DenitsaS Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 @ven62 Не съм ходила и това, което ме изкушава основно са наистина евтините билети, евтините квартири и по-високите температури в началото на май, отколкото на други места в Гърция. Освен това от гръцките острови съм била само на Сароническите и нямам база за сравнение, което в случая е плюс. А това за лодките ще го имам предвид, мерси @Asya Assenova, @bad kid Благодаря за мненията, ако резервирам, най-вероятно ще се върна с повече въпроси 3
ven62 Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 В момента, DenitsaS каза: @ven62 Не съм ходила и това, което ме изкушава основно са наистина евтините билети, евтините квартири и по-високите температури в началото на май, отколкото на други места в Гърция. Освен това от гръцките острови съм била само на Сароническите и нямам база за сравнение, което в случая е плюс. А това за лодките ще го имам предвид, мерси @Asya Assenova, @bad kid Благодаря за мненията, ако резервирам, най-вероятно ще се върна с повече въпроси Със сигурност ще си изкараш супер. Там наистина е топло, а и все пак си е Гърция. Хвърли един поглед и на airbnb. Имат готини и евтини комплекси с апартаментчета, басейн, ... Всъщност, като се замисля, единствения "-" на Кипър са ... руснаците. Мно-о-ого руснаци/рускини. Но аз имам фиксация, така че проблемът е предимно мой. 3
bad kid Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 И мен ме дразни това, че Кипър е руска колония като цяло, иначе има много места, заради които си струва да се отиде поне 2 пъти. 4
Polina Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 (редактирано) Все пак Кипър е бил английска колония и тези 50-55 години, в които е независим не са достатъчни, за да възвърне изцяло усещането, че си в Гърция. Един език не е съвсем достатъчен. На мен си ми харесва и бих потретила. Редактирано 24 април, 2018 от Polina 5
Гост 45#2 Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 Преди 1 час, ven62 каза: Но да се вдигна да летя 2 часа Преди 1 час, ven62 каза: вместо да прескоча 8+ часа Да ти имам мерните единици пък на тебе Иначе разликата се вижда с невъоръжено око и аз също предпочитам гръцкото. А как ме дразнят руснаците е друг въпрос, сигурно затова няма да стигна на тяхна територия никога
Дани Магелани Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 преди 8 минути , Боби каза: А как ме дразнят руснаците е друг въпрос, сигурно затова няма да стигна на тяхна територия никога И ще сгрешиш. Там има много за гледане. А мен ме дразнят китайците, но не се заричам да не ходя в Китай. Много добре понесох Хонг Конг. Харесах Макао. Ще понеса и дестинация Китай. 6
zhivko7 Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 И кое точно е дразнещото на руснаците в сравнение с UK-ците, които са другата основна група туристи в Кипър? Лично за мен, UK-ските туристи са доста по-шумни и невъзпитани. 4
dechy Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 Аз лично съм си патила точно в Кипър, Агия Напа от поведението на млади английски туристи. Бяха наели къща зад нашата, но в друг комплекс и всяка нощ бяха едни пиянски купони, къпане до сутринта в басейна, футболни песни, ужас. Обаждахме се дори в полицията една нощ, те не, че дойдоха де. Руснаците могат да са дразнещи с нахалството си само на големи групи в ол инклузив хотелите, които отдавна не посещавам. 4
Asya Assenova Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 (редактирано) преди 3 часа, DenitsaS каза: @ven62 Не съм ходила и това, което ме изкушава основно са наистина евтините билети, евтините квартири и по-високите температури в началото на май, отколкото на други места в Гърция. Освен това от гръцките острови съм била само на Сароническите и нямам база за сравнение, което в случая е плюс. А това за лодките ще го имам предвид, мерси @Asya Assenova, @bad kid Благодаря за мненията, ако резервирам, най-вероятно ще се върна с повече въпроси Дени, ако хванеш евтини билети, определено си струва. Ние отидохме точно по тази причина - най-близката и евтина топла дестинация. Няма по-топло място на два часа със самолет за 40 евро в двете посоки или поне аз не се сещам. Нашият полет на отиване беше от 11:30 и в 3 ч. бяхме в хотела, жалко, че са променили разписанието и сега се губи един ден. Автобусите от летището до Пафос тръгват буквално на 20-30 м от изхода. Има кафе и пейки за сядане, докато чакаш автобуса. Пътят до Пафос е около половин час и билети се продават в автобуса, от шофьора. Като слезеш на последната спирка, т.е. на пристанището в Пафос, има автогара, където продават транспортни карти и има разписание на всички автобусни линии, както и оферти за разни екскурзии. Има голяма карта с всички забележителности на Пафос и кои автобуси ходят там. И да искаш, не можеш да се объркаш. И ние бяхме без кола и точно по Великден и поради тази причина не можахме да разгледаме много неща, почти нищо не работеше и го дадохме мноого лежерно. Вие няма да имате този проблем. Пафос е горен и долен - старият град е на хълма, а туристическата част е край морето. Ние спахме в хотел в старата част, горещо препоръчвам, но ако не обичате да ходите пеша, не е вашето място. Ние си ходим и не ни пречеше, че е далече от морето. За сметка на това гледката е уникална и рейтингът му - напълно заслужен, а цените - умерени. Ето линк: https://www.booking.com/hotel/cy/axiothea.html?aid=357023;label=gog235jc-error404-XX-XX-XX-unspec-bg-com-L%3Axu-O%3Aabn-B%3Achrome-N%3AXX-S%3Abo-U%3Ac-H%3As;sid=ce329847aed7a9d780a4c2e7810a1e51;dest_id=-2738671;dest_type=city;dist=0;group_adults=2;hapos=1;hpos=1;room1=A%2CA;sb_price_type=total;srepoch=1524587875;srfid=8637b807fe603b438de66fe3bc45633519752f0fX1;srpvid=06d474f076d10109;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl След като градът беше европейска столица на културата миналата година, е доста лъснат, особено старата му част. Пафос има много дълга и приятна променада, чудесно място за разходка, а като се измориш, заведения не липсват:) Като цяло намирам, че в Кипър е по-скъпо, отколкото в Гърция, но пак зависи къде сядаш и какво консумираш. В автобусите, ако искаш да слезеш на някоя спирка, трябва да натистеш бутон, а на светофар, ако искаш да пресечеш, също натискащ копче и чакаш да светне зелено:) Прилагам малко снимки от плажовете в Пафос и променадата, пресни-пресни, както се казва:) Редактирано 24 април, 2018 от Asya Assenova 16 1
bay_kolio Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 Ще се включа и аз, като се върнем от Пафос с кратка сводка. А относно Синята лагуна, лодки тръгват два пъти дневно от Лачи. Водата е 22 гр. на северозапад. 8
DenitsaS Публикувано: 24 април, 2018 Публикувано: 24 април, 2018 @Asya Assenova Страхотно, много ти благодаря за изчерпателната информация и за снимките! Тези с шезлонгите от кои плажове са? Нощувки гледам основно от airbnb, но този хотел също изглежда приятно. Охх, с една дума трябва да реша скоро @bay_kolio Да си изкарате супер и ще чакам инфо 2
Asya Assenova Публикувано: 25 април, 2018 Публикувано: 25 април, 2018 преди 19 часа, DenitsaS каза: @Asya Assenova Страхотно, много ти благодаря за изчерпателната информация и за снимките! Тези с шезлонгите от кои плажове са? Нощувки гледам основно от airbnb, но този хотел също изглежда приятно. Охх, с една дума трябва да реша скоро @bay_kolio Да си изкарате супер и ще чакам инфо Дени, ние плажувахме пред хотел Анабел, плажа се води Алики. Избрахме го, защото близо до него има душове и тоалетна, шезлонгите са много удобни - стабилни, дървени с дебели дюшеци, имат си масичка, спечели ни и фактът, че се сервира на плажа. Както вече писах, два шезлонга плюс чадър е 7.50 евро, а за две фрапета, бутилка минерална вода и портокалов сок платихме още около седем евро. Не всички шезлонги по плажовете на Пафос са така удобни, има и от меките, платнени, които лично аз не харесвам, но цената за всички е една и съща. Нашите шезлонги бяха на платформа, имаше и на пясък. Морето е през една уличка, има малко пясък и каманак, Пафос не блести с плажове. Можеш да си избереш и друго място, по цялото протежение на променадата има участъци с пясък, с платформи, с каманак, на които има шезлонги, шатри, както и хора, които са опънали кърпите си директно на пясъка или камънака. Някои са по-луксозни, други - не. Има в изобилие и приятни заведения за всеки вкус, в някои от които работят българи. Изобщо в Пафос има много българи. На доста места големи участъци в морето са полузаградени, ако мога да се изразя така, оформени са като басейни, но не напълно затворени, за да влиза свежа вода, но достатъчно ограничени, за да може да се плува и в бурно море. Мисля, че така и водата се затопля по-бързо, освен, че няма вълни. Като писах в предишен пост, аз плувах няколко пъти, морето си беше пълно с хора, а за децата да не говорим, въпреки че беше началото на април, за да бъда по-точна, 7-и април. Задължително ползвай слънцезащитни мазила, ние забравихме нашите в хотела и изгоряхме здраво, дори и под чадъра. Поради тази причина на следващия ден пропуснахме плажа и се отдадохме на разходки. Ако имаш други въпроси, на разположение съм:) 3
Olianata Публикувано: 25 април, 2018 Публикувано: 25 април, 2018 Значи да обобщя,аз какво разбрах досега-Пафос не става за плаж,но има архитектурни забележителности.Ще му отделя 2 дни.Останалите 5 са за Ая Напа,там са хубавите плажове,Ниши бийч.После за турската част мненията са различни-заслужава ли си да се влезе или не?Пункта за влизане в турско само в Никозия ли е или има и на друго място? 1
dechy Публикувано: 25 април, 2018 Публикувано: 25 април, 2018 О, турската част си заслужава най-много от всичко. Макар че не твърдя, че съм обиколила цял Кипър. Турските плажове са много по-хубави от тези около Ая Напа. Не са пренаселени, а някои от тях като тези на Дипкарпаз (най-североизточната част) са си направо девствени. И историческите забележителности са по-интересни в турската част - абатството Белапаис, крепостта Св. Иларион, крепостта в Кирения, Фамагуста. Мисля, че има 3 КПП-та за турската част. Ползвали сме 2 - едното е близо до Фамагуста, другото при Никозия. КПП-то в Никозия е различно за пешеходци и за превозни средства. 6
Radnev Публикувано: 25 април, 2018 Публикувано: 25 април, 2018 (редактирано) преди 2 часа, Olianata каза: Значи да обобщя,аз какво разбрах досега-Пафос не става за плаж,но има архитектурни забележителности.Ще му отделя 2 дни.Останалите 5 са за Ая Напа,там са хубавите плажове,Ниши бийч.После за турската част мненията са различни-заслужава ли си да се влезе или не?Пункта за влизане в турско само в Никозия ли е или има и на друго място? Турската част е много по-самобитна. Южната е прекалено комерсиализирана и почти изцяло подчинена на туризма. Но не ме разбирай погрешно - в южната част също има много забележителности. "Киприотите" са вложили много средства във възстановяването и запазването на архитектурните и историческите си паметници. Ето карта на местата, от които можеш да влезеш в Северен Кипър: Само от Никозия обаче можеш да пресечеш пешеходно. Проблеми с безопасността в Северен Кипър няма да имаш. http://www.welcometonorthcyprus.co.uk от този сайт може да намериш много добра информация за основните места в Северен Кипър. Редактирано 25 април, 2018 от Radnev 6
DenitsaS Публикувано: 25 април, 2018 Публикувано: 25 април, 2018 @Asya Assenova Много, много благодаря! За този Алики видях, че се води със син флаг, другият уж по-хубав бил Coral Bay. Само разпитвам, а още нямам билети
Jenbel Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 преди 22 часа, Olianata каза: Значи да обобщя,аз какво разбрах досега-Пафос не става за плаж,но има архитектурни забележителности.Ще му отделя 2 дни.Останалите 5 са за Ая Напа,там са хубавите плажове,Ниши бийч.После за турската част мненията са различни-заслужава ли си да се влезе или не?Пункта за влизане в турско само в Никозия ли е или има и на друго място? Аз писах за турската част няколко пъти, много ми хареса, автентично е, има какво да се види във Фамагуста, в Кирения и в турската част на Никозия. По-евтино е от гръцко и добре се пазарува, и храната при турците ми харесва повече. Около Фамагуста има страхотни плажове, големи, чисти и пусти, морето е чудно. И аз мисля, че КПП-та са общо 3 - 2 в Никозия и 1 до Фамагуста. Агия Напа е като Слънчев бряг, с преобладаващо англичани, но без високо строителство. Аз бях на плажа Макронисос, отговаря на снимките от картичките, страхотен е. Много българи има из цял Кипър. Сами се обаждат като чуят езика . В Никозия попадахме на българи в почти всеки голям магазин и супермаркет. В турската част на острова също има много българи, вкл. турски българи, живеещи там с паспорти от непризнатата Севернокипърска турска република. 4
