Прескочи до съдържание

Виза за Судан


Препоръчани мнения

За София не мога да ти помогна, но от всичко, което изчетох, излиза, че най - лесно ( не се изисква покана) и сравнително евтино (50$) Суданска виза се вади от Асуан. Така и смятам да направа - да комбинирам Южен Египет със Судан. Ти кога плануваш да пътуваш?

Връзка към мнение

Привет , да и аз така разбрах и най-вероятно така ще направя. Още е само проект , но някъде февруари-март  най-късно . Ти кога го планираш? Аз даже мисля да лета до Александрия и от там надолу до Хартум . За Египет имам един познат който иска да сподели това пътуване поне така каза, но надолу май ще го карам сама....

Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...
Георги Матеев

И аз имам същия въпрос. Някой има ли опит с виза за Судан от посолството в София?

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

За виза за Судан от София така и не успях да се свържа по телефона на посолството, обявен по сайтовете в интернет.

Като цяло начина за вадене на виза за Судан е следният:

Намирате си фирма, която организира турове в Судан и си резервирате тур с тях. След това те ви пращат invitation letter (предлагат и да ви уредят цялата процедура с визата и да си я получите при кацане на летището в Хартум, но е доста по-скъпо). С този invitation letter се ходи за виза в посолството в Румъния (възможно е и чрез изпращане на паспорта по пощата).

Към момента съм на етап с чакане за invitation letter, по-натам ще дам още информация, ако има нещо интересно.

 

Ето линк към две фирми с които се сързах:

https://tours.sd/

https://www.realsudan.com/

 

Първата фирма дават доста по-добра цена и имат доста по-добри отзиви в интернет.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Визите са готови и са при нас. Всичко стана бързо и лесно с посолството в Румъния. От там много бързо и учтиво отговарят и на мейли и на телефона.

Ето инструкциите от посолството:

Good afternoon
Thank you very much for emailing us .
 I would like to inform you that the procedures for obtaining a tourist visa are as follows:
1- Fill out the attached visa form and attach 2 passport size photographs.

2- Send the form, a copy of the passport, a letter from the Sudanese travel and tourism agency, and copies of tickets via e-mail.

3- After sending the above requirements, we will notify you to pay the fees by bank transfer to the embassy’s account, the value of the fees (400 RON) equivalent to (84 euros) for each one, and then send the passports by express mail to the embassy’s address, which is:
 
Sudan Embassy 
B-dul Dacia Nr.69
020051 Sector 2
Bucharest - Romania 

Note: The visa is valid for 60 days from the date of its issuance. If you intend to travel at the end of January 2023, it is preferable to apply after December 15, 2022.

 

 В крайна сметка всички документи и снимки се пращат по мейл, а физически по пощата се пращат само паспортите. (казвам го, понеже в мейла им малко неясно е описано).

 

Пращането и получаането на паспортите става с Еконт за 10-тина лева в посока. Всичко отне 3 дни, от 6-ти след обяд до 9-ти сутринта 🙂 За вземането на документите от посолството се попълва една форма на Еконт, за да пратят куриер. А тия от посолството имам чувството, че чакаха само да пристигнат паспортите, за да ни се обадят, че са готови да си ги вземем 🙂 

 

  • Харесвам 5
  • Браво 2
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Да добавя към тази тема, че освен визата , която е за влизане в страната, на излизане от Судан се подават документи, "за регистрация" и ти залепят в паспорта едино зелено "хартийче", без което не може да напуснеш страната и на всичкото отгоре струва около 11500 SDG (приблизително 20$):

image.png.00ca771e6ffd5c2592f6bcc033eaed58.png

 

За да е всичко допълнително усложнено, мястото където си подаваш документите е в една невзрачна едноетажна сграда извън летището и ако човек отива в последния момент и не знае за това (ще го разбере на паспортна проверка чак...преди това никой не ти го казва)...ще си има проблеми с хващането на самолета. Процедурата отне около 20 минути, но на нашият гид, който е подготвил предварително документите и си говори свободно на майчин език, така че за самоорганизиралите се, да си го имат предвид. "Бараката" е тази точно на върха на стрелката:

image.png.8f3082f8286d5d7931e9352c91ea2e95.png

 

За съжаление бях твърде уморен, за да се сетя да попитам какви точно документи се подават за тази регистрация, но туристическата агенция помогна за всичко. Има също разрешителни за излизане от Хартум, които бяха осигурени от агенцията и също се плащат.

 

Интересна страна....хареса ми 🙂 И е напълно безопасно на местата където бях: Хартум до Мерое (предполагам и на всички други места там, където няма размирици). Разхождали сме се в късната част от денонощието и няма никакъв интерес към нас, макар да сме единствените отличаващи се. Повечето хора или не ни отразяваха или се срамуваха да ни загледат, а по-смелите ни се радваха и махаха с ръце усмихнати 🙂

 

 

  • Харесвам 6
  • Браво 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.