Прескочи до съдържание

40 дни из Южна Америка: Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай, Бразилия

Здравко Ангел

Препоръчани мнения

преди 25 минути , boogy83 каза:

Сао Пауло....хммм....може би са прави всички, че там няма кой знае какво да се види 🙂

От този град помня единствено хостела където спахме...беше уникален :lol:

На рецепцията беше "Боб Марли", който ни настани 4 момчета в една стая с 4 момичета от Перу (с които в последствие си станахме големи приятелчета). Уреди ни "космически билки", които после ползвахме цяла седмица из Бразилия.И имаше един бар-дискотека-кръчма....където уж дискотека но имаше храна тип кебапчета и пъжени картофи, беше пълно със секс-икони тип нашите чалга певици....къси поли, големи гърди и т.н.....освен това нищо интересно което да запомня там 🙂

Напълно ме убеди, че няма смисъл да ходим в този град, та спокойно ще го пропуснем. 

Връзка към коментар

А, аз да ви кажа кое ми хареса в Андите, пък вие си преценете, кое да видите, тъй като няма да имате необходимото време:

1. Градчето Салта с археологическия музей - може да го разгледате и само вечер, без музея и хълма над града. 

2 Кафаяте и Quebrada de Cafayate. Първото е градчето с многото винарни. Второто е един скалист участък с много формирования - малко прилича на Петра, но без човешките творения. Еднодневен тур. 

3. Purmamarka, Tilkara, Humahuaca и Quebrada-та. Трите градчета са били част от империята на инките + кебрадата с цветните скали. Must see. Колоритен и интересен маршрут. Част от истинските жителите на градчетата са индианци с боливийския черти и говорят кечуа. Не обичат да ги снимаш, особено възрастните жители. 

4. Един тур до Salinas Grandes, който включва Пурмамарка, San Antonio de los Cobras, селцето на падре Пио, който е научил жителите да летят с палапланери, за да извършват стокооборот и радетел на здравословни начин на живот, няколко височини около 3500 м н. м. р., кактуси, бивши вилкани, лами, Салинас Гранде - продължението на боливийския салар, град Хухуй. Ако ще ходите в Боливия, салара няма значение, но на останалите места е интересно. За съжаление нямате време за 4-5 дневен тур с джип, с който да обиколките невероятните красоти, така че ви остават единственото еднодневните турове и всичко ще е на бързо. 

Ама района е много приятен и различен от останалата част на Аржентина. 

5. Интересен е маршрута на небесния влак, но си е с предварително запазване на места и на някои хора не им понася здравословно. Не знам доколко е безопасно пътешествието. По мое време този влак го бяха спряли, но после го пуснаха отново.  

Редактирано от mililia
  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 36 минути , mililia каза:

А, аз да ви кажа кое ми хареса в Анди те, пък вие си преценете, кое да видите, тъй като няма да имате необходимото време:

1. Градчето Салта с археологическия музей - може да го разгледате и само вечер, без музея и хълма над града. 

2 Кафаяте и Quebrada de Cafayate. Първото е градчето с многото винарни. Второто е един скалист участък с много формирования - малко прилича на Петра, но без човешките творения. Еднодневен тур. 

3. Purmamarka, Tilkara, Humahuaca и Quebrada-та. Трите градчета са били част от империята на инките + кебрадата с цветните скали. Must see. 

4. Един тур до Salinas Grandes, който включва Пурмамарка, San Antonio de los Cobras, селцето на падре Пио, който е научил жителите да летят с палапланери, за да извършват стокооборот, няколко височини около 3500 м н. м. р. и Салинас Гранде - продължението на боливийския салар, Хухуй. Ако ще ходите в Боливия, салара няма значение, но на останалите места е интересно. За съжаление нямате време за 4-5 дневен тур с джип, така че ви остават единственото еднодневните турове и всичко ще е на бързо. 

Ама района е много приятен и различен от останалата част на Аржентина. 

Много благодаря за идеите! Като чета така може да ги разпределим по следния начин:

ден 1 - Градчето Салта с археологическия музей - това ще е достатъчно като за първи ден, щото повечето ден ще е минал в път.

ден 2 - Purmamarka, Tilkara, Humahuaca и Quebrada

ден 3 - Salinas Grandes и всичко от този тур

Връзка към коментар

Ако взимате туровете от една агенция може първо да направите тура до Солниците. Доколкото помня Пурмамарка беше последна в програмата. Там да се уговорите да ви оставят да преспите и за следващия тур да ви вземат от там, защото Пурмамарка беше първа в списъка. Ако са запазили програмите, ще е идеално да можете да преспите  и там. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 10 минути , mililia каза:

Ако взимате туровете от една агенция може първо да направите тура до Солниците. Доколкото помня Пурмамарка беше последна в програмата. Там да се уговорите да ви оставят да преспите и за следващия тур да ви вземат от там, защото Пурмамарка беше първа в списъка. Ако са запазили програмите, ще е идеално да можете да преспите  и там. 

А добре, ще го имаме предвид. Много благодарности за напътствията!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На ‎12‎.‎8‎.‎2018‎ г. в 17:01, Здравко Ангел каза:

После обаче имам голяма чуденка относно Парагвай - никой нищо не е споделял, освен че няколко човека са влизали в най-близкия град до Игуасу. Та чудя се дали да не хванем автобуса директно от Кордоба до Парагвай и да останем 4 дни в Парагвай или както съм го написал да се катерим постепенно нагоре и да откараме 2 дни в Асунсион. Там съм намерил един природен парк с броненосци и е задължителен, ама ако има още нещо, което да се види може да отделим повече време на Парагвай.

В Парагвай бяхме в Асунсион и в градчетата от Golden Circle, за Чако нямаше време.

Има линкове със снимки от Парагвай в цитирания по горе пост.

Редактирано от zon
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, zon каза:

В Парагвай бяхме в Асунсион и в градчетата от Golden Circle, за Чако нямаше време.

Има линкове със снимки от Парагвай в цитирания по горе пост.

Много ти благодаря! Сега ще чета и ще разпределям 🙂

Връзка към коментар

@zon, колко време продължава турът из Golden Circle?

Искам да се ориентирам, ако може да се направи за половин ден, няма да добавяме още един ден в Парагвай.

Защото ние всъщност искаме да отидем и до Eco Reserva Mbatovi.

Отделили сме 2 дни на Игуасу и си мисля, че спокойно може да останем там 1 нощувка, а единият ден да го прибавим към Парагвай.

Връзка към коментар
преди 49 минути , Здравко Ангел каза:

Искам да се ориентирам, ако може да се направи за половин ден, няма да добавяме още един ден в Парагвай.

Защото ние всъщност искаме да отидем и до Eco Reserva Mbatovi.

Отделили сме 2 дни на Игуасу и си мисля, че спокойно може да останем там 1 нощувка, а единият ден да го прибавим към Парагвай.

Момчета, само да ви напомня, че водопадите изглеждат различно от двете страни. Отделно във Фоз до Игуасу има уникален птичи парк. Предполагам сте го включили в сметката. Понеже сте почитатели на животинките, там е най-добрия парк, на който съм попадала.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , Здравко Ангел каза:

Един ден с шофьор-гид. Помолихме на рецепцията на хотела да ни намерят. Може да направите само тези градчета и села, които искате за по кратко време. Виж как изглеждат в интернет и си изберете къде да отидете.

П.П. Да допълня за водопадите Игуасу. Правилото е един ден от едната страна, един от другата и един резервен ден, защото има често гръмотевични бури с много проливен дъжд и от Аржентинска страна затварят парка, защото има много метални конструкции, пътеки и е опасно.

Ако няма да правите някакви допълнителни дейности като например лодка, разходка в гората, хеликоптер, птичи парк и още неща, два дни ще стигнат, ако няма бури и дъжд.

Преминаването на границата и придвижването до парковете също отнема време.

Ние имахме три дни на място, единият от които беше гръмотевична буря и порой от дъжд.

Придвижвах ме се с таксита до парковете и между държавите.

Редактирано от zon
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 18 минути , mililia каза:

Момчета, само да ви напомня, че водопадите изглеждат различно от двете страни. Отделно във Фоз до Игуасу има уникален птичи парк. Предполагам сте го включили в сметката. Понеже сте почитатели на животинките, там е най-добрия парк, на който съм попадала.

Паркът си го броим. 🙂 Аз си мислех първия ден като пристигнем от Асунсион до Игуасу към обяд да гледаме в Аржентина, да нощуваме и на другия ден рано сутринта да направим бразилската страна и след това птичия парк и привечер да вземем полет към Рио.

преди 20 минути , zon каза:

Един ден с шофьор-гид. Помолихме на рецепцията на хотела да ни намерят. Може да направите само тези градчета и села, които искате за по кратко време. Виж как изглеждат в интернет и си изберете къде да отидете.

П.П. Да допълня за водопадите Игуасу. Правилото е един ден от едната страна, един от другата и един резервен ден, защото има често гръмотевични бури с много проливен дъжд и от Аржентинска страна затварят парка, защото има много метални конструкции, пътеки и е опасно.

Ако няма да правите някакви допълнителни дейности като например лодка, разходка в гората, хеликоптер, птичи парк и още неща, два дни ще стигнат, ако няма бури и дъжд.

Преминаването на границата и придвижването до парковете също отнема време.

Ние имахме три дни на място, единият от които беше гръмотевична буря и порой от дъжд.

Придвижвах ме се с таксита до парковете и между държавите.

Значи ще направим първия ден тура до Eco Reserva Mbatovi, който ми казаха, че е няколко часа и след това до края на вечерта ще разглеждаме Асунсион. На втория ден ще уговорим някой шофьор да ни размотава из градчета и селца, и вечерта ще доразгледаме Асунсион. Така ще си оставим две нощувки на Игуасу.

Връзка към коментар
преди 12 минути , Здравко Ангел каза:

Паркът си го броим. 🙂 Аз си мислех първия ден като пристигнем от Асунсион до Игуасу към обяд да гледаме в Аржентина, да нощуваме и на другия ден рано сутринта да направим бразилската страна и след това птичия парк и привечер да вземем полет към Рио.

Бях проверявала в интернет за автобус от Cuidad del Este (Paraguay) град до границата с Бразилия до Асунсион, и беше 6 часа, ако няма закъснение. Пътят минава през населени места, има и спирки, натоварено е по пътя с хора и животни и не може да се кара бързо.

От Бразилия също до летището на Cuidad del Este взехме частен трансфер, иначе границата по моста трябва да се минава пеша с багаж и зоната въобще не е сигурна, както и самият Cuidad del Este.

Минаването на границата също може да ви отнеме време и да ви отнеме от програмата за Аржентинската част от водопадите. Подсигурете си повече време.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, zon каза:

Бях проверявала в интернет за автобус от Cuidad del Este (Paraguay) град до границата с Бразилия до Асунсион, и беше 6 часа, ако няма закъснение. Пътят минава през населени места, има и спирки, натоварено е по пътя с хора и животни и не може да се кара бързо.

От Бразилия също до летището на Cuidad del Este взехме частен трансфер, иначе границата по моста трябва да се минава пеша с багаж и зоната въобще не е сигурна, както и самият Cuidad del Este.

Минаването на границата също може да ви отнеме време и да ви отнеме от програмата за Аржентинската част от водопадите. Подсигурете си повече време.

Да, и из видях, че автобусът от Асунсион e до Cuidad del Este, тръгва в 7.30 сутринта и дават 6 часа като път. После има разни врътки из границите, ама ще се оправим. Та в крайна сметка от аржентинска страна ми се струва, че ще имаме нещо като 4 часа. Дали ще са достатъчно? За да може на следващия ден да минем откъм Бразилия и да разгледаме и птичия парк.

А всъщност, ако останем 2 дни в Парагвай ще имаме като опция 2 нощувки на Игуасу - да минем границата и следобеда да сме в Аржентина, да нощуваме там, после да имаме цял ден в Аржентина, до нощуваме пак в Аржентина и на третия ден вече да минем бразилската страна и птичия парк.

Връзка към коментар

Аржентинската част изисква повече време от бразилската част. Реално водопадите са в Аржентина и от Бразилия ги гледате как са отсреща. В аржентинския парк вървите по три маршрута. Малък кръг, голям кръг и Дяволското гърло. Дори и да отпадне Малкия кръг за другото си иска доста време. Аз обикалях от 9ч. до 17ч., не съм се застоявала много и определено ми беше малко. Нямате идея какви величествени гледки ви чакат, ще искате да им се насладите. Оставете си време, за да не съжалявате.

А тези 4 часа са достатъчни, за да се разходите и да видите, където се срещат трите граници.

Редактирано от mililia
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 20 минути , Здравко Ангел каза:

Да, и из видях, че автобусът от Асунсион e до Cuidad del Este, тръгва в 7.30 сутринта и дават 6 часа като път. После има разни врътки из границите, ама ще се оправим. Та в крайна сметка от аржентинска страна ми се струва, че ще имаме нещо като 4 часа. Дали ще са достатъчно? За да може на следващия ден да минем откъм Бразилия и да разгледаме и птичия парк.

А всъщност, ако останем 2 дни в Парагвай ще имаме като опция 2 нощувки на Игуасу - да минем границата и следобеда да сме в Аржентина, да нощуваме там, после да имаме цял ден в Аржентина, до нощуваме пак в Аржентина и на третия ден вече да минем бразилската страна и птичия парк.

Вторият вариант е по добър според мен. Така ще имате резервно време, в случай че пътуването отнеме повече време и преминаването на границите, и трансфер до хотела и после парка. Също така в случай, че има буря и проливен дъжд.

От Cuidad del Este ще трябва да преминете границата по моста с Бразилия. След това от Бразилия пак границата с Аржентина. Разстоянията не са големи но отнемат време. С такси става по бързо. Преминаването на границата Бразилия Аржентина става по лесно и бързо, по евтино е в сравнение с преминаване на границата Парагвай Бразилия с такси. С автобус не знам как стоят нещата. Имай предвид и че много ходят от Бразилия да пазаруват в Cuidad del Este (градът изглежда като един голям Илиянци и има доста престъпност) и се получават доста задръствания.

П.П. В Аржентинският парк има опция за двудневни билети за вход.

Редактирано от zon
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 4 минути , mililia каза:

Аржентинската част изисква повече време от бразилската част. Реално водопадите са в Аржентина и от Бразилия ги гледате как са отсреща. В аржентинския парк вървите по три маршрута. Малък кръг, голям кръг и Дяволското гърло. Дори и да отпадне Малкия кръг за другото си иска доста време. Аз обикалях от 9ч. до 17ч., не съм се застоявала много и определено ми беше малко. Нямате идея какви величествени гледки ви чакат, ще искате да им се насладите. Оставете си време, за да не съжалявате.

А тези 4 часа са достатъчни, за да се разходите и да видите, където се срещат трите граници.

преди 1 минута , zon каза:

Вторият вариант е по добър според мен. Така ще имате резервно време, в случай че пътуването отнеме повече време и преминаването на границите, и трансфер до хотела и после парка. Също така в случай, че има буря и проливен дъжд.

От Cuidad del Este ще трябва да преминете границата по моста с Бразилия. След това от Бразилия пак границата с Аржентина. Разстоянията не са големи но отнемат време. С такси става по бързо. Преминаването на границата Бразилия Аржентина става по лесно и бързо, по евтино е в сравнение с преминаване на границата Парагвай Бразилия с такси. С автобус не знам как стоят нещата. Имай предвид и че много ходят от Бразилия да пазаруват в Cuidad del Este (градът изглежда като един голям Илиянци и има доста престъпност) и се получават доста задръствания.

Добре, значи си оставаме първоначалния вариант с двете нощувки на Игуасу. Ние ще сме компактни откъм багаж, защото ще сме само с по една раница на гърба, така че на място ще преценяваме дали да минаваме границите пеша или да взимаме някакъв транспорт.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 38 минути , Здравко Ангел каза:

Та в крайна сметка от аржентинска страна ми се струва, че ще имаме нещо като 4 часа. Дали ще са достатъчно? За да може на следващия ден да минем откъм Бразилия и да разгледаме и птичия парк.

