Inception Публикувано: 17 септември, 2018 Публикувано: 17 септември, 2018 Здравейте, Това ми е първа публикация във вашия форум. От много време го следя и чак сега се престраваш да пиша. Страшно много пъти ми е излизал форумът и съм се зачитал и винаги с удивление съм намирал колко информирани и подготвени за път са хората в това мини общество. Надявам се и аз да допринеса за него. Почивните дни в края на тази седмица ще ги използваме, за да отидем до Будва и Дубровник с приятелката ми и още един приятел и една приятелка, като ще пътуваме с кола. Имам нужда от помощ по следните въпроси: 1. Изискват ли се допълнителни застраховки за автомобила в Сърбия, Черна гора, Хърватска и Босна (на връщане оттам правя планове да минем) и съответно къде се правят и колко струват. 2. С лична карта можем ли да минем през Босна, или трябва международен паспорт? 3. С винетка или тол такси е в Черна гора, Хърватска и Босна и съответно какви суми да приготвим? Добре дошли са всякакви съвети за места за хапване и пиене в Будва и Дубровник. Благодаря предварително.
chandni Публикувано: 17 септември, 2018 Публикувано: 17 септември, 2018 Добре дошъл. По първия ти въпрос - само Зелена карта ти трябва. За Босна и Херцеговина може само с ЛК (виж тази тема). В Черна гора няма нито винетки, нито магистрални такси. Плаща се само за тунела Созина. Хърватска - магистрални такси. 1
Velmar Публикувано: 18 септември, 2018 Публикувано: 18 септември, 2018 Ако слизате към крайбрежието на Будва от Сърбия след Подгорица ,освен тунела Созина (ако изберете да го ползвате),нямате други такси 1
Inception Публикувано: 18 септември, 2018 Автор Публикувано: 18 септември, 2018 Благодаря много за информацията. А нещо в Сърбия да предложите за почивка-тоест някаква забележителност, или просто място където да си направим почивката с хапване. (мисля да тръгнем рано сутринта от София и наобяд да спрем за 1-2 часа). През Ниш-Нови пазар ми е планът. Също така някакво ястие, което е специфично за региона и си заслужава. Също и за Хърватска типична храна, която да пробваме?
Velmar Публикувано: 18 септември, 2018 Публикувано: 18 септември, 2018 (редактирано) Когато ние пътувахме спряхме в Ниш за няколко часа.Но после имахме междинна нощувка и не бързахме.Нощувахме в планинския курорт Копаоник.В Черна гора по път спрете на Манастир Морача. Редактирано 18 септември, 2018 от Velmar 1
Георги Публикувано: 19 септември, 2018 Публикувано: 19 септември, 2018 (редактирано) Босна - няма такси (имаше май малка част от магистрала с тол такса, не е нещо кой знае какво). Хърватия - тол такси по магистралите. В този регион няма как да сбъркаш със скарата, знаеш как е 🙂 Редактирано 19 септември, 2018 от Георги 1
milen_40 Публикувано: 19 септември, 2018 Публикувано: 19 септември, 2018 По направлението Ниш -Нови пазар може да се спрете във Върнячка баня и манастира Жича,
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега