Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 22 минути , КрисиМаги каза:

като си намеря някое нощно автобусче до Сием Реап

Потърси, но не съм сигурен дали има такива. Поне едно време границата беше затворена нощем, но смътно ми се струва, че сме дискутирали изключение. 

преди 23 минути , КрисиМаги каза:

когато стане ясно на място в Банкок кой ден ще пътувам към Камбоджа, тогава на границата да си извадя re-entry permit

Реентри не мисля, че може да изкараш на сухопътната граница. Опцията ти в случая е Visa on Arrival при второто влизане в Тайланд. 

преди 23 минути , КрисиМаги каза:

ново там виза за Камбоджа, вместо да подавам документи и да си я изкарвам онлайн.

Онлайн визата за Камбоджа създава удобство, макар и срещу по-висока цена. Ако искаш да изкараш виза на място на сухопътната граница трябва да си добре подготвена, защото сигурно поне няколко пъти ще се опитат да те убедят как това е официалното място за визи и ще ти вземат сума най-вероятно по-висока от онлайн визата. Няма да те излъжат с фалшива виза, просто ще ти приемат документите и човека ще дотича през задната врата до официалния пункт и ще си прибере разликата за него. Ако си готова до последно да отблъскваш мераците на хората да ти помагат за виза, стигаш до истинския пункт и се справяш сама. Имай предвид, че това може да е по-сложно от колкото звучи, защото често автобусите спират в нищото малко преди границата и агресивно се опитват да събират паспорти и т.н. Ако не ти се занимава - вадиш онлайн виза и така. 

Връзка към коментар

От тайландска  страна със сухопътната утрепия не съм се занимавал, но от виетнамска е неписано правило да прибират по $5 долара повече от автобусната агенция и това няма как да се заобиколи, дори те си казват, че са за тях. (без значение от агенцията, всички прибират и разправията не решава нищо). Съответно за $2 разлика с онлайн визата, просто е неописуемо да им видиш физиономиите, че няма как да изкарат екстра пари от теб. :lol:  НО, има голямо НО, не на всички граници приемат онлайн визата и за по адвенчър настроените, трябва да проверят дали важи през където ще минават.

Иначе, при бързото и безпроблемно вадене на летището, не бих плащал екстра за онлайн виза, ако летя.

Връзка към коментар

Границата е затвпрена првз ноща. Ние бяхме ноемяри и е страшна мъка....автобуса нощния теъгва от сием реап в 11 и в 1 е вече на границата и кесиш там до 6 сутринта....по добре хвани сутрешен автобус

За визата мисля че и двете са ок. И с двата случая цената е една и съща защото на място ако я правиш даваш на тия от автобуса 5$ отгоре и не се занимаваш...съветвам те да го направиш грам не съжалявам...аз всичкитв пътувания букнах през camboticker фирмата беше virak buntam камбоджанска е и тия които пътуват в автобиса гидовете ппзнават всички на границата и няма да имаш проблеми

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 4.06.2017 г. в 21:09, Rainy каза:

На излизане - веднага след проверката на паспорта. ПИТАЙ ги - къде за реентри и те ще те заведат. 

Само да уточня, че в моя случай гишето за реентри виза бе точно ПРЕДИ същинската паспортната проверка (тази с печатите). В същата залата, където е паспортната преверка е гишето за реентри, но е ПРЕДИ самата паспортна проверка. Пиша го два пъти, че почти го бях пропуснал ..

Връзка към коментар
преди 1 минута , Двуцветко каза:

Само да уточня, че в моя случай гишето за реентри виза бе точно ПРЕДИ същинската паспортната проверка (тази с печатите). В същата залата, където е паспортната преверка е гишето за реентри, но е ПРЕДИ самата паспортна проверка. Пиша го два пъти, че почти го бях пропуснал ..

...и затова съм написала с големи букви ПИТАЙ :) Както и мен бяха посъветвали...

Връзка към коментар

ПИТАХ, но всички какички по летището ме гледаха умно все едно ги питах за вестник Работническо Дело последния брой. Или не знаеха английски добре (за което се съмнявам), или аз съм фъфлил (възможно е), но повтарях като папагал рееентри виза, белким вденат, но само виждах разширени зеници отсреща и никакво разбиране. За това си отварях очите на 4 (четири) докато не открих ключа за бараката или по-скоро самата "барака" за реентри граала.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

@Grishkata А ти само си пътувал от Банкок към Сием Реап или си се върнал после? С риентри/воа или си си имал многократната тайландска виза? Лесно ли се намират сборните пунктове, от които потеглят автобусите в двата града, че точно от това се притеснявам, като не съм била там дали ще мога да се справя и дали няма да ми е по-лесно директно на място да си намеря агенцията вместо да резервирам онлайн.

@Георги Възможно ли е да ми откажат издаването на риентри или воа по сухопътните граници? Главно затова не смея да си правя онлайн визата за Камбоджа. А също да попитам за нея не трябва ли, както за тайландската да се прилагат копия от самолетни или други билети, с които да покажа точно в какъв интервал ще съм там?

Връзка към коментар
преди 8 часа, КрисиМаги каза:

@Георги Възможно ли е да ми откажат издаването на риентри или воа по сухопътните граници? Главно затова не смея да си правя онлайн визата за Камбоджа. А също да попитам за нея не трябва ли, както за тайландската да се прилагат копия от самолетни или други билети, с които да покажа точно в какъв интервал ще съм там?

Не съм чул за отказано реентри или воа до сега, въобще за отказана тайландска виза не съм чул. За камбоджанската не помня точно какви бяха изискванията, аз минах през летището и мисля, че не съм носил документи. Те са перфектно наясно за какво си там. 

Иначе те съветвам да погледнеш цените на полетите, като цяло не бяха кой знае колко по-скъпи от автобуса, а предлагат много спестяване на време и липса на драми по границите. Това, което ти препоръчва Grishkata е просто да се пуснеш по пързалката и да си платиш рекета, което макар и да не е голяма сума (за теб, за камбоджа 5 долара са няколко дневна надница средно) остава неприятно усещане. Като ти усещам притесненията, на твое място бих направил онлайн камбоджанска виза, приключението по камбоджанската граница не мисля, че е за теб. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

@Георги  Кои авиолинии би ми препоръчал в случая? Доколкото гледах автобусни билети има за по 15тина долара в едната посока, което си е екстра. Аз съм си свикнала главно с автобусчета да пътувам из различните държави и затова все към тях си клоня. :lol: Колкото до камбоджанската виза най-добре ще е наистина онлайн, за да си е всичко максимално подготвено още от бг, стига да не е задължително да прилагам снимки на билети.

Връзка към коментар

Ние летяхме с AirAsia. Полетът е точно 1 час. Визата за Камбоджа изкарахме онлайн - издават я на 3-ия ден. Разпечатваш я и сте готови за път. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Air Asia имат промо в момента. Аз бих препоръчал thai smile. Летят от основното летище, хранят, багаж, всичко вътре. Air Asia вее се оляха с таксите по трасето и то накрая става един нормален билет, дори в някой случаи и повече от редовните. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
22 hours ago, КрисиМаги said:

@Grishkata А ти само си пътувал от Банкок към Сием Реап или си се върнал после? С риентри/воа или си си имал многократната тайландска виза? Лесно ли се намират сборните пунктове, от които потеглят автобусите в двата града, че точно от това се притеснявам, като не съм била там дали ще мога да се справя и дали няма да ми е по-лесно директно на място да си намеря агенцията вместо да резервирам онлайн.

И в двете пътувах. Сборния пункт наа отиване е до као сан близо и си има адрес така че няма проблем....в една малка уличка е и с точния адрес няма да се загубиш...а в сием реап още по...то си е едно село и автобуситв тръгват от центъра така че и там няма как да се загубиш...и аз бях сдух дали ще се оправиме но всичко мина по мед и масло.

Иначе действай онлайн както ти написах по горе...имат и лайв чат и са много helpfull....даже на чата видяха че съм объркал датата и ми го смениха хахахаха

Гледай да има wifi автобуса че ше изфирясаш....нашия навръщане беше развален ама отиване бешв готино 10 часа да си цъкаш без проблем. И един съвет където ходиш там по адрес го чеквай в google street view за да знаеш какво да очакваш и търсиш...точно по тоя начин намерих от къде тръгва рейса за сием реап

Редактирано от Grishkata
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 19 часа, КрисиМаги каза:

@Георги  Кои авиолинии би ми препоръчал в случая? Доколкото гледах автобусни билети има за по 15тина долара в едната посока, което си е екстра. Аз съм си свикнала главно с автобусчета да пътувам из различните държави и затова все към тях си клоня. :lol: Колкото до камбоджанската виза най-добре ще е наистина онлайн, за да си е всичко максимално подготвено още от бг, стига да не е задължително да прилагам снимки на билети.

Аз вадих он лайн. Трябва само да прикачиш твоя снимка. Сканирани билети - не.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 7/7/2017 в 10:28, Георги каза:

Не съм чул за отказано реентри или воа до сега, въобще за отказана тайландска виза не съм чул. За камбоджанската не помня точно какви бяха изискванията, аз минах през летището и мисля, че не съм носил документи. Те са перфектно наясно за какво си там. 

Официалната информация е, че не може да се издаде VOA на сухопътна граница Камбоджа-Тайланд. Трябва или реентри предварително, или виза от посолство:

Countries which get Visa on Arrival at certain ports of entry in Thailand, however it is NOT possible to obtain Visa on Arrival to enter Thailand via any Thai/Cambodian Checkpoints: Andorra, Bhutan, Bulgaria, China, Cyprus, Ethiopia, Fiji, India, Kazakhstan, Latvia, Lithuania, Maldives, Malta, Mauritius,  Papua New Guinea, Romania, San Marino, Saudi Arabia, Taiwan, Ukraine, Uzbekistan.

Редактирано от T.E.Lawrence
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Повишено внимание, особено за минаващите сухопътно Тайланд, без значение с виза и каква. Увеличили са проверките на 20 000 бата в наличност. Банково извлечение и карти понякога не вършат работа. Това изискване на теория винаги го е имало, но като цяло по принцип рядко го проверяват. Особено ако имате няколко тайландски визи за кратък период от време, не рискувайте без пари в кеш. 

Връзка към коментар
преди 16 минути , T.E.Lawrence каза:

Увеличили са проверките на 20 000 бата в наличност.

Не съм тръгнал към Тайланд /поне не сега/, но един уточняващ въпрос. Само за батове ли говорим или може и равностойност в друга валута?

Връзка към коментар

Досега четох в официалният им сайт и не намерих нищо. Доколкото разбрах от T.E.Lawrence, има изискване да представиш пари в брой на влизане в Тайланд - по 1000 лева на човек, така ли?

Връзка към коментар

Е, 1000 лева нищо няма да им говори. :) Ако не в батове, в долари или евро. Най-вероятно няма да Ви искат, особено на летище, но чат пат правят проверки. За хора с много тайландски визи в паспорта, на сухопътна граница и облечени като индийски бекпекъри, ако някое от тези едно или повече условия е налице, шансът да ги искат скача. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Здравейте, и аз ще летя за Банкок на 3.11.17.

Иска ми се да се възползвам от безплатните визи до края на август, но чета две различни становища.

Едното е, че еднократната виза е валидна за влизане в страната до 3 месеца след издаване, а на сайта на тайландското посолство пише, че влизането в страната с безплатна виза трябва да е до 31.8.17, което за мен няма логика.

Макар и безплатна, тя си е обикновена еднократна виза, и би трябвало да е със същата валидност, или?

Благодаря!

Връзка към коментар

Нашето "консулство" правят каквото си искат  и никой нищо не може да им каже. Ако можеш да отидеш в нормално консулство, няма никакъв проблем да си извадиш безплатна виза до 31.08 и да влезеш до три месеца след това. Аз мисля точно така да направя отново. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За да си извадя виза за Тайланд, нали се изисква: попълнен формуляр; платена такса и самолетен билет. Когато датите са след 31,08, дали ще ти дадът виза без платени 30 евро? Сега се замислих, дали и аз да не се пробвам.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.