Така имате за пресичане 2 граници, плюс това аржентинската страна иска повече време от бразилската. Евентуално може да видите бразилската (трябват 2-3 часа), зависи дали ще пристигнете докато е отворен парка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , neuromancer каза:

Така имате за пресичане 2 граници, плюс това аржентинската страна иска повече време от бразилската. Евентуално може да видите бразилската (трябват 2-3 часа), зависи дали ще пристигнете докато е отворен парка.

Последно си оставаме с 2 нощувки от аржентинска страна и един ден от бразилска. И после направо със самолет към Рио.

Връзка към коментар

За Уругвай ви препоръчвам да си хванете сутрешна лодка (аз ползвах seacat colonia) от Буенос Айрес до Колония.Градчето се разглежда за 2-3 часа максимум и после да си хванете директно автобус за Монтевидео(около 3 часа, автобусите са нови и много удобни  ).Колония е много малко градче и  морска гара,център, автобусен терминал всичко е едно до друго. Отделно лодката до Колония е осезаемо по-евтина от тази до столицата. Купете си билети предварително, защото цените в последния момент стават страшни. Лично на мен Монтевидео ми хареса много.Почувствах го като град в който бих живял и 3-те дена, които прекарах там ми бяха крайно недостатъчни. Пунта дел Есте ми дойде твърде лъскава. В Аржентина  Тигре много ми хареса и прекарах един цял ден там. Картата за градския транспорт важи и за влака до там.Разходка с лодка по каналите е задължително.  За водопадите един цял ден си отива само за аржентинската страна и също  един ден за бразилската+птичия парк. Самото градче Игуасу (аржентинския)  е много симпатично.Има приятен парк покрай реката. Аржентина и Уругвай определено ми останаха на сърце и се надявам някой ден да успея да се върна и да посетя други места за които нямах време. 🙂 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
На 16.08.2018 г. в 23:42, Здравко Ангел каза:

Последно си оставаме с 2 нощувки от аржентинска страна и един ден от бразилска. И после направо със самолет към Рио.

Ние също смятахме да нощуваме в аржентинската, но в последствие сменихме нощувките да са в Бразилия. След като отидохме в аржентинската, бяхме изключително доволни, че сме променили плана си... Доста бедно, мръсно и невзрачно е в Puerto Iguazu и дефакто няма какво да се прави. Ние сутринта хванахме първия автобус от Бразилия до Аржентина. На границата ни стовари на бразилското КПП и ни заряза да събираме печати, а автобусът замина. Понеже не ни се чакаше на едно място, минахме границата пеша, стигнахме до Аржентинските КПП, където също минахме проверка и след още около час чакане, хванахме следващия автобус, с който продължихме със същите билети. 

Както са ти казали, за аржентинската част ви трябва много повече време, отколкото за бразилската и не ви съветвам да пропускате нищо от водопадите! Почти цял ден изкарахме от аржентинската страна, след което хванахме автобус до Puerto Iguacu, където хапнахме и отидохме до Tres Fronteras - реално единственото нещо, което си заслужаваше да се разгледа в града.

От бразилската страна до обяд бяхме разгледали. И си пазете багажа от ракуните... :rofl:

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 32 минути , chandni каза:

Ние също смятахме да нощуваме в аржентинската, но в последствие сменихме нощувките да са в Бразилия. След като отидохме в аржентинската, бяхме изключително доволни, че сме променили плана си... Доста бедно, мръсно и невзрачно е в Puerto Iguazu и дефакто няма какво да се прави. :rofl:

Явно, всеки смята решението си за най-правилно.

