Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

От Италия не съм, но от всякъде другаде беше за следващия работен ден. Можеш и да ги питаш като отидеш или телефон/мейл, дали има вариант за по-бързо. Тези три дни ми изглеждат като застраховка за пиково време по Коледа. 

Връзка към коментар

Здравейте. Моя близка работи в Тайланд с работна виза. В момента е в България за няколко дни. Паспорта й е валиден, но й свършват страниците и иска да го смени. Звъннала е в консулството и от там са й казали, че визата в стария паспорт няма да важи, ако си го смени и трябва да си извади нова. Искам да попитам действително ли е така или просто искат да й вземат парите за поредната виза? Извинявам се, че питам тук, но институциите в които звъняхме май хич не са запознати. Знам, че за повечето страни се носи перфорирания паспорт с валидната виза, както и новия.

Връзка към коментар

Здравейте. Моя близка работи в Тайланд с работна виза. В момента е в България за няколко дни. Паспорта й е валиден, но й свършват страниците и иска да го смени. Звъннала е в консулството и от там са й казали, че визата в стария паспорт няма да важи, ако си го смени и трябва да си извади нова. Искам да попитам действително ли е така или просто искат да й вземат парите за поредната виза? Извинявам се, че питам тук, но институциите в които звъняхме май хич не са запознати. Знам, че за повечето страни се носи перфорирания паспорт с валидната виза, както и новия.

Не ми се ще да те подведа, но ще опитам да поразсъждавам.

По принцип визата се издава на човек, а не на паспорт. При смяна на паспорт, старият се перфорира и остава у човека, ако има валидни визи.

Обаче тайландската туристическа виза (а ти работна визираш) издавана от нашето консулство е с отбелязан номер на паспорт (сега си погледнах стара виза)!?

Може би приятелката ти следва да си издаде нов паспорт и да запази стария. Не е проблем в Тайланд да си извади on arrival и после в emigration office (http://www.immigration.go.th/) да помоли за преместване/смяна на работната виза, ако изобщо се налага.

Връзка към коментар

Не ми се ще да те подведа, но ще опитам да поразсъждавам.

По принцип визата се издава на човек, а не на паспорт. При смяна на паспорт, старият се перфорира и остава у човека, ако има валидни визи.

Обаче тайландската туристическа виза (а ти работна визираш) издавана от нашето консулство е с отбелязан номер на паспорт (сега си погледнах стара виза)!?

Може би приятелката ти следва да си издаде нов паспорт и да запази стария. Не е проблем в Тайланд да си извади on arrival и после в emigration office (http://www.immigration.go.th/) да помоли за преместване/смяна на работната виза, ако изобщо се налага.

Здравейте,

Подкрепям мнението.

Аз имах подобен казус с американска виза и ходих с 2 паспорта (както казвате единия беше перфориран). Тогава ме накараха ме да подпиша нещо като декларация в паспортното, че ще го върна. Предполагам за Тайланд важи същото. Хубавото е, че там има план Б ако не стане - VOA.

Връзка към коментар

Много ви благодаря за информацията. Предадох й я, но май засега ще се прибере в Тайланд с настоящия паспорт. Не иска да рискува с работната виза. Много благодаря още веднъж. :)

Връзка към коментар

Сега да попитам и за мен, заминаваме на 15-ти юни, като в Тайланд ще сме около 10-15 дни, след това около два месеца ще сме в други страни страни от региона /Лаос, Виетнам, Камбоджа/ и после нови 2-3 или повече месеца отново в Тайланд. 

Въпроса ми е при тази вече почти окончателна програма, кой ще са най-добрите опции за визи?

От София въобще да вадя ли или при кацането, а после евентуално двумесечна от Хо Ши Мин. След като изтече двумесечната, мога ли да взема нова такава от Виетнам или Лаос? 

Благодаря!

Връзка към коментар

Сега да попитам и за мен, заминаваме на 15-ти юни, като в Тайланд ще сме около 10-15 дни, след това около два месеца ще сме в други страни страни от региона /Лаос, Виетнам, Камбоджа/ и после нови 2-3 или повече месеца отново в Тайланд. 

Въпроса ми е при тази вече почти окончателна програма, кой ще са най-добрите опции за визи?

От София въобще да вадя ли или при кацането, а после евентуално двумесечна от Хо Ши Мин. След като изтече двумесечната, мога ли да взема нова такава от Виетнам или Лаос? 

Благодаря!

- Вадиш си еднократна виза от консулството тук - (почти) безплатна и ще покрие първото посещение на Тайланд. 

- Вадиш си нова еднократна виза при второто ти влизане, най-добре от съседна държава. Дава право на до 60 дни престой. 

Прегледай това питане и дискусията след него от предишната страница: http://magelanci.com/topic/3107-визи-за-тайланд/?p=206883

Връзка към коментар

Понеже и ние тръгваме пак за тайланд на 12ти да питам все още ли е най-изгодният вариант виза от тук, re-entry permit на границата към камбоджа и виза за камбоджа на границата? Абонирал съм се за темата обаче толкова много се пише, че вече изгубих нишката и незнам дали има промени....

Връзка към коментар

Понеже и ние тръгваме пак за тайланд на 12ти да питам все още ли е най-изгодният вариант виза от тук, re-entry permit на границата към камбоджа и виза за камбоджа на границата? Абонирал съм се за темата обаче толкова много се пише, че вече изгубих нишката и незнам дали има промени....

Няма промени, стига да влизаш в съотвените ограничения. Не съм сигурен дали на сухопътната граница между Тайланд и Камбоджа можеш да изкараш реентри обаче. 

Връзка към коментар

Здравей! 

Ние направихме нещо подобно. От тук изкарахме виза за 1 месец, еднократно влизане. А при второто влизане в Тайланд бяхме с VOA. В момента е 1000 бата (до 1ви август, след това пак ще е 2000 бата) и не се чака много. При нас всичко мина за около час, като броя и минаването на миграционните и събирането на багажа. 

Виза за Камбоджа си направихме он-лайн, тук от България. Супер лесно и бързо стана.  ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Точно така направихме - виза от тук за Тайланд, re-entry permit на летището/ след минаване на паспортен контрол и с предварително попълнен формуляр и снимка+ 1000 бата/ и при влизане в Камбоджа/ със самолет/ на място - стана за няма и 10 минути/при положение че се изсипа цял самолет/.

Връзка към коментар

Хора много странно. Летиме на 12ти април и сега подадох докс за визи и ми взеха 40лв за 4 визи...някаква идея защо? Да не съм пропуснал че са увеличили периода за безплатните визи?

Връзка към коментар

Здравейте отново. Току що се чух с дамата от Консулството на Тайланд. Програмата ми е за 4 месеца, с тръгване от София на 15-ти юни. Около 15 дни ще съм в Тайланд, след което около два месеца извън него, след това отново месец и половина или два в Тайланд. Попитах я за еднкратна виза, като споделих, че след това ще си извадя втора такава от посолството в Хо Ши Мин. Тя ми каза, че това не било възможно, тъй като трябвало паспорта ми да е издаден от Виетнам, щом искам да вадя виза от тази страна. Предполагам, че това въобще не е така, но моля по-запознатите да споделят мнение, защото все пак леко се притесних. Благодаря ви!

Редактирано от daniel85
Връзка към коментар

Кратък репорт за ваденето на виза за Тайланд от Хо Ши Мин.

Първи ден:

Път до консулството от хотела в центъра и обратно: време 10 минути в посока, цена на транспорт с моторче $1 в посока.

Подаване на документи: 1( да, една!!!) минута.

Втори ден:

Път до консулството от хотела в центъра и обратно: време 10 минути в посока, цена на транспорт с моторче $1 в посока.

Взимане на виза: 1( да, една!!!) минута.

Общо похарчени пари: 0 за виза и $4 за транспорт

Общо загубено време: 42 минути

Визи се подават и взимат през работно време, без значение сутрин  или следобед. Визите са безплатни, ако се подадат документите до 28 февруари, съответно влизане в страната до 27 май, не да се върнеш до 28 февруари. ( бях чел за поредната лъжа от нашето консулство в мнение по горе)

Та, така работят хората в така наречения "трети свят", ние тук в много цивилизованата Европа си търпим да ни тъпчат разни какви ли не. ;)

Връзка към коментар

Кратък репорт за ваденето на виза за Тайланд от Хо Ши Мин.

Първи ден:

Подаване на документи: 1( да, една!!!) минута.

Втори ден:

Взимане на виза: 1( да, една!!!) минута.

Общо похарчени пари: 0 за виза и $4 за транспорт

Общо загубено време: 42 минути

Визи се подават и взимат през работно време, без значение сутрин или следобед. Визите са безплатни, ако се подадат документите до 28 февруари, съответно влизане в страната до 27 май, не да се върнеш до 28 февруари. ( бях чел за поредната лъжа от нашето консулство в мнение по горе)

Та, така работят хората в така наречения "трети свят", ние тук в много цивилизованата Европа си търпим да ни тъпчат разни какви ли не. ;)

Благодаря ти. Бях го чел това, но ме хвана лек страх след този абсурден коментар от Консулството. :)
Връзка към коментар

Здравейте!

Да попитам освен снимка, формуляра и паспорт, нужно ли е да се носи друго в консулството?

Има ли часови диапазон, в който трябва да се отиде или отивам на място и си подаваш документите? Както и предварително ли трябва да се обадиш или отиваш направо?

Връзка към коментар
Дани Магелани

Подават се сутрин от 10 ч. Искат копие на самолетния билет,снимка и попълнен формуляр. Такса 10 лв за нормална и 20 лв - за бърза поръчка, т.е. веднага.

Връзка към коментар
преди 1 минута , Grishkata каза:

re-entry permit-a който се вади на границата на излизане към камбоджа в момента също ли е free или там си ни трябват 1000 бата?

ре ентри никога не е била безплатна. 1000 бата е вместо 2000

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.