Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 4 минути , Евгения каза:

И аз, без да съм адвокат на някого, споделям този справедлив гняв и глобалните обобщения за подпомагане на сивата икономика. Едва ли всички знаят, но нито Външно министерство, нито някоя държавна институция финансира почетните консули. Те издържат офиса и персонала си само и единствено от собствените си доходи. Може би наистина е най-добре почетният консул на Тайланд да хлопне вратите и да ни остави да се оправяме кой както може.

А аз изобщо не споделям такава ирония. Сигурно трябва да сме му коленопреклонно благодарни на почетния консул за неговия БИЗНЕС... 

И когато някой е с броени левове бюджет и не е от най-опитните пътешественици - тук сигурно следва нова доза ирония - едни 150 евро на човек, които реално не са нужни, много неприятно ще се отразят на този пътешественик. Ах, да, но БИЗНЕСЪТ е запазен и останалите сме спасени от проблемни визови тегоби. Осанна! 

Връзка към коментар

Rainy, знаеш ли, животът е странно нещо. Лично мен ме е научил да не бъда категорична нито в "осанна", нито в разпни го. Вярвай ми, така може един ден да ти се извъртят нещата, че черното днес, утре да е бяло и обратното.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
Дани Магелани

И аз не съм адвокат на никого. Но помня как съм висяла пред посолството на Великобритания и др. , дори и когато пътуванията бяха служебни и по тяхна покана. Зарекох се да не стъпя в UK до отмяна на визите и го направих.

Сигурна съм, че нямаше да стъпя в Тайланд, ако в София   нямаше консулство. Нямам време и сили да обикалям посолства в чужбина. А да пусна по куриер паспорт с 10 годишна американска виза не е ОК.

Принципите са нещо важно, но нека с ръка на сърце всеки каже, щеше ли да тръгне за Тайланд, ако трябваше да да пътува и за виза. А няма и електронна.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 32 минути , Евгения каза:

Rainy, знаеш ли...

Може и без удебеляване, разбирам и от една дума. Не, не знам какво таи бъдещето. Коментирам конкретна ситуация в момента и не виждам поради що неетични практики трябва да се толерират и да се трепери от страх, че ще зависим от благоволението на този - повтарям - бизнес. Бизнесът не е монопол.  

преди 22 минути , Dani Magelan каза:

И аз не съм адвокат на никого. Но помня как съм висяла пред посолството на Великобритания и др. , дори и когато пътуванията бяха служебни и по тяхна покана. Зарекох се да не стъпя в UK до отмяна на визите и го направих.

Сигурна съм, че нямаше да стъпя в Тайланд, ако в София   нямаше консулство. Нямам време и сили да обикалям посолства в чужбина. А да пусна по куриер паспорт с 10 годишна американска виза не е ОК.

Принципите са нещо важно, но нека с ръка на сърце всеки каже, щеше ли да тръгне за Тайланд, ако трябваше да да пътува и за виза. А няма и електронна.

Има VOA. И да, има много хора, които са категорични за визите. Не коментирам дали за или против. И не коментирам нуждата от този бизнес, а как се извършва. И неговата защита независимо от методите.

Само че точно на същия принцип се слагат подкупи в ръцете на чиновници, полицаи от някой подпийнал с кола - който след това излиза и кара навън. Е, нарушен принцип, не е болка за умиране. Докато стане.

Редактирано от Гост
Връзка към коментар
преди 48 минути , Евгения каза:

И аз, без да съм адвокат на някого, споделям този справедлив гняв и глобалните обобщения за подпомагане на сивата икономика. Едва ли всички знаят, но нито Външно министерство, нито някоя държавна институция финансира почетните консули. Те издържат офиса и персонала си само и единствено от собствените си доходи. Може би наистина е най-добре почетният консул на Тайланд да хлопне вратите и да ни остави да се оправяме кой както може.

И аз не искам да съм адвокат на никога,но този г-н Меламед си е чиста проба мошеник.На кого се отчита за тези пари?На кого плаща данъци?Все въпроси без отговор.Аз се сцепвам да плащам данъци.Ако не платя 20% от тях,няма да спирам да пътувам.

