Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ако не си виетнамски гражданин или постоянно пребиваващ в страната, единствено еднократна туристическа. Иначе все още е безплатна при подаване на документи до 31август. После става $40, ако не решат пак да удължат срока.

Публикувано:

Надявах се да удължат отново срока, но не би :unsure::

"Уважаеми туристи и гости на Кралство Тайланд с решение на Тайландското правителство и Нота на  Министерството на външните работи на Кралство Тайланд от 28.08.2017 година, за издаването на туристически визи с еднократно влизане в Кралството, от 01.09.2017 година отново се заплаща такса от 30 Евро. Всички туристи, чието влизане в държавата е след 01.09.2017(00:00 часа) заплащат посочената по-горе такса. Отново се връща и старата такса за туристическа виза "on arrival", която от 01.09.2017 година ще е 60 Евро или 2000 Тайски Бата."

Публикувано:

Дам, дам нашето "консулство" си ги знаем, как да не ги обичаш. :D Току що се прибирам от тайландското консулство в Хо Ши Мин, нова безплатна виза, защото съм подал документи преди 31 август. Кога влизам няма значение за таксата. 

Който не е на зор и ще влиза в Тайланд догодина, може да изчака, да видим тези онлайн визи от догодина дали и кога ще се случат. Шансовете да станат са добри.

• Харесвам 2
  • 5 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

Искам да направя една бърза справка.
Преди малко се обадих на Тайландското консулство в София.
Попитах ги каква виза ми трябва при положение, че през ноември ще имам престои 5 дни в Тайланд, след което 3 дни в Камбоджа и после обратно за 6 дни в Тайланд.
Обясниха ми, че имам 2 варианта - първият е да си взема виза за 30 евро и при второто влизане в Тайланд (на връщане от Камбоджа) да си взема виза за 60 евро от летището.
Вторият ми вариант е еднократна виза за 150 евро от консулството ни в София, като тази важи за 6 месеца.
Една позната, която направи същия маршрут ми беше споменала, че е платила мизерна сума в консулството ни, която и е давала право на едно риентри обратно в Тайланд безплатно.

Има ли някакви скорошни промени?
Как да постъпя?

Публикувано:
преди 20 минути , asen85 каза:

Здравейте,

Искам да направя една бърза справка.
Преди малко се обадих на Тайландското консулство в София.
Попитах ги каква виза ми трябва при положение, че през ноември ще имам престои 5 дни в Тайланд, след което 3 дни в Камбоджа и после обратно за 6 дни в Тайланд.
Обясниха ми, че имам 2 варианта - първият е да си взема виза за 30 евро и при второто влизане в Тайланд (на връщане от Камбоджа) да си взема виза за 60 евро от летището.
Вторият ми вариант е еднократна виза за 150 евро от консулството ни в София, като тази важи за 6 месеца.
Една позната, която направи същия маршрут ми беше споменала, че е платила мизерна сума в консулството ни, която и е давала право на едно риентри обратно в Тайланд безплатно.

Има ли някакви скорошни промени?
Как да постъпя?

Брей, това че са споделили са първата опция е направо чудо. Само с курсовете са се оляли малко, първата виза би трябвало да е 1000 бата или 25 евро (те си слагат някаква такса пак явно), а втората е 2000 бата или 50 евро. Втората може и да е реентри виза, не е задължително да е от летището, и ако не се лъжа и нейната стойност е 1000 бата но може и да е 2000, почнах да се обърквам с техните промота. 

Аз поне не съм чул скоро да е имало евтина/безплатна мултипъл виза. Последните скорошни промени бяха че от февруари до август имаше промо за безплатни еднократни визи от консулствата и посолствата, но това свърши. 

Публикувано: (редактирано)

Re-entry пермит-а е 1000 бата. VOA, когато няма безплатна виза от посолство/консолство е 2000 бата, когато има безплатна от посолството, VOA е 1000 бата. Виза от посолство е 1000 бата, от нашето консулство е 30€. И аз не съм се интересувала от удължаванията на безплатните визи след завръщането ни, така че ако вече няма такава, вариантът е 30€ в нашето консулство + 1000 бата за реентри пърмит.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 14 минути , Георги каза:

Брей, това че са споделили са първата опция е направо чудо. Само с курсовете са се оляли малко, първата виза би трябвало да е 1000 бата или 25 евро (те си слагат някаква такса пак явно), а втората е 2000 бата или 50 евро. Втората може и да е реентри виза, не е задължително да е от летището, и ако не се лъжа и нейната стойност е 1000 бата но може и да е 2000, почнах да се обърквам с техните промота. 

Аз поне не съм чул скоро да е имало евтина/безплатна мултипъл виза. Последните скорошни промени бяха че от февруари до август имаше промо за безплатни еднократни визи от консулствата и посолствата, но това свърши. 

Благодаря за отговора. Значи, в общи линии е така както са ми казали да разбирам ? :) При положение, че имам 90 минути време за прикачване на връщане от Камбоджа по път за Краби, т.е. ще имам 90 мин да си изкарам втората виза за Тайланд, Това достатъчно ли е като време или е прекалено рисковано и да действам със скъпата виза? 

Публикувано:
преди 1 минута , asen85 каза:

При положение, че имам 90 минути време за прикачване на връщане от Камбоджа по път за Краби, т.е. ще имам 90 мин да си изкарам втората виза за Тайланд

Категорично няма да ти стигнат 90 минути за вадене на VOA, а и тя е 2000 бата. Извади си reentry permit на излизане - 1000 бата.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 25 минути , chandni каза:

Категорично няма да ти стигнат 90 минути за вадене на VOA, а и тя е 2000 бата. Извади си reentry permit на излизане - 1000 бата.

а този ре ентри пермит от къде се вади точно? проблемът, е че аз ще летя за Камбоджа от Чианг Май като имам пак 90 мин прекачване през Бангкок, което явно е недостатъчно каот време за изкарване на ре ентри пермит?

Публикувано: (редактирано)

Вади се на летището при излизане, след като се мине паспортна проверка. Ние го вадихме на Don Mueang в Bangkok, бяхме попълнили формулярите предварително, носехме снимки, приготвени пари и на служителя му отне 10 минути с голямо мотане да ни сложи печатите. 

Редактирано от chandni
Публикувано:
преди 14 минути , chandni каза:

Вади се на летището при излизане, след като се мине паспортна проверка. Ние го вадихме на Don Mueang в Bangkok, бяхме попълнили формулярите предварително, носехме снимки, приготвени пари и на служителя му отне 10 минути с голямо мотане да ни сложи печатите. 

значи, при престоя ми, който е 90 мин на летището в Бангкок , при полета Чианг Май-Камбоджа, да си извадя ре ентри пермит за връщането от Камбоджа към Тайланд? Но ще ми стигне ли времето?

Публикувано:
преди 57 минути , Георги каза:

A ре-ентри визата от къде мога да изкарам ако не от летището? Притеснява ме, че от летището няма да ми стигне времето, тъй като имам прикачшане 90 мин.

Публикувано:
преди 12 минути , asen85 каза:

значи, при престоя ми, който е 90 мин на летището в Бангкок , при полета Чианг Май-Камбоджа, да си извадя ре ентри пермит за връщането от Камбоджа към Тайланд? Но ще ми стигне ли времето?

Не можеш да го изкараш в Банкок, защото чета че офисът е недостъпен при транзитни полети вътрешен <> международен. Трябва да си го извадиш или на летището в Chiang Mai или в града (първото май е за предпочитане), дано някой сподели личен опит, но според тази статия и коментарите под нея не е проблем: https://www.tielandtothailand.com/thai-re-entry-permit-explained/

Публикувано:
преди 17 минути , Георги каза:

Не можеш да го изкараш в Банкок, защото чета че офисът е недостъпен при транзитни полети вътрешен <> международен. Трябва да си го извадиш или на летището в Chiang Mai или в града (първото май е за предпочитане), дано някой сподели личен опит, но според тази статия и коментарите под нея не е проблем: https://www.tielandtothailand.com/thai-re-entry-permit-explained/

интересен обрат. много ти благодаря. ако е възможно да се извади ре ентри пермит в Чианг Май на отиване към Камбоджа би било най-удобно.

Публикувано:
преди 39 минути , asen85 каза:

интересен обрат. много ти благодаря. ако е възможно да се извади ре ентри пермит в Чианг Май на отиване към Камбоджа би било най-удобно.

Да, това бих казал, че ти е единствения разумен вариант. В интернет пише, че има офис в самия град, от който можеш да го извадиш, но се чака на опашки. А на летището няма проблем, но пък ако случайно офиса не работи, ще увиснеш много грозно и ще трябва да ходиш да вадиш виза от Пном Пен или да си съкратиш престоя в Камбоджа за да си оставиш ден да се занимаваш с визи. Та за това те съветвам да потърсиш и други мнения, дано някой от форума е вадил реентри в Chiang Mai скоро и сподели. 

Публикувано:
преди 14 минути , Георги каза:

Да, това бих казал, че ти е единствения разумен вариант. В интернет пише, че има офис в самия град, от който можеш да го извадиш, но се чака на опашки. А на летището няма проблем, но пък ако случайно офиса не работи, ще увиснеш много грозно и ще трябва да ходиш да вадиш виза от Пном Пен или да си съкратиш престоя в Камбоджа за да си оставиш ден да се занимаваш с визи. Та за това те съветвам да потърсиш и други мнения, дано някой от форума е вадил реентри в Chiang Mai скоро и сподели. 

ами принципно на сайта, който ти спомена по-горе пише, че си работи по всяко време:

Тhe re-entry permit desk at an international airport is open every day the airport services an international flight. If you have an international flight departing at 12pm noon, 9pm, or 2am, the office will be open."

Освен това, мога още на пристигане в Чианг Май да проверя дали има опасност да се обърка нещо с бюрото, поне така си мисля. 

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, изчетох всичко написано по-торе, но все пак, рещих да попитам следното:

- може ли да пътувам без виза за Банкок и там ва летището да си направя и колко ще струва там?

- колко дни е разрешен максималния престой в Тайланд за туризъм?Аз планирам да остана 30 дни, но и да се разхождам до Сингапур, Виетнам и пак да се връщам в Тайланд.

- и каква виза ми трябма за да мога да си влизам и излизам, освен такава от 150 Евро от София ? И на място на летището в Банкок мога ли да си извадя такава виза за многократно влизане за около 30 дни?

Много ми харесва Тайляанд за почивка , макар, че 2015 ме ограбихо жестоко в Банкок

Публикувано:
преди 3 минути , lidia каза:

Здравейте, изчетох всичко написано по-торе, но все пак, рещих да попитам следното:

- може ли да пътувам без виза за Банкок и там ва летището да си направя и колко ще струва там?

- колко дни е разрешен максималния престой в Тайланд за туризъм?Аз планирам да остана 30 дни, но и да се разхождам до Сингапур, Виетнам и пак да се връщам в Тайланд.

- и каква виза ми трябма за да мога да си влизам и излизам, освен такава от 150 Евро от София ? И на място на летището в Банкок мога ли да си извадя такава виза за многократно влизане за около 30 дни?

Много ми харесва Тайляанд за почивка , макар, че 2015 ме ограбихо жестоко в Банкок

Здравей!

30 дни ще е цялото ти пътуване или само в Тайланд? Многократна виза можеш да извадиш от Консулството в София! На летището - не! Колко пъти смяташ да влизаш в Тайланд? 

Публикувано:

Основния ми полет ще е до Банкок, ще стоя там и Пукет и Ко Самуй по около 7 дни, ще планирам от там кога да летя за Виетнам и Сингапур в зависимост от самолетните билети и промоции и  на около 30-я ден ще си летя от Банкок за Истанбул

Публикувано:
преди 1 минута , lidia каза:

Основния ми полет ще е до Банкок, ще стоя там и Пукет и Ко Самуй по около 7 дни, ще планирам от там кога да летя за Виетнам и Сингапур в зависимост от самолетните билети и промоции и  на около 30-я ден ще си летя от Банкок за Истанбул

Можеш да си вземеш VOA, за първото влизане. Аз нямам опит с нея, така че някой друг да се включи. След това можеш да кандидатстваш от Хо Ши Мин или Ханой за еднократна!  Другия вариант да опиташ с две еднократни - една от София и една от Виетнам. Ще излезе по-евтино от VOA. При всички положения многократната ти е излишна и скъпа. 

Можеш и с Re-Entry, но не мога да кажа нищо повече като инфо, не съм запознат!

Публикувано:
Just now, daniel85 said:

Можеш да си вземеш VOA, за първото влизане. Аз нямам опит с нея, така че някой друг да се включи. След това можеш да кандидатстваш от Хо Ши Мин или Ханой за еднократна!  Другия вариант да опиташ с две еднократни - една от София и една от Виетнам. Ще излезе по-евтино от VOA. При всички положения многократната ти е излишна и скъпа. 

Благодаря ти :) а принципно в Бкк на летището за колко време виза дават и еднократна нали?

Публикувано:

Няма за какво :) Ами не, не е еднократна. Доколкото знам VOA е виза даваща право на престой в Тайланд  15 дни. Бях чел, 

че миналата година цената й е скочила двойно - 2000 бата. Еднократната ти дава право на непрекъснат престой от 60 дни + опция за удължаване с още 30 дни при имиграционните, без да се налага да напускаш Кралството. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Здравейте, имам въпрос относно визите за Тайланд. Та, въпроса ми е, мога ли да кандидатствам за визата, без да имам двупосочен билет, тъй като планирам да посетя и Сингапур, Малайзия, Индонезия и Камбоджа след Тайланд. Идеята ми е - да отида до Тайланд за 20-тина дена, без да си купувам двупосочен билет и от там да летя примерно за Индонезия и примерно полета ми обратно за България да е от Сингапур. Задължително ли е да си купя двупосочен билет, защото не искам да се връщам в Тайланд, за да летя обратно за България. Все пак визата за еднократно влизане е 30 евро, а тази за повече е 150 евро :о , а и трябва да платя допълнителни такси и за връщане обратно в Тайланд, че да си хвана полета за България. Какво може да се направи по въпроса? 

Публикувано:

Със сигурност ако имаш билет за връщане от друга държава в региона (open jaw) това се брои за двупосочен и ще ти дадат виза.

Ако имаш само еднопосочен ще имаш проблеми.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.