Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравко Ангел

Точно така, когато напускаш Тайланд, си вадиш re-entry permit. Имай предвид, че трябва да платиш 1000 бата и не приемат друга валута. На нас ни отне 10 минути, ама нямаше никой друг, но пък имахме само долари и ни съпроводиха до change, за да обменим.

Връзка към коментар

Здравейте, ние вчера благополучно си взехме визите от консулството. Служителката 15 мин ни търси паспортите сред купищата в стаята, след което извади докумените ни прибрани от един шкаф и пред нас ги надписа за 2 мин. 

Връзка към коментар

Носете си и снимки - необходими са за re-entry . Ние си  бяхме разпечатали и попълнили предварително формулярите. Някой беше писал, че re-entry може да се вземе на влизане в Тайланд, но на няколко места ходихме и питахме - не става. Офисът е след паспортен контрол при заминаване. И да се оплача от Катарците - при престой между двата полета почти два часа, изпуснахме втория самолет от Доха. На изхода ни чакаше служителка с нови бордни карти за друг полет, ама ни вика - тичайте, можете да го хванете / самолета/ - имате още 5 мин. И ние тичахме/ имах чувството, че удар ще получа , защото разстоянието е много голямо/ и въпреки , че сме някакви мембъри и ни пуснаха с предимство на гишето, не можахме да го хванем. Следващият полет за Банкок беше след 40 мин. - не е болка за умиране, ама можеха да ни спестят тичането/ щото не сме първа младост!/. 

Връзка към коментар

Преди малко бях в консулството на Тайланд. За 2 минути подадох попълненият формуляр, паспорта и копие от билетите плюс 10 лв. и ми предложиха да дойда за визата в петък. На сайта подробно е обяснено, че безплатният период е удължен до края на август, но пари обратно няма да има. 

Връзка към коментар

Носете си и снимки - необходими са за re-entry . Ние си  бяхме разпечатали и попълнили предварително формулярите. Някой беше писал, че re-entry може да се вземе на влизане в Тайланд, но на няколко места ходихме и питахме - не става. Офисът е след паспортен контрол при заминаване. И да се оплача от Катарците - при престой между двата полета почти два часа, изпуснахме втория самолет от Доха. На изхода ни чакаше служителка с нови бордни карти за друг полет, ама ни вика - тичайте, можете да го хванете / самолета/ - имате още 5 мин. И ние тичахме/ имах чувството, че удар ще получа , защото разстоянието е много голямо/ и въпреки , че сме някакви мембъри и ни пуснаха с предимство на гишето, не можахме да го хванем. Следващият полет за Банкок беше след 40 мин. - не е болка за умиране, ама можеха да ни спестят тичането/ щото не сме първа младост!/. 

Здравейте,

какви са размерите на снимките за re-entry? Може ли да дадете линк, откъде да си изтегля формулярите, за да ги попълня предварително. Имам 5 месеца до полета- кога най-рано мога да кандидатствам за виза? През това време ще ходя до Рим, Милано и Барселона- мога ли от там да си изкарам виза?

Благодаря предварително!

Връзка към коментар

... И да се оплача от Катарците - при престой между двата полета почти два часа, изпуснахме втория самолет от Доха. На изхода ни чакаше служителка с нови бордни карти за друг полет, ама ни вика - тичайте, можете да го хванете / самолета/ - имате още 5 мин. И ние тичахме/ имах чувството, че удар ще получа , защото разстоянието е много голямо/ и въпреки , че сме някакви мембъри и ни пуснаха с предимство на гишето, не можахме да го хванем. Следващият полет за Банкок беше след 40 мин. - не е болка за умиране, ама можеха да ни спестят тичането/ щото не сме първа младост!/. 

Самолета кацна навреме, имахте два часа и изпуснахте другия полет или ... ?

Връзка към коментар

Моето know how което искам да споделя за VOA на Suvarnabhumiairport (на Дон Муенг го няма този проблем) е възможността за използване на ,,бързата писта,, ако 200 бата не са проблем за Вас, официално коридора е обявен за пътници които имат доместик полети и цената е 1200 бата за VOA, всъщност в този коридор не питат имаш ли вътрешен полет (аз не винаги имам, често първо оставам в Бкк). Далаверата за тях са точно тези 200 бата за които те предупреждават още преди да вземат парите ще няма да ти дадат документ (получаваш receipt за 1000 бата, плащаш 1200 реално). За мен сделката е перфектна, защото мисля от 2015 в списъка на допустими националности за VOA в кралството е и Китай, и полетите вече са много от там-вероятността да чакаш със самолет китайци е голяма и 3 часа е резон и за двата пункта за VOA на летището.

Другата тънкост е да сте готови с апликацията-приемат се и фото/ксерокопия на формуляра и аз си вземам понякога няколко, когато няма имам сканирано и си разпечатвам. Размера на снимката(4х6см) не е екзактен и се допускат и по малки размери-а вземат ли въпросните екстра 200 бата въобще не се вТеляват и даже не искат билет за връщане. Мисля че ще е добре инфото да си остане в този форум за да не станат опашки и на ,,бързата писта,, и от големите нации (визирам да не се поства в tripadvisor и локалните в много пътуващите и многобройни нации за които е приложима VOA в Тайланд.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
aladinoplus, снимките са 3,5х4,5 - казваш за документи.  За формуляра трябва да видиш някъде назад - не пазя линка.

Mary, самолета тръгна от София  с някакви си 20 минути закъснение и вместо да навакса , ги увеличи - така , че не можахме да хванем следващия в Доха. Двата полета са на един билет и би трябвало да си знаят закъсненията и времето за предвижване.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За хората, които са си изпратили документите по пощата - как разбрахте, че визите са готови ?

Изпращат ти ги обратно по куриер за твоя сметка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За ре-ентри се плаща същото като за ВОА, тала че си е същото буквално. Аз се опитах да съм хитър ако има транзит виза за да е по- малко при второто ми влизане, тъй като бях само 12 часа в Бангкок да преспя и тръгна за Европа, но ми казаха че е същото 1000 бат.

Връзка към коментар

Това почетно консулство извън данъчните закони ли е? За чужда територия ли се смятат.. издават ли касови бележки за тези 10 български пари? Естествено не, някой данъчен служител не си ли е вадил виза там...

Връзка към коментар

Здравейте, магеланци :)

Много се радвам, че има и такова местенце в нета, където може да се почерпи информация за тайландските визи от първа ръка. Изчетох цялата тема, но там не намирам отговор на това, което ме интересува мен. Предстои ми пътуване до Тайланд, като идеята ми е максимален престой там. Предните пъти престоя ми е бил между 7 и 20 дни, но сега възнамерявам да е максимално дълъг. Разбира се първо се обърнах към консулството в София, откъдето ме увериха, че единствения вариант пред мен е виза за 150 евро, с която мога да пребивавам до 6 месеца (това не знам дали е вярно) и друг вариант пред мен няма. Въпроса ми към вас е, ако имате информация с каква виза бих могъл да имам най-дълъг престой в Тайланд? След този престой възнамерявам да посетя и съседните държави в рамките на няколко месеца и отново да се върна в Тайланд. Разбира се от консулството в София ми заявиха, че не мога да се върна, защото визи само те издавали, но до колкото съм запознат мога да си извадя във всяка страна, в която има тайландско посолство.

Връзка към коментар

Това почетно консулство извън данъчните закони ли е? За чужда територия ли се смятат.. издават ли касови бележки за тези 10 български пари? Естествено не, някой данъчен служител не си ли е вадил виза там...

Имат защитен статут. Нямат задължение за касови бележки.

Данъчните и митническите привилегии на консулските длъжностни лица са регламентирани в Чл.  49  –  59 от Виенската конвенция.

В Чл.  49 е казано, че консулските длъжностни лица, както и членовете на техните семейства, които живеят съвместно с тях, са освободени от данъци и такси, както лични, така и имуществени, от страна държавните органи и органите за местно самоуправление.  

Заплатата на консулските длъжностни лица в страната на пребиваването им е освободена от данъци и такси.

Заедно с това, когато консулските учреждения наемат лица, чиято заплата се облага от данъци, те следва да спазват изискванията на законодателството на страната на пребиваванe.

Овсепян, А. Почетен консул. 2012 [PDF]

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте, магеланци :)

Много се радвам, че има и такова местенце в нета, където може да се почерпи информация за тайландските визи от първа ръка. Изчетох цялата тема, но там не намирам отговор на това, което ме интересува мен. Предстои ми пътуване до Тайланд, като идеята ми е максимален престой там. Предните пъти престоя ми е бил между 7 и 20 дни, но сега възнамерявам да е максимално дълъг. Разбира се първо се обърнах към консулството в София, откъдето ме увериха, че единствения вариант пред мен е виза за 150 евро, с която мога да пребивавам до 6 месеца (това не знам дали е вярно) и друг вариант пред мен няма. Въпроса ми към вас е, ако имате информация с каква виза бих могъл да имам най-дълъг престой в Тайланд? След този престой възнамерявам да посетя и съседните държави в рамките на няколко месеца и отново да се върна в Тайланд. Разбира се от консулството в София ми заявиха, че не мога да се върна, защото визи само те издавали, но до колкото съм запознат мога да си извадя във всяка страна, в която има тайландско посолство.

Всичко много зависи от това, което имаш предвид под "максимален престой". Мултипъл ентрито не ти дава право да стоиш в Тайланд 6 месеца например, ограничението за 60 дни непрекъснат престой си важи. След тези 60 дни или трябва да удължиш визата (не съм сигурен какъв беше точно процеса и цената) или да мръднеш до съседна държава фиктивно и да се върнеш. Но, ако ще мърдаш до съседна държава, тогава може или да излезеш с reentry permit, или да си изкараш VOA, или да си извадиш нова еднократна от другата държава. Което прави излишно ваденето на мултипъл виза от тук. Имайки предвид, че в момента еднократните визи са безплатни, това мултипъл ентри е супер скъп лукс. 

И така, може да ти звуча объркано, най-важното в случая, е че мултипъл ентрито не дава право на дълъг непрекъснат престой в Тайланд и ограничението за дължина на престоя е точно същото каквото е и за единичната виза. Дори в сайта на консулството си го пише: http://www.thaiconsulate.bg/l-bg/visa/p2-7-0.html

Видове туристическа виза:

• Еднократна туристическа виза с право на престой до 60 дни.
  • Многократна туристическа виза за период от шест месеца и с право на непрекъснат престой до 60 дни.
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако идеята е максимален престой най-добре е наистина мултипъл виза и на два месеца излизаш ит страната да си я ревалидираш. След това имаш право да си вадиш виза още два пъти от консулството в Лаос. Най-близо и безпроблемно е там. Виентян се стига лесно на тайландската граница е. После може да пробваш от други страни. Еднократната виза дава престой два месеца+един месец може да се удължи в имиграционните. Това е по-евтин вариант, вариант за по-дълъг непрекъснат престой, но не и вариант за максимално дълъг престой, защото ще гърмиш патрони за нови визи.

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ако идеята е максимален престой най-добре е наистина мултипъл виза и на два месеца излизаш ит страната да си я ревалидираш. След това имаш право да си вадиш виза още два пъти от консулството в Лаос.

Ако правилно съм разбрал, с тази виза мога в продължение на 6 месеца да излизам и взлизам и оставам на всяко влизане до 60 дни? Примерно пристигам в Тайланд и след 60 дни взимам полет до някоя близка страна за 2-3 дни, връщам се и отново мога да остана до 60 дни със същата виза? 

И така, може да ти звуча объркано, най-важното в случая, е че мултипъл ентрито не дава право на дълъг непрекъснат престой в Тайланд и ограничението за дължина на престоя е точно същото каквото е и за единичната виза.

Да, това го разбирам, но не разбрах дали мога с 2 отскачания до близки държави да пребивавам 3 пъти по 60 дни или мога само 60 дни в рамките на тези 6 месеца?

Връзка към коментар

Отскачаш и валидираш нови 60 дни престой.

Мерси за информацията, значи правилно съм разбрал, че ако се снабдя с визата за 150 евро спокойно мога да изкарам 180 дни в Тайланд, като трябва на 2 пъти да направя излизания от страната и отново да вляза без да е необходимо да правя нищо друго. Ако е така, това напълно ме устройва :)

Връзка към коментар

Здравейте,

колко дни преди пристигане в Тайланд мога да си извадя туристическа виза? Видях, че има консулство в Милано и посолство в Рим, но там ще съм около 4 месеца преди пристигане в Тайланд. Мога ли да се възползвам и да си извадя от там, за да избегна консулството в София?

Връзка към коментар

Три месеца преди влизане в страната е максимума.

Сега видях, че пътуването до Милано е под 3те месеца. Притеснява ме, че в сайта на местното консулство пише - 3 работни дни за издаване. Някой вадил ли е виза от там?

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.