Познавам се с почетния консул на Чешката република във Варна-г-жа Здена Боевова.Тя си има собствен бизнес и поне аз не знам да се е опитала да вземе на някого и стотинка.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 5 минути , Rainy каза:

Може и без удебеляване, разбирам и от една дума. Не, не знам какво таи бъдещето. Коментирам конкретна ситуация в момента и не виждам поради що неетични практики трябва да се толерират и да се трепери от страх, че ще зависим от благоволението на този - повтарям - бизнес. Бизнесът не е монопол.  

Има VOA. И да, има много хора, които са категорични за визите. Не коментирам дали за или против. И не коментирам нуждата от този бизнес, а как се ивършва. И неговата защита независимо от методите.

Само че точно на същия принцип се слагат подкупи в ръцете на чиновници, полицаи от някой подпийнал с кола - който след това излиза и кара там. Е, нарушен принцип, не е болка за умиране. Докато стане.

Да определим консулска такса от 10 лв. като подкуп е малко пресилено. Ако е така, доста магеланци трябва да се чувстваме престъпници, че сме я платили. А някои два пъти.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 минути , Dani Magelan каза:

Да определим консулска такса от 10 лв. като подкуп е малко пресилено. Ако е така, доста магеланци трябва да се чувстваме престъпници, че сме я платили. А някои два пъти.

Никъде не съм квалифицирала действието на когото и да е, нека сме етични в споровете, а дефинирам само моето мнение и използвах употребените думи - нарушени принципи. И да, ние нарушаваме много правила - и не разбирам поради що трябва да се гордеем от това.

А когато нарушенията се институционализират и се защитават от самите потребители на институциите - които после очакват тези институции да ги защитават, просто на мен не ми остават думи и се оттеглям от такива дискусии. 

Връзка към коментар
преди 31 минути , Rainy каза:

Може и без удебеляване, разбирам и от една дума.

Не го приемайте за специално отношение. Просто не можах да махна болда. На Двуцветко му свърши мастилото, на мен пък интереса.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много спорен стана въпроса, но пък има и защо. Не е въпроса само в десетте лева, макар че не е редно да се взимат. Да не би Консулствата и Посолствата на Тайланд в другите страни да нямат разходи за наеми, заплати и консумативи? А защо, когато промоцията беше удължена имаше дълъг период от време, в който на пътуващите се взимаше пълната сума за визите? След което написаха на сайта си, че платените суми до момента няма да се връщат. А също така, струва ми се, че между 10 лв и 150 евро за многократна виза също има огромна разлика. Искам просто да кажа, че проблема с това Консулство не е само в тази такса.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Нещата глобално вървят към либерализиране на визите, за страни, които искат да развиват туризъм. Все повече се налага е-визата, за региона. Тайланд са потвърдили ,че няма да са изключение и нагласите са, че ще я въведат през 2018. Дребните тарикатски номера са до време. Вместо да се държат като мишки, от "консулството" можеха спокойно да лепнат едно съобщение на вратата така и така политика на Тайланд е тази, за да може да съществува почетното консулство се налага да въведем такса от 10 лева. Така съм съгласен и 50 лева да платя, а не, както някой беше питал лелята  "защо са тези 10 лева" тя му се сопнала "много като знаете ще спрем да издаваме визи" или потребители от интернет да влизат в ролята на техни адвокати и да гадаят какво са имали предвид и как да им оправдават таксите.

• Харесвам 4
Връзка към коментар
Дани Магелани

Не оправдавам такса без документ. И не адвокатствам.

На мен не са ми настоявали за многогратна виза, въпреки че казах за трикратното си влизане. Информирана съм, че има многократна, но пожелах и получих еднократна. Ако на някого е отказана еднократна и е принуждаван да плати многократна 150$, да каже. 

Но не мога да приема, че някой си плати 10-те лв. и удобно си взе визата, въпреки принципите си. А сега ги отстоява.

А можеше да я откаже и да тръгне за Тайланд с надежда за VOA. Или да отиде в чужбина за виза. Колко го направиха?

Да. Има, но са много малко. Моите уважения!

Други си платихме 10 лв., без да спорим или мрънкаме, с ясното съзнание, че времето ни струва повече.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да,но аз си платих 30евро за виза,като в този момент излезе решението за безплатните визи.Писах веднага мейл на г-н Меламед,защото паспортите ни токущо бяха пристигнали.Той ми отговори,че решение все още нямало и да не се притеснявам,че съм се прекарал.

Редактирано от Георги
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 45 минути , Emil Chakalov каза:

Да,но аз си платих 30евро за виза,като в този момент излезе решението за безплатните визи.Писах веднага мейл на г-н Меламед,защото паспортите ни токущо бяха пристигнали.Той ми отговори,че решение все още нямало и да не се притеснявам,че съм се прекарал.

Ти си в правото си да откажеш услугата, при такива условия и да си поискаш парите. 

Връзка към коментар

Ще помоля малко да се успокоят страстите и да внимаваме с епитетите. Ясно е, че въпроса с десетте лева е "цаца ама риба, риба ама цаца".

• Харесвам 1
Връзка към коментар
1 hour ago, Emil Chakalov said:

На нас също ни взеха по 30 евро, когато вече беше ясно, че периода на "безплатните-десетлевови" визи е официално удължен. А преди това в 10 имейла г-н Меламед ме убеждаваше: първо, че ми трябва многократна от 150 евро и второ, че нямало такова нещо като RE-ENTRY виза, когато напускам страната за няколко дни.

Както казват Господарите: УНИКАЛНА ДЪРЖАВА - УНИКАЛЕН ПОЧЕТЕН КОНСУЛ

• Харесвам 1
Връзка към коментар
On 5/21/2017 at 1:46 PM, Георги said:

@Ametist нека каже дали е давала пари в малдивското почетно консулство като вадеше виза от там за Тайланд. 

Не съм плащала нищо. Визата си беше безплатна. 

Редактирано от Ametist
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Да преговорим темата. Разполагам с Туристическа сингъл виза. Излизам от Бангкок като предстои ново влизане. Реентри пърмит кога фактически се вади - на влизане или на излизане от летище Суварнабхуми? Всичко е според зависи, но колко горе долу време трае процедурата с висенето по опашки?

И още нещо - вариант ли е второто влизане да е с виза он арайвал вместо с реентри пърмит?

Връзка към коментар
преди 14 минути , Двуцветко каза:

Да преговорим темата. Разполагам с Туристическа сингъл виза. Излизам от Бангкок като предстои ново влизане. Реентри пърмит кога фактически се вади - на влизане или на излизане от летище Суварнабхуми? Всичко е според зависи, но колко горе долу време трае процедурата с висенето по опашки?

На излизане - веднага след проверката на паспорта. ПИТАЙ ги - къде за реентри и те ще те заведат. 

преди 15 минути , Двуцветко каза:

И още нещо - вариант ли е второто влизане да е с виза он арайвал вместо с реентри пърмит?

Разбира се. Прецени си на теб кой вариант ще ти е по-удобен.

Връзка към коментар
преди 7 минути , Rainy каза:

На излизане - веднага след проверката на паспорта. ПИТАЙ ги - къде за реентри и те ще те заведат. 

Разбира се. Прецени си на теб кой вариант ще ти е по-удобен.

Колко време ти отне взимането на реентри, в смисъл колко време да предвидя?

Предполагам опашките за вадене на реентри са значително по-малки от тези за виза он арайвал?

А и предполагам цените са еднакви и в този ред на мисли ваденето на реентри е по-добрия вариант от гледна точка на губене на време?

Връзка към коментар
преди 59 минути , Двуцветко каза:

Колко време ти отне взимането на реентри, в смисъл колко време да предвидя?

Предполагам опашките за вадене на реентри са значително по-малки от тези за виза он арайвал?

А и предполагам цените са еднакви и в този ред на мисли ваденето на реентри е по-добрия вариант от гледна точка на губене на време?

Точно! По-малко хора - за цената мисля е сходна. Отне ми около 15 минути, и то при положение, че много бързах да не си изпусна самолета за Мианмар. Имаше около 2-3 човека само, но тайландците са бавни. Аз натъртих, че изпускам самолета, ама те и останалите бяха на такъв хал.. хаха

И щото съм патка разкеркенечена ментално - пардон, елегантна бяла птица :huh: - бях оставила много малко време за прехвърлне на полети при обратното влизане в Тайланд. Що трябва да е просто, като може да е сложно... Не мога да си взема следващия самолет за Чианг Май, сакън да не изпусна два часа купон... Бях много доволна, че имам реентри пърмит 10 дни по-късно :)

Редактирано от Гост
Връзка към коментар

Здравейте и от мен,

Предварително се извинявам, ако вече отговорът на въпроса, който ще задам се крие някъде из обширната тема.

Ноември месец пътувам за Тайланд.

Там ще бъда 5-6 дни, след което отлитам за Камбоджа.

Там имам 3 дни, след което пак се връщам обратно в Тайланд за 4 дни.

Бихте ли ме ориентирали каква виза ми трябва за Тайланд при това положение, откъде да я изкарам и колко струва?

Трябва ли ми ри-ентри и ако да, от къде се прави?

За Камбоджа разбрах, че може онлайн или на място без проблем.

Предваритлено благодаря! :)

Връзка към коментар
преди 35 минути , asen85 каза:

Здравейте и от мен,

Предварително се извинявам, ако вече отговорът на въпроса, който ще задам се крие някъде из обширната тема.

Ноември месец пътувам за Тайланд.

Там ще бъда 5-6 дни, след което отлитам за Камбоджа.

Там имам 3 дни, след което пак се връщам обратно в Тайланд за 4 дни.

Бихте ли ме ориентирали каква виза ми трябва за Тайланд при това положение, откъде да я изкарам и колко струва?

Трябва ли ми ри-ентри и ако да, от къде се прави?

За Камбоджа разбрах, че може онлайн или на място без проблем.

Предваритлено благодаря! :)

Варианти, колкото искаш, най-малко подходащия е мулти виза от тук. 

Не помня до кога беше промото за безплатните визи, но и да го прекратят вадиш еднократна виза от тук за първото влизане. При отпътуване в посока Камбоджа си вадиш reentry пермит и с него влизаш втори път. Ако няма да пътуваш със самолет, reentry-то може да е излишно разкарване, за това може да си извадиш VOA при преминаване на тайландската граница на връщане. 

За цените може да те излъжа, но общо взето първоначалната виза в момента е безплатна (10 лв такса за нещо си), а VOA и реентри мисля, че са по 1000 бата всяка. Някой ще ме поправи ако греша. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
17 minutes ago, Георги said:

Варианти, колкото искаш, най-малко подходащия е мулти виза от тук. 

Не помня до кога беше промото за безплатните визи, но и да го прекратят вадиш еднократна виза от тук за първото влизане. При отпътуване в посока Камбоджа си вадиш reentry пермит и с него влизаш втори път. Ако няма да пътуваш със самолет, reentry-то може да е излишно разкарване, за това може да си извадиш VOA при преминаване на тайландската граница на връщане. 

За цените може да те излъжа, но общо взето първоначалната виза в момента е безплатна (10 лв такса за нещо си), а VOA и реентри мисля, че са по 1000 бата всяка. Някой ще ме поправи ако греша. 

Благодарско за отговора.

Значи ако съм разбрал правилно от консулството тук си изваждам еднократна виза.

Също така, като поемам към Камбоджа ре-ентри пермита на летището в Бангкок ли се прави?

Ще пътувам само със самолет.

Връзка към коментар
преди 19 минути , asen85 каза:

Благодарско за отговора.

Значи ако съм разбрал правилно от консулството тук си изваждам еднократна виза.

Също така, като поемам към Камбоджа ре-ентри пермита на летището в Бангкок ли се прави?

Ще пътувам само със самолет.

Буквално в мнението преди твоето се разисква това, скролни малко нагоре.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте! Знам, че много е било изписано по този въпрос, но за пръв път ще предприемам толкова голямо пътуване, та, за да съм сигурна дали съм разбрала правилно..
Този ноември ще пътувам до Тайланд и мисля да посетя и Камбоджа за 3 дни, като си намеря някое нощно автобусче до Сием Реап. Въпросът ми е дали ще бъде най-лесно и изгодно да си изкарам стандартната виза за Тайланд за 30 евро от посолството в София и след това, когато стане ясно на място в Банкок кой ден ще пътувам към Камбоджа, тогава на границата да си извадя re-entry permit + отново там виза за Камбоджа, вместо да подавам документи и да си я изкарвам онлайн.
Изчетох всичко в този форум, както и в този за визите за Камбоджа, но нямаше нито един човек, който да пита конкретно и за re-entry по сухопътните граници, и за камбоджанската виза.
Благодаря предварително за всякаква информация!:)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.