Прескочи до съдържание

40 дни из Южна Америка: Аржентина, Уругвай, Чили, Парагвай, Бразилия

Здравко Ангел

Препоръчани мнения

преди 6 часа, mililia каза:

Към посоченото от @Rainy да добавя и аз едно местенце, което надявам се още да съществува. На автогарата, на втория етаж имаше заведение на самообслужване. Минаваш покрай изложените храни на нещо като шведска маса и пълни чинията. На касата плащаш на грамаж. Непретенциозен място, но беше супер вкусно. Това заведение @Фичо го беше открил и споделил.

Пак срещу автогарата имаше ресторанти с вкусна храна, но с по-високи цени. Ресторантът, в който по стените има рисунки на телета с описания на видовете меса, е добър. Аз там ядох някакви равиоли, че бях сама, но по останалите маси ядяха меса на плочи, който поднасяха заедно с плочите, та да са топли. Всички много ги ядяха, но са за минимум двама човека и като количество и като цена. 

Когато си с гръб към автогарата, в ляво по уличката имаше една малка пекарна за емпанадос. Аз и от там си в имах храна за в хостела. 

Благодаря за насоките и на @Фичо, че го е открил, а на теб, че го споделяш. Ще проверим дали още съществува.

Връзка към коментар

преди 20 часа, pavelbs каза:

За Уругвай ви препоръчвам да си хванете сутрешна лодка (аз ползвах seacat colonia) от Буенос Айрес до Колония.Градчето се разглежда за 2-3 часа максимум и после да си хванете директно автобус за Монтевидео(около 3 часа, автобусите са нови и много удобни  ).

преди 18 часа, Здравко Ангел каза:

Ще видим дали ще хванем автобус от Колония до Монтевидео, защото ние всъщност Монтевидео сме го оставили да го разглеждаме в деня, в който круизният кораб спира там, а не в деня, в който ще ходим до Колония. Но винаги може да го имаме предвид като резервна опция

Денят от круиза ти е достатъчен за Монтевидео според мен.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 22 часа, mililia каза:

Явно, всеки смята решението си за най-правилно.

Нормално е, тъй като краткото време не позволява да получиш усещането, което ти дава престоят. :smile:

Не съм била във Фоз до Игуасу, та не знам какво съм изпуснала. Обаче бях в аржентинското Игуасу и въобще не смятам, че няма с какво да запълниш вечерите. Първо разходката покрай реката до трите граници е много приятна. После стигането от трите граници до центъра също никак не създава впечатление за бедно, мръсно и невзрачно. Нямам идея какво точно Chandni е видяла, че да го нарече бедно и мръсно. Има търговска улица със сувенирни магазини, има и ресторантчета. Даже бих казала, че е леко лъскаво със светлините, но ми напомни на малко курортно градче. Аз бях избрала хостел в близост до гарата, на 10 мин от нея, и уличките по- които се минаваше създаваха усещане за вилна зона със скъпи имоти. Изкарах три нощувки и не мога да кажа, че съм скучала. Вярно, че уцелих и две от вечерите дъждове, та не беше много за обиколки, но имах усещането за приятно курортно градче. Със сигурност не е мизерно или поне има части, които хич не са мизерни. Между другото аз чух определения за Фоз до Игуасу като значително по-опасно, скъпо и мръсно място. Не знам доколко са верни. Единствената опасност по мое време в Порто Игуасу беше да не попаднеш вечер късно на свободни кучета, които си пазят териториите. Иначе поне от хостела ме увериха, че няма престъпност и спокойно размахвах таблет, нещо което не си позволявах да правя в Буенос Айрес.

Абсолютно напълно съм съгласен с теб.Останах със същите хубави  впечатления.Аз също имах три нощувки (на 5 минути от гарата) и не съм се спирал да се разхождам из градчето, включително вечер до много късно.Изобщо не съм скучал.Единственото, което ме стресна е ,че на няколко пъти имаше тарантули на улицата. 🙂 Спах в много як хостел, с приятна градина и много добри домакини. За бразилския парк има автобуси от автогарата, които спират на самия парк и те изчакват на двете граници да минеш проверките(общо около 15 минути някъде отнема).

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 1 час, pavelbs каза:

Абсолютно напълно съм съгласен с теб.Останах със същите хубави  впечатления.Аз също имах три нощувки (на 5 минути от гарата) и не съм се спирал да се разхождам из градчето, включително вечер до много късно.Изобщо не съм скучал.Единственото, което ме стресна е ,че на няколко пъти имаше тарантули на улицата. 🙂 Спах в много як хостел, с приятна градина и много добри домакини. За бразилския парк има автобуси от автогарата, които спират на самия парк и те изчакват на двете граници да минеш проверките(общо около 15 минути някъде отнема).

Я кажи кой е хостелът 🙂

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Здравко Ангел каза:

Я кажи кой е хостелът 🙂

Погледнете и Poramba hostel. Аз бях доволна въпреки, че имах известни забележки, ама те са си въпрос на късмет и при читави хотели. 

Имат лично отношение, дават компетентна информация как да си организираш посещенията на местата. Е закуската е леко скучна, но достатъчна, ама там се ходи за друго, така че няма да ви е проблем. 

Мисля, че @Rainy беше в него, та тя може да даде по прясно инфо. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 10 минути , mililia каза:

Погледнете и Poramba hostel. Аз бях доволна въпреки, че имах известни забележки, ама те са си въпрос на късмет и при читави хотели. 

Имат лично отношение, дават компетентна информация как да си организираш посещенията на местата. Е закуската е леко скучна, но достатъчна, ама там се ходи за друго, така че няма да ви е проблем. 

Съвсем читав хостел, макар че аз най-много си паднах по екстериора и атмосферата му. Откачена съм, знам 🙂

Много прилични цени и чудесно отношение. Наложи се да сменя датата на пристигане и нямаше никакъв проблем. 

Много бяха хубави люлките - като не можех да спя от жега - климатикът не беше най-хубавото им нещо на света, спях на люлката :grin:

Не съм питала нищо. Знаех всичко предварително от магеланци като @mililia 🙂 

Връзка към коментар
преди 2 часа, Rainy каза:

Съвсем читав хостел, макар че аз най-много си паднах по екстериора и атмосферата му. Откачена съм, знам 🙂

Много прилични цени и чудесно отношение. Наложи се да сменя датата на пристигане и нямаше никакъв проблем. 

Много бяха хубави люлките - като не можех да спя от жега - климатикът не беше най-хубавото им нещо на света, спях на люлката :grin:

Не съм питала нищо. Знаех всичко предварително от магеланци като @mililia 🙂 

преди 2 часа, mililia каза:

Ами няма какво да го мислим тогава и ние ще отседнем там, щом и двете го препоръчвате.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На ‎22‎.‎8‎.‎2018 в 13:53, Здравко Ангел каза:

Я кажи кой е хостелът 🙂

Tucan Hostel.  🙂  Но виждам, че не се предлага в Букинг в момента.

Редактирано от pavelbs
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Най-накрая приключихме със самолетните билети. От Игуасу до Рио ще летим с LATAM, намерихме по 82$, не знам как е като цена, ама вече са купени, пък и нямаме кой знае колко възможности да избираме. Много се изненадахме на ниската цена на Sky за полета от Сантяго до Калама - 24$. Като цяло бяхме подготвени за по-високи самолетни билети, та сме доволни и от LATAM и от SKY.

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Още малко си съкратихме автобусните преходи и взехме самолетни билети от Салта до Асунсион с Paranair - някой летял ли е с тях? Иначе така си добавихме още един ден в Салта - тоест имаме 4 дни там. @mililia, как предлагаш да поделим 7 дни между Сан Педро де Атакама и Салта? Някой друг, ако е бил в този район, също е добре дошъл да сподели.

Връзка към коментар
На 27.12.2018 г. в 20:17, Здравко Ангел каза:

Още малко си съкратихме автобусните преходи и взехме самолетни билети от Салта до Асунсион с Paranair - някой летял ли е с тях? Иначе така си добавихме още един ден в Салта - тоест имаме 4 дни там. @mililia, как предлагаш да поделим 7 дни между Сан Педро де Атакама и Салта? Някой друг, ако е бил в този район, също е добре дошъл да сподели.

Аз не съм била в Сан Педро де Атакама, та имам идея само от Салта. Бих ви препоръчала да направите организираната екскурзия  Salinas Grande, както и Quebrada de Cafayate като минимум. При още един ден идете до Humanuaca и Quebradas. Salta можете да разгледате вечер или за един след обяд. Има добър музей с мумии на жертвани деца (всъщност децата са три, но мисля че показват само по едно), иначе останалото може и вечер. 

Тъй като нямате време ще трябва да ползвате организирани екскурзии. Някои места можете да направите и сами, но ще е за сметка на повече време. 

Имаше и някаква екскурзия с влак Treno de las нещо си :-), която ту пускат, ту спират. Потърсете из нета, дали няма да ви е интересна, ако още я правят. Ако правите влака, той се дублира с част от другите екскурзии, та може да избирате.

Има и 3-4 дневни екскурзии с джипове, като обикаляте природни красоти, но те са свързани с групи от по 4 човека и не знам дали ще уцелите времето. Така няма да сте в Салта, но ще обиколите района. 

Ако изберете еднодневни екскурзии ще ги намерите на място евтино, но за влака мисля, че трябва да резервирате предварително, че свършват билетите. За турове с джип само четох, но нямах възможност да се възползвам, та не мога да помогна. 

Така, че според мен около 3 дена в Сан Педро де Атакама, преход с автобус и слизане в Пурмамарка или отиване до Салта. От Салта ще е по лесно да организирате нещата, но пък ще се наложи връщане. Около 3 дни и за района на Салта и поне ден преход между двете. 

Редактирано от mililia
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
На 23.12.2018 г. в 15:29, Здравко Ангел каза:

Най-накрая приключихме със самолетните билети. От Игуасу до Рио ще летим с LATAM, намерихме по 82$, не знам как е като цена, ама вече са купени, пък и нямаме кой знае колко възможности да избираме. Много се изненадахме на ниската цена на Sky за полета от Сантяго до Калама - 24$. Като цяло бяхме подготвени за по-високи самолетни билети, та сме доволни и от LATAM и от SKY.

Цената е хубава, аз летях с GOL за 98$ от Фоз до Рио. Междувпрочем за мен Фоз до Игуасуе мноого по-хубав от Пуерто Игуасу. Пък и оттам влязохме в Парагвай по моста, без да се обаждаме на граничните власти 😄

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Carrie каза:

3 пълни дни за Сан Педро де Атакама са достатъчни да се види основното в околността. В темата на Теди има повече инфо за активности 

Благодаря, @Carrie! Не знам защо не съм я чел тази тема, ама ние с Теди ще се виждаме, така че ще чуем от първа ръка препоръките й.

преди 12 часа, mililia каза:

Аз не съм била в Сан Педро де Атакама, та имам идея само от Салта. Бих ви препоръчала да направите организираната екскурзия  Salinas Grande, както и Quebrada de Cafayate като минимум. При още един ден идете до Humanuaca и Quebradas. Salta можете да разгледате вечер или за един след обяд. Има добър музей с мумии на жертвани деца (всъщност децата са три, но мисля че показват само по едно), иначе останалото може и вечер. 

Тъй като нямате време ще трябва да ползвате организирани екскурзии. Някои места можете да направите и сами, но ще е за сметка на повече време. 

Имаше и някаква екскурзия с влак Treno de las нещо си :-), която ту пускат, ту спират. Потърсете из нета, дали няма да ви е интересна, ако още я правят. Ако правите влака, той се дублира с част от другите екскурзии, та може да избирате.

Има и 3-4 дневни екскурзии с джипове, като обикаляте природни красоти, но те са свързани с групи от по 4 човека и не знам дали ще уцелите времето. Така няма да сте в Салта, но ще обиколите района. 

Ако изберете еднодневни екскурзии ще ги намерите на място евтино, но за влака мисля, че трябва да резервирате предварително, че свършват билетите. За турове с джип само четох, но нямах възможност да се възползвам, та не мога да помогна. 

Така, че според мен около 3 дена в Сан Педро де Атакама, преход с автобус и слизане в Пурмамарка или отиване до Салта. От Салта ще е по лесно да организирате нещата, но пък ще се наложи връщане. Около 3 дни и за района на Салта и поне ден преход между двете. 

Благодаря! Да, получава се по 3 дни в двата града и околностите, и един ден в път. И аз си представям Салта да ни е базова точка и оттам да се обикаля, а не да останем там през цялото време. Самия град ще го разгледаме в деня, в който пристигнем от Сан Педро.

Връзка към коментар
преди 3 часа, GeorgiD каза:

Цената е хубава, аз летях с GOL за 98$ от Фоз до Рио. Междувпрочем за мен Фоз до Игуасуе мноого по-хубав от Пуерто Игуасу. Пък и оттам влязохме в Парагвай по моста, без да се обаждаме на граничните власти 😄

Ние ще дойдем от Парагвай и направо ще останем до вечерта, за да разгледаме от бразилска страна. Ама смятаме да нощуваме откъм Аржентина, на следващия ден да сме изцяло от аржентинска страна, да пренощуваме втора нощувка, и тогава да минем пак към Бразилия, за да си вземем полета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Здравко Ангел каза:

Ние ще дойдем от Парагвай и направо ще останем до вечерта, за да разгледаме от бразилска страна. Ама смятаме да нощуваме откъм Аржентина, на следващия ден да сме изцяло от аржентинска страна, да пренощуваме втора нощувка, и тогава да минем пак към Бразилия, за да си вземем полета.

Ако все пак решите да пренощувате във Фоз, препоръчвам горещо Churrascaria e pizzaria Tropicana. Ние спахме в "Амбасадор", който е на 30 м оттам и има басейн на покрива. 🙂

Screenshot_6.png

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 16 минути , GeorgiD каза:

Ако все пак решите да пренощувате във Фоз, препоръчвам горещо Churrascaria e pizzaria Tropicana. Ние спахме в "Амбасадор", който е на 30 м оттам и има басейн на покрива. 🙂

Screenshot_6.png

Благодаря, сега проверих, че в "Амбасадор" няма места за нашите дни, за целия уикенд 1-2-3 март няма свободни стаи. Ще намерим нещо друго, ако решим да останем първата нощувка във Фоз.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Отмениха полета от Салта до Асунсион с Paranair, закривали линията. Пишем си с някаква дама, която упорито си ми отговаря на испански, въпреки че аз й пиша на английски. Ще връщат парите от билетите, друга опция не се предлага. А пък друга компания този маршрут не го лети. Та явно ще трябва да се изклатим това разстояние с автобус.

Връзка към коментар
преди 19 минути , Carrie каза:

Неприятно. Разгледайте и вариант Салта-Кордоба; Кордоба-Асунсион евентуално...

Ще видя и такъв вариант, благодаря.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.