Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Преди малко съвсем се обърках. Ходих в консулството обясних че имаме едно ходене вБанког през деня между двата полета 

а навръщане нямаме никакво излизане и сме с ръчен багаж. Предложиха ни транзитна виза за 25 евро с обяснение че при обратния полет ще е нуж на. Еднократна тиристическа нямало да свърши работа - 10лв.  Ами ако никъде няма да ходя пак ли виза... Аз си мисля че трябва да взема еднкратна туристическа и толкова.... 

помагайте, че съм в софия за малкоо... 

Връзка към коментар

Ако сменяш полети и чекираш багаж наново, ще ти трябва още една виза. Извади си реентри пермит на визата, преди да излезеш от страната първия път, не си вади нова. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани

Вече писах как. Дори да си с два отделни билета правиш чекиране в транзита. Ако си чекирана и за двата полета от изходната точка,само показваш втората бордна катрта и от пристигащи се качваш на заминаващи. Всичко без виза, без да излизаш от транзита.

Това го правих 2 пъти с билети на норнални, не нискотарифни компании. За тях не зная.

Даже ми чекираха куфара от изходната до крайната точка, при два отделни билета.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Май ни пуснаха по пързалката та да читам...на излизане през сухопътната към сием реап ни казаха че на връщане трябва да ни дадат VOA обаче тя не беше ли някаква скъпа? Изрично ги питах дали е 1000 бата и нещо смърмори тая че е толкова ама ако може да ми потвърдите. Питаха ме след колко време си заминаваме от тайланд сшед връщането ни от сием реап и им казах 13 дни....

Да спомена че на отиване сме със рейс а на връщане сме със самолет

Редактирано от Grishkata
Връзка към коментар
На 5.04.2017 г. в 3:49, Dani Magelan каза:

Вече писах как. Дори да си с два отделни билета правиш чекиране в транзита. Ако си чекирана и за двата полета от изходната точка,само показваш втората бордна катрта и от пристигащи се качваш на заминаващи. Всичко без виза, без да излизаш от транзита.

Това го правих 2 пъти с билети на норнални, не нискотарифни компании. За тях не зная.

Даже ми чекираха куфара от изходната до крайната точка, при два отделни билета.

Опитах, само за спорта, с чекиран с Малейша от Куала до Банкок, да направя второто чекиране в транзита и да ми пречекират куфара за Лондон с Гълф. Каката ми видя визата в паспорта и ме прати да си го взема и да се чекирам навън.

Но ако бях без виза можеше да стане.

Връзка към коментар
5 hours ago, Grishkata said:

Май ни пуснаха по пързалката та да читам...на излизане през сухопътната към сием реап ни казаха че на връщане трябва да ни дадат VOA обаче тя не беше ли някаква скъпа? Изрично ги питах дали е 1000 бата и нещо смърмори тая че е толкова ама ако може да ми потвърдите. Питаха ме след колко време си заминаваме от тайланд сшед връщането ни от сием реап и им казах 13 дни....

Да спомена че на отиване сме със рейс а на връщане сме със самолет

Някой по моя въпрос че е спешничко...утре летим към банкок...

Сега прпверих че voa е 2000 бата а не като reentry-то 1000....има ли какво да направя? Евентуално скандалче на летището дали нма да помогне?

Връзка към коментар
преди 30 минути , Grishkata каза:

А за скандала щом казвате айде няма....от мен да мине :)))

Що бе...? Не ги слушай... National Geographic откъде ще вземат материал за нови серии на "Banged Up Abroad" ако всички си кротуваме? :laugh:

• Харесвам 7
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Всъщност по-скоро визата е 1200 бата. 200 - за снимката.

Няма смисъл да си я носите по джобовете от България, защото снимката се прави с камерата на момента върху самият документ.

На всички отиващи там - приятно изкарване!

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 4/4/2017 в 12:27, Yto каза:

Преди малко съвсем се обърках. Ходих в консулството обясних че имаме едно ходене вБанког през деня между двата полета 

а навръщане нямаме никакво излизане и сме с ръчен багаж. Предложиха ни транзитна виза за 25 евро с обяснение че при обратния полет ще е нуж на. Еднократна тиристическа нямало да свърши работа - 10лв.  Ами ако никъде няма да ходя пак ли виза... Аз си мисля че трябва да взема еднкратна туристическа и толкова.... 