Нормално е, тъй като краткото време не позволява да получиш усещането, което ти дава престоят. :smile:

Не съм била във Фоз до Игуасу, та не знам какво съм изпуснала. Обаче бях в аржентинското Игуасу и въобще не смятам, че няма с какво да запълниш вечерите. Първо разходката покрай реката до трите граници е много приятна. После стигането от трите граници до центъра също никак не създава впечатление за бедно, мръсно и невзрачно. Нямам идея какво точно Chandni е видяла, че да го нарече бедно и мръсно. Има търговска улица със сувенирни магазини, има и ресторантчета. Даже бих казала, че е леко лъскаво със светлините, но ми напомни на малко курортно градче. Аз бях избрала хостел в близост до гарата, на 10 мин от нея, и уличките по- които се минаваше създаваха усещане за вилна зона със скъпи имоти. Изкарах три нощувки и не мога да кажа, че съм скучала. Вярно, че уцелих и две от вечерите дъждове, та не беше много за обиколки, но имах усещането за приятно курортно градче. Със сигурност не е мизерно или поне има части, които хич не са мизерни. Между другото аз чух определения за Фоз до Игуасу като значително по-опасно, скъпо и мръсно място. Не знам доколко са верни. Единствената опасност по мое време в Порто Игуасу беше да не попаднеш вечер късно на свободни кучета, които си пазят териториите. Иначе поне от хостела ме увериха, че няма престъпност и спокойно размахвах таблет, нещо което не си позволявах да правя в Буенос Айрес.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, pavelbs каза:

За Уругвай ви препоръчвам да си хванете сутрешна лодка (аз ползвах seacat colonia) от Буенос Айрес до Колония.Градчето се разглежда за 2-3 часа максимум и после да си хванете директно автобус за Монтевидео(около 3 часа, автобусите са нови и много удобни  ).Колония е много малко градче и  морска гара,център, автобусен терминал всичко е едно до друго. Отделно лодката до Колония е осезаемо по-евтина от тази до столицата. Купете си билети предварително, защото цените в последния момент стават страшни. Лично на мен Монтевидео ми хареса много.Почувствах го като град в който бих живял и 3-те дена, които прекарах там ми бяха крайно недостатъчни. Пунта дел Есте ми дойде твърде лъскава. В Аржентина  Тигре много ми хареса и прекарах един цял ден там. Картата за градския транспорт важи и за влака до там.Разходка с лодка по каналите е задължително.  За водопадите един цял ден си отива само за аржентинската страна и също  един ден за бразилската+птичия парк. Самото градче Игуасу (аржентинския)  е много симпатично.Има приятен парк покрай реката. Аржентина и Уругвай определено ми останаха на сърце и се надявам някой ден да успея да се върна и да посетя други места за които нямах време. 🙂 

Ще видим дали ще хванем автобус от Колония до Монтевидео, защото ние всъщност Монтевидео сме го оставили да го разглеждаме в деня, в който круизният кораб спира там, а не в деня, в който ще ходим до Колония. Но винаги може да го имаме предвид като резервна опция.

преди 1 час, chandni каза:

Ние също смятахме да нощуваме в аржентинската, но в последствие сменихме нощувките да са в Бразилия. След като отидохме в аржентинската, бяхме изключително доволни, че сме променили плана си... Доста бедно, мръсно и невзрачно е в Puerto Iguazu и дефакто няма какво да се прави. Ние сутринта хванахме първия автобус от Бразилия до Аржентина. На границата ни стовари на бразилското КПП и ни заряза да събираме печати, а автобусът замина. Понеже не ни се чакаше на едно място, минахме границата пеша, стигнахме до Аржентинските КПП, където също минахме проверка и след още около час чакане, хванахме следващия автобус, с който продължихме със същите билети. 

Както са ти казали, за аржентинската част ви трябва много повече време, отколкото за бразилската и не ви съветвам да пропускате нищо от водопадите! Почти цял ден изкарахме от аржентинската страна, след което хванахме автобус до Puerto Iguacu, където хапнахме и отидохме до Tres Fronteras - реално единственото нещо, което си заслужаваше да се разгледа в града.

От бразилската страна до обяд бяхме разгледали. И си пазете багажа от ракуните... :rofl:

преди 59 минути , mililia каза:

Явно, всеки смята решението си за най-правилно.

