Прескочи до съдържание

Камбоджа, Виетнам, Тайланд


Препоръчани мнения

Привет, магеланци

 

Решили сме да пътуваме покрай Коледа за 3 седмици до Виетнам, Камбоджа и Тайланд.

 

Ще сме аз, мъжът ми, една млада баба и почти 6 годишният ни син. За първи път ще ходим в Азия и ще предприемаме такова мащабно пътуване с детето. Като цяло не сме опитни пътешественици, но все от някъде трябва да се почне, нали 🙂

 

Още не сме купили никакви билети и нямаме план къде какво искаме да видим. Настройвам се, че няма да мога да видя всичко за толкова малко време. Поръчала съм си пътеводителите на Lonely Planet, чета и вашите съвети тук, но ще се радвам и на персонализирани препоръки. Когато имам по-ясна представа ще допълвам.

 

Тези дни ще звъннем на педиатъра да попитаме какви ваксини да сложим на детето. Посъветваха ме ние да си сложим за хепатит А и Б и за коремен тиф. За хепапатита май ще имаме време само за първите 2 "порции", а живот и здраве като се върнем и третата ще си я сложим. Казаха ми също така, че трябва да пием там и Магне нещо си срещу маларията. 

 

До скоро мислехме да летим до Ханой, но май времето няма да ни стигне и се замислям дали да не сме до Банкок и да обикаляме само на юг...

 

Мерси!

  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Здравей и добре дошла. Като цяло и 3-те държави има какво да се види и разстоянията никак не са малки. Имай си впредвид, че климатът там е доста горещ и е възможно детето и бабата да не се чувстват комфортно да са навън дълго време. Освен това Виетнам е хубаво да решите коя част ще посетите. Дали северната, дали южната. Защото ако искате всичко да видите, то тогава вътрешните самолетни билети не ви мърдат, а така се оскъпява доста пътуването.

Банкок като отправна точка е доста добре. Има доста оферти за полети до там. От там можете директно да се насочите към Сием Реап и да разгледате за 2-3 дни Ангкор Уат. От там ако искате да се прехвърлите във Виетнам, според мен ще ви е доста по-удобно да вземете самолет. Ние го направихме с автобуси през нощта, но няма директна линия Сием Реап-Хо Чи Мин и трябваше да прекачваме през Пном Пен. Това са ви едно 12-тина часа път. Хубаво е да си намислите кое бихте искали да видите в трите държави и от там да мислите логистично как да ги свържете 🙂

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

@soledat, здравей и добре дошла 🙂 Три седмици е чудесно време, но за тези три държави ще ви е много уморително. Само няколко първоначални подсказки:

 

- Около Коледа цените на билетите са много сериозни -> ако не сте ги взели, да не се изненадате неприятно;

- Тайланд е много популярна дестинация за празниците -> цените сериозно се повишават, а за Нова Година бъдете особено внимателни;

- От Тайланд до Камбоджа цените на самолетите са леко неприятни -> така че трябва да го имате предвид. Автобуси не бих ви препоръчала заради детето.

 

Ако нямате проблеми с бюджета, значи горните аргументи не са толкова важни - но за четирима човека може да е сериозна цифра пътуване в този период.

Идеята да се фокусирате само на юг може би също не е лоша идея... 

 

По отношение на ваксините не мога да съм от помощ. Хепатит е добре - не само за този район. Що се отнася до малария - и в трите държави не съм пила, дори не ми е хрумвало да пия. Но сега с изненада установявам, че го препоръчват. Решението трябва да е ваше.

 

Ще помагаме, като вземете принципно решение за маршрута 🙂 

 

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Едва ли ще се завирате из дълбоките джунгли, които ще са маларийни райони, а мисля, че за популярните места риск няма. Ся, вие сте гърмяни зайци в тая област и малко ме е страх да ви давам акъл, но според мен педиатърът малко се е престарал с препоръките за ваксини 🙂

 

Щом ще са три седмици може или Виетнам (от север до юг) + Камбоджа. Или Тайланд + Камбоджа. Сиреч, не изпускайте поне 2-3 дни в Камбоджа. Може и трите държави да се сместят, но вече ще стане по-напрегнат плана. Но съвсем спокойно можеш да включиш и ден-два в Сингапур, интересно е особено за първи досег с Азия и има много полети за навсякъде. 

 

Може да набележиш местата, които наистина, ама наистина искаш да видиш. От там нататък, като имаш основните точки вече може да видиш как се сглобяват отсечките. Макар и да има определени маршрути със скъпи цени на полети, като цяло районът е може би най-гъсто населения с лоу костове след Европа. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

За мен чудесата на Виетнам са северната и централната част. При недостатъчно време югът бих го пропуснал като съм с дете. Сайгон е място за парти, не за гледане на уникални неща. Има вече на добри цени полети Ханой - Сием Рип (виетджет) тази отсечка би ми била основна в този трип. 

 

Задължително гледайте мултисити при купуване на полетите. Примерно отиване София - Ханой, връщане Банкок - София. Така пестите един полет и време.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз не знам какъв ви е бюджета, но и ние бяхме пред подобна дилема и се спряхме на ето такъв вариант:

https://www.kayak.de/flights/SOF-SGN,nearby/2018-12-08-h/SGN-HUI/2018-12-12-h/DAD-HAN/2018-12-17-h/HAN-REP/2018-12-25-h/REP-SOF/2018-12-29-h?sort=bestflight_a

Останахме само на Виетнам и Камбоджа.

Като от Hue до Hoi An ще сме с кола с шофьор.

И имахме предимството да запазим доста по-рано и да летим от Германия, т.е. излезнаха ни доста по-ниски цени, директни полети и то изцяло с Vietnam Airlines на една резервация, което не знам дали ми носи някаква полза де, но пък цената беше по-ниска поне. И така имаме време и за Хой ан и за Ха Лонг достатъчно. Но може да си поиграте малко с датите и да ви излезе нещо по-изгодно.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Привет, направихме някакъв много основен план - ханой, там карстовите острови, после пак ханой и от там до пном пен и после сием реп и после някой камбоджански остров и после банког и после някой тайлански остров за нг и почивка и после банког и прибиране

Всичко със самолети

не сме гледали още цените, нещо от сега пчовам да се губя, нали не съм опитен пътешественик.

Цените на билетите определено се вдигнаха...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.