (един от най-скучните градове в ЮА по мое мнение) в полза на нещо по-интересно 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 9 минути , Carrie каза:

Нощувките няма смисъл да се правят в Калама, туровете започват в Сан Педро, а и Калама доколкото знам е неприветлив миньорски град, където туристите нямат особена работа. С 3 нощувки в Сан Педро вече могат да се направят най-популярните турове, има много какво да се види в околността,  за Салар де Уюни не мисля че имате време, иначе е топ дестинация. Аз бих отрязала единия ден от Сантиаго (един от най-скучните градове в ЮА по мое мнение) в полза на нещо по-интересно 😉

А добре, значи махаме Калама и стават 3 нощувки в Сан Педро. 

Връзка към коментар
преди 23 минути , malkia каза:

За Атакама си е малко една нощувка,защото ако имате време оттам много лесно се ходи до Боливия-Салар де уюни.Иначе ако си букнете дневен тур до най-високите гейзери-El Tatio,ще се върнете около 16.00 и може веднага да отидете на moon valley и така да хванете и залеза там.

Като си взимате полет от Игуасу до Рио,влизайте през бразилската версия на ТАМ,цените са двойно по-ниски(благодаря още веднъж на neuromancer,че ме светна).Аз летях за 48$ преди три години.

А най-якото място,което посетих,и заради което скоро ще се върна в Бразилия,беше Пантанал.То е по на север от вашият маршрут,но парка е жесток и див.Но за в него ти трябват най-малко две нощувки вътре в самия Pantanal.

Боливия ще си я правим отделно с Перу. А Бразилия е посещение при приятелка в Рио, иначе със сигурност ще се ходи пак. Последно Атакама 3 нощувки. 

Редактирано от Здравко Ангел
Връзка към коментар
преди 20 минути , neuromancer каза:

Вярно, че баш тогава е карнавала.  Уредете си нощувките в Бразилия веднага, че стават страшни неща. 

Имаме къде да спим, та няма да го мислим. 

Връзка към коментар

Сао Пауло....хммм....може би са прави всички, че там няма кой знае какво да се види 🙂

От този град помня единствено хостела където спахме...беше уникален :lol:

На рецепцията беше "Боб Марли", който ни настани 4 момчета в една стая с 4 момичета от Перу (с които в последствие си станахме големи приятелчета). Уреди ни "космически билки", които после ползвахме цяла седмица из Бразилия.И имаше един бар-дискотека-кръчма....където уж дискотека но имаше храна тип кебапчета и пъжени картофи, беше пълно със секс-икони тип нашите чалга певици....къси поли, големи гърди и т.н.....освен това нищо интересно което да запомня там 🙂

• Смея се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.