Нормално е, тъй като краткото време не позволява да получиш усещането, което ти дава престоят. :smile:

Не съм била във Фоз до Игуасу, та не знам какво съм изпуснала. Обаче бях в аржентинското Игуасу и въобще не смятам, че няма с какво да запълниш вечерите. Първо разходката покрай реката до трите граници е много приятна. После стигането от трите граници до центъра също никак не създава впечатление за бедно, мръсно и невзрачно. Нямам идея какво точно Chandni е видяла, че да го нарече бедно и мръсно. Има търговска улица със сувенирни магазини, има и ресторантчета. Даже бих казала, че е леко лъскаво със светлините, но ми напомни на малко курортно градче. Аз бях избрала хостел в близост до гарата, на 10 мин от нея, и уличките по- които се минаваше създаваха усещане за вилна зона със скъпи имоти. Изкарах три нощувки и не мога да кажа, че съм скучала. Вярно, че уцелих и две от вечерите дъждове, та не беше много за обиколки, но имах усещането за приятно курортно градче. Със сигурност не е мизерно или поне има части, които хич не са мизерни. Между другото аз чух определения за Фоз до Игуасу като значително по-опасно, скъпо и мръсно място. Не знам доколко са верни. Единствената опасност по мое време в Порто Игуасу беше да не попаднеш вечер късно на свободни кучета, които си пазят териториите. Иначе поне от хостела ме увериха, че няма престъпност и спокойно размахвах таблет, нещо което не си позволявах да правя в Буенос Айрес.

Ама ако спим в Бразилия трябва пак да минаваме граници, и с тия печати вече ми писнА 🙂 Сега ще си сменям паспорта 2 години преди да изтече заради безкрайния брой печати, та това ще наклони везните да се спи в Аржентина и последния ден да се мине в Бразилия, откъдето направо ще хванем и самолета към Рио.

преди 1 час, chandni каза:

Редактирано от Здравко Ангел
  • Смея се 1
Връзка към коментар

Ние сме нощували по две нощи от двете страни на голямата вода.

Пуерто Игуасу си е точно, малко, курортно градче. На нас ни хареса много - има си хубави хотели, има си ресторанти, магазини, че и няколко казина, ако не се лъжа.

Освен това, паркът откъм аржентинската страна е доста по - голям. Можете да се качите на влакчето, а можете и да се придвижите пеш, има специална пътека , която се казва Сендеро верде - зелената пътека / Sendero Verde/. Тя, по някое време се разделя на два маршрута - Circuito Inferior и Circuito Superior. И двата са красиви. Номерът е, да отидете по- рано сутринта, преди да са се довлекли всичките авобуси с милионите организирани туристи.

Макуко-сафари ние правихме откъм аржентинската страна, а пък - хеликоптерна обиколка -  откъм бразилската. Откъм аржентинската нямаше хеликоптер тогава, сега не знам.

Иначе, като обща организация, сякаш, откъм бразилската беше по- добре.

Че откъм аржентинската понякога се чака много за влакчетата.За това, по-добре пеш.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
На 16.08.2018 г. в 21:06, mililia каза:

Това е и моето мнение - да ви бетонирам намерението 🙂 Два пълни дни в Аржентина имах и исках още...

За Птичия парк също. 

преди 3 часа, mililia каза:

:smile:

Не съм била във Фоз до Игуасу, та не знам какво съм изпуснала. 

Не си изпуснала много 🙂 В Аржентина - като селце - повече ни хареса, но харесване силно казано, защото бяхме ошеметени от гледките. Храната беше много хубава - от един кулинарен магазин, на чудесна цена. Пиша го за @Здравко Ангел, не за теб, разбира се 🙂 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Към посоченото от @Rainy да добавя и аз едно местенце, което надявам се още да съществува. На автогарата, на втория етаж имаше заведение на самообслужване. Минаваш покрай изложените храни на нещо като шведска маса и пълни чинията. На касата плащаш на грамаж. Непретенциозен място, но беше супер вкусно. Това заведение @Фичо го беше открил и споделил.

Пак срещу автогарата имаше ресторанти с вкусна храна, но с по-високи цени. Ресторантът, в който по стените има рисунки на телета с описания на видовете меса, е добър. Аз там ядох някакви равиоли, че бях сама, но по останалите маси ядяха меса на плочи, който поднасяха заедно с плочите, та да са топли. Всички много ги ядяха, но са за минимум двама човека и като количество и като цена. 

Когато си с гръб към автогарата, в ляво по уличката имаше една малка пекарна за емпанадос. Аз и от там си в имах храна за в хостела. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.