Marin Petrov Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 Здравейте, бихте ли ми подсказали,къде е най-добър плажа.На Плая Дел Кармен,Акумал или Тулум? Къде е по вероятно,да няма водорасли във началото или средата на месец май! Чета разни информация,за тия водорасли,и се чудя какво да правя.А много искаме да идем там за десетина дни. Благодаря Ви! 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 Тагвам @Childish @nomad, тъй като те бяха в региона края на април. Мисля, че на снимките на Childish плажът при руините в Тулум беше ок. Като плаж Акумал изглежда най-добре. Водораслите обаче са малко и на късмет. 1 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 с две ръце на Isla Mujeres това е малък остров точно срещу Канкун и е прекрасно , няма водорасли изобщо...Февруари в Тулум, Плая дел Кармен и Канкун беше отврат мътно и кафяво...Сега гледах клип в youtube от септември ако намеря ще пусна линк е още по кафяво... Търсех снимка да покажа морето , но нещо нямам , повече е плажа ... 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 В процес на подготовка за пътуване до Юкатан през февруари съм. След изчитане на няколко хиляди мнения в ТА, мисля да разделя пътуването на две части : 5 дни в Мерида/ Ваядолид и 5 дни в Тулум/ Пуерто Морелос. Тези, които държат на най-добрите плажни условия , изборът е един - Isla Holbox. Аз ще съм с бебешок и вероятно ще се наложи да пропусна пътуванията с автобуси и фериботи, с ренталка ще е много по-удобно.. Isla Mujeres е Канкунска история, но на остров. Чета , че Uxmal и Ruta Puuc са доста по-добре от Чичен Ица, някой да е бил случайно и на двете руини, да изкаже обективно мнение ? преди 2 часа, Marin Petrov каза: Здравейте, бихте ли ми подсказали,къде е най-добър плажа.На Плая Дел Кармен,Акумал или Тулум? Къде е по вероятно,да няма водорасли във началото или средата на месец май! Чета разни информация,за тия водорасли,и се чудя какво да правя.А много искаме да идем там за десетина дни. Благодаря Ви! Изглежда Акумал има много по-сериозни проблеми с водораслите от Тулум. В ТА има безброй мнение за водораслите, има и ежедневна тема следяща водораслите по плажовете. Без да имам личен опит , моята препоръка за най-добри плажове на база на изчетеното досега, е остров Холбокс или Тулум. 1 1 Връзка към коментар
giafil Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 Аз съм била и на Uxmal, и на Kabah и на Labna. La Ruta Puuc , Puuc дума взета от майски означава хълм. Близо са до Мерида и спокойно можеш да ги видиш. За мен от всички пирамиди на маите които видях (Гватемала, Белиз, Хондурас Мексико) тази в Uxmal беше най-специална и трудно е да се каже най-красива защото те всички са много много красиви и впечатляващи. Но моя фаворит е точно Uxmal и може би малката в Белиз Xunantunich. Във форума Mililia беше качила прекрасни снимки от там и от още доста места наоколо прегледай ги. Чиченица не е за пропускане , не се подвеждай от масите . Освен Чиченица имаш и Ek Balam. 2 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 Благодаря , идеята ми беше за приоритизиране на част от руините - ще пътувам с майка, жена и бебешок , и няма как да видя всичко. Достатъчна ми е мъката, че ще трябва да пропусна Холбокс 😉. 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 (редактирано) Станислав, избери да видиш тези руини, които са ти най-удобни. Чиченица има причина да е най-известна. Моето предпочитание е към Ек Балам, като много ме впечатли и Ушмал, но Чиченица също е нещо, което е хубаво да се види. На близо е и сенотето Ик Кил, та и заради него си заслужава ходенето до там. Редактирано 8 октомври, 2018 от mililia 1 1 Връзка към коментар
Роми Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 Като гледам снимката ми става лошо - ще сме в Плая дел Кармен в края на януари. Била съм няколко пъти в Мекико и никога не съм виждала такова море. Е, имаше големи вълни последния път в Кабо Сан Лукас, но си беше супер . Дано имаме късмет да не същото като на снимката, че и без това настоявах за Борнео, но загубих спора с фамилията. Ще е ужас, ако е така. Връзка към коментар
Childish Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 преди 4 часа, mililia каза: Тагвам @Childish @nomad, тъй като те бяха в региона края на април. Мисля, че на снимките на Childish плажът при руините в Тулум беше ок. Като плаж Акумал изглежда най-добре. Водораслите обаче са малко и на късмет. В Тулум бяхме на 3.04. Не помня да е имало каквито и да било водорасли. Снимките са ми тук. На друг плаж на полуостров Юкатан не сме били, защото плажовете не ме вълнуват. 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 8 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 8 октомври, 2018 преди 1 час, Роми каза: Като гледам снимката ми става лошо - ще сме в Плая дел Кармен в края на януари. Била съм няколко пъти в Мекико и никога не съм виждала такова море. Е, имаше големи вълни последния път в Кабо Сан Лукас, но си беше супер . Дано имаме късмет да не същото като на снимката, че и без това настоявах за Борнео, но загубих спора с фамилията. Ще е ужас, ако е така. Видето е снимано след някой ураган в сезона на ураганите , дори не разбирам каква е идеята на постването му в тази тема. Хиляди хора се издържат единствено от публикуване на клипове в ютуб , човек може да се нагледа на всичко. Няма повод за притеснение, а който иска да е спокоен да погледне някое от десетте милиона ! мнения в някоя от 600 000 теми в под форума Юкатан в ТА. Особено полезно при следенето на цъфтежа на водораслите :))) Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 9 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 дискусии за друго пътуване - в нова тема 2 Връзка към коментар
Marusinka Публикувано: 9 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 9 октомври, 2018 9 hours ago, Marin Petrov said: Здравейте, бихте ли ми подсказали,къде е най-добър плажа.На Плая Дел Кармен,Акумал или Тулум? Къде е по вероятно,да няма водорасли във началото или средата на месец май! Чета разни информация,за тия водорасли,и се чудя какво да правя.А много искаме да идем там за десетина дни. Благодаря Ви! И аз споделям мнението на @giafil за Исла Мухерес - много ми харесха плажовете, но и в Канкун и Плая дел Кармен са хубави. Защо не си разделите времето? 10 дни на едно място са много. Единственото неудобство на Исла Мухерес е, че е на един ферибот разтояние и извън хотелите е циганийка, но плажовете са адски красиви. 4 Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 4 януари, 2019 Сподели Публикувано: 4 януари, 2019 Предстои ни пътуване следващата седмица до Канкун и Хавана. Живо ме вълнува темата за водораслите, защото сме предвидил няколко дни и за плажуване. Открих няколко web камери по крайбрежието от Канкун до Тулум, но за съжаление работи една-единствена. Поствам линка й тук, може на някой да му свърши работа. https://www.locogringo.com/akumal-beach-webcam/ Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 18 юли, 2019 Сподели Публикувано: 18 юли, 2019 Задълбочава се проблема с водораслите в региона : https://www.secretflying.com/posts/rotting-seaweed-invasion-is-killing-cancuns-tourism/ Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 7 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 7 ноември, 2019 Някой да е бил тази година да сподели за водораслите? Има ли наистина места, където да са по-малко? Връзка към коментар
elenitta Публикувано: 8 ноември, 2019 Сподели Публикувано: 8 ноември, 2019 Ние бяхме през януари. В един ден на някои места има, на други не. Бяхме с кола под наем и ги проверявахме. Стори ми се, че Плая Парайсо до Тулум има най-малко или може би най-рано ги почистваха. Ние бяхме 3 нощувки в Тулум и ходехме там, после се изместихме в Пуерто Морело. Там пък имаше доста, отидохме до Плая дел Кармен и там имаше доста и направо продължихме за Тулум. Там бяха много мъничко и почти бяха почистени. Не знам дали има някаква закономерност, по-скоро не. Нямам снимки да покажа, че са на компа вкъщи. 2 Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 По-скорошни новини за водораслите? Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 @Oshko Преди две седмици, много близък приятел се върна от почивка в Тулум и е нямало водорасли в морето, ето и карта на водораслите от тази седмица : 2 1 Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Доколкото изчетох в нета за водораслите, се е обособил сезон за тях от февруари до октомври като лятото е пикът им. Естествено дори в сезона им може да има дни, в които да няма. Не може да се предвиди. И тъй като аз моята възможност е за юни 2020г вероятно ще сменим Плая дел Кармен с Варадеро и Хавана, тъй като Куба не е засегната засега. Не искам да рискувам да замъкна децата на другия край на света и да не можем да се топнем в морето от водорасли. 2 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Месец юни е крайно неподходящ за Куба или Юкатан, никога не бих си завел децата или себе си по това време. 1 Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Защо, какви са съображенията ти? Бяхме миналия юни в Доминикана и времето беше чудесно /с изключение на няколкото дни с водорасли/. Зависими сме от ученическите ваканции и затова само лятото можем да забегнем за повече време и по-далеко. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 @stanislavpp, можеш ли да споделиш тази карта откъде е? Ние след точно 3 седмици ще сме там, та да знам къде да гледам за ъпдейти. Макар, че какво толкова можем да направим?! Затова се позиционирахме по средата на Ривиера Мая и ще сме с кола, уж за да сме по-флексабилни, спрямо водораслите. Връзка към коментар
ivelina666 Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Мисля, че декември-януари е най-доброто време за там, не се притеснявай, още повече пък щом сте с кола. Има една група във фейса Sargasso Seaweed Updates Riviera Maya и всеки ден се качват актуални снимки от плажовете. Ето тук също дават актуална информация https://www.journeymexico.com/blog/update-on-sargassum-seaweed-affecting-mexicos-beaches 1 Връзка към коментар
stanislavpp Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Картата е от journeymexico.com, но в нета има безброй сайтове и блогове за наблюдение на водораслите (sargassum). 2 Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 12 декември, 2019 Сподели Публикувано: 12 декември, 2019 Ние бяхме юни месец на Юкатан - чудесно беше! Прекрасно време, малко туристи, тогава вероятността да има урагани е минимална. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега