Прескочи до съдържание

Япония- въпрос

kalei

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци, 

Бих искал да ми помогнете в избора на следното:

Самоорганизираме се със съпругата ми за екскурзия до Япония. Не мога да преценя за около десетина дни къде колко нощувки биха ни стигнали за да разгледаме основни градове и забележителности в и около тях.. Засега се спирам на Токио, Киото, Осака и.. помагайте.. 

Просто искам да си изготвим като начало маршрут за трипа

Малко дилетантски подхождам но предпопитам да питам патило.. 😂 

Благодаря

Връзка към коментар

По възможност е хубаво да кацате в един град, а да излитате обратно от друг. Ние се върнахме съвсем скоро и още съм с пресни впечатления.

Кацнахме в Осака, от там е 30-40 минути с влак до Киото, където имахме 5 нощувки. От там направихме 2 дей трипа - до Хирошима и Нара.

От Киото пътувахме до Токио, където изкарахме още 5 нощувки с 1 дей трип до езерото Kawaguchiko.

Според мен за 10 дни беше добре с базирането на две места, няма смисъл от повече местения.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 15 минути , Kaleicho каза:

Здравейте магеланци, 

Бих искал да ми помогнете в избора на следното:

Самоорганизираме се със съпругата ми за екскурзия до Япония. Не мога да преценя за около десетина дни къде колко нощувки биха ни стигнали за да разгледаме основни градове и забележителности в и около тях.. Засега се спирам на Токио, Киото, Осака и.. помагайте.. 

Просто искам да си изготвим като начало маршрут за трипа

Малко дилетантски подхождам но предпопитам да питам патило.. 😂 

Благодаря

Здравей и добре дошъл.

Преместих питането ти в подфорум Япония. Тук можеш да прегледаш останалите теми по въпроса - писано е доста, има програми от много магеланци с различни интереси, така че има по нещо за всеки вкус. Добре е да уточниш какви са интересите ви, през кой период ще пътувате, броят дни фиксиран ли е, имате ли вече закупени билети или тепърва предстои и програмата е гъвкава...

• Браво 1
Връзка към коментар

Двете основни места за отсядане са Токио (и дей трипове до Фуджи и езерата наоколо, Никко и т.н.) и Осака (Киото, Кобе, Нара- няма много разлика в кое от всичките, особенно ако сте с пасове). Второто е база за Хирошима, Химеджи, Окаяма, Уакаяма, Коя сан и още...Така че 5+5 е стандартно. Може да се направи една спирка в Каназава по път от Токио надолу или Нагоя (Йокохама?) или и двете - така става кръг от Токио през Японско море до Осака и шосле по тихоокеанското крайбрежие обратно до Токио. Така се избягва "скуката" от отиването и връщането от един и същ град. Но с подобен маршрут JR pass става задължителен.

Успех!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте, да се включа и аз с едно мнение.

Нагоя - по-скоро не. Няма нищо чак толкова особено или поне аз не видях за 2те свободни вечери, които имах.

Йокохама - по-скоро да, но като част от Токио. Все пак се стига с метрото за под час. Може да се разгледа за половин ден спокойно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.