Прескочи до съдържание

Дългоочакваната ми мечта - пролет 2019 план за 1 месец

Варна

Препоръчани мнения

Привет на всички Магеланци.. 

Благодарение на този форум, който редовно четях от около година, добих смелост да си кажа,, Време е, докога ще чакаш..,,

Бих искала да споделя с Вас моята програма, която от 4месеца променям всеки ден..като на прима Виста бе за 14 дни, но в последствие осъзнавах, че Япония е така необятна, че заслужаваме,, срещата,, ни да е за месец.. Въпреки, че ще е недостатъчно.. ☺️

Тъй като темата, която публикувам е първа, не съм запозната с правилата изцяло, ще  добавя План А в първи пост..

Датите за пътуването са окончателни, съобразявайки се с год.отпуск и Великден (28.04.2019)

19.03 - 25/26.04. Самолетни билети все още не са закупени.. (следя редовно за промо оферти на Катарците, които избрах). 

18.03. Варна - София (нощен преход) 

19-20.03.София-Доха-Токио/Нарита

20.03.Нарита (нощувка) 

21.03.Нарита - Кагошима, (полет с Jetstar) 2нощувки 

- градина Сенганен, парк Широяма

22.03. Сакураджима, на връщане - Аквариум

¡ Активиране на JR pass:  23/29.03.

23.03.Кагошима - Беппу (2 нощувки - локацията Кагошима Чуо) 

° 7те Ада (ако открия осмия, не бих го пропуснала).

° Кулинария на пара в района на 5те Ада

°евентуално Юфуин на 24ти,ако ми достигне време.. 

°Онсени 

*Целта на това пътешествие е да не препускам, отпочивайки си на макс. 

25.03. Фукуока (1 нощувка - хотел около гара Хаката) 

° Храм Шофукуджи

° Парк Охори

° Руини - парк Фукуока 

° Канал Сити Хаката 

26.03. Хирошима (2нощувки)

° Парк на Мира, Музей, Купол.. лежерно

27.03.

° Градина, замък

° Мияджима

27.03. Кобе  (3нощувки)

° Кобе - водопад, херб градина ; пешеходно до крайбрежието ÷круиз 

28.03.Кобе - Химеджи - Планината Шоша 

° Планина Шоша 

° Химеджи - градина, замък

° Кобе - променада

29.03.Кобе - Арима онсен - Кобе

30.03. Осака ( 3нощувки в района на гара Намба. Моля за препоръки) 

-Двудневен  пас за Осака*

° Скай Билдинг *

° Дотомбори

31.03. Осака

°Сумиоши Тайша *

° Пристанище Темпозан

° Аквариум *

° Нанива... (¿) 

Бих искала да добавя разходка с корабче (съвет ¿) но по-късно с въпросите по отношение на локации, транспорт и обекти.. 🤗

01.04. Осака - Нара - Осака

° Градина Йошикен

° Храм Тодайджи

° Парк Нара

° Касуга Тайша

° Нарамачи

°°Среща със Самурайка ☺️🤗🌹

02.04. Коя Сан (1 нощувка) 

° Окуноин

02.04. Коя Сан

° Мавзолей Токугава

° Дайши Киокай

° Музей Рейкохан

-Коясан /Осака/-

03- 10.04. Киото (7нощувки)

°При пристигането в Киото, бих искала да посетя  ЖП музея и Кулата. Евентуално и Понточо привечер.. Доближават ли се като локация? 

Всъщност, програмата за Киото е следната, като не бих си позволила компромиси, пропускайки нещо от тях.

Национален музей

Хигашияма, Гион, Философския път, Понточо.. 

Кийомизудера, Гинкакуджи, Санджусангендо, Фушими Инари, Кинкакуджи, Рийоанджи, Тофукуджи.. 

Арашияма-Сагано-Камеока(1ден)

Кибуне-Курама (1ден)

Аманохашидате (1ден)- може би с Кансайския пас, но какво друго да включа.. . тук вече съм в чудесна ¿? 

За Хигашияма и района планувам два дни, предвид, че ще си запазя час за масаж, който да е в последния ден в Киото след едноседмичния маратон. 

Програмата за Киото ми е адски разбъркван пъзел😂 в съзнанието и се обръщам с молба към Самурайка за съвети..

Активиране на JR pass 7 :  10/16.04.

10.04.Киото - Каназава (2нощувки)

°Каназава - Ниши Чая, Нинджадера ; °Нагамачи 

°Омичо.. 

10.04. 

°Кенрокуен

°Музей на 21 век

° Замъка 

°Светилище Ояма

°Хигаши Чая

°Разходка до парк (?) с изглед към Японско море

12.04.Каназава - Кусатсу Онсен (2нощувки)

° Ябатаке 

° Релакс 

13.04. 

° Юмоми

° Храм (?) в близост до Ябатаке

° Парк Саинокавара

° Ротенбуро - релакс

14.04. Кусатсу онсен - Токио

° Импер. Дворец

° Кметството

° Гинза (?) 

15.04. Токио - Каруизава

° Парк Ониошидаши

° Водопад Шираито

° Усуи 

° Кю Каруизава

16.04. Токио  - последен ден от паса по линията Яманоте

° Уено парк

° Зоо Парк

°....? 

17.04. Токио

°Дом Сити - Градина -

°Акихабара

18.04.

° Градини, парк (?) 

° Канда ..

18.04. Токио - Нико (с 4 дневен пас) 

°Нико /Окунико : езеро, водопад

19.04. Нико - Национален парк:.°храмове, мост Шинкю

.. Лежерно.. 

20.04.Кинугава онсен

° Тематичен парк Тобу

° Речен круиз 

° Релакс - онсен

Нощувка в Нико 

21.04.Нико - Токио /нощувки в район на Асакуса

° Накамисе

° Сенсоджи 

° Пагода, Светилище

° Небесното дърво

22.04. Одайба (целия ден) 

.... 

23/24. 04.Токио-Доха-София

• Харесвам 13
  • Браво 3
Връзка към коментар

Здравей @Варна, много хубава програма, много спретната, с достатъчно време за всичко. Завиждам!

Нямам много коментари по нея, само споделям а прима виста някои неща, а ти ще питаш и в детайли в последствие.

В Осака може да си заделиш време за шопинг - не да пазаруваш толкова, колкото да позяпаш. С паса има много безплатни атракции както и намалени такива - например зоологическата градина е малка, но приятна и в интересна градска среда - стават хубави снимки. Корабче по реката също беше в паса май...По време на сакура е красиво. Харукас също е интересно място, им и хубави изложби често.

С удоволствие ще се видим в Нара.

Помисли и за един ден до Йошино - в този период е много красиво, особенно вечер.

За Киото - остави се на настроението. Бързо ще усетиш града и ще видиш къде ти харесва и колко време да отделиш. Има и навалици, така че сама ще прецениш с какво темпо да обикаляш. Каквото и да видиш все ще ти хареса, ще видиш че няма смисъл от гонене на план. Киото е по-скоро настроение отколкото поредица от обекти.

Ще имаш едно феноменално пътуване, от сега очаквам разказа ти!

Поздрави!

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Прекрасен месец в Япония! Със сигурност сакурата ще ви съпровожда от втория ден!

Адовете ще ги откриеш на гарата в Бепу. Трябва да кажеш на служителката в инфоцентъра, че искаш да ги видиш всички и тя ще ти опише и напише транспорта. В близост до Бепу е кюшунската Банкя. Просто продължавате малко с влака. Бих сложила едната нощувка от Бепу там и само ще сменям онсените.:wink:

Не виждам в програмата ти вулканът Асо. Дали не е отворен за посещения още?

Програмата ти във Фукуока е прелестна - има си всичко.

Ох, това Кюшу!:wub: Бих му отделила цяла седмица!

За  двете нощувки в Хирошима погледни и предложенията за посещение в завода на Мазда. Предлагат и разходка из халетата. За нея трябва да действаш бързо, защото групите са малки и местата свършват бързо. Градът е малък, а транспорта до тези неща, които искате да видите, е много стегнат и ще успеете за ден.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, patilana каза:

Прекрасен месец в Япония! Със сигурност сакурата ще ви съпровожда от втория ден!

Адовете ще ги откриеш на гарата в Бепу. Трябва да кажеш на служителката в инфоцентъра, че искаш да ги видиш всички и тя ще ти опише и напише транспорта. В близост до Бепу е кюшунската Банкя. Просто продължавате малко с влака. Бих сложила едната нощувка от Бепу там и само ще сменям онсените.:wink:

Не виждам в програмата ти вулканът Асо. Дали не е отворен за посещения още?

Програмата ти във Фукуока е прелестна - има си всичко.

Ох, това Кюшу!:wub: Бих му отделила цяла седмица!

За  двете нощувки в Хирошима погледни и предложенията за посещение в завода на Мазда. Предлагат и разходка из халетата. За нея трябва да действаш бързо, защото групите са малки и местата свършват бързо. Градът е малък, а транспорта до тези неща, които искате да видите, е много стегнат и ще успеете за ден.

Благодаря за идеите и съвета. Всъщност, Асо беше в плановете...но чрез Гида(сайта за Япония) се разбира, че е невъзможно. Освен това, Сакураджима ще е достатъчна. Нощувките в Беппу ще са две,променя се програмата.. А тя е...

21.03.Полет с Jetstar до Миязаки. 

От 21ви с активиран пас за 14дни

Трансфер до Нобеока, от там с 🚍 - че до Такачихо. Нощувки: 3

22.03. В района на Риокан лежерно разходка, моля който е ходил за препоръка. Лежерно, релакс ако се открие онсен.. 

22.03. Дефилето и храм Такачихо

23.03. Светилище Амано Авато и околността. 

24.03.Кагошима : 2нощувки

°Градина Сенганен, Парк Широяма +онсен

25.03.Беппу : 2 нощувки

°Район Шибасеки: Чинойк Джигоку, Тацумаки Джигоку

°Онсени Релакс

26.03.Беппу

°Район Канава с 5те,, Ада,, 

°В района - Кулинария

°Онсени 

И евентуално Юфуин, ако не се захласна прекалено в,, кухнята,, или заспя в някой онсен ☺️

27.03.Фукуока

Програмата не се променя - 1 нощувка смятам, че е достатъчна. 

28.03.Хирошима - 2нощувки 

°Градина, замък

°Парк на Мира, Музей, Купола

29.03.Мияджима

°Сенджокаку, пагода

°Музея на Мияджима

°Дайшо ин

°Ицукушима

30.03. Химеджи - 1нощувка

°Градина, замък.. 

°Планината Шоша

31.03.Кобе - 2 нощувки ❤️

°Водопад, херб градина

° Променада, круизче

1.04. Кобе❤️

° Музей

° Арима онсен

° Кобе ❤️

2.04. Осака- 3 нощувки

С двудневен Амазинг пас

°Скай Билдинг, Намба, Дотомбори

3.04.Осака

° Аквариума

° Нанива - близо ли е до Аквариума? 

-Съвет, моля - за Сумиоши Тайша ориентир  за локацията, дали е възможно да комбинирам с Аквариума? 

Притеснява ме, че ще се замотая в Осака и Киото. За Токио пък не ми се мисли.. 😂🙄☺️

4.04.Нара

Програмата не се променя

5.04.Коя Сан - 1нощувка

Същата програма

Коя Сан - > Киото - 6нощувки 

° Центр. Киото ЖП Музей

° Кулата

7.04.Киото - Аманохашидате

С въпросче докато не пропусна..

Кансайския 5дневен пас, рентабилен ли ще е за маршрута-Осака-Нара - Коя Сан-Киото-Аманохашидате? Ако пропускам нещо или бъркам, моля за помощ.. 

8.04. Кийомизудера

°Хигашияма °в района запазване дата/час масаж 

° Гион

° Понточо

9.04.°Фушими инари

°Рийоанджи 

°Кибуне, Курама

-Възможна ли е тази програма за деня? 

10.04.Арашияма

°Сагано

°Камеока

11.04.Кинкакуджи

°Гинкакуджи

° Философския път

° Хигашияма - масаж

Актив.пад 7 дни 

12.04.Каназава-2 нощувки

13.04.Каназава

14.04.Каруизава - 1 нощувка

15.04.Кусатсу - 2нощувки

16.04.Кусатсу 

17-21.04.Токио - 4нощувки

За тези три дни и полудея 

-Имп. Дворец, Кметството, Токио Дом Сити - градина, Гинза, Канда, Шибуя, Шинджуку, Хараджуку

-Уено, Зоо Уено... ще допълня още,на съм.. 

21-24.04.Нико/Окунико /Кинугава - 3нощувки

24.04.Токио-Асакуса, Небесното дърво

25.04.Токио - Одайба 

26.04.Токио - Доха 

27- София - Варна ✈ 

преди 11 часа, samuraika каза:

Здравей @Варна, много хубава програма, много спретната, с достатъчно време за всичко. Завиждам!

Нямам много коментари по нея, само споделям а прима виста някои неща, а ти ще питаш и в детайли в последствие.

В Осака може да си заделиш време за шопинг - не да пазаруваш толкова, колкото да позяпаш. С паса има много безплатни атракции както и намалени такива - например зоологическата градина е малка, но приятна и в интересна градска среда - стават хубави снимки. Корабче по реката също беше в паса май...По време на сакура е красиво. Харукас също е интересно място, им и хубави изложби често.

С удоволствие ще се видим в Нара.

Помисли и за един ден до Йошино - в този период е много красиво, особенно вечер.

За Киото - остави се на настроението. Бързо ще усетиш града и ще видиш къде ти харесва и колко време да отделиш. Има и навалици, така че сама ще прецениш с какво темпо да обикаляш. Каквото и да видиш все ще ти хареса, ще видиш че няма смисъл от гонене на план. Киото е по-скоро настроение отколкото поредица от обекти.

Ще имаш едно феноменално пътуване, от сега очаквам разказа ти!

Поздрави!

Благодаря ти, очаквах твоето включване.. По-късно ще прочета по-обстойно, което написа.. 🌹

Връзка към коментар

За Осака, Киото и Токио - не се притеснявай, няма да се "замотаеш". До всяка точка се стига по повече т един начин и можеш да си подготвяш маршрута вечер в хотела с имената на гарите и изходите които ти трябват (безсмислено е да го правиш от сега, ще има промени, ще забравиш...и т.н.)

Нанива е "близо" до навсякъде - много линии на метрото и кръговата минават от там. До аквариума ти трябва да се прекачиш на Куджо. После от акварума си с трамвая до Суминоекоен от където ще повървиш по булеварда до храма.

За Киото малко разбъркано си подредила местата, но това ще го оправиш като си ги видиш на картата. Например Рйоанджи и Фушими инари не се комбинират добре. Фушими е по път за/от Нара. А каменната градина е до зллатния павилион и се комбинира добре с Арашияма.

Защо питаш за Кансайския 5 дневен пас? Няма ли да имаш JR пасс за този период? За описаните от теб места и на билетчета няма да е скъпо, може би няма смисъл от пас? Дай по-точен маршрут и ще го сметнем.

За Токио имаш достатъчно време и ще си се отракала в ползването на транспорта и ще видиш, че всичко ще е без проблем. Съвсем постижима и приятна програма за 4 дни.

Успех!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, samuraika каза:

Защо питаш за Кансайския 5 дневен пас? Няма ли да имаш JR пасс за този период? За описаните от теб места и на билетчета няма да е скъпо, може би няма смисъл от пас? Дай по-точен маршрут и ще го сметнем.

За Киото всъщност ми е адски притеснено, че няма да успея да се справя с транспорта и локациите. 

Фушими Инари да предвидя ли в деня с Нара? 

Пропуснала съм да добавя Тофукуджи, който е в близост до Фушими.. Или греша?Изглежда ми, че ще е натоварен ден.. 🙄

2)Златния павилион, Рйоанджи. Аарашияма,Сагано, Камеока 

👌 ли е? 

3)Преди Кибуне, Курама - предложи с кои обекти да комбинираме.. не държа на храмове...може би - градина, парк? 

14дневния пас ми е до 03.04.като ще съм в Осака вече. Мисълта ми е да го ползвам за триповете до Нара, придвижването след Коя Сан - Осака-Киото, Киото - Аманохашидате-Киото.

За Коя Сан ще съм с друг двудневен.

А за Токио.. Ще оставя по-нататък програмата.. Основни приоритети ми са: Гинза, Канда, Кметството, Уено+Зоо Уено, Токио Дом Сити, Шинджуку, Хараджуку, Шибуя - Долината Тодороки, две градини-Коишикава и Рикугиен. Последните два дни(след Нико) са запланувани - Асакуса и Одайба..

Хммм, би ми се искало да се,, загубя,, в жилищен район в някоя ранна утрин за сутрешното кафе или чай, ей така за разкош.. Но да ми е наблизо до хотела ☺️😂(който обмислям да е около Уено..) Приемам идеи, дори да са леко шантави... 

Редактирано от Варна
Връзка към коментар

Въпросче  имам към Магеланците, които са пътували с Катарците и Jetstar.

Какви трябва да са размерите на куфара (който ще е чекиран до  30кг). За по-малкия(ръчен) си избрах модел в сайта на самсонитебг, гледам предлагат и разнообразие от куфари на пром. цени. 

И другия ми въпрос е - в цената на билета за полета от Нарита до Миязаки дали е вкл. чекиран(30кг.) и ръчен багаж(7кг.). Какви са изискванията им за багажа,и  приемат ли дебитна карта за закупуване на билета? 

Връзка към коментар
преди 4 часа, Варна каза:

Въпросче  имам към Магеланците, които са пътували с Катарците и Jetstar.

Какви трябва да са размерите на куфара (който ще е чекиран до  30кг). За по-малкия(ръчен) си избрах модел в сайта на самсонитебг, гледам предлагат и разнообразие от куфари на пром. цени. 

Цитат

30 кг и максимален размер 300 см

преди 4 часа, Варна каза:

и  приемат ли дебитна карта за закупуване на билета? 

Ако е за катарците - да, приемат дебитни карти. Можеш да намалиш цената на билета си с около 2% като минеш през TopCashback. За Jetstar не знам - трябва да видиш съответната тарифа дали включва чекиран багаж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 18 часа, chandni каза:

Ако е за катарците - да, приемат дебитни карти. Можеш да намалиш цената на билета си с около 2% като минеш през TopCashback. За Jetstar не знам - трябва да видиш съответната тарифа дали включва чекиран багаж.

О. К. Благодаря 🌹

Връзка към коментар

Ще се справиш с транспорта в Киото. Слизаш на гарата, отиваш в инфоцентъра, изчакваш опашката (изглежда отчайващо дълга, но върви бързо) казваш си всичко, което искаш да видиш за 7 дни и те ти правят маршрута с транспорта. Продават ти карта за придвижването, подаряват ти очертаната карта и се впускаш в приключението. Простичко. Японците обожават простичките неща и се опитват да направят и твоя живот простичък. Да ти остане време да сърезцаваш вишневите цветове ...

Не комбинирай нищо с Нара. Денят ви там ще бъде от най - вълнуващите в Япония ( като изключим Кюшу, разбира се ). Имате достатъчно дни в Киото, за да вместиш Фушими Инари някъде из тях.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 26.10.2018 г. в 2:31, patilana каза:

Не комбинирай нищо с Нара.

И аз съм на това мнение, обикновенно за Нара един ден не стига. Фушими можеш да комбинираш със Тофуку-джи и 33те врати (Санджусан ген до).

А за преди Кибуне - нямате много време, ако ще ходите до храма в планината, но ако сте ранобудни - философската пътека и Сребърният павилион са не далеч от гарата, която ви трябва за да стигнете до Кибуне.

2) ОК!

За отсечките непокрити от пасове, просто си купи билетчета. Така няма да го мислиш и кой пас за кои линии важи и с кое да се прибереш.

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Така.. Аз съм вече със закупени билети от два дни.. И усещам по-различни емоции, вълнения, трепети.🗾❤️

Ще помоля администратор да редактира ненужното, което публикувах в предишните мои постове. Само - Моля да се запазят на Самурайка и останалите момичета. Благодаря..🌺 

Цените на билетите ми са с обща стойност 1360лв.Четох за по-изгодни оферти на Катарците, но не се стърпях.. ☺️

19.03.София - Доха - Ханеда

20.03. Ханеда -късен  трансфер до Йокохама

20-22.03. -2 нощувки в Йокохама

21.03. ° Градина Санкеиен

°Музей на Рамен

° Минато Мирай

22-27.03. Токио - 5 нощувки

22.03. °Асакуса

°Шинагава (?) 

°Одайба

23.03. °Уено - храмова зала Бентендо, музей Шитамачи, Токийски музей на изкуствата, Зоо Уено

°Гинза 

24.04. По Яманоте линията-

° Градина Рикугиен

° Шинджуку - Двете кули 

° Хараджуку - Такешита Дори

° Шибуя

25.03.°Императорски дворец

° Канда - район Очаномизу ; Джимбочо ; Катедрала на Японска православна църква - Свети Николай 

26.03. ° Долина Тодороки

° Градина Коишикава ~Токио Дом Сити 

° Акихабара

JR pass 7 27. 03- 02.04.

27-29.03. Кусатсу Онсен - 2нощувки

27 - Юбатаке, онсен..

28 - Юмоми ; Парк Саинокавара ÷ Ротенбуро..Онсени - Релакс на Макс ☺️

29-31.03. Каруизава - 2 нощувки

29ми - Кю Каруизава 

° Каменна църква

° Харуниър 

30ти - Парк Ониошидаши

°Водопад Шираито

° Усуи

° Гинза - Нака Каруизава

31.03-02.04. Каназава - 2нощувки

31.03 - Ниши Чая ; Нинджадера ; Нагамачи - Норума Ке..

01.04.- Кенрокуен ; Музей DT Suzuki ; Музей на 21 век ; Замъка (може би само отвън обзорно) ; Светилище Ояма ; Хигаши Чая; пазар Омичо 

02-08.04.КИОТО - 6 нощувки

Благодаря за безценните съвети, Дами. 🌹

2.04.  ЖП Музей ; Фушими Инари ; Тофуку-джи ;  Санджусан ген до ; Кулата 

3. 04.  Кийомизудера ; Хигашияма ; Гион ; Понточо.. 

4. 04. Кинкакуджи ; Рйоанджи ; Арашияма - Сагано - Камеока

5. 04. Кибуне ~ Курама

6. 04. Гинкакуджи ~Философския път ~ Ишибей коджи ин ~ масаж в Хигашияма

7.04. Аманохашидате

8 - 11.04. Осака - 3 нощувки 

Амазинг пас за 2та дни в Осака

8.04. Исторически музей на Осака ~ обзорни около Замъка ;  Юмеда Скай Билдинг ; Намба ; Дотомбори.. 

9.04. Сумиоши Тайша ; Аквариум Каиюкан ~ може би и 🎡 ~ Нанива.. 

10.04. Нара 

°Среща със Самурайка..би било чудесно ако си неангажирана за предиобедно кафе, обяд или целия ден да го изкараме заедно(и с дечицата, ако не са на градина ~училище). 🌺

Програмата може и да е съобразена с личното ти свободно време..

Приоритет са късна закуска или обяд в твоята компания и препоръка, защо не и церемония на чай следобед..каквото предложиш, приемам... ☺️

Храмовия комплекс Кофукуджи ; Тодайджи ; Касуга Тайша ; Нарамачи - Гангоджи, Музей на занаятите и музея Шийокан. 

Изглежда на пръв поглед семпла програма, но предчувствам, че ще е пренаситена от... всичко Японско за което дерзая.

11-12.04.Коясан 

11. 04.

°Храмове, музеи.. °Окуноин 

12.04....до обяд, каквото съм пропуснала 

12 - 15.04. Кобе - 3 нощувки 

° Градина Саракуен

° Мемориален музей

° Музей на Изкуството 

° Мерикън Парк

° Кобе Хабърланд, круизче

° Шин Кобе - водопад Нунобики,   Херб градина,.. 

° Арима онсен

15-16.04.Химеджи - 1нощувка

JR pass 21 : 15.04 - 05.05. ☺️🗾❤️

Химеджи 

°Градина Кокоен ~ Замъка

°Планина Шоша

16- 18.04.  Хирошима - 2нощувки

° Градина Шукейен ~замък

° Парк на Мира ~Музей ~Купол 

°° Хондори

17.04. Мияджима

° Сенджокаку ; Итсукушима ; Музей на историята и фолклора ; Даишо ин 

18 - 21.04. Фукуока - 3 нощувки

° Храм Шофукуджи 

° Момочи

° Парк Охори ~ Руини Фукуока 

° Ятай

° Канал Сити Хаката 1

19.04. Ками Арита ; Такео Онсен

20.04. Градина Кавачи Вистерия 

21-23.04. Кагошима - 2нощувки

° Градина Сенганен

° Парк Широяма

22.04. Сакураджима 

Аквариум

23-25.04. Миязаки - 2нощувки

° Център за научни изследвания ~планетариум

°Музей на Префектура Миязаки ~открит музей ~Светлище

Лежерно.. 

24.04.Остров Аошима +Светилище Удо 

25 - 27.04.Такачихо - 2 нощувки

°Дефиле ~ Храм ~ сцена Ясукавара

26.04. °Светилище Амано Ивато

°Амано Ясукавара 

27-29.04. Беппу

° Седемте (или осем) Чудеса на Беппу

°Онсени.. 

28.04.°°Великденски яйца  по Японска технология.. . ☺️🤣 

29-30.04.Токио - 1 нощувка 

30-02.05.Нико ~ Окунико - 2нощувки

02-03.05.Утсуномия

°Храм Оя 

° Исторически музей Оя

03-04.05. Ашикага

° Ашикага Гако (най-старото училище в Япония, според Уикипедия) 

° Храм Баннайи 

°Парк Ашикага

04.05. Токио - 1 нощувка 

05.05 - Нарита - Доха - София

Сама ще пътувам, но не се страхувам...от самота, лоши хора или мрачни мисли. 

Това пътуване ще ме промени, сигурна съм!!

Млада жена съм, на 46 години. Вдовица, със син - поел живота си  по своите пътеки, отскоро сгоден,живеещи в Чужбина. 

Защо споделям всичко това пред непознати? Вероятно някой четящ ще се запита.. сама жена - месец в другия край на Света.. По празници?¡¿ 

Япония е Мечта от години, но ми изглеждаше така невъзможна. За мен Тя не е сбор туристически обекти, небостъргачи, престиж. 

Япония ме привлича с нейната Природа, Хармония, Будизма, Легенди и митове,...Кулинария - етика, традиции 🥢 също, имам предвид не само като консуматор.

Много бих искала да надзърна в детска градина, училище. Удивлена съм от системата им, подход към децата на родители, учители (според видеата в ютуб). 

Направи ми силно впечатление това, което сподели Patilana за Японците.💕

Е, спирам дотук с откровенията..

Ще разчитам на вашите идеи, съвети за избор на хотели, Риокани (Кусатсу, Коя Сан, Такачихо, Беппу, Нико) , апартаменти ( в Осака, Киото, Фукуока) с бюджет до 150лв./нощувка... 

Иска ми се мъничко и Японски да понауча, възможно ли е? Препоръка за сайт, приложение, разговорен речник? 

Редактирано от Варна
  • Харесвам 4
  • Браво 3
Връзка към коментар

Браво! Прекрасна програма, много подредена и толкова богата! Ще бъде много интересна на всички.

Никой тук не се пита "защо", тук сме общество на различнопътуващи хора с разнообразни интереси и ако има място, на което да споделиш плановете си - то е тук!

А ако има страна в света, в която сама жена да може да се мотае един месец - то това е Япония!

Не мися че има какво да се трие от горните постове - дори процеса на наместване и избистряне на програмата е полезен и носи ценна информация на следващите планиращи, така че мисля че е добре да остане.

Като наближи времето ще наместим срещата и ще решим какво ти се прави. Закуска/обед и приготвяне на чай матча (не цяла чаена церемония, че е тежичка за начинаещи а и първо трябва да се понаучи за самия чай и приготвянето му).

Честити билети!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 30 минути , samuraika каза:

Браво! Прекрасна програма, много подредена и толкова богата! Ще бъде много интересна на всички.

Никой тук не се пита "защо", тук сме общество на различнопътуващи хора с разнообразни интереси и ако има място, на което да споделиш плановете си - то е тук!

А ако има страна в света, в която сама жена да може да се мотае един месец - то това е Япония!

Не мися че има какво да се трие от горните постове - дори процеса на наместване и избистряне на програмата е полезен и носи ценна информация на следващите планиращи, така че мисля че е добре да остане.

Като наближи времето ще наместим срещата и ще решим какво ти се прави. Закуска/обед и приготвяне на чай матча (не цяла чаена церемония, че е тежичка за начинаещи а и първо трябва да се понаучи за самия чай и приготвянето му).

Честити билети!

И аз бах в Токио сама. Никакъв проблем.

Резервирах хотел близо до JR гара на кръговата линия. Това спестява време.

Взех еднодневна екскурзия от Viator с автобус и корабче. Включваше телевизионната кула и обяд в Сумо ресторант. Така покрих и основни забележителности.

В другото време обикалях сама, дори и вечер. Успех!

Връзка към коментар
преди 13 часа, samuraika каза:

Като стигнеш, веднага ще се убедиш колко е права Самурайка!

И ако има страна, където сама жена да се мотае както й се иска и колкото й се иска, това е точно тази, която си избрала ти ! При това без грам друг език освен родния ти! При това без грам мисъл - Това пък за какво ми беше!

Честити билети ! Нали знаеш, че пари се печелят, а кеф цена няма? Само защото си знам, че при първа удобна възможност ще се върна там, не допуснах завистта да превземе, иначе, независтливата ми душа. Все пак да си знаеш, че ще съм до теб в Сончо и ще гледам през прозореца хълмчетата- гъбки и прекрасните малки къщи с лакирани, извити покриви и малки вишнички до тях. А какво да кажа за това, че в Токио ще видиш Сакурата, а на Кюшу ще са цъфнали азалиите ...

Сещам се и за божури някъде край Нара. Не съм подстрекател, ама в темата ми, Самурайка ми беше обяснила как се стига до тях, ако обичаш цветя де.

Размечтах се.

Хотелите им са с японско качество - който и да избереш ще е супер. Различават ги местоположението и цената. Просто влез в букинг и избери твоята цена.Този в Осака го препоръчвам и с ръцете и с краката, че беше близо до гарата и имаше типична японска храна за закуска, включена в цената. Е, малко след кофти надлез, ама ако си изпратиш багажа от хотела в Киото и от там после за Кобе, нямаш никакви грижи, освен някой и друг лев повече в бюджета.

преди 17 часа, Варна каза:

Направи ми силно впечатление това, което сподели Patilana за Японците

Благодаря ти за оценката. Няма да си разочарована.

Съжалявам, че животът ти се е стекъл недобре. Все пак той продължава. Пожелавам ти да сбъднеш всички свои мечти.

А, случайно, да мечтаеш за Антарктида?

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.