Георги Публикувано: 26 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 (редактирано) Относно даване на тежест на по-непопулярните обекти...как звучи да включим като фактор и колко пъти е посетен съответния обект в рамките на играта. Т.е. всяко следващо посещение ще намалява броя точки, които ще се печелят, без естествено да изчезват напълно. Така, който иска да е откривател и да рискува да посети обект, който не е задължително да му хареса, ще печели повече точки, този който иска да кара по утъпкания път (което също е валиден начин на пътуване и не бива да се игнорира, аз като отивам за първи път на някое място със сигурност искам да посетя многократно проверени места) пак ще печели, но без поощрителния откривателски бонус. Редактирано 26 октомври, 2018 от Георги 1 1 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Според мен трябва да решиш и още един проблем, а именно - базовото местоположение на всеки участник. Така живеещите например в Япония или на Малдивите ще бъдат лишени от вътрешноприсъщата точконосеща екзотичност на тяхната локация при посещение на обект близо до дома им. И обратното - при посещение например в България или Гърция ще бъдат наградени с много повече точки, отколкото би получил някой пребиваващ в България. 4 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Я вижте това като базова концепция, най-вече по идеята на @домосед: https://magelanci.com/obscura/ Всеки може да пусне обект с описание и да посочи какво ще е валидиращото събитие. Статусът ще се контролира автоматично на базата на критерий, който изберем (например мин 5 ревюта и обща оценка >4 за одобрение). Ще има и филтри по рейтинг, по статус и т.н. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 преди 9 минути , Георги каза: Я вижте това като базова концепция, най-вече по идеята на @домосед: https://magelanci.com/obscura/ Всеки може да пусне обект с описание и да посочи какво ще е валидиращото събитие. Статусът ще се контролира автоматично на базата на критерий, който изберем (например мин 5 ревюта и обща оценка >4 за одобрение). Ще има и филтри по рейтинг, по статус и т.н. Цитат Възникнал е проблем Не успяхме да открием съдържанието, което искаш да видиш. Код на грешка: 2T254/2 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 преди 9 минути , Георги каза: Я вижте е то хубаво да видим, ама 1 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 А аз мислех, че само при мен е не успяването. Връзка към коментар
Миланка Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Не само при теб. Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Идеята на @домосед ми допада много и определено бих участвал. - Помагаме на останалите магеланци с предложения за места, които не са толкова популярни. - Изграждаме база от данни, която ще може да се ползва и занапред. - Не на последно място, състезателния елемент си остава, но за мен стимулът ще е по-голям да участвам. 5 Връзка към коментар
akair Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Дали строенето на базата данни "в движение" може да ощети тези, на които им липсват дарби за интересно разказване и/или качествена фотография? Може би добавянето на нови снимки / допълнителна история към даден обект следва да носи точки както на първия, който го е споделил, така и на този, който е добавил новите снимки/история... 🙂 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Я пробвайте пак: https://magelanci.com/obscura/ преди 37 минути , akair каза: Дали строенето на базата данни "в движение" може да ощети тези, на които им липсват дарби за интересно разказване и/или качествена фотография? Може би добавянето на нови снимки / допълнителна история към даден обект следва да носи точки както на първия, който го е споделил, така и на този, който е добавил новите снимки/история... 🙂 Не мисля. Не е задължително да имаш дар слово, нито да си професионален фотограф. