Прескочи до съдържание

Няколко дни -Хърватска,Словения и обратно

Velmar

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Загреб - "Медведград" е затворен. И аз го установих преди няколко месеца. Може да се качите с кола до горе и да се разходите долу под стените му. Според мен обаче, това би било излишно разпиляване на време.

Най-забележителният град по пътя ви между Вараждин и Белград е Осиек. Градът е много приятен, а има и голяма стара част, която реално е отделена от града и се намира до самата река (Драва). Понеже в старата част се намира и университет, има много заведения, бирарии и т.н. Що се отнася до Джаково, да знаете, че само ние му викаме Джаково. Всъщност на всичко табели и предполагам навигации е зададено като Даково. Лошото е, че ви се пада малко в страни от начертания път. Вуковар също ви е по пътя. Между Осиек и Вуковар, аз бих избрал Осиек.

Белград - Калемегдан е нещо доста голямо и иска време. Вход и билети имат отделните забележителности вътре. Дори и никъде да не влезете, пак ще видите доста и съм сигурен, че ще останете доволни. И при най-бърз график, предвидете за Калемегдан поне 2 часа. 

Улицата, за която говориш е "Скадарска". Първият път като бях там много ми хареса. След няколко посещения, вече откровено ме дразни. Ресторантите са доста схлупени, пуши се яко, постоянно няма места и задължително има цигански оркестър, който идва да ти надува главата. Не случайно там сърбин не стъпва...

От няколко години обаче превърнаха бившите докове в зона за забавление. Мястото се намира, между Бранков мост и Калемегдан или малко преди вливането на Драва в Дунав. В момента това е най-якото място за забавления в Белград. Има от всичко - заведения, ресторанти, барове и т.н. Корабчетата - дискотеки, за които говори @master_of_germs са от другата страна на реката. Те не са само дискотеки, има и ресторанти, хостелчета идруги подобни сред тях. Но зоната отсреща изяде голяма част от бизнеса им.

Редактирано от Radnev
  • Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.