Прескочи до съдържание

Доброволец в Бразилия

Ivelin Mirchev

Препоръчани мнения

Здравейте!

Току-що се регистрирах в сайта, не намерих актуална информация за това което ми предстои, затова ще ви споделя накратко.

След средата на ноември летя към Рио откъдето имам осигурен транспорт и ще поема на север към планините като доброволец за няколко месеца или повече.

Разучил съм за ваксините които са необходими и за ситуацията в Бразилия и Рио към момента, въпреки това ще съм благодарен за допълнителна информация, която може да бъде от полза.

Благодаря и хубав ден!

Връзка към коментар

Здравей и добре дошъл!

Само английски ли говориш или знаеш и малко португалски? Португалският ще ти е много полезен, че бразилците, особено извън туристическите зони не си падат по чуждите езици. Евентуално испански също може да ти е от полза.
Непремено разгледай Рио преди да тръгнеш да доброволстваш. Чудно място е! Има какво да се види! Ако се мотаеш в туристическите райони през деня, особено, ще си ОК, не е толкова страшно. Вечер внимавай. Аз съм бил там само няколко дни тази година, така че нека по-опитните да се включат.

Успех!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Здравей и добре дошъл

Кажи по-конкретно какво те интересува и къде ще бъдеш (те планините са доста обширни), че така не знам какво да кажа, без да повтарям вече написаното 😀 Направи си ваксина за жълта треска, това е доста важно, другото може и в движение/

Иначе аз живея в Бело Оризонте.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Добре заварил!

Надявам се тази дискусия да е полезна не само на мен.

Ще бъда най-близо Нова Фрибурго като населено място.

Относно ваксините, ходих в Регионална здравна инспекция откъдето ме посъветваха, че за времето което имам мога да си направя ваксини с/у Хепатит А и Б (не пълни, тъй като се слагат на 3 етапи през месеци), Тетанус и Жълта треска.

@neuromancer какво по-точно имаш предвид под другото може в движение?

Разглеждам опциите за застраховка (ще се занимавам с агрикултура и строежи най-общо казано), видях че тук във форума се ползват основно 2-3 фирми, можете ли да препоръчате нещо при тези условия?  Другият вариант който ми предложиха от мястото на което ще бъда е да се застраховам в местна клиника.

Благодаря.

Връзка към коментар

Имам предвид да се учиш в движение, на място.

Не разбрах колко време смяташ да стоиш, но си направи застраховка. Или от български застраховател, или от международен, напр. Worldnomads. Не знам какво да препоръчам, гледаш здравна застраховка и за какви лимити става въпрос, мисля, че всякакви стават, стига да не са прекалено малки лимитите. Worldnomads имат някакво самоучастие, което го плащаш ти, а те ти връщат всичко над тази сума. Вършат работа.

На място по-добре не разчитай, мисля, тоест направи си застраховка. Не знам може ли за временно пребиваващ, трябва ли да имаш разрешение за престой, и дори да може частното осигуряване няма да излезе по-евтино от застраховка... Ако имаш някакви здравословни проблеми отпреди пътуването вероятно лечението няма да се покрие от застраховката, тогава ще ти трябва местен план.

Имаш право на макс. 90 дена престой, като може да се удължи с още 90. Ако на влизане те питат колко ще стоиш им кажи 90 дена, или колкото ти е по билета. Ако им кажеш по-малко и те ти сложат в печата по-малко, а после решиш да останеш повече ще трябва да удължаваш във Policia Federal.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.