Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Имам един въпрос относно re-entry permit: Полета ни към Сием Реап ни е от 6 сутринта от Пукет. Дали има гише там и дали ще работи толкова рано? Ако не, предполагам ще може на връщане да вземем VOA?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В потвърждение на думите на Георги и аз прочетох съобщението за удължаване срока на безплатния период на визите. Тук

Дали обаче е вярно ще разберем след 1 март -_- . Ние летим на 21 март затова мисля да изчакам с подаването, за да разбера дали ще е удължен срока :) .

"Официалният" линк - http://www.ttrweekly.com/site/2017/02/thailand-extends-free-visa-scheme/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имам един въпрос относно re-entry permit: Полета ни към Сием Реап ни е от 6 сутринта от Пукет. Дали има гише там и дали ще работи толкова рано? Ако не, предполагам ще може на връщане да вземем VOA?

И ние сме с този полет, но на 2ри март. мислехме си да си изкараме re-entry permit или VOA. Вие кога летите?  :)

Връзка към коментар

Да се похваля - взех си паспортите от кинсулството с визи вътре. Казаха, че вече имат скитери и цяла неделя са лепили. Който заминава скоро и още няма, да се обади.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не знам дали е обсъждано, но реентрито , а и предполагам VOA  се плаща кеш в батове. Ние на път за Камбоджа влезнахме да си извадим реентри в Банкок и нямахме толкова пари. Питахме дали може с долари и отговориха, че не може и да идем да си обменим на чейндж бюрото, което е преди секюрито . Единия чичо отиде с мъжа ми да го прекара наобратно през секюрити и после той се е върнал сам с парите без проверка . Много странно беше това. Но по-добре си носете повече кеш.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Относно re-entry permit-а на Don Mueang - издава се в офис точно зад гишетата за паспортна проверка - там, където ти вземат departure формуляра. Днес сутринта отидохме с готови попълнени формуляри и снимки. Закрепиха ги с телбод, удариха им по 38 печата, прибраха 2000 бата и ни изпратиха...с усмивка! ;) Цялата процедура отне не повече от 7-8 минути (с готови формуляри)

Връзка към коментар

Ние летим на 10.03. Днес звънях в консулството, каката каза - неофициална информация, слухове били, най-вероятно няма да има удължаване на срока... Та се чудя дали да чакам още или да си подаваме вече документите... То е ясно, че увъртат, ама пък ако отново свършат стикерите?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Следните неща... reentry permit от летището на Пукет е 2к и хич не се изкефих и решихме с VOA, когато се връщаме. На Дон Муенг VOA-та беше фасулска работа. Нямаше абсолютно никой, не са ми искали 20к, дадохме само по 1к за самата виза и това е. Сигурно за 5 минути всичкото.Но полета ни беше в 10 вечерта. Четох, че през деня си е чаканица по опашки.

Връзка към коментар

Следните неща... reentry permit от летището на Пукет е 2к и хич не се изкефих и решихме с VOA, когато се връщаме. На Дон Муенг VOA-та беше фасулска работа. Нямаше абсолютно никой, не са ми искали 20к, дадохме само по 1к за самата виза и това е. Сигурно за 5 минути всичкото.Но полета ни беше в 10 вечерта. Четох, че през деня си е чаканица по опашки.

Аз съм вадил през деня в топ сезон, пак беше 5 минути работа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Ние летим на 10.03. Днес звънях в консулството, каката каза - неофициална информация, слухове били, най-вероятно няма да има удължаване на срока... Та се чудя дали да чакам още или да си подаваме вече документите... То е ясно, че увъртат, ама пък ако отново свършат стикерите?

