Прескочи до съдържание

Южноамериканска обиколка през Април

tougherty

Препоръчани мнения

Обиколката е все още само проект, но включва следните неща:

1. Полет Амстердам-Рио на 30ти март

- 7 дни в Рио - 

2. Полет Рио - Игуасу

- 1 ден в Игуасу

3. Полет Игуасу - Буенос Айрес

- 4 дни в Буенос Айрес

4. Полет Буенос Айрес - Лима

- 1 ден в Лима

5. Полет Лима - Куско

- 3 или 4 дни за свещената долина, Мачу Пикчу и респективно

- 5 или 4 дни туристическа автобусна екскурзия до Пуно и езерото Титикака, Арекипа и каньона Колка

6. Полет Куско - Лима

- 1 ден в Лима

7. Полет Лима - Рио

8. Полет Рио - Амстердам

1. Въпрос - за 24 дни екскурзия няма ли да ни дойде повечко пътуването според вас? Имам чувството че постоянно трябва да гоним полети и да бързаме и няма да има задължителното за мен лежерно помотоване и екскурзионен релакс.

2. Въпрос - Заслужават ли си линиите Наска? Пропуснати са в програмата защото ще ни отнемат още поне 1 ден и около 400-500 евро.

3. Въпрос - добре ли съм разпределил времето? Кое според вас изисква повече време от това, което съм му отделил и кое по-малко.

Само за информация - изчисленията ми докараха цената на южноамериканската обиколка на 3500лв. на човек (с включени транспорт-нощувки-храна-забавления-забележителности-екскурзийки) и 24 дни. Тъй като е относително скъпа и относително дълга все още сме в процес на размишление заслужава ли си и сега ли му е точно времето. Предварителната информация обаче е винаги добре дошла, защото по-лесно е да знаеш какво точно ще направиш, за да решиш заслужава ли си да го направиш.

Връзка към коментар

1. Въпрос - за 24 дни екскурзия няма ли да ни дойде повечко пътуването според вас? Имам чувството че постоянно трябва да гоним полети и да бързаме и няма да има задължителното за мен лежерно помотоване и екскурзионен релакс.

2. Въпрос - Заслужават ли си линиите Наска? Пропуснати са в програмата защото ще ни отнемат още поне 1 ден и около 400-500 евро.

3. Въпрос - добре ли съм разпределил времето? Кое според вас изисква повече време от това, което съм му отделил и кое по-малко.

1. Всеки сам си решава, на мен ми изглежда ок, дори ние повече ги сгъстяваме, За 24 дни бих сложил и още нещо, я Атакама, я Патагония.

2. Не съм бил, но бих ги включил за тези 400-500 евро на фона на цялото пътуване.

3. За Игуасу бих отделил още 1 или 2 дни, да станат общо 2 или 3, за сметка на толкова много дни в Буенос Айрес, но пак си завихи какви са ти приоритетите между градове и природа.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

1. Няма начин - не можеш да избегнеш пътуването, след като си тръгнал да обикаляш половината континент. За повече - виж 3.

2. Въпрос на лично усещане е. Ако те влече - ще ги дадеш парите без да питаш. Но щом питаш...

3. Аз бих събрал прехода от Буенос Айрес до Куско в един ден. По този начин броят на полетите се запазва, но си спестява едно „гонене на самолет“, разбира се - трябва да предвидиш достатъчен времеви буфер между дългия и късия полет. Спестява се и един ден, който бих „избутал“ надолу в разписанието си, за да го събера с другия престой в Лима. Бих взел два дни от Рио и един - от Буенос Айрес и бих ги отделил за нещо допълнително - примерно Монтевидео (казват, че бил много хубав град) или пампасите на запад от Буенос Айрес.

Във всеки случай пътешествието си заслужава, не е скъпо (казвам ти го от опит) и ти завиждам благородно! :)

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Здравей, ние бяхме през май само в Бразилия за 7 дни и дадохме между 3000-3500 лева със следните уговрки:

1. Полета беше от София през Париж до Рио и обратно (от Амстердам може да ти е по-евтино, ние дадохме 678 евро) ;

2. Взехме над Рио и Игуасу хеликоптери (това ако не си фен може да си го спестиш);

3. Спахме в Рио на хотел на първа линия на Копакабана (като алтернатива има и хостели по навътре в Копакабана и Ипанема) за общо 300 евро на човек за 5 нощи;

4. От Аржентина само тяхната част на Игуасу, нищо друго;

5. Лифтове до захарната бучка и влакчето до Статуята на Иисус (по веднъж);

6. Бирички, родицио в умерени количества, скромно на сувенири.

И на мен цена от 3500 лв. ми се струва ниска, предварително моите поздравления ако се вместиш в този бюджет.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Доста амбициозна програма, ще се разкатаете от път. Ние бяхме 18 дни в Перу само и пак доста пътувахме. Била съм на всички тези места, но моето разпределение на дните беше съвсем друго. Мисля тук нещата опират до това какво точно искате да гледате като забележителности. Парите ми се виждат малко за толкова полети и дни.

Връзка към коментар

Не мисля, че Наска ще ти излезе 400-500 евро, автобусите са евтини, полетите също, ако ги букнеш на място. Оства времето.

Релакса можещ да го пишеш към тия 7 дни в Рио. Според мен Рио е много повече плаж и релакс, отколкото обикаляне, но все пак както те влече. (Аз съм в Рио вече 3 дена и постоянно вали, така че съвсем нищо не правя и ми идва малко в повече. Интернета е лош и почти не влизам във форума). Ако можеш и искаш, виж да обърнеш посоката, та Рио да ти се падне накрая.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Познати и прятели, обикаляли по тези ширини, също са на мнение, че Монтевидео си заслужавал много повече от БА. И на мен не ми се вярваше в началото, но вече много потвържденя от независими източници се получиха.

Бих взел два дни от Рио и един - от Буенос Айрес и бих ги отделил за нещо допълнително - примерно Монтевидео (казват, че бил много хубав град) или пампасите на запад от Буенос Айрес.

Даже и 3 дена в БА били много, но ако не стоиш само там, а обиколиш наоколо (на запад, както казва капитана), по става. Редактирано от wilks
Връзка към коментар

3500 лв на човек е превъзходна цена, малко ме съмнява, че може да се вместите в нея, но ако успеете би било чудесно. Аз бих си оставил поне 2 пълни дни за Игуасу (което и ще правим след няколко дни), в Буенос Айрес ако не се ходи до Монтевидео 4 дни ми се струват много (ние ще останем 4 дни, но един пълен ден ще бъде Монтевидео). Здраве и живот, като се върнем ще гледам да споделя опит.

Връзка към коментар

Не мисля, че Наска ще ти излезе 400-500 евро, автобусите са евтини, полетите също, ако ги букнеш на място. Оства времето.

Релакса можещ да го пишеш към тия 7 дни в Рио. Според мен Рио е много повече плаж и релакс, отколкото обикаляне, но все пак както те влече. (Аз съм в Рио вече 3 дена и постоянно вали, така че съвсем нищо не правя и ми идва малко в повече. Интернета е лош и почти не влизам във форума). Ако можеш и искаш, виж да обърнеш посоката, та Рио да ти се падне накрая.

Язък, че си в Рио и ти е кофти връзката, надявах се да погледнеш темата ми за проблема с прекачването ни м-у летищата в Буенос Айрес... Жалко и че вали в Рио, горещо се надявам да пекне слънце към 28-ми този месец...

Връзка към коментар

Здравей, ние бяхме през май само в Бразилия за 7 дни и дадохме между 3000-3500 лева със следните уговрки:

1. Полета беше от София през Париж до Рио и обратно (от Амстердам може да ти е по-евтино, ние дадохме 678 евро) ;

2. Взехме над Рио и Игуасу хеликоптери (това ако не си фен може да си го спестиш);

3. Спахме в Рио на хотел на първа линия на Копакабана (като алтернатива има и хостели по навътре в Копакабана и Ипанема) за общо 300 евро на човек за 5 нощи;

4. От Аржентина само тяхната част на Игуасу, нищо друго;

5. Лифтове до захарната бучка и влакчето до Статуята на Иисус (по веднъж);

6. Бирички, родицио в умерени количества, скромно на сувенири.

И на мен цена от 3500 лв. ми се струва ниска, предварително моите поздравления ако се вместиш в този бюджет.

Здравей Valley,

Би ли споделил/а малко подробности за хеликоптерният тур в Рио? От междинната станция на Захарната глава ли го взехте (компанията ползва 3 хелипада)? Как става разпределението на местата, от лявата ли страна е по-добре да се седне? Като преживяване над Рио или над Игуасу ви беше по-интересно? Колко струваха туровете на човек?

Мерси за отговора!

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

- 7 дни в Рио - 

2. Полет Рио - Игуасу

- 1 ден в Игуасу

3. Полет Игуасу - Буенос Айрес

- 4 дни в Буенос Айрес

Fail  :(

Безсмислено е да се спре на Игуасу за една вечер.

Трябват поне два пълни дни (три нощи) - един да го разгледаш от бразилската страна, и един - от аржентинската.

И един резервен, ако е кофти времето.

Линиите Наска си струват 500 евро, само ... за сериозни фенове на лините Наска. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Наска не би трябвало да излезе повече от 150-250$. Полета над линиите е около 90-120$ + автобус Лима-Наска 2* от 20-50$, в зависимост от екстрите. Само не знам как и тях ще "вмъкнеш" в програмата. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.