На 4/4/2017 в 12:38, T.E.Lawrence каза:

Ако сменяш полети и чекираш багаж наново, ще ти трябва още една виза. Извади си реентри пермит на визата, преди да излезеш от страната първия път, не си вади нова. 

Подобен казус. Пътуване за друга държава. Имам престой в Банког 24 часа и искам да вляза в Тайланд. Еднократна туристическа от посолството тук би свършило работа, нали така?

Връщане - имам 16 часов престой в Банког. Предполагам тук реентри пермит на визата, който вадя преди да изляза от страната върши работа за второто влизане? Тук имат ли право в консулството да ми откажат еднократна турстическа като ми видят какви са полетите ми и да ме карат да изкарвам многократна/транзитни и т.н.? До колко мога аз да казвам какво искам и до колко те могат да ти казват какво трябва да правиш?

И още един хипотетичен казус - не вадя реентри за връщането и оставям в транзитната зона. Гледам, че има нещо като хотел в транзитната, който може да се съчетае с лаундж и т.н. В този случай не ми трябват никакъв вид виза, а си оставам в транзитната? Само с ръчен съм.

Връзка към коментар

Ти си решаваш каква виза да си извадиш. Те ще опитат да ти кажат, че ти трябва скъпа многократна, но настояваш за еднократна.

За транзитната зона не знам, не съм го пробвал. 

Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 1 час, Двуцветко каза:

Подобен казус. Пътуване за друга държава. Имам престой в Банког 24 часа и искам да вляза в Тайланд. Еднократна туристическа от посолството тук би свършило работа, нали така?

Връщане - имам 16 часов престой в Банког. Предполагам тук реентри пермит на визата, който вадя преди да изляза от страната върши работа за второто влизане? Тук имат ли право в консулството да ми откажат еднократна турстическа като ми видят какви са полетите ми и да ме карат да изкарвам многократна/транзитни и т.н.? До колко мога аз да казвам какво искам и до колко те могат да ти казват какво трябва да правиш?

И още един хипотетичен казус - не вадя реентри за връщането и оставям в транзитната зона. Гледам, че има нещо като хотел в транзитната, който може да се съчетае с лаундж и т.н. В този случай не ми трябват никакъв вид виза, а си оставам в транзитната? Само с ръчен съм.

Всички отсечки на един билет ли са? По-нагоре съм описвала моите чекирания в транзита.

Връзка към коментар
преди 47 минути , Двуцветко каза:

Никой в посолството тук не гледа, какви билети носиш. Важен е формуляра+снимката. Казваш им, какво искаш (еднократна туристичекса виза) и след 2-3 дена ще си го получиш.

За прибирането re-entry или VOA или висене в транзита- ти си избираш ;)

Връзка към коментар
Дани Магелани
Преди 1 час, mitkobiker каза:

Никой в посолството тук не гледа, какви билети носиш. Важен е формуляра+снимката. Казваш им, какво искаш (еднократна туристичекса виза) и след 2-3 дена ще си го получиш.

За прибирането re-entry или VOA или висене в транзита- ти си избираш ;)

На мен са ми ги искали.

Връзка към коментар
Дани Магелани
Преди 1 час, Двуцветко каза:

Аха.

Има вероятност  да ти поискат билета в консулството.  Аз казах, че ще излизам и влизам в страната, но ми дадоха еднократна виза и не ми настояха за многократна.

Имах 3 различни билета.

Препоръчвам лоунджа на KLM, Може да стоиш неограничено време.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравейте. Да попитам отново за потвърждение - преди да купя билет. Когато ползваш само транзитна зона в Банкок и прехвърляш към друг полет - ЕДИН БИЛЕТ - не плащаш виза, нали така? Благодаря.

Връзка към коментар
преди 9 минути , Rainy каза:

Здравейте. Да попитам отново за потвърждение - преди да купя билет. Когато ползваш само транзитна зона в Банкок и прехвърляш към друг полет - ЕДИН БИЛЕТ - не плащаш виза, нали така? Благодаря.

Точно така.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.