Прескочи до съдържание

Класация - туризъм или емиграция


Angelika

Препоръчани мнения

Попаднах на интересна класация.

И се сетих за един стар, стар виц..ама ще си го разказваме в Долна Баня....

 

Та статията - Кои са най-добрите страни за емигриране? ...и за туризъм

 

http://www.peika.bg/statia/Koi_sa_nay_dobrite_strani_za_emigrirane__l.a_i.83096.html

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Oще не съм чул за някой емигрирал в Китай, а от друга страна китайски квартали има навсякъде по света.

Има, има... Навсякъде има българи... ама, честно казано, понякога предпочитат да си премълчават, че са. Това говори и що за хора сме, дори когато сме далеч от дома:(

Не знам за емиграция... късничко ми е (май), ама за туризъм- харесвам Южна Америка, а в Азия, винаги мога да се връщам (ама, все пак- беден ми е опита:)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Тази класация е много странна. Няма как Русия, Саудитска Арабия, ОАЕ и Кайманите да са в първите 20 места, поради простата причина, че Русия е популярна само за хората от бившия СССР и други държави от Централна Азия, а в Саудитска Арабия, на Кайманите и в ОАЕ, дори и 20 процента от населението да са емигранти, самите държави са доста малки като население, така че,  няма как да са фактор в глобалната емиграция. А и 13-тото място на щатите е просто смехотворно, да не говорим, че има държави, които просто липсват от класацията като почти всички от Северна Европа като Норвегия, Швеция, Дания, Великобритания, Ирландия. А пък за туристическата страна на нещата, въобще не ми се и подхваща дума - Швейцария била забавна държава. Хахаха, да бе, забавно е как всичко затваря в 5:30 вечерта, как не се сетих? :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Бас ловя, че хората посочили Китай като страна за емиграция, са ходили там (ако изобщо са ходили) само в Източен и Югоизточен Китай - индустриалните градове по крайбрежието. За Северен и СЗ Китай не съм убеден, че би привлякъл някой чужденец с цел емиграция.

Връзка към коментар

Класацията е направена от HSBC и е по-скоро за начина на живот в отделните страни и как самите хора там се самовъзприемат.

Ето за Китай.

http://www.expatexplorer.hsbc.com/#/country/China/chart:histogram

Връзка към коментар

.... * да имаш кладенец в Арабия - никак не е зле! * :)

 

извън шегата : Наложи ми се да поровя за начина на живот в Саудитска Арабия. Изкочиха любопитни факти. Белите специалисти, *командировани*  там,  живеят в 5 звездни кампуси със заплати около 6000 евро, често нагоре. Чисто разбира се - разходите се поемат от фирмата. Има и такива, които са с по 300, но не са *специалисти* и са различни от бели. Висок стандарт на живот, всичко налично, най-висока консумация на глава от население в почти всички браншове... И като изключим факта, че жените нямат право да карат кола и задължително са в черно с наметка и още няколко ограничения......абе.......всъщност, въпрос на приоритет...и май за всичко е така...

 

 

За Русия - даваха скоро филм за масовото преселение от бившите съветски републики в Москва и околия. Правят всичко възможно за да останат в големия град. А клиниките им - космически станции...

Редактирано от Angelika
Връзка към коментар

За Русия - даваха скоро филм за масовото преселение от бившите съветски републики в Москва и околия.

Да,  изглежда е така, наистина :rolleyes:

и обувки събуват не само на летищата ...

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ето и поредното "изследване" на темата с гостоприемността

От Вашингтон Пост

 

Ахахахахахаха, е на това вече не мога да не се изсмея с най-дебелашкия си смях  :lol:  :lol:  ... Всъщност не е за смях, а за много дълбоко снизхождение... :mellow: То хич не е лесно да оценяваш гостоприемността на хората по света от бюрото в офиса, а същевременно да не знаеш къде се намира съседният щат...  :unsure:

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Ахахахахахаха, е на това вече не мога да не се изсмея с най-дебелашкия си смях  :lol:  :lol:  ... Всъщност не е за смях, а за много дълбоко снизхождение... :mellow: То хич не е лесно да оценяваш гостоприемността на хората по света от бюрото в офиса, а същевременно да не знаеш къде се намира съседният щат...  :unsure:

или да мислиш, че Европа е държава със столица Париж...  пропагандната машина работи денонощно и на всички фронтове!

Връзка към коментар

Познанията по география са хубаво нещо, но нямат особена връзка с гостоприемството.

 

Живял съм в Родопите и съм виждал там  много свестни и добри хорица, които през живота си не са стигали по-далеч от Смолян, които нямат представа къде точно се намират Русе, Варна, Бургас, Дунав или Черно море,  а Виена или Лондон не им говорят нищо. Това обаче по никакъв начин не им пречеше да са изключително гостоприемни...

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ето и поредното "изследване" на темата с гостоприемността

От Вашингтон Пост

Аз скромно бих направил забележката, че на това "изследване" му е объркано мястото . Би следвало да е в темата за хумор. :)

България и Южна Корея "по-малко гостоприемни" от Алжир, Йемен и Зимбабве, и еднакво "негостоприемни" с Пакистан, Саудитска Арабия и Малави?!?!

Мисля, че няма нужда от друг коментар.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Това конкретно изследване вече го бяхме коментирали в темата с картите, и до колкото помня просто е цитирано в статия на Washington Post, а е дело на World Economic Forum, като запитваните са отговаряли на простичкия въпрос "Какво ви е отношението към чужденци?" Ето, целия репорт от 517 страници: http://www3.weforum.org/docs/WEF_TT_Competitiveness_Report_2013.pdf

 

Дали сте съгласи с подобен метод на окачествяване е отделна бира, но със сигурност изследването не е дело на хора, които не знаят кой е съседния щат и си мислят, че Париж е столицата на Европа. 

 

Разбирам и че едни държави може да са ви симпатични, други не чак толкова, ама преди време заключих една тема заради подобни изблици, тия дни пак ми се наложи тихомълком да редактирам друга, нека не стигаме пак до там. 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

като запитваните са отговаряли на простичкия въпрос "Какво ви е отношението към чужденци?" 

 

Това вече обяснява малко нещата. Ако в момента питаш средностатистическия българин "Какво ти е отношението към чужденци", не в червено, ами в пурпурно ще се оцветим. За българина, в следствие на вековното владичество, се е натрупвало над десет поколения, и вече е въплътено в гените негативно отношение към думата "чужденец", асоциирана поради тези причини с "владетел, подтисник". Но ако питаш дори и някоя 80годишна баба в махала от три къщи и пет кози как би реагирала, ако види чужд турист, замръкнал по нейния край, съм убеден че отговора ще е повече от позитивен и толерантен - а да му даде подслон ще е най-малкото, което ще му предложи. Нещо, в което се съмнявам за много от жителите на "сините" държави на въпросната карта.

Искам да кажа, че за средния българин има огромна разлика между "чужденец", и "чуждестранен посетител/турист"! ;)

 

Ако това е бил основният въпрос, много интересно как САЩ са попаднали в средната зона, при положение че цялата им държава е създадена и състояща се реално от чужденци. Виж, Канада вече е друго нещо - там поне са откровени, и наясно, че всички, или хайде да не е всички, но 96% примерно са си чисти чужденци :) (4% е местното инуитско-индианско население по официални данни).

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.