Прескочи до съдържание

Магеланска инвазия в Бали през Юли 2019

Христиан

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 4 минути , Цвете каза:

Драган фрут купувам от супермаркет по 3500 пари килограма.

Добре де, напишете в кой район на Санур са тези заведения. Тази вечер минахме оиловината улица и подобни не видях. 

Отидете в Coco Bistro или каквото си избереш на същата уличка. Няма да е евтино, но тигрови скариди без пари няма кой да ти сготви така или иначе 😉 

• Харесвам 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 32 минути , Цвете каза:

Драган фрут купувам от супермаркет по 3500 килограма.

F26EF9A4-6145-4695-8015-3CDD8F504D1F.thumb.jpeg.9b808a3245b8b8d91ccded42afdffce8.jpeg

Добре де, напишете в кой район на Санур са тези заведения. Тази вечер минахме оиловината улица и подобни не видях. 

Цвети, на крайбрежната улица (започва от Ина гранд хотел надолу) е пълно със заведения, в които храна ни е излизала макс.10 долара за двама. Вярно, преди години беше, но не вярвам да се е променило много. Виж, алкохола товари сметката. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 6 часа, Цвете каза:

Драган фрут купувам от супермаркет по 3500 килограма.

F26EF9A4-6145-4695-8015-3CDD8F504D1F.thumb.jpeg.9b808a3245b8b8d91ccded42afdffce8.jpeg

Аз писах моето, но не е евтино, рибно е. Рибите са по 80-90к, coco bistro. Японския, който намерих е yukimaru, 30-50к ястие.

Рибата от снимката  беше по 45-50 с 6% такса.

3 сушита 38+6%

IMG_8243.JPG

IMG_8245.JPG

IMG_8246.JPG

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:

Засега това е най -евтиното място за вечеря където сме били...warung от две маси близо до едно село до Сидемен.Беше вкусно ,но чак пък  5 лева на човек ...още не можем да я докараме до там 😀

20190723_062736.jpg

Публикувано:

Привет-мривет от Пемутеран! Тук е райско за поне десет дневна почивка. 

Изкарахме страхотно първия ден с @Цвете, благодарим ви! 

Още първата вечер се бухнахме в един рок бар, биричката на нас ни се услажда. Докато пийнем, варунгите затвориха. Та вечеря първата вечер - чипс, хахаа. 

Племенникът на Буда ме закара да си купя сим карта за 200к, ахахаа, надали някой има по-скъпа карта от моята. 

Бяхме на Лембонган, където е жестоко. Един чичо ни хвана още от лодката, платихме като за дневен курс на Бали 😂 Транспортът там е в покритата каросерия на малко камионче. Успахме се, та отидохме с обедната лодка и нямахме време за шнорхелинг. Мангровата гора много ни хареса. 

Тук в Пемутеран не мога да шнорхелувам на плажа, мътно е, а навътре до Биорок не смея да вляза. 

Ще си чакам корали и риби в Амед. 

Наздраве! 

Довечера сме на Иджен. 

А, храната на нас не ни е много вкусна, голяма мъка 🙂

Вечерята на Джимбаран чинеше нещо като 86$ за двама ни. Въобще до тук сме си класически туристи-лапнишарани 🙂

Много, много ми харесва Бали! 

• Харесвам 4
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 15 минути , Bellaero каза:

Привет-мривет от Пемутеран! Тук е райско за поне десет дневна почивка. 

Изкарахме страхотно първия ден с @Цвете, благодарим ви! 

Още първата вечер се бухнахме в един рок бар, биричката на нас ни се услажда. Докато пийнем, варунгите затвориха. Та вечеря първата вечер - чипс, хахаа. 

Племенникът на Буда ме закара да си купя сим карта за 200к, ахахаа, надали някой има по-скъпа карта от моята. 

Бяхме на Лембонган, където е жестоко. Един чичо ни хвана още от лодката, платихме като за дневен курс на Бали 😂 Транспортът там е в покритата каросерия на малко камионче. Успахме се, та отидохме с обедната лодка и нямахме време за шнорхелинг. Мангровата гора много ни хареса. 

Тук в Пемутеран не мога да шнорхелувам на плажа, мътно е, а навътре до Биорок не смея да вляза. 

Ще си чакам корали и риби в Амед. 

Наздраве! 

Довечера сме на Иджен. 

А, храната на нас не ни е много вкусна, голяма мъка 🙂

Вечерята на Джимбаран чинеше нещо като 86$ за двама ни. Въобще до тук сме си класически туристи-лапнишарани 🙂

Много, много ми харесва Бали! 

Нас лично Буда ни заведе за сим карти. И ние дадохме по 200к на човек за 9GB, но поне имаме интернет навсякъде. 😂

• Харесвам 1
Публикувано:

Въобще не ми пука колко ми струва яденето, всеки си прави сметка, просто не обичам дезинформация. 

Ние вече сме в Убуд след цял ден тур с Буда. Хотелът ни Swahita е сбъдната мечта! 

В момента съм ужасно щастлива от случващото се! 

• Харесвам 10
Публикувано:

Днес съм в "културен" шок в Джоджакарта. Милиоборо беше затворена за превозни средства и нямаше помен от вчерашния битпазар и манджи навсякъде по тротоарите. Имаше няколко театъра на открито, мимове, певци, танцьори и много много колоездачи 🙂

Наздраве

IMG-10d3b5c3f4b6dc660141f083dbac17ba-V.jpg

• Харесвам 6
Публикувано:

Колоездачите са им слабост явно е Джогджа. В събота, когато бяхме там, имаше някакво състезание с финал до Прамбанан.

Публикувано:
преди 5 часа, Цвете каза:

Въобще не ми пука колко ми струва яденето, всеки си прави сметка, просто не обичам дезинформация. 

Ние вече сме в Убуд след цял ден тур с Буда. Хотелът ни Swahita е сбъдната мечта! 

В момента съм ужасно щастлива от случващото се! 

@Цвете ,аз го знам ,вашият хотел е чуден!Нали е близо до пазара, до двореца и храма  Сарасавати ?

Има хубав басейн и СПА с размазващи масажи.

Публикувано:
преди 1 минута , AlexandraKo каза:

@Цвете ,аз го знам ,вашият хотел е чуден!Нали е близо до пазара и до двореца Сарасавати ?

Има хубав басейн и СПА с размазващи масажи.

Да, но не знаех за спа-то, щото пристигнахме тази вечер. Благодаря, ще разуча!

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, Capitan Morgan каза:

Днес съм в "културен" шок в Джоджакарта. Милиоборо беше затворена за превозни средства и нямаше помен от вчерашния битпазар и манджи навсякъде по тротоарите. Имаше няколко театъра на открито, мимове, певци, танцьори и много много колоездачи 🙂

Наздраве

IMG-10d3b5c3f4b6dc660141f083dbac17ba-V.jpg

Казаха ни, че всеки вторник се случвало това със затварянето на улицата.

Иначе в Джоджа ми се случи това, което и в Индия... постоянно ни спираха да се снимат с нас. Едни деца пък ме интервюираха по повод някакъв училищен проект. 😀

Сим карти на Telkomsel си взехме сами от един ‘гараж’ в Нуса Дуа за 95К за 6GB. 

• Харесвам 1
Публикувано:
Преди 1 час, yordanov каза:

Сим карти на Telkomsel си взехме сами от един ‘гараж’ в Нуса Дуа за 95К за 6GB. 

Същата сим карта взех от летището с ваучер от Клок за под 6 евра - 10 gb и 300 минути 🙂

п.с. Има си досега навсякъде покритие във влака Джоджа - Сурабая. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Гледам, добре си прекарвате из "австралийския рай "👣🕶️🦎🐍🦀🐠🦜🦋🌴🥥🌽🍺🍷🏝️🌏🕔🌞⛱️🎸🎤📸  Кой шаран, кой Чичо Скруч... Земетръс ви стигнал, състезания, национален празник... направо да се изяде човек от завист!

Пък какъв пътеводител сте спретнали - думи нямам! Браво !!! Започнах да допълвам записките си с вашите открития. 

Ще се намери ли някой, да зарадва Основателя , като му изпрати открита пощенска картичка📮 от туй баш Магеланско място? 

Признавам си, че аз бях твърде заета с поклонения, надзъртания, люлеяния, гмуркания, похапване, кафепиене,харчене на пари, също като вас, и забравих. 

Адресът той ще ви го даде сам , ако му напишете на лични. 

• Харесвам 2
Публикувано:

За следващите пътешественици да спомена и препоръчам "Rumah Pohon Temega".Това е парк с къщи от бамбук изградени по кокосовите палми на височина 30-35 метра и свързани с въжени мостове.Има адреналин и много красиви гледки!Намира се след Tirta Gangga в посока Amlapura.

20190723_123155.jpg

20190723_121949.jpg

20190723_121418.jpg

• Харесвам 18
Публикувано:

Пробвахме Coco-то на плажа в Санур, както и едната Lilla (Lilla Sanur, не Pantai, която е на плажа). И двете биват за около 300К, в Lilla с бира, в Coco без. 🙂 Благодаря за препоръките!

Щяхме да пробваме днес и едно сред топ в трипадвайзър, което ни е на близо и доста по-евтино - Warung Makan SMS, но беше празнично затворено.

За плажуване бива пред Hyatt - чистят, има сянка и няма лодки.

P.S. Ако сте в Санур и се ослушвате за СИМ карта избягвайте Hardy's mall. Като каза тоя two hundred PiPty за 9гб и ми развали Галунган-а 🤣

• Харесвам 2
Публикувано:

Ако на някой в Убуд му затрябва тур агенция за трансфери или някакви занимания, с чисто сърце мога да препоръчам Yanik What's up +628123956847. Цената на рафтинга с включен транспорт и хапване - 350к ( 25$) , в нета същата фирма - New Gangga Rafting иска 70+$. Самата фирма си е ок, забавлявахме се много! Трансфер от Паданг бей до Гили еър 300к на човек с трансфера от Убуд, пак от нета предварителните ми проучвания докарваха около 40$=550к/ч.

Другото му амплоа е като собственик на страхотно семейно хотелче в което сме настанени. Абе, и на хазяи случихме! 🙂 

• Харесвам 9
Публикувано:
преди 44 минути , baiKolio каза:

Ако на някой в Убуд му затрябва тур агенция за трансфери или някакви занимания, с чисто сърце мога да препоръчам Yanik What's up +628123956847. Цената на рафтинга с включен транспорт и хапване - 350к ( 25$) , в нета същата фирма - New Gangga Rafting иска 70+$. Самата фирма си е ок, забавлявахме се много! Трансфер от Паданг бей до Гили еър 300к на човек с трансфера от Убуд, пак от нета предварителните ми проучвания докарваха около 40$=550к/ч.

Другото му амплоа е като собственик на страхотно семейно хотелче в което сме настанени. Абе, и на хазяи случихме! 🙂 

Офертата за рафтинг е супер! А колко време трябва да се предвидят за цялата дейност? Пише взимане от Санур 08.30 - пътуване до Убуд, пътуване до началото за рафтинга, обяд и после връщане... сигурно си трябва цял ден да се отдели или може половин? Цената до Гили за еднопосочен билет ли е? 

Публикувано:
преди 52 минути , bakotiu каза:

Офертата за рафтинг е супер! А колко време трябва да се предвидят за цялата дейност? Пише взимане от Санур 08.30 - пътуване до Убуд, пътуване до началото за рафтинга, обяд и после връщане... сигурно си трябва цял ден да се отдели или може половин? Цената до Гили за еднопосочен билет ли е? 

Офертата, респективно цената която назовах е за вземане/връщане в Убуд...

Цената за Гили е еднопосочна, ние след тях се връщаме на Амед...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , baiKolio каза:

Офертата, респективно цената която назовах е за вземане/връщане в Убуд...

Цената за Гили е еднопосочна, ние след тях се връщаме на Амед...

А колко време отне цялото мероприятие с тръгване и връщане от Убуд? 

Публикувано:
преди 10 часа, bakotiu каза:

А колко време отне цялото мероприятие с тръгване и връщане от Убуд? 

Взеха ни в 13:30, пътя до централния им офис е около 10-15 мин. Там много бързо се събра бая народ и ни натовариха на камиончета за извозване до стартовата точка. Още 15-20 мин.

Следваше слизане -150/200м по едни стръмнички стълби до реката...

Рафтинга е приблизително 2 часа, с почивка от 15 мин нейде по средата колкото за по цигара 😉 Ако сте пушачи, опаковайте си запалка и смъргочи хубаво, да не гледате жално 🙂

на мен искаха да ми продадат цигара ( една ) на цена на две кутии Това след като я бях взел. а аз бързо паля моторетката 🙂следваха извинения - Сори, бос, сори! 🙂🙂🙂

Тука ще ми сложат снимката нейде по тия земи 🙂 ( на Тирта Ганга не изтърпях едни кифли на всяко камъче да си правят по 15 ( ама наистина ) снимки, като милото няколко пъти помоли да направят място да минем и да излизаме и накрая минах през басейна с рибите 🙂🙂🙂 )

Та, за рафтинга - финала е току под офиса им. Преобличане, хапване набързо и обратно. Около 17:30 бяхме на стъргалото.

• Харесвам 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 2 часа, baiKolio каза:

Тука ще ми сложат снимката нейде по тия земи 🙂 ( на Тирта Ганга не изтърпях едни кифли на всяко камъче да си правят по 15 ( ама наистина ) снимки, като милото няколко пъти помоли да направят място да минем и да излизаме и накрая минах през басейна с рибите 🙂🙂🙂 )

😂😂😂😂

И при нас имаше една кифла, дето като седна на една централна плочка и взе да храни рибите и забрави да стане. Мъж ми по едно време каза тука едни други българи и те я коментират и не я изтърпяват и си тръгнаха без да си направят снимка.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.