Ние летим на 21.03. Аз съм решил да чакам, защото си е 200 лева спестени за 3 ма души :)  Пък ако не удължат срока и свършат стикерите ще вадя на летището..... Ама ние сме за 15 дни, нали можеше само до 14 да се вадят там :blush:  или бъркам. Ако не бъркам значи всичко е ОК :)

Връзка към коментар

Продължават да дълбаят дъното, пълни мизерници. Официално удължиха срока до август. При това, това е срокът за взимане на визата. Влизането в страната е три месеца след получаването т.е. дори при старото положение можеш да влезеш до май ако извадиш виза в края на февруари.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Продължават да дълбаят дъното, пълни мизерници. Официално удължиха срока до август. При това, това е срокът за взимане на визата. Влизането в страната е три месеца след получаването т.е. дори при старото положение можеш да влезеш до май ако извадиш виза в края на февруари.

Така ли? Ние взехме визи средата на февруари и бяха по 30 евро понеже безплатните при старото положение били само за "влизане преди 28 февруари".

Връзка към коментар

Разберете го най-после, това не е официално консулство, а едни печалбари, които дезинформират и лъжат както намерят за добре. Ако имате възможност вадете визи от другаде.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И ние пътувахме с този полет на 18.02. Гишето за ре ентри е на самия паспортен контрол, след като го минете, рязко в ляво и се отзовавате на най-крайното гише, където се чекират летателните екипи. Там се излежават двама лентяи. По това време няма кандидати за ре-ентри, та хора няма. Проблемът идва когато ти поискат повече пари. На мен ми искаха 1500 бата на човек. Че като извадих голямата уста, като се запених, та ги наредих подред и министъра на туризма, та министър-председателя, след кратък размисъл реших да изтърва краля. Оня взе да ме праща в посолството на Тайланд в Камбоджа или в ПУкет таун, да ги питах подиграват ли се нещо. Накрая измрънка единия добре, по 1000, че и касова бележка ще ми дадат. Естествено се издъних, защото нямах снимка, ама така бях ядосана, че им го троснах гневно, все едно те са виновни. Бавиха се доста, все едно рисуваха снимки, сигурно 20 минути, но не ми поискаха и цент повече. Накрая ни хвърлиха паспортите с визите и се приключи. Още с кацането в Пукет ни казаха, че службата на летището работи 24 часа и по което време да се появим ще ни дадат визи.

На летището в Пукет току що ми искаха 2к за reentry... 1k е само ако се вади от Phuket town. Теглих им една и ще си взема VOA за 1к.

Тия са пълни мошеници и лентяи. Явно цените ги карат на око. Тия им аргументи просто нямат логика. Те са същата служба като в Пукет таун. Местоположението не влияе на цената. Мързеливци.

Редактирано от Евгения
Връзка към коментар

От 14 дни нагоре дават.

Да питам, тъй като ми е за пръв път пътуване с виза...като кацна в Банкок, на летището ми издават виза за 15 дни престой? Не искам да пращам в консулството, тъй като ми искат задължително резервация, а аз мисля там на място да решавам накъде и колко ще стоя. Но и не съм сигурна за VOA като пише до 15 дни какво означава - 14 или 15?

Връзка към коментар

За 15 дни е. А за каква резервация говориш? Ако е за хотелска, не искат нито тук, нито там. За да ти издадат VOA ти трябва самолетен билет, че ще напускаш страната до тези 15 дни.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За 15 дни е. А за каква резервация говориш? Ако е за хотелска, не искат нито тук, нито там. За да ти издадат VOA ти трябва самолетен билет, че ще напускаш страната до тези 15 дни.

От В. Меламед: Ако ще я получавате от нас, изискването за хотелска резевация е задължително, а таксата е 30 Евро за виза с един вход. ако има промяна, тя ще бъде отразена на нашия сайт. 

Връзка към коментар

Това подобие на дипломат вече се отказвам дори да го коментирам. Всеки път нова простотия. :( Във всяко нормално тайландско консулство по света издадената виза до края на август е безплатна, т.е. с влизане до ноември. Изискването е само билет за излизане от Тайланд. Аз съм вадил преди от нашето "консулство", ама това с резервация за хотел никога го е нямало, дори и там. 

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.