dechy Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 Да покажа няколко снимки от Северен Кипър от преди 3 години. Крепостта Св. Иларион, близо до Кирения. Абатството Белапаис Джамията, която е била катедрала, близо до Фамагуста Девствените плажовете на Дипкарпаз, където се чувстваш на края на света Дивите магарета И любимият ми плаж на север от Фамагуста 21
DenitsaS Публикувано: 19 май, 2018 Публикувано: 19 май, 2018 (редактирано) Искам да благодаря на всички, които ми помогнаха с информация за Пафос, ние бяхме от 7-и до 11-и май и сме много доволни от мястото, като водещ беше бюджетът (40 евро двупосочен билет с ръчен багаж и запазено място, 370 лв. за апартамент от airbnb) и температурите - абсолютно ставащи за плаж и плуване. По принцип скоро ще пусна по-подробен пътепис, който трябва да се появи в RSS фийда от блоговете, но исках да споделя няколко снимки за тези, които ще ходят скоро и оставам на разположение за въпроси. За съжаление уцелихме стачката на автобусната компания и не отидохме нито до синята лагуна, нито до плажа на Афродита, но за краткото време самият Пафос ни беше достатъчен. Започвам с крепостта на пристанището: Много ни хареса археологическият парк и препоръчвам на всеки да му отдели едни 2 часа, входът е 4,50 евро: В два от дните бяхме на плажа Alykes Beach, който ни препоръча @Asya Assenova, определено беше с най-удобните шезлонги В един от дните бяхме на Coral Bay, водата беше много чиста и ставаше за къпане, плажът е малък, но пясъчен: Разходихме се и в стария град, изобщо имаме много хубави впечатления от Пафос Редактирано 19 май, 2018 от DenitsaS 14 1
Olianata Публикувано: 22 май, 2018 Публикувано: 22 май, 2018 Здравейте,кой ще помогне с фирма за наемане на кола в Пафос,там на място.Оттук ми предлагат RYANAIR,ама те искат депозит 850 евро и самоучастие. Някакви идеи.Коя фирма ползвахте за кола в Кипър?
Тони Публикувано: 22 май, 2018 Публикувано: 22 май, 2018 (редактирано) Аз от https://www.autoeurope.eu/?AFF=GOOGLEEU&C=5930&PUCODE=IT&PUCITY=BERGAMO&CA=173214173&AG=10539530813&AK=kwd-161243376&KW=c&MT=e&DS=S&AD=262928590489&AP=1t1&gclid=CjwKCAjw_47YBRBxEiwAYuKdw7OVWMIPFKpSdGtlu7GEB-s1h4SdOO8wzdKc_RCgl2ptG8XfVCZP6hoCvz0QAvD_BwE бях наела Еуропкар, тогава ми беше много добра офертата. Имаше безплатно допълнителен шофьор и ми блокираха около 300 евро. В момента на оставяне на колата на паркинга с бележката ми ги отблокираха и на секундата ми се отразиха в баланса. Редактирано 22 май, 2018 от Тони
zhivko7 Публикувано: 3 юни, 2018 Публикувано: 3 юни, 2018 Сигурен съм, че на място ще има доста опции, но все пак някой може ли да препоръча агенция за дневни турове от Агия Напа?
Bellaero Публикувано: 4 юни, 2018 Публикувано: 4 юни, 2018 Айде, честити ми билетчета! За трети път 🙂 Този път ще обиколим и Пафоския район. За кола и аз се интересувам, предпочитам някоя местна агенция без депозити, карти и подобните глупости. Какви цени сте плащали на ден?
valpet Публикувано: 30 юли, 2018 Публикувано: 30 юли, 2018 И аз да се присаеденя за питането заПафос. Вече съм ходил там преди 3 години .но само за половин ден.Сега ще ходя от 10 октомври за 5 дни.но искам да бъда само в този регион Интересуват ме хубави пясъчни плажове около Пафос.До Синята лагуна може ли да се стигне с обществен транспорт или с рент а кар? А около Полис има ли какво да се види?Знае ли някой какви са цените на колите под наем там на място?
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега