Прескочи до съдържание

Камино


mitrov

Препоръчани мнения

Здравейте на всички. Върти ми се из главата, един преход по пътя Камино. Интересувам се от няколко неща. Ше имам около 14 дни за прехода, и се чудя от къде да тръгна. Моля дайте съвет за начално населено място, като се има впредвид, че ще изминавам по около 25 км. дневно. Няма да мога да тръгна от първото френско селце. Ако тръгна от средата на пътя, примерно от Бургос, дали ще получа паспорт от там, като пилигрим  или трябва задължително да стартирам от началната точка на прехода. Ако някой е преминавал пътя с подобен срок от около 2 седмици, моля нека сподели маршрут. Също така се интересувам от самолетни билети до там и цени на влакове или автобуси.

Връзка към коментар

Човек, за 14 дни ти препоръчвам да извървиш португалското камино, от Порто до Сантяго. Тази година го извървяхме с @Childish (по класическият маршрут през Барселос). Около 12 дни ще са ти нужни при средна дистанция 20км на ден, така ще имаш и два дни резерва. Хубавото е, че за разлика от т.нар. френско камино, по португалското поклонниците са в пъти по-малко, природата и селата в Северна Португалия си заслужават.

Редактирано от nomad
  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Сертификат се дава за последните ~100 кm. Така, че не е важно откъде го започваш, а да го свършиш в Сантяго де Компостела, като за последните 100км трябва да събираш поне 2 печата на ден. Печати има в местата за настаняване и в кафенетата и ресторантите по пътя, та изобщо не е трудно да ги събереш.

Както ти е намекнал nomad, не е само т.нар. френски път. Има и други варианти.

Буен Камино!

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Изминах пътя за две поредни години /2 пъти по двайсетина дни/ , поради липса на достатъчно отпуска. Мой съвет е да си тръгнете от Сен Жан /ако разбира се ,тръгнете по френският път/ За 2 седмици спокойно ще стигнете до Бургос. При първа възможност след това ще се върнете и ще продължите оттам докъдето сте стигнали - това Ви го гарантирам 🙂 !!! Последните стотина километра са доста пренаселени, защото на пътя се изсипват много "туристи" и обстановката с настаняването за спане доста се напряга. Страхувам се , че може да се разочаровате само от последните километри. Целта, идеята на пътя Камино в никакъв случай не е да вземеш Компостелата. Емоцията е голяма. Камино е магия и почти всеки, който е стъпил на него се връща рано или късно отново и отново. Има много силна група във фейсбук - Пътя Камино, където ще намерите отговори на всички въпроси, които Ви вълнуват. И щом Камино Ви се "върти из главата" - то със сигурност ще отидете 🙂 Buen Camino 🍀

 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.