Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Super Rich Thailand (зеления) има бюро в подземния етаж, точно след машинките за жетони за Rail Link-a и курсът им беше почти същия като в главния офис в downtown. До Rail link-a продаваха на 34,90 за 100-доларови банкноти, а в downtown беше на 34.93 - разлика от 30 бата на $1000 не си заслужава търсенето на централния им офис.

Връзка към коментар

за ре-ентър за Тайланд се плаща 1000 бат. Така пише и в официалния сайт на Тайландското консулство. На Пукет се опитаха да ми вземат 1500, като ми казва 500 за него за услугата. Не се поддадох и му дадох само 1000 бат колкото е редно.

НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ ДА ВИ МАМЯТ. Не може да взимат повече от това което е и нищо не може да направят ако откажете. Просто пробват ако мине номера.

Така са взели на приятели от Бангкок 1200. 200 за услугата.

Връзка към коментар

Абе, в Азия е начин на живот "ако мине номера". И изобщо не им е извън моралните норми като "измама". От друга страна, положителното е, че и на най-добрата според теб цена може да се пробваш за намаление и обикновено се получава. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Здравейте и от мен ! Нов тук , всред пътешествениците ... тръгваме 1 Мар през Дубай , кацаме на BKK  2 Мар сутрин ... Някой има ли идея каква ще е fee за VOA тогава ?  :-)

Връзка към коментар

Здравейте и от мен ! Нов тук , всред пътешествениците ... тръгваме 1 Мар през Дубай , кацаме на BKK  2 Мар сутрин ... Някой има ли идея каква ще е fee за VOA тогава ?  :-)

Би трябвало да е 1000 бата, предполагам че промото е удължено и за VOA-то.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, видях на сайта на почетното консултвото, че официално е обявена информацията за удължаване периода на безплатни визи. Това, което не мога да разбера е, дали са безплатни само ако се вземат от тук, или ВОА също е без такса? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, видях на сайта на почетното консултвото, че официално е обявена информацията за удължаване периода на безплатни визи. Това, което не мога да разбера е, дали са безплатни само ако се вземат от тук, или ВОА също е без такса? 

VOA беше 1000 бата в предишните условия, ако промото не е променяно, а просто удължено значи е толкова. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вече сме в Камбоджа, като днес пътувахме с ранния полет от Пукет и тъй като от вас знаех, че ще искат повече пари за ре-ентри бяхме решили да не даваме повече. Та какво стана - поискаха ни по 1500 бата на човек, като 500 са такса услуга... Ние настоявахме и не им дадохме, като в крайна сметка след 40 мин увъртане ни биха печатите... Съжалихме, че се занимавахме изобщо, трябваше да си изкараме VOA, ако ще и 2000 да беше. Господина на гишето постоянно си ни искаше пари, дори и след като ни даде паспортите... Вика нон стоп: Service for you, service for me.... Разбира се, не дадохме нищо отгоре на тия 1000 бата както е на официалния им сайт. И то там бяха няколко човека, и всички си бяха партия явно да събират сървис парички. Каза, че само в Пукет Таун се били издавали ре-ентри, а на летището било за извънредни случаи. Като цяло много неприятно преживяване беше и както казах, бавиха ни сума време и добре, че бяхме отрано на летището. Друг път не бихме си го причинили това, просто няма такава корупция...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Вече сме в Камбоджа, като днес пътувахме с ранния полет от Пукет и тъй като от вас знаех, че ще искат повече пари за ре-ентри бяхме решили да не даваме повече. Та какво стана - поискаха ни по 1500 бата на човек, като 500 са такса услуга... Ние настоявахме и не им дадохме, като в крайна сметка след 40 мин увъртане ни биха печатите... Съжалихме, че се занимавахме изобщо, трябваше да си изкараме VOA, ако ще и 2000 да беше. Господина на гишето постоянно си ни искаше пари, дори и след като ни даде паспортите... Вика нон стоп: Service for you, service for me.... Разбира се, не дадохме нищо отгоре на тия 1000 бата както е на официалния им сайт. И то там бяха няколко човека, и всички си бяха партия явно да събират сървис парички. Каза, че само в Пукет Таун се били издавали ре-ентри, а на летището било за извънредни случаи. Като цяло много неприятно преживяване беше и както казах, бавиха ни сума време и добре, че бяхме отрано на летището. Друг път не бихме си го причинили това, просто няма такава корупция...

Ама що за наглост. Услуга. Все едно сте отишли у дома му. Каква услуга след като това е работата му. Те са си официален офис за издаване на ре-ентри, който работи 24 часа. И това го потвърдиха служители, които питахме на кацане в Пукет. Тогава никой не ни прати в Пукет таун. Чисти лъжи. Чисто изнудване. Аз блъфирах, че ще се оплача на министъра на туризма. Не знам това ли го склони, но сам предложи, освен да платя по 1000 бата за виза, да ми даде и касова бележка за парите.

Дано приятните преживявания в Камбоджа компенсират горчилката от сбогуването с Пукет :)

Редактирано от Евгения
Връзка към коментар

Аз си извадих ре-ентри пермит на летище Дон Муанг като тръгвах за Сием Реп. Нямаше опашка, на гишето ми поискаха 1000 бати. Без проблем за 3 мин ми сложиха печата и не съм се разправяла. Явно съм имала късмет.

