Прескочи до съдържание

14 дни Тайланд и Камбоджа


Travelling Guinea Pig

Препоръчани мнения

Здравейте!

 

Резервирах (още не съм купила) билети до Краби с Катарците, София - Краби, 28 януари - 12 февруари. За по-дълго пътуване няма да остане отпуск 😞 В рамките на тези 13 дни, бихме искали да посетим Банкок (4-5 дни), Сием Реап (3-4 дни), Чианг Рай (1-2 дни) и останалото време плаж. Още не съм подредила градовете, зависи от това за кои дати има изгодни регионални полети. Плажът ще е накрая. Чианг Рай още не е сигурно, че ще го посетим - мъжът ми е запален по гмуркането и предпочита да отделим 1 ден повече на Сием Реап и един ден повече за плаж, аз пък страстно желая да видя Уат Пра Синг. 

Важно е да отбележа, че не сме били досега в далечната част на Азия.

 

Представях си полет до Банкок или Пукет, Краби никога не ме е привличал като дестинация и затова съм чела много малко за него. Това ме и спира да платя билетите, имам 72 часа да реша. В Пукет бях решила евентуално да бъдем в Ката или Карон, откъдето бихме имали пешеходен достъп до плаж, който е подходящ за шнорхелинг и не чак толкова населен. Същевременно има наблизо места за хранене и магазини за плодове, без да има супер оживен нощен живот. Има и турове до близки острови. 

 

Има ли някой препоръка за подобни населени места на острови, които са достъпни с ферибот от Краби и които отговарят на горните условия (селце с магазинчета, ресторанти, приятен плаж и възможност за дневни турове до други интересни острови)? Искаме да посетим Пи Пи, Джеймс Бонд и да имаме нощен тур да видим биолуминисцентен планктон. Предполагам едва ли има остров, на който да няма поне една компания, предлагаща турове? 

 

Програмата ми за Банкок, Сием Реап и Чианг Рай е относително готова. Ще я пусна за коментар и съвети идните дни, но не искам да ви губя времето с нея, ако все пак не платя билетите. Знам, че можем просто да пътуваме до Пукет, вместо Краби, но два допълнителни регионални полета от/до Пукет вече ще ни дойдат много и на бюджета, и като пътуване. Все си мисля, че не може да няма някакво подходящо за нас място около Краби. 

 

Предварително благодаря! 

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

 Заради Сием Рийп препоръчвам други полети: София-Ханой 28.01. и Краби-София с катарците за 442 евро. Така ще имате ден-два в Ханой. После полет до Сием Рийп. 3-4 дена. И после вече Тайланд. Бангкок и т.н. Ще ви трябват виетнамска и камбоджанска визи. Вадят се онлайн . И еднократна тайландска виза.

Връзка към коментар

Мисля, че ако сложим и Ханой в тези две кратки седмици, програмата съвсем ще се претовари и ще изяде от времето за плаж и гмуркане на мъжа ми. 

 

Макар да ни е първо пътуване в ИЮ Азия, едва ли ще е последно, и ми се иска да не препускаме. Защото ако видим Сием Реап за 4 дни и Ханой за 2, остават едва 7 дни, в които да видим Банкок, Аютая, Чианг Рай (евентуално) и плаж. Уви, и на двама ни годишният платен отпуск е 22 дни и извън него, не можем да отсъстваме от работа. 

 

Сега съм се зачела да чета Трип Адвайзър за възможните острови около Краби, където да търсим настаняване, и ужасно много се обърках. Надявам се до утре вечер проучването ми да е дало резултат и да знам дали ще пътуваме сега към Тайланд, или ще чакаме друга промоция. 

Връзка към коментар

Не мога да си редактирам поста, но сякаш намерих нашето място - Kaw Kaweng в Ко Ланта. Има коралов риф, достъпен с плуване от брега, достатъчно населено е, че да не се чувстваме изолирани, без да има твърде бурен нощен живот. Има и желаните от мен турове до близки острови. Ще почета още малко по въпроса, билетите няма да ми избягат, и ще решавам. 

 

Ако някой има други идеи, отворена съм за предложения. В съседната тема прочетох много хубави неща за Пи Пи Дом, не знам там има ли добър шнорхелинг от брега и корали?

Връзка към коментар

Банкок (4-5 дни) - направете ги 3 дни, плюс половин ден - после пътуване до Сием Риеп, и друг път ще имате възможност за Банкок, а това време е добро

Сием Реап (3-4 дни) - направете ги максимум 3 дни. 4 с пътуване, но ако го комбинирате с Банкок и пътувате късно след обяд, не се брои.

Чианг Рай (1-2 дни) - препоръчвам два дни

Останалото плаж. Къде - вие ще решите. Програмата ми звучи кукла 🙂 Не връщайте билетите.

Връзка към коментар

Здравей. Ко Ланта наистина е добър избор. А лесен достъп сте до Пи Пи. Ако искате да отседнете на Пи Пи Дон, имайте предвид, че цените на нощувките ще са по - високи, а и определено ще ви е значително по-шумно, отколкото на спокойния Ко Ланта. Иначе Пи Пи Дон за шнорхелинг е перфектен!

Връзка към коментар

Ще разгледам и Пи Пи Дон 🙂 В коя част на острова има евентуално риф/корали, които са достъпни с плуване от брега? Мъжът ми е много добър плувец, аз - умерено. То така или иначе при силно вълнение видимостта е никаква... 

 

Чета в ТрипАдвайзър за медузи в Андаманско море, чудя се дали да помъкнем леки wet suits. Мъжът ми само дето не е алергичен към кислород и вода, не искам да се вкараме в приключение, но и не ми се облича и съблича. Ще помисля и почета още малко по темата, знам, че рискът е малък, ама при него и леко парване може да има сериозни последствия. Все повече и повече се настройвам, че ще ходим, утре сутрин съм първа писта пред офиса на Катарците, след което започва дебнене на билети с AirAsia. Според вас тях сега ли да ги купя, или да изчакам някоя промоция / черен петък? Ще е силен сезон, аз клоня към купуване asap, ама пък знам ли. 

Връзка към коментар

Почти всички части на Пи Пи Дон са добри за гмуркане с изключение на източната. Отровните медузи са факт на двата Пи Пи и в южната част на Ко Ланта. На всеки плаж, на който има опасност от тях има инструкции в случай на близка среща. Изключително токсични са, така че вземете мерки щом съпруга Ви е с алергии! За януари няма нужда да бързате отсега, освен ако не сте намерили наистина добра цена. AirAsia постоянно са в промоция, включително и в момента, там видите ли цена, която ви устройва, купувайте. Много често най-добрата цена от Банкок Дон Муенг до Чианг Рай е на Vietjet, така че ги проверете и тях. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Много благодаря! Засега не съм купила билети за вътрешните полети в Тайланд, но като че ли ще започнем с Чианг Май (с автобус до Чианг Рай) - Банкок - Сием Реап - Ко Ланта. 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.