Прескочи до съдържание

Маршрутки, моторикши...

Препоръчани мнения

За първи път в Кишинев, за последен - в Санкт Петербург. Първият път беше доста запомнящ се и по друга причина - с една друга муха я хванахме в обратната посока, та ни откара в някакво село в покрайнините на града и без малко да си изпуснем връщането за България :lol:

Страхотен градски транспорт, особено ако държиш да се изгубиш в някой непознат град. Дори да я хванеш в правилната посока, шофьорчето си минава откъдето си поиска и спира където му поискаш, ако въобще знаеш къде искаш, след като те увърти из по-малките улички :lol:

Връзка към коментар

В София отдавна не съм се качвала на маршрутка. За последно в Украйна, в Черкаси и Киев. Не знам дали се брои, понеже това им е градският транспорт :)

post-356-0-29012500-1383730832.jpg

Редактирано от eve
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Винаги човек е нащрек дали ще успее да тръгне там, на където се е запътил с машрутките, има я специфичната тръпка, която е нетипична за лежерното пътуване с транспорт, който знаеш от къде тръгва и къде ще пристигне :)

Иначе по темата  - от Краков до Аушвиц, общия език липсваше, но с жестове се разбрахме. Също да стигнем до двореца на Екатерина около Санкт Петербург, забравих кое се казваше градчето...

Аз също гледам да вкарам винаги където мога маршрутка-две в графика, стига да е обоснован риск :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

В Пунта Аренас като тръгнах от летището към града (двайсетина километра), шофьорът ни попита един по един кой за къде пътува. Аз се позачудих какво прави, но му казах. И понеже бях един от последните за слизане, видях как явно си е направил маршрут в главата и обиколи така, че никъде да не дублира отсечки, и закара всекиго там, закъдето е тръгнал - абе истински GPS :) После май се оказа, че това е нормална практика в града  - нямали определен маршрут, само началната и крайната точка били известни. Иначе си имаха и коли, които се движеха по маршрут, но не бяха бусове, а обикновени таксита - колективос. :)

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.