Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Мисля, че е достатъчно да имаш билет за излизане от Тайланд, без значение в коя посока. Ако ще вземаш VOA, би трябвало да работи така - техните власти не ги вълнува в коя посока излизаш, да не говорим, че има възможност да искаш продължение на визата там на място. И за виза оттук би следвало да важи същия принцип, но не мога да потвърдя от личен опит.

Връзка към коментар

Въпроса е, че VOA е до 15 дни престой, а аз ще остана повече от 25 дни там предполагам, след това ще напусна страната за това ще трябва да ги дам тези 30 евра, за да ми изкарат визата, ама не искам да давам 150 евро, защото ще напусна страната, а и не искам след това да се върна пак в Тайланд, за да летя обратно. Ако не ми искат двупосочен билет, тогава няма нужда да се притеснявам и си взимам визата с еднократно влизане за 30 евра и това е. А другото, което чета е, че може да се вземи re-entry permit при напускане на Тайланд в случай, че реша да се върна? И струвало 25 евра? 

Връзка към коментар

Имаш нужда от билет, с който да покажеш излизане от страната.

Виж полетите на Asia air. Все ще има за някоя дестинация в съседна страна евтини билети. Купи си, дори и да не си сигурен, че ще го ползваш.

За виза ще е достатъчно, според мен.

Връзка към коментар
преди 11 минути , Dani Magelan каза:

Имаш нужда от билет, с който да покажеш излизане от страната.

Виж полетите на Asia air. Все ще има за някоя дестинация в съседна страна евтини билети. Купи си, дори и да не си сигурен, че ще го ползваш.

За виза ще е достатъчно, според мен.

Точно това мислех да направя, по 50тина долара са билетите от Пукет до Сингапур примерно. Значи ако си взема билет София - Банкок 1 ноември и Банкок - Сингапур примерно на 30 ноември(29 дена престой в Тайланд) и си кандидатствам за виза, няма да ми направят никакъв проблем? 

Редактирано от nbstw
Връзка към коментар

Здравейте, ние сме група от 7 човека. Запланували сме декември месец (1-17) едно пътуване Банкок-Сием Реап-Пукет-Банкок.

От това, което прочетох разбрах следното:

Вадим си една еднократна виза за 30 евро от Консулството в София.

*Летим събота за Камбоджа, затова можем единствено от летището Don Mueang да си извадим ре-ентри пърмит. Този ре-ентри пърмит се вади от някакво гише след като сме чекирали багажа и са ни проверили ръчния, преди имиграционните?

*Ако това гише на летището не работи, напускаме страната, отиваме в Камбоджа и вече като се връщаме при кацането на Летището в Пукет трябва да си извадим VOA от някъде?

Правилно ли съм разбрала?

Ако може да ми кажете какви документи трябва да си приготвим, не ми става ясно за въпросните фотокопия на паспорти и тн, на самото летище ли може да се ксерокопират?

Реалистично ли е да предвидим по 15минути на човек за вадене на ре-ентри пърмит?

Редактирано от luoni
Връзка към коментар

Здравейте,

Възполвах се от Промоцията на Катар и си взех билет за Sofia --Phuket , Bangkok --Sofia за Декември с престой 18 дена. въпросът ми е дали да си извадя виза от София консулство или VOA (http://www.thaiembassy.com/thailand/visa-on-arrival.php) . Очевидно има и разлика в цената? Има ли риск с VOA? благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 2 часа, luoni каза:

Реалистично ли е да предвидим по 15минути на човек за вадене на ре-ентри пърмит?

Ако си подготвите предварително всичко - по 2 снимки, попълнен формуляр, ксерокопие на паспортната страница със снимката и по 1000 бата, да, реалистично е. Гишето на Don Mueang се намира след като минете паспортна проверка - точно зад гишетата на паспортен контрол. Работи денонощно, така че няма как да е затворено. По-добре си вземете reentry permit (1000 baht), тъй като VOA е х2.

преди 3 минути , steficha каза:

Има ли риск с VOA?

Първо VOA е 2000 baht, не 1000, второ тя е за престой до 15 дни.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

варянтите за 18 дена туристическа виза :

1) VOA - 2,000 Bht (51.220 Euro) 

2) От консулството в София (30 Евро) (http://www.thaiconsulate.bg/l-bg/visa/p2-9-0.html)

Ако е така, няма смисъл да се вяади VOA ?

Връзка към коментар
преди 4 часа, steficha каза:

варянтите за 18 дена туристическа виза :

1) VOA - 2,000 Bht (51.220 Euro) 

2) От консулството в София (30 Евро) (http://www.thaiconsulate.bg/l-bg/visa/p2-9-0.html)

Ако е така, няма смисъл да се вяади VOA ?

Не може VOA за 18 дни, до 15 е.

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, въпросът ми е относно визите.

Предстои ми пътуване до Тайланд, като смятам да изкарам one entry visa и при кацане на летището да си взема re-entry permit, защото ще излезна по сухопътна граница до 1 седмица. Въпросът ми е - ако след около 2 седмици имам полет Ханой-Банкок-Бали с 8-часов престой на летището в Банкок, нужна ли ми е транзитна виза/ще ми изгори ли ренентри пермита или друго? 

Благодаря Ви!

Връзка към коментар

Транзитна виза не е нужна за летището.

Мисля, че няма как да се комбинират виза на вход и на изход. Еднократната входна трябва да се закупи от консулство в София или друго място. Само така ще може да получиш re-entry permit. 

Нека и другите да кажат, ако греша нещо.

Връзка към коментар
преди 2 часа, Radoslava каза:

Здравейте, въпросът ми е относно визите.

Предстои ми пътуване до Тайланд, като смятам да изкарам one entry visa и при кацане на летището да си взема re-entry permit, защото ще излезна по сухопътна граница до 1 седмица. Въпросът ми е - ако след около 2 седмици имам полет Ханой-Банкок-Бали с 8-часов престой на летището в Банкок, нужна ли ми е транзитна виза/ще ми изгори ли ренентри пермита или друго? 

Благодаря Ви!

За питането са ти отговорили, но имаш съществен проблем: не можеш да си извадиш re-entry permit от летището, когато няма да напускаш от там. Можеш някъде от офис на имиграциониите, според провинцията, където се намираш.

Връзка към коментар
преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

За питането са ти отговорили, но имаш съществен проблем: не можеш да си извадиш re-entry permit от летището, когато няма да напускаш от там. Можеш някъде от офис на имиграциониите, според провинцията, където се намираш.

Благодаря на всички за помощта и за уточнението за re-entry permit! Ще изкарам еднократна виза от София и промених плана за сухопътен транспорт до Сием Реп, та ще използваме другото летище в Банкок с AirAsia, на което прочетох, че има офис за издаване на ре-ентри. Благодаря отново!

Връзка към коментар

Приятел има въпрос може ли на място да си извади виза, защото ще излиза до камбоджа и мултиентри е 150 евра а единичната е 30. Той ще илиза и влиза само веднъж т.е. 60 евра ако може на място тотал а иначе е 150. Предварително мерси за отговора.

Връзка към коментар
преди 5 часа, gamen4o каза:

Приятел има въпрос може ли на място да си извади виза, защото ще излиза до камбоджа и мултиентри е 150 евра а единичната е 30. Той ще илиза и влиза само веднъж т.е. 60 евра ако може на място тотал а иначе е 150. Предварително мерси за отговора.

Може, но Visa on arrival е с ограничение до 15 дни. Освен това е двойно по-скъпа. Зависи и през кои пунктове ще излиза/влиза твоя човек, но като цяло най-предпочитаната комбинация в този случай е еднократна виза от тук и reentry permit при напускане на страната. reentry-то се издава на доста места, включително двете основни летища на Банкок. 

Връзка към коментар

Здравейте, може ли да кандидатствам за виза за Тайланд от друга държава? Примерно сега ще пътувам до Австралия и ми е интересно, дали мога да си изкарам визата направо от там с българския паспорт(видях, че таксата е около 36 евро 55 австралийски долар). Няма да имам много време като се върна и за това ми се налага, ако това е възможно 

Връзка към коментар
преди 11 минути , nbstw каза:

Здравейте, може ли да кандидатствам за виза за Тайланд от друга държава? Примерно сега ще пътувам до Австралия и ми е интересно, дали мога да си изкарам визата направо от там с българския паспорт(видях, че таксата е около 36 евро 55 австралийски долар). Няма да имам много време като се върна и за това ми се налага, ако това е възможно 

Може, нямаш проблем. Самите австралийци пътуват без визово, така че може да се каже че туристическите визи извадени от там са на чужденци :)

Връзка към коментар
преди 3 минути , Георги каза:

Може, нямаш проблем. Самите австралийци пътуват без визово, така че може да се каже че туристическите визи извадени от там са на чужденци :)

Много добре, а дали ще стане с 5х5 снимка, която имам? Или да се подготвя и да взема да се снимам от тука преди да замина? 

Връзка към коментар
преди 16 минути , nbstw каза:

Много добре, а дали ще стане с 5х5 снимка, която имам? Или да се подготвя и да взема да се снимам от тука преди да замина? 

Ами принтирай формуляра от сайта им и виж дали снимката става. Искат да е на възраст максимум 6 месеца. http://canberra.thaiembassy.org/Home/DownloadForm/7683363417

Връзка към коментар

Здравейте, имам един въпрос относно визите за Тайланд. Другата седмица пътуваме за Тайланд и имаме обикновени туристически визи за 30 евро.. планът ни обаче е да прекараме 12дни в Тайланд и последните три дни да са ни в Сингапур.. Тоест като се връщаме от Сингапур ще кацнем на голямото летище в Бангкок, ще имаме няколко часа престой и летим за България.. Въпросът ми е трябва ли ни транзитна виза или след като няма да излизаме от летището не ни е необходима? Ако ни трябва транзитна- от къде точно се купува и колко пари струва?

Връзка към коментар

Доколкото знам, ако не излизате от транзитна зона, виза няма да ви е необходима. Двете отсечки на един билет ли са?  Ако са отделни билети и имате чекиран багаж, ще е проблем, ако от Сингапур не успеете да го чекирате диретно до София.

Връзка към коментар
преди 11 часа, Радослав каза:

Доколкото знам, ако не излизате от транзитна зона, виза няма да ви е необходима. Двете отсечки на един билет ли са?  Ако са отделни билети и имате чекиран багаж, ще е проблем, ако от Сингапур не успеете да го чекирате диретно до София.

Два отделни билета са. От Сингапур до Бангкок летим с JetStar, имаме 6 часа престой и след това за България с FlyDubai.

Връзка към коментар
преди 12 минути , Ива Миланова каза:

Два отделни билета са. От Сингапур до Бангкок летим с JetStar, имаме 6 часа престой и след това за България с FlyDubai.

Ако имате чекиран багаж, ще трябва да го вземете и да го чекирате отново с FlyDubai. Това предполага минаване емиграция, = виза.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.