Връзка към коментар

Прясна информация от консулството. От вчера звъня на телефоните за да питам дали ще ми извадят виза до следващия петък (пътуваме следващата събота). Два дни никой не вдига.

Отидох днес и след като обясних, че ще влизам два пъти в Тайланд, дамата ме увери че ми трябва многократна виза. Казах ѝ, че съм проверила и имам и други варианти. Последва искане за такса и при въпрос от моя страна за какво е тя, служителката се разсърди и каза, че има изрично нареждане от консула да не издапа в пазарлък и да не приема съответните документи за виза?!? След известна полемика, се разбрахме че ще платя таксата и попитах в какъв срок ще получа визите, на което тя отговори, че трябва да отида в понедленик или вторник за да получа отговор дали ще си получа изобщо визите?!? Меко казано съм бясна. За капак оставих паспортите ни и не ми дадоха никакъв документ за това. В тази стая имаше стотици паспорти и честно казано се тревожа за документите си. Някой получавал ли е номерче или нещо подобно при оставени паспорти в консулството? Чудя се дали да не се върна и да си взема всичко и да взема ВОА. Какво ще ме посъветвате?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

VOA, ако ще стоите по-малко от 15 дни, може единствено да е проблем в час пик да се чака повече на летището. За мен този вариант винаги е бил в пъти по-добър, освен ако не живееш на пет минути от консулството.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Бях решила да е ВОА, но само заради това, че удължиха срока на безплатните, реших да извадя оттук. Иначе седим 2 дни в Тайланд след пристигане в Азия и след това два дни преди отлитане към Европа, което значи, че ВОА ни върши работа за влизане и после втора ВОА за второто влизане, нали така? Доколкото разбрах, ако е взета ВОА, не може да се взима re entry? 

Връзка към коментар

Да, две VOA без проблем за по 1000 бата. 

Между другото за информация на хората с други паспорти, удължението на срока на безплатните визи от консулствата не важи за всички страни ,а само за страните, на които им трябва VOA.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Прясна информация от консулството. От вчера звъня на телефоните за да питам дали ще ми извадят виза до следващия петък (пътуваме следващата събота). Два дни никой не вдига.

Отидох днес и след като обясних, че ще влизам два пъти в Тайланд, дамата ме увери че ми трябва многократна виза. Казах ѝ, че съм проверила и имам и други варианти. Последва искане за такса и при въпрос от моя страна за какво е тя, служителката се разсърди и каза, че има изрично нареждане от консула да не издапа в пазарлък и да не приема съответните документи за виза?!? След известна полемика, се разбрахме че ще платя таксата и попитах в какъв срок ще получа визите, на което тя отговори, че трябва да отида в понедленик или вторник за да получа отговор дали ще си получа изобщо визите?!? Меко казано съм бясна. За капак оставих паспортите ни и не ми дадоха никакъв документ за това. В тази стая имаше стотици паспорти и честно казано се тревожа за документите си. Някой получавал ли е номерче или нещо подобно при оставени паспорти в консулството? Чудя се дали да не се върна и да си взема всичко и да взема ВОА. Какво ще ме посъветвате?

Днес също бях в консулството :)  Престоя ми продължи точно 1 минута. От 10,50 до 10,51.

А това беше целия разговор между мен и служителката.

- Добър ден,

- добър ден,

подадох трита паспорта, самолетни билети, незалепени снимки, попълнени формуляри и 30 лв. за обработка на документите. Тя мълчаливо залепи снимките и прибра всичко в джоб за документи.

- кога да дойда за паспортите?

- вторник

- довиждане

- довиждане...

Не са ми дали документ или бележка за оставени пари, но преди мен момичето, което беше си каза името и му дадоха паспорта с виза... Не са ми искали и такса за визите.

В сайта им вече не стои съобщението за продължаване срока на безплатните визи от 1 март  :) и затова, че платените вече суми за визи не се връщат :)

Явно са на принципа, който знае знае, който не ще плати...

Връзка към коментар

Ако ходите до съседни държави, за в бъдеще да не си причинявате това, вземате билети отиване от другата държава, връщане от Тайланд и си вадите визите в другата държава или само една VOA. Така спестявате един полет, една такса за виза и разправиите.

Редактирано от T.E.Lawrence
Връзка към коментар

Здравейте!

Аз съм чисто нов не само във форума, но и в пътуванията до Азия като цяло.

Поради това реших да изчета всичко по темата във форума и доста ми помогна.

Въпреки това, с риск да досадя, бих искал да потвърдя с Вас схемата с визите- в консулството на Тайланд пише, че единствено еднократната виза е безплатна, и в случай, че искам да изляза от Тайланд и после се върна трябва да си взема друг вид виза, която естествено не е безплатна.

Тъй като пътувам през април за Банкок и после за Сием Рип, бих искал да помоля за съвет как е най- не само евтино, но удачно да постъпя.

Благодаря!

Връзка към коментар

Благодаря много за бързия отговор!

Само да обобщя цялата процедура - от БГ си вадя еднократна виза, която в момента е безплатна, но плащам някаква такса от 10лв на човек. Пътувам за Банкок и когато излизам от Тайланд за Камбоджа, на летището си изваждам re-entry permit, който ми позволява да се върна обратно в Тайланд. Този пърмит се вади когато излизам за третата страна, а не когато пристигам в Тайланд от БГ.

Надявам се съм разбрал правилно, и обобщението ще помогне и на други като мен!

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.