Прескочи до съдържание

Идея за форумна игра

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 8 минути , akair каза:

Бюджетът, до известна степен, е известен и крайно определен предварително.  Ако пиене на рендъм бира и ядене на вкусна пица ще ти донесе повече точки от пиене на определена бира и яде е на рендъм пица, ще има хора, които ще изберат първото пред второто заради точките. 

Това можеш да го скейлнеш ъп до дестинация - има магеланците, които ходят до Бергамо да пият кафе, образно казано.  Ще има такива, които  биха избрали Шарлероа пред Айндховен заради точките, например

Аз тук кротко припаднах и отивам да си сложа чаша вино, за да пия за наивността си 😄

Публикувано:

Като прочетох думичката - математика, и всичко потъна в някаква мнооооого гъста мъгла. Но идеята ми харесва, само не знам кой ще ме вземе да му срамя отбора с моето 1 ( едно) пътешествие на година. 🤔 😀

• Смея се 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 29 минути , Rainy каза:

Аз тук кротко припаднах и отивам да си сложа чаша вино, за да пия за наивността си 😄

само първо прецени къде да я пиеш тази чаша.... заради точките 😃

• Харесвам 2
  • Смея се 6
Публикувано:
преди 1 час, akair каза:

Бюджетът, до известна степен, е известен и крайно определен предварително.  Ако пиене на рендъм бира и ядене на вкусна пица ще ти донесе повече точки от пиене на определена бира и яде е на рендъм пица, ще има хора, които ще изберат първото пред второто заради точките. 

Според мен този въпрос трябва да го обсъждате, когато в повечето части на света до цената на бирата започнат да изписват и точките, които носи за играта :smile: В противен случай разработчикът на играта ще изтрещи :smile:

Мен други въпроси ми идват.

Тая игра ще си има ли име?

Как ще се организира във времето? На кръгове? На сезони? На първенства? Тематични кампании? С директни елиминации?

• Харесвам 2
Публикувано:

Идеята е много добра.

Освен всичко останало може да помислим и за "пряка конкуренция, за да засилим състезателния елемент. Например, на дневна база хората, които са на път в конкретния ден да изпращат извървените крачки/километри и победителят за деня да носи допълнителни бонус точки на отбора си.

Публикувано: (редактирано)
преди 10 часа, Георги каза:

Сега си мисля, че може да се дават точки и кампанийно. Всяка изпита бира на Октобърфест - 1 точка. Удвояване на точките, ако се изпие заедно със съотборник 🙂

Това не мисля, че трябва да се прави. Бира 1 точка, гмуркане на Големия Бариерен Риф = 5,8 точки

Явно победителите в играта може и да не напускат София и да карат само на бири 😄 😄 😄 

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 4
  • Благодаря 1
  • Смея се 6
Публикувано:
8 hours ago, T.E.Lawrence said:

Стига бе, верно ли мислиш, че ще сменя какво да пия и къде да ходя заради форумна игра? 😄

Ще се изненадаш колко много спортен хъс има в някои магеланци...

8 hours ago, Rainy said:

6 hours ago, Goal & Boss said:

Според мен този въпрос трябва да го обсъждате, когато в повечето части на света до цената на бирата започнат да изписват и точките, които носи за играта :smile: В противен случай разработчикът на играта ще изтрещи :smile:

Отверете стари теми и ще намерите недовлни от класирането на снимките за календари... Просто календари - различно по формат форумно състезание. Склонен съм да вярвам, че не е въпрос дали, а кога някой ще намери експлоит на точковата система. От @Георги зависи да прецени дали иска да вземе мерките проактивно или ще се занимава с последиците реактивно... 🙂

Къде на шега, къде сериозно, ето го и първия експлоит:

4 hours ago, П.Кръстев said:

Това не мисля, че трябва да се прави. Бира 1 точка, гмуркане на Големия Бариерен Риф = 5,8 точки

Явно победителите в играта може и да не напускат София и да карат само на бири 😄 😄 😄 

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

Интересна идея за повечето магеланци, за мен не толкова вълнуваща. Не ме кефи да се състезавам къде кога какво точно съм яла/пила/видяла, сравнено с други хора, не ми идва състезателно, а надцакващо, а пък и струва ми се бая работа ще има по определяне на точките, ще има недоволни и въобщеее дано хубавата идея не се изроди. Единствено бих се състезавала за изходените крачки някъде, а също и за посетените места в България, там ще сме доста конкурентноспособни 😀

• Харесвам 13
  • Браво 1
Публикувано:

И аз си мислех, че всичко ще е някак си на шега. колкото да се мотивираме да посетим и открием нови интересни за посещение места. И критериите ще си ги определим ние. А гледам , че идеята се обсъжда повече от сериозно и се залага на твърде състезателен елемент и една луда надпревара кой ще е по-по-най....

• Харесвам 14
Публикувано:

Тя надпреварата тук никога не е спирала и отдавна е достигнала комични нива 🙂

П. П. За мен също идва малко прекалено, но пък щом хората се кефят сигурно има почва и за такава игра.

• Харесвам 9
  • Шок 1
  • Браво 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , luba_rizova каза:

Интересна идея за повечето магеланци, за мен не толкова вълнуваща. Не ме кефи да се състезавам къде кога какво точно съм яла/пила/видяла, сравнено с други хора, не ми идва състезателно, а надцакващо, а пък и струва ми се бая работа ще има по определяне на точките, ще има недоволни и въобщеее дано хубавата идея не се изроди. Единствено бих се състезавала за изходените крачки някъде, а също и за посетените места в България, там ще сме доста конкурентноспособни 😀

А аз пък винаги съм казвал, че от крачка до крачка има голяма разлика 🙂 Не че и ти не го знаеш, де 😄 Но не е едно и също дали крачиш по ВитошКа, или по Витоша. дали си в Родопите, или в Пирин. Дали се разхождаш в ясно слънчево време, или биеш пъртина в сняг до кръста, или пък газиш до глезените в калта на някоя джунгла 😉 

Иначе @ruwenzogy е прав и го подкрепям. Аз си го представям не като мач от Шампионска лига (надали форумът може да си позволи такива наградни фондове 😄 ) , а като махленско мачле, където правилата се определят в течение на мачлето (класики като "три ъглова - дузпа; три дузпи - гол..." или може би - три бири - точка 😉 ; "с вратар напред", или "варди, който свари" и тем подобни... И накрая, както винаги, когато има сърдити, се въвежда правилото "Играем до гол!", т.е. Основателят определя дестинация и тип снимка на случаен принцип, и който отбор първи се справи, печели 😉  

И накрая всички сядат заедно на сБирка на по Бирка 😄 

• Харесвам 4

Не знам защо подхождате толкова негативно.

Цялото упражнение е поднесено като игра, а не като състезание. Всеки може да реши за себе си дали участва или не и да направи каквото иска. Няма задължителен елемент, има явно достатъчно желаещи, а с реплики като тези по-горе единствено показвате колко не уважавате опитите  на някой да раздвижи по някакъв начин форума.

Има хора, които обичат състезанията и други, които не ги.

А на мене са ми казвали- като не обичаш едно нещо, не го яж!! 😂

ПП: На мен също не ми е интересна подобна игра като участник, но виж, като наблюдател съм ЗА!

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 10 минути , stanimir каза:

Тя надпреварата тук никога не е спирала и отдавна е достигнала комични нива 🙂

П. П. За мен също идва малко прекалено, но пък щом хората се кефят сигурно има почва и за такава игра.

Би било жалко да стигнем комични нива, наистина.

Факт е, обаче, че надпреварата винаги е движела света. Факт е и че хората я приемат сериозно. А и различните хора имат различен хъс... 

Помня едно състезание - и то не беше организирано от Магеланци, но много емоции се изляха тогава. Аз чак се стресирах тогава. 

Иначе няма лошо в игрите. Определено дават много на личността. Стига да не се превръщат в надцакване на егото...

преди 4 часа, akair каза:

Отверете стари теми и ще намерите недовлни от класирането на снимките за календари... Просто календари - различно по формат форумно състезание.

преди 33 минути , ruwenzogy каза:

И аз си мислех, че всичко ще е някак си на шега. колкото да се мотивираме да посетим и открием нови интересни за посещение места. И критериите ще си ги определим ние. А гледам , че идеята се обсъжда повече от сериозно и се залага на твърде състезателен елемент и една луда надпревара кой ще е по-по-най....

преди 29 минути , stanimir каза:

Тя надпреварата тук никога не е спирала и отдавна е достигнала комични нива

Всичко това навява тъжни мисли за обществото тук.

Иначе аз напълно споделям мнението на @ruwenzogy И си мисля, че шеговитият и забавният елемент би трябвало да са водещи в една игра.

О, и като стана дума за експлойтове.

- Excuse me, may I take a selfie with your beer? :grin:

Редактирано от Goal & Boss
  • Харесвам 2
Публикувано:

Ъъъ, това ще е игра, а не състезание 🙂 Ако някой вкарва някакви крайни емоции за да печели точки, които няма да водят до нищо материално си е негов проблем 🙂 А и системата ще е достатъчно балансирана, повярвайте ми. И не че е задължително за да няма злоупотреби, а защото на мен ми е тръпка и предизвикателство да я направя балансирана. 

Освен това всичките примери тук са точно това - примери. Никой не е казал, че пет бири са равни на бариерен риф, както едното съм го писал точка, а другото пет точки, така и едното можеше да е точка, а другото 1000. Ако преобладават ресторантьорските примери, то е просто защото по-лесно се илюстрира с тях. Заменете навсякъде в темата ресторант и хапване с музей и катедрала, ако ви е по-комфортно. Точковата система ще бъде добре пипната. 

@Polina, всъщност няма да има никаква тежест в посока на самолетите. Атласа ни показва кои са лесно достъпните и кои трудно достъпните места. Гърция и Румъния са от лесно достъпните според атласа, а полетите до там са пренебрежимо малко спрямо общия брой посетители. 

• Харесвам 6
Публикувано:

Много държа да отбележа, че това, което за едни изглежда "прекалено", "комично" и т.н. - за други е просто... забавление и развлечение 🙂 И не говоря само за пътуванията, а въобще като цяло и по принцип. Хората са различни и приемат нещата по свой собствен начин, нека никога не го забравяме и нека не лепим каквито и да е етикети с лека ръка. В този ред на мисли, съвсем очевидно има почва за подобна игра, най-малкото ще е едно приятно разнообразие и допълнение за форума.

Иначе лично на мен идеята не ми звучи особено привлекателна от участническа гледна точка, да не кажа въобще 🙂 Но пък определено ще хвърлям по едно око за сеира 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 38 минути , Георги Матеев каза:

Иначе лично на мен идеята не ми звучи особено привлекателна от участническа гледна точка, да не кажа въобще 🙂 Но пък определено ще хвърлям по едно око за сеира 🙂

След наблюдение на репликите и аргументите, аз реших да бъда от отбора на мажоретките - заради собствената си емоционална стабилност и хармония 🙂 

Публикувано:
В момента, Rainy каза:

След наблюдение на репликите и аргументите, аз реших да бъда от отбора на мажоретките - заради собствената си емоционална стабилност и хармония 🙂 

Има ли свободно място в твоя отбор? 🙅‍♂️🙆‍♂️💁‍♂️🙋‍♂️

P.S. Отивам да тренирам пред огледалото! 🤣

• Смея се 2

Т.е вече разбрахте за какво ще става дума, разбрахте правилата, разбрахте участниците, разбрахте начините по който всичко това ще се манипулира и няма да е забавно хич и рекохте и отсекохте, че не ви се участва? 🙂 Няма проблеми естествено, никой не е създал нещо със 100% одобрение, ама...не е ли много рано за такива декларации?

Иначе може преди въобще да спуснем коледната игра, ако имаше тема за обсъждане там пак akair щеше да пише как трябва да се пазим от манипулации и хора, които ще взимат подаръци пък няма да подаряват. И звучи логично. И ако го бяхме послушали сигурно нямаше да има коледна игра. Ама за 5 години и над 400 подаръка, ако не броим закъснения и загуби по пощите имаме един единствен такъв случай. На останалите вече трицифрен брой участници всяка година им харесва и о, чудо, тарикатите липсват въпреки изключително лесния начин да излъжеш.

Календарите пък не знам защо ги намесвате. Може не на всеки да му харесва идеята, може не на всеки да му харесват снимките, може не на всеки да му харесва регламента, ама до сега критика за манипулиране на резултати не съм чул и не знам откъде въобще се появи това. 

В крайна сметка е изключително по-лесно човек да е деструктивна, вместо конструктивна сила. Но заемането на подобна твърда позиция за нещо, което вероятно не е стигнало дори на 5% от крайния си формат ми с струва доста прибързано. Ваша си работа. 

Редактирано от Георги
  • Харесвам 11
Публикувано:
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

Ние тутакси отпадаме, щото не пием бира....:girl_cray:

Александра, само ще се снимаш с бирата, никой няма да проверява дали си я изпила 😜

Не съм била никога в Бергамо, нито на летището, нито в града. Сигурно защото е много достъпно, но не ми е цел. Може в един момент да отида там, но едва ли ще е специално за играта.

Искам да попитам, колко точки ще получа за снимка с @Фичо , обикновена снимка, не от оня плаж в Ница? 🤩

• Харесвам 2
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 9 минути , Георги каза:

Т.е вече разбрахте за какво ще става дума, разбрахте правилата, разбрахте участниците, разбрахте начините по който всичко това ще се манипулира и няма да е забавно хич и рекохте и отсекохте, че не ви се участва? 🙂 Няма проблеми естествено, никой не е създал нещо със 100% одобрение, ама...не е ли много рано за такива декларации?

Иначе може преди въобще да спуснем коледната игра, ако имаше тема за обсъждане там пак akair щеше да пише как трябва да се пазим от манипулации и хора, които ще взимат подаръци пък няма да подаряват. И звучи логично. И ако го бяхме послушали сигурно нямаше да има коледна игра. Ама за 5 години и над 400 подаръка, ако не броим закъснения и загуби по пощите имаме един единствен такъв случай. На останалите вече трицифрен брой участници всяка година им харесва и о, чудо, тарикатите липсват въпреки изключително лесния начин да излъжеш.

Календарите пък не знам защо ги намесвате. Може не на всеки да му харесва идеята, може не на всеки да му харесват снимките, може не на всеки да му харесва регламента, ама до сега критика за манипулиране на резултати не съм чул и не знам откъде въобще се появи това. 

В крайна сметка е изключително по-лесно човек да е деструктивна, вместо конструктивна сила. Но заемането на подобна твърда позиция за нещо, което вероятно не е стигнало дори на 5% от крайния си формат ми с струва доста прибързано. Ваша си работа. 

@Георги Аз нямам спомен да съм била за нещо деструктивна в живота си 🙂 Хората сме различни, както спомена Матеев. Просто на мен ми е трудно да съм перде на тема реплики - въпрос на ДНК, и от коментарите подозирам, че вместо да се забавлявам, ще се впрягам, което не е добре за психическото ми здраве 🙂 А пътуванията са начинът ми да оцелявам ментално в този свят. Не е честно да се самонаранявам. 

Публикувано:
преди 3 минути , Rainy каза:

@Георги Аз нямам спомен да съм била за нещо деструктивна в живота си 🙂 Хората сме различни, както спомена Матеев. Просто на мен ми е трудно да съм перде на тема реплики - въпрос на ДНК, и от коментарите подозирам, че вместо да се забавлявам, ще се впрягам, което не е добре за психическото ми здраве 🙂 А пътуванията са начинът ми да оцелявам ментално в този свят. Не е честно да се самонаранявам. 

И кое точно те притесни? Че играта ще се превърне в някакво агресивно мерене на органи, което е много трудно да се каже при положение, че сме на фаза много груба концепция и което въобще няма паралел с други проведени игри тук или нещо друго? 

преди 19 минути , zon каза:

Искам да попитам, колко точки ще получа за снимка с @Фичо , обикновена снимка, не от оня плаж в Ница? 🤩

Ще ти се вземат точки. Ще включим и фактор "да идеш в Рим и да не видиш папата", т.е. ще таксуваме за пропуснати възможности 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 5 минути , Георги каза:

И кое точно те притесни? Че играта ще се превърне в някакво агресивно мерене на органи, което е много трудно да се каже при положение, че сме на фаза много груба концепция и което въобще няма паралел с други проведени игри тук или нещо друго?  🙂

Грубото влизане с бутонки 🙂 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.