Ivette Публикувано: 29 август, 2018 Публикувано: 29 август, 2018 Здравейте! Ще бъдем 4 дни в Санторини през септември. Изчетох всичко по темата и ми се оформи плана долу-горе. Искам да споделя програмата си с вас и моля за мнение дали е правилен подходът ми логистично и дали не е много натоварваща програмата, тъй като явно денивелацията е голяма. Идеята е да се разхождаме спокойно, без препускане. Обичам разходки, гледки и църкви. Плажовете по-скоро ще ги разгледаме и поснимаме, може и да се натопим във водата, но плажуването не е приоритет. Хотела ни е в Камари. И така: Ден 0: не го броя, защото пристигаме късно и само ще се настаним в хотела и ще вечеряме. Най-много кратка разходка да си направим по плажа в Камари. Тук е мястото да попитам ако знаете вариант за евтин превоз от летището до Камари след 23 ч., че при тия цени, почти се навих да ходим пеш. Ден 1: Фира, Фиростефани, Имеровигли и Картерадос. Залез, вечеря, ако останат сили и клуб. Гледах, че има автобуси и по до късничко, има шанс да се класираме. Ден 2: Цял ден мотане из Ия, слизане до Amoudi bay. Май тук е момента да се вмъкне разходка до вулкана, от 3-часовите, ако изобщо се навия. Ден 3: Взимаме АТВ и караме подред: древна Тира, Мегалохори, Акротири, червения плаж и фара. Да не стане много двата обекта в един ден - древна Тира и Акротири? За колко време се обхождат? Ден 4: Епископи Гония, Пиргос, манастира св. Пророк Илия, обяд в Пиргос (?), Емпорио (колкото да видим нетуристическата част), белия плаж. Ако остане време и Периса. Връщане на АТВ-то, вечеря и пристигане на летището най-късно 21:30. Полет в 23:00. Ще ми се да отидем и втори път в Ия, но не знам кога и за сметка на какво. Вие сте 🙂
chandni Публикувано: 29 август, 2018 Публикувано: 29 август, 2018 (редактирано) За 4 дни Санторини ще обиколите надлъж и нашир. Разстоянията са малки, селищата - също. 🙂 Автобуси не сме ползвали, не мога да изкажа мнение. Ние бяхме наели симпатична малка количка и обикаляхме по цял ден. По-интересните места посетихме няколко пъти. Редактирано 29 август, 2018 от chandni 5
Боян Димитров Публикувано: 29 август, 2018 Публикувано: 29 август, 2018 преди 1 минута , chandni каза: За 4 дни Санторини ще обиколите надлъж и нашир. Разстоянията са малки, селищата - също. 🙂 Присъединявам се. Дори без програма, 3 нощувки ще стигнат за всичко. Давам идея за АТВ-та под наем на място. Препоръ§вам по мощни§ки, да могат да вдигат около 50-60. 2
Polina Публикувано: 29 август, 2018 Публикувано: 29 август, 2018 Свържете се с хотела и питайте дали няма да ви осигурят транспорт от летището. 1
Ivette Публикувано: 29 август, 2018 Автор Публикувано: 29 август, 2018 Хотела ми отговори деликатно, че таксито струва 20 евро. Да си призная, струва ми се нормална цена, но пак не ми се дават. За толкова пари ще обикаляме с АТВ цял ден. 😁 Двоумя се и за АТВ-то. Хотела ни предлага под наем, но не искат да кажат цена предварително, а на място, а в нета е пълно с фирми, които предлагат резервации онлайн. Притеснявам се да не излезе по-скъпо в последния момент. Или е обратното?
Ivette Публикувано: 3 септември, 2018 Автор Публикувано: 3 септември, 2018 @Боян Димитров АТВ-то на място ли го взе? Колко излезе наема на ден?
lesy Публикувано: 3 септември, 2018 Публикувано: 3 септември, 2018 Не е по-скъпо на място. Има много фирми, които предлагат коли и АТВ, може да се уговорите да ви ги докарат на място и да ги вземат на другия ден. 1
chandni Публикувано: 3 септември, 2018 Публикувано: 3 септември, 2018 Аз лично в оня прахоляк не бих се качила на ATV, но всеки си знае... Отделно, че е доста опасно и може да доведе до сериозни наранявания. 1
Гост Публикувано: 3 септември, 2018 Публикувано: 3 септември, 2018 преди 5 минути , chandni каза: Аз лично в оня прахоляк не бих се качила на ATV, но всеки си знае... Отделно, че е доста опасно и може да доведе до сериозни наранявания. Беше супер, да ти кажа 🤗 😄 @Ivette, за пеша - дори и на шега не си го помисляй, ще ви излезе душичката по тоя хълм 🙂 Преценете разумния компромис и го изберете предварително. Санторини е изключително комерсиална дестинация. Приемете го. Аз имам една огромна препоръка - пеша по Калдерата от Тира до Ойя, На връщане има автобус. Иначе аз бях взела ATV и в тесните улички се чувствах перфектно като шофьор, но вие си преценете уменията. 4 дни стига за всичко.
naTpuoT Публикувано: 3 септември, 2018 Публикувано: 3 септември, 2018 Програмата ми се вижда добра - без юркане и препускане. Музеят в Акротири се разглежда за около час и според мен определено си струва посещението. Разстоянията не са големи за АТВ и се преглъща чакане на автобусите, а придвижване пеша между градчетата не бих препоръчал.
Ivette Публикувано: 3 септември, 2018 Автор Публикувано: 3 септември, 2018 За пеша имах предвид само от летището до Камари, където ни е хотела, защото пристигаме късно и единствения вариант за транспорт явно е такси. Гугъл показва сравнително равен терен, не е далеч, ние ще сме само с ръчен багаж, затова ми мина през ума като вариант. Иначе, мисля, че е добре до Фира и Ия с автобус, а за по-голямото разкатаване да си вземем АТВ.
Гост Публикувано: 3 септември, 2018 Публикувано: 3 септември, 2018 преди 20 минути , Ivette каза: За пеша имах предвид само от летището до Камари, където ни е хотела, защото пристигаме късно и единствения вариант за транспорт явно е такси. Гугъл показва сравнително равен терен, не е далеч, ние ще сме само с ръчен багаж, затова ми мина през ума като вариант. Иначе, мисля, че е добре до Фира и Ия с автобус, а за по-голямото разкатаване да си вземем АТВ. Моя грешка - реших, че пристигате с лодка, а от пристанището до града е голям гърч нагоре... 🙂 Значи преценката наистина е ваша. Не видях много пешеходци по извънградските шосета, бъдете внимателни.
Боян Димитров Публикувано: 4 септември, 2018 Публикувано: 4 септември, 2018 преди 20 часа, Ivette каза: @Боян Димитров АТВ-то на място ли го взе? Колко излезе наема на ден? На място го взехме. Има голям избор, но ние ходихме в началото на октомври. Цената беше 25 евро мисля, като сме избирали единствено по мощност. Взехме най-мощното възможно. Заедно тогава сме били към 130 кг и си го карах с 60км без проблеми. Това ни позволи да обиколим спокойно целия остров и да си спираме където си пожелаем на път. Без проблеми се качихме до най-високата точка на острова. Това за прашното не знам кой го измисли, но със сигурност не си спомням Санторини прашен. Виж да кажеш, че беше пълен с туристи, особено китайци е друга работа. Така или иначе, Санторини става най-привлекателен, като си заминат поне 3те огромни круизни кораба, които са дошли за през деня. Забавно ни беше да гледаме дългата опашка за лифта. Моята препоръка е през деня да обикаляхте острова и да направите тура до централното островче, а градчетата да си ги оставяте основно за след 5. 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега