zon Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 преди 2 минути , Георги каза: Ще ти се вземат точки. Ще включим и фактор "да идеш в Рим и да не видиш папата", т.е. ще таксуваме за пропуснати възможности 🙂 т.е. @Фичо е must see. Ако не се снимам с него (-) /минус/ наказателни точки. 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 25 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 преди 2 минути , zon каза: т.е. @Фичо е must see. Ако не се снимам с него (-) /минус/ наказателни точки. Точно, само че с нудиста Фичо на оня плаж 🙂 3 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 преди 30 минути , Георги каза: Т.е вече разбрахте за какво ще става дума, разбрахте правилата, разбрахте участниците, разбрахте начините по който всичко това ще се манипулира и няма да е забавно хич и рекохте и отсекохте, че не ви се участва? 🙂 Няма проблеми естествено, никой не е създал нещо със 100% одобрение, ама...не е ли много рано за такива декларации? Иначе може преди въобще да спуснем коледната игра, ако имаше тема за обсъждане там пак akair щеше да пише как трябва да се пазим от манипулации и хора, които ще взимат подаръци пък няма да подаряват. И звучи логично. И ако го бяхме послушали сигурно нямаше да има коледна игра. Ама за 5 години и над 400 подаръка, ако не броим закъснения и загуби по пощите имаме един единствен такъв случай. На останалите вече трицифрен брой участници всяка година им харесва и о, чудо, тарикатите липсват въпреки изключително лесния начин да излъжеш. Календарите пък не знам защо ги намесвате. Може не на всеки да му харесва идеята, може не на всеки да му харесват снимките, може не на всеки да му харесва регламента, ама до сега критика за манипулиране на резултати не съм чул и не знам откъде въобще се появи това. В крайна сметка е изключително по-лесно човек да е деструктивна, вместо конструктивна сила. Но заемането на подобна твърда позиция за нещо, което вероятно не е стигнало дори на 5% от крайния си формат ми с струва доста прибързано. Ваша си работа. Абсолютно си прав, но може би не разбра какво имам предвид. Разбира се, в случая говоря само и единствено за себе си и ще се аргументирам за да не останеш с грешно впечатление 🙂 Ще цитирам @Rainy - аз генерално се въздържам от каквито и да е игри / конкурси и прочие "заради собствената си емоционална стабилност и хармония". Въпросът е принципен. Наистина не мисля, че има нещо деструктивно в изказването ми, дори напротив - на практика подкрепям създаването на играта, която съм убеден, че ще привлече немалък интерес след като я напудриш и изчистиш. Което е добре за форума. Единственият детайл е, че самият аз не бих участвал. Не ми допада идеята да правя каквото и да е със състезателно-игрален елемент, което неминуемо води до правенето на сравнения, оценки, подмятания, коментари и тн. По същата причина не пращам снимки за календара. Заради това се отказах и от носенето на знамето. Просто не виждам защо да си го причинявам и подобно нещо по-скоро би ме дразнило, отколкото да ме забавлява. Избирам да си пия кафето в Баку без да се замислям това точно колко точки би ми донесло 🙂 11 2 Връзка към коментар
zon Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 преди 1 минута , Георги каза: Точно, само че с нудиста Фичо на оня плаж 🙂 Става, ама нека е през месец януари, а аз в буркини 😝 Буркините във Франция са забранени, така че ще си е екстремно. Всъщност през януари плажът сигурно е за моржове и руснаци. 1 1 Връзка към коментар
Ivan Hristov Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Чета, чета ама нещо не ви разбирам. Аз новобранеца. Много сложно го направихте. Това не е ли само игра ? Незнам какво да си мисля ? Имах друга нагласа. 2 Връзка към коментар
aleksandrina Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Това е обсъждане на идеята по- скоро. Като пусне @Георги играта с правилата и всичко ще си дойде на мястото. 😀 Дори си мисля, че ще е доста забавно откъм снимков материал (взимайки предвид няколко коментара по- горе 🤣). 2 1 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Аз също го възприех само като игра. Естествено, във всяка игра има състезателен елемент. Състезанието предполага сравнение и вероятно някакво класиране. Но кому е нужно да се впрягаме с излишни, в смисъл на отрицателни, емоции. Ще се радвам на местата, които съм посетила, ще се съобразявам с препоръките, които съм прочела тук, ако ми харесват, мога да направя снимка и да изпратя, като не смятам, че това ще ме затрудни особено. Всеки си преценява сам дали и как да участва. Аз бих опитала, особено, ако имам готини съотборници. Не да ме юркат на всяка цена да пия бира на върха на кулата в Пиза /образно казано/, а да оценят красотата на Площада на чудесата и емоцията, която съм изживяла. Не пречи да се опита. Ако се получи, добре, ако не - просто няма да се продължава.😀 5 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Големият проблем е точно от беглата вметната идея, когато изобщо нищо не е избистрено и всякакъв тип спекулации започнаха. Това разбираемо влияе само негативно. Най-добре темата временно да се остави настрана и като има нещо по-конкретно, тогава да говорим. 🙂 3 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Абсолютно съм съгласна с @luba_rizova Тук всички сме с дипломи за пътешественици,които сами сме си написали.Кой повече,кой по-малко,всеки пътува според възможностите и приоритетите си. За себе си мога да кажа,че всяко едно пътешествие,независимо дали е в България или в чужбина,ми носи много радост и удовлетворение!Това не значи,че пътувам,за да живея.Имам още хиляди интереси и занимания,с които съм щастлива! Приветствам всяка една нова идея сред магеланци,защото винаги и от всичко извличам най-доброто за себе си.Като нови знания,маршрути и впечатления.И ги прилагам качествено и ефективно в ежедневието си 🙂И разбира се,благодаря на всички за ценните съвети! 5 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 25 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 преди 2 часа, Георги Матеев каза: Абсолютно си прав, но може би не разбра какво имам предвид. Разбира се, в случая говоря само и единствено за себе си и ще се аргументирам за да не останеш с грешно впечатление 🙂 Твоята позиция е разбираема и ми е ясно, че играта няма как да допадне на всички, макар и отричането още на фаза груб чертеж да ме озадачава. Но пък и смятам, че си изключение - в кръвта на хората им е надпреварата. Може да го погледнеш от популярността на всичките видове спортове в световен мащаб и не само на професионално, но и на квартално ниво. Никой не играе на белот без да брои резултат или да играе табла без зарове. Да не говорим за среднощното събуждане да се прекопае фермата във фейсбук за да не изгубим бонусите, но да не се отплесвам. Разбира се, целия този стремеж към надпревара си има и грозните страни - в елитния спорт постоянно има допинг скандали, скандали за продадени срещи, скандали за несвирени дузпи и т.н. Въобще не разбрах защо играта трябваше да бъде приравнена на тези скандали в елитния спорт при положение, че още дори няма груба структура, а хората тръгнаха да търсят слабости. Да не говорим и че го няма материалния интерес, който е стимул за всички тези мизерии в про спорта. Още повече ме озадачават подобни мнения след като историята ни тук с календарите и коледните подаръци доказва, че не е задължително да пишем непробиваеми правила, достатъчно е хората да разберат каква е целта и да следват елементарен феърплей, което и правят. А ние вече пуснахме играта, създадохме конфликтите, произведохме скандалите, че и хора се отказаха заради тези имагинерни скандали 🙂 Темата я има от има-няма ден, но вече е натрупала стаж като за три години напред 🙂 Моята идея е играта да е със заряда на кварталното мачле - с достатъчно отговорни участници, спазващи правилата, без да се лигавят, в същото време без да има нужда да се плаща на съдия от съседния квартал. Да, надпревара, но забавна надпревара. Това, което целя с пускането на темата е по-разчупени предложения как играта да е по-забавна и по-интересна за да може добрите идеи да се вложат в архитектурата и от самото начало. А не начини да се злоупотреби с нея. Пак казвам, коментара ми не беше насочен конкретно към теб, а към всички мнения от последната вечер насам. 5 1 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 На 24.10.2018 г. в 10:39, Георги каза: И да, ще трябва да оформим огромна база данни от места, които да се посетят и по какъв начин искаме посещението им да е валидно. Ама нали и за това сме доста хора тук, стига да има ентусиазъм, мисля че ще се справим. Списъците на Tripadvisor с топ нещата са добро начало. Макар и от техническо естество организацията и изпълнението да изглеждат монументални ми се ще поне на първо време да обсъждаме без подобни ограничения да ни спъват нивото на фантазия. Накратко - давайте мнения и идеи, колкото и нереалистично да ви се струват на първо време. Преди да си дам идеята, и аз ще почна с критиката. Първо, това монументалмно дело по базата данни от места и валидиращи събития, които да носят точки не го виждам изобщо кой ще го свърши кога и как няма да предизвика повече спорове, отколкото ще сработи за една чистосърдечна игра Второ, по-важно (!), според мене примерите, които си дал, за носене на точки не работят в правилната магеланска посока. Вместо да се стимулра магеланците да откриват нови места и преживявания, се стимулира точно обратното - да се посещава вече посещаваното и да се прави вече правеното. Защо трябва да се дават точки за ядене в пицарията, в която всеки е ял, вместо да се дадат точки за открито друго заведение, в което готвят ужасно вкусно, но във форума не е споменавано? Защо да се дават точки за ходене на мач с още 70 000 души, а не на екзотичен филмов фестивал в бутиково кино стил ар-деко? Защо да се дават точки за швейцарски или белгийски шоколад, а не за украински? Защо да се окуражава блъскането по атракциите от Топ 10 на Tripadvisor, а не на по-редките Bottom 10 или още по-добре - тези, които не са и споменати там. Разсъждавайки по тоя начин, ми хрумва да предложа идея за игра, която, си мисля, че би сработила добре и то без техническа подготовка още от утре! Просто обръщаме принципа - вместо да тикваме някакви валидиращи събития/места по предварително създадена (от кого?) база данни, я създаваме и обогатяваме в рамките на самата игра: Отваряме нова тема "Магеланската игра" В тая тема, подобно на темата "в момента съм", всеки магеланец се хвали с нещо магеланско, с което се гордее и което смята, че ще му донесе точки. Регламентирано е колко най-много снимки може да се постват за едно място/преживяване (примерно 3) и/или клипове. Препоръчва се да има до няколко реда мотивационен обяснителен текст. Ти например може да се снимаш с етикет на скъпо палто в Монако. Магеланка Пенка може да се снима, облякла скъпото палто на тихоокеански тропически остров. Аз може да си снимам билета за кино Labia в Кейптаун. Точките ги раздава публиката - по същия начин, както при първия кръг на календарите - с лайкове. За по-интересно въвеждаме три степени на одобрение: (бронз) палче = 1 точка, (сребро) ръкопляскане = 5 точки, (злато) халба бира = 10 точки. Темата се модерира така, че да не съдържа друг тип постове/коментари В края на месеца броим точките! Правим класиране за Магеланец на месеца с най-много точки Вкарваме преживавянията/местата минали някакъв (конфигурируем) праг точки в Златен фонд (вечен!) на Магеланството Това е в основни линии. Ако преобладават настроения за по-голяма състезателност, може да се направи анонимно като при каленадарите. Може да се направи в два кръга, също като при календарите. Може да не е месечно, а на някакъв друг период. Може да се направи и отборно, ако сме уверени, че това няма да отвори нова кутия на Пандора. Може да се регламентира с колко най-задна дата преживявания важат (не е редно да очакваме всичко да е в реално време, ама да не е и отпреди 5 години). Други ... Помисли по тая идея! На 24.10.2018 г. в 10:39, Георги каза: Присъствие на магеланска сбирка - Х точки. Среща с магеланец в чужбина - Х точки. Това според мене е материал за отделна игра 21 4 13 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 25 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Супер мнение, @домосед. Точно на такива разчитам. Има добри неща в мнението ти, такива с които не съм съвсем съгласен, но ще подраскам на листче и със сигурност ще го взема предвид. Иначе и на мен от много време ми се ще системата за реакциите да се използва за нещо по-съзидателно, но технически е малко ограничаващо. Връзка към коментар
zon Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 @Георги ако искаш пусни една пилотна тема, в която всеки може да пуска снимки на места, които според него са интересни. Така може да се съберат идеи какво може да е интересно. Има доста неща встрани от туристическите маршрути, които са неизвестни на широката публика или се знаят от малко хора, но все не остава време да бъдат посетени. Връзка към коментар
akair Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Може би не съм обяснил достатъчно добре идеята си, щом тя е разбрана като критика. Далеч съм от това да критикувам идея, която е още в зародиш. Обикновено е по-лесно да вземеш нещо под внимание при развиването и изграждането на концепцията за крайния продукт, отколкото да се чудиш как да поправиш някакво несъвършенство на концепцията след това. Дали @Георги ще вземе написаното от мен под внимание или не - решението си е негово, защото той ще трябва да се занимава и с последиците после. Това не е критика, а предложение. Що се отнася до коледните подаръци - там нямам предложения, не съм писал в темите; искрено се радвам на участниците, но там аз съм в отбора на @Rainy и @Георги Матеев със собствената емоционална стабилност (не знам как ще се разплащаме с @Rainy за правото над фразата). 1 1 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Аз бих предложила още един тип "атракция", който лично на мен ми е от любимите, когато посещавам дадена държава - филмова локация на любим сериал или игрален филм, или място, на което се развива действието в любима книга. Предполагам, че всеки знае такива места от любимите си книги и филми и ще е интересно да ги сподели с останалите, може и под формата на това другите да се опитат да познаят кое е това място и къде присъства. Именно защото хората тук освен да пътуват много, имат и други интереси и може да се съчетае. Иначе първоначалната идея на играта ми звучи като начин магеланци да съберат свежи идеи за дадена дестинация, дори и без да участват пряко. В този ред на мисли подкрепям @домосед да се заложи на по-малко популярни места или неща за правене. 9 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 А защо не се задава тема всеки месец? Примерно темата е "алкохолни напитки" и всеки пуска различни напитки от различни места, където се намира през този месец. Оценката както предложението на @домосед с палчета, ръкопляскания и точки... Другият месец "гледка на плажа", следващият "снимка на животно" и т.н. Може спечелелият предния месец да пуска темата за следващия, да има и годишно класиране... 9 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 преди 3 минути , T.E.Lawrence каза: А защо не се задава тема всеки месец? Примерно темата е "алкохолни напитки" и всеки пуска различни напитки от различни места, където се намира през този месец. Оценката както предложението на @домосед с палчета, ръкопляскания и точки... Другият месец "гледка на плажа", следващият "снимка на животно" и т.н. Може спечелелият предния месец да пуска темата за следващия, да има и годишно класиране... Ако трябва да си продължа моята мисъл за кварталните игри с топка, твоето предложение е Магеланският вариант на "Лаком за гол"* :) И ми харесва. Мисля, че вече имаме идеи не само за една единствена игра, а за същинска Магеланиада, което е страхотно :) * Лаком за гол -игра, която се играе в училищния двор най-често. На една врата и с една топка. Всеки играе за себе си, без съотборници, като се стреми да финтира останалите и с ритане да вкара топката във вратата. Който вкара гол, застава на вратата и подхвърля топката на другите... и така - до безкрай, или по-точно докато бие звънецът за край на голямото междучасие 😉 3 Връзка към коментар
antea Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Преди 1 час, T.E.Lawrence каза: А защо не се задава тема всеки месец? Примерно темата е "алкохолни напитки" и всеки пуска различни напитки от различни места, където се намира през този месец. Оценката както предложението на @домосед с палчета, ръкопляскания и точки... Другият месец "гледка на плажа", следващият "снимка на животно" и т.н. Може спечелелият предния месец да пуска темата за следващия, да има и годишно класиране... и това как ще е по-различно от текущите теми за Животни, Катедрали, Мостове, Библиотеки, Бири, тоалетни....? признавам, че не съм ги разглеждала и вероятно снимките вътре не са само авторски, но в този вариант, който предлагаш, не ми звучи особено "игрово" Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 25 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 25 октомври, 2018 Да е снимана точно през определения период, бонус за място около нея, не просто един етикет отблизо, другите гласуват, класиране... Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Малко коментари по последните мнения. Наша си база данни от атракции или външна По начало се фокусирах именно на външна (макар и те да имат много недостатъци, най-малкото всичките описания са на английски), защото мисля че за да е запали въобще машината ще е нужен стабилен начален старт, съвсем грубо да речем едно 5-10000 обекта. Не съм убеден, че това ще е по силите ни, за това и си мислех да вземем данните за обектите по някакъв начин отвън. Популярни с/у непопулярни обекти Абсолютно съм съгласен, че ще е много по-полезно популяризирането на не толкова известни места. Поне така както звучи без да задълбаваме в същината. Притрябвало му е на някой поредното място със снимки и описания на Айфеловата Кула... Така че принципно подкрепям идеята. Но ще трябва да разрешим и редица проблеми. Кое точно определя едно място дали е популярно или не? За да дам пример, да речем Седемте Рилски Езера са доста популярно място и такова, на което популярността му влияе зле. Чувал съм че в Рила и Пирин има много езера, които ги конкурират по красота и не са много по-сложни за достъп. Това би бил чудесен пример да заместим популярен с не толкова популярен обект. В същото време и някое квартално езерце пак е непопулярен обект и може би в неговия случай има защо да е непопулярен, ако е мръсно, с ТЕЦ за фон и т.н... По какъв начин ще правим разлика между малко популярно, но страшно красиво езерце в Пирин и малък и никак не живописен водоем някъде си? И двете влизат в категорията "непопулярни", но докато първото може да е реален заместител на Седемте..., то дали няма да подведем, ако пратим някой на второто, само защото не е популярно? Имаме ли адекватен критерий, покойто да различим места, които си заслужават от места, които не си заслужават? И места, които да дисквалифицираме защото например преценяваме че са супер популярни? Дали трябва липсата на популярност да е самоцел? Ще се радвам на мнения и коментари. Тук също ще го имаме проблема с набирането на база данни от места. Дори ще е още по-сериозен. Мислех си дали базата на Atlas Obscura, който коментирахме скоро, би била добро начало (стига да имат поносими условия), просто като пример. Другия вариант е да пуснем една тема за местата, които всеки би искал да вкара в базата данни и да разкаже. За да не натоварваме хората може просто да ги маркират като заглавия, пък ако видя че събираме достатъчна бройка, вече може да организираме и попълването в последствие? Периоди, категории, кампании и др. Абсолютно съм за да се раздвижат нещата с кампании и допълнителни категории, стига да не утежняваме регламента, който въобще не е ясен за сега 🙂 Дали ще е месечна база, годишна или ще е с вечна продължителност без ясно ограничен старт и финал - не знам! Но сякаш някъде около годишна база ще е най-добре, за да не е супер задъхано, а и особено ако се спрем на непопулярни места, трябва да е ясно че посещаемостта им няма да е супер редовна, че да даде адекватни резултати в рамките на месец. Но, ще видим 🙂 @домосед, само за да видя дали съм те разбрал правилно. Относно идеята ти във втората част на поста, ако махнем игрово-съзтезателния елемент, общо взето предлагаш да си имаме нещо като наш си трип адвайзър, в който се предлагат обекти, а останалите им дават ревюта, оценяват ги и евентуално изпълняват някакво валидиращо събитие? 1 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Ами ако ще е наша си база данни най-добре както Домосед предлага да се строи в движение, с оценяване и тн, просто иначе е много трудоемко и със сигурност ще е непълно, т.е. пак ще трябва да се допълва в движение 3 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Аз пък ще предложа един точно определен обект да бъде включен незабавно и веднагически във всички категории, даже съм изненадан, че досега това място е убягнало или поне не е било обект на активно обсъждане - родното място на Магелан Саброза, което се намира в нищото в северна Португалия, като неразривно свързано със същността на тази общност. 5 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Преди 1 час, Георги каза: По какъв начин ще правим разлика между малко популярно, но страшно красиво езерце в Пирин и малък и никак не живописен водоем някъде си? Веднагам отговарям: с гласуване/лайкване. Това е основната идея на моето предложение. Мръсната локва с ТЕЦ надали ще събере толкова точки, колкото Урдините езера. Но ако пък ги събере, значи в нея е имало някакъв чар, който на прима виста ти е убегнал. Преди 1 час, Георги каза: @домосед, само за да видя дали съм те разбрал правилно. Относно идеята ти във втората част на поста, ако махнем игрово-съзтезателния елемент, общо взето предлагаш да си имаме нещо като наш си трип адвайзър, в който се предлагат обекти, а останалите им дават ревюта, оценяват ги и евентуално изпълняват някакво валидиращо събитие? Не съвсем. Игрово-състезателният елемент е важен. Иначе темата ще потъне. Аз даже предлагам едни и същи точки да се ползват за състезание на две нива - за магеланци и за обекти (места/преживявания). Магеланците се състезават по точки, получени за предложен от тях обект. Класирането обаче е временно. Всеки месец се излъчва победител и се нулира. Или година. Обектите си запазват точките за вечни времена и - да! - вкарваме ги в някаква база данни, достъпна за консултации. Но не всички! Само такива, които са получили някакъв мининален ценз точки. Така че твоята локва с ТЕЦ да остане отвън. Колко сложна база данни искаме да направим вече е въпрос на ресурси. За състезанието между магеланците споменах, че може да е явно или тайно. Както при календарите - с бот. Явното е очевидно по-просто, но би могло да се спекулира, че субкетивни фактори ще се намесят в гласуването. Преди 1 час, Георги каза: а останалите им дават ревюта, За ревюта на предложените обекти нямам готов отговор къде да ги разрешим. Ако е в същата тема, ще стане хаос кои постове са за гласуване, кои са ревюта и кои лайкове се броят за класирането 3 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Да, ясно че игровия елемент е важен, но се опитвам да го отделя от техническия за сега. Чисто организационно. А иначе предлагаш да се печелят точки и за предложение на в последствие одобрен обект, един вид да има стимул и да се пълни базата данни. Добра идея, определено! преди 46 минути , домосед каза: За ревюта на предложените обекти нямам готов отговор къде да ги разрешим. Ако е в същата тема, ще стане хаос кои постове са за гласуване, кои са ревюта и кои лайкове се броят за класирането Всъщност, аз не виждам разлика между оценка по петобалната в ревю и оценка с лайкове. Дори ревюто е по-добре, защото едно палче нищо не говори, а може да има текст с аргументация (не задължителен). В текста на ревюто може да включим и валидиращото събитие, примерно снимка на ТЕЦ-а! Дай ми малко време да видя какво мога да наглася. Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 преди 22 минути , домосед каза: Веднагам отговарям: с гласуване/лайкване. Това е основната идея на моето предложение. Мръсната локва с ТЕЦ надали ще събере толкова точки, колкото Урдините езера. Но ако пък ги събере, значи в нея е имало някакъв чар, който на прима виста ти е убегнал. Това вкарва голяма доза субективност и елементът на посещаване на нови места остава на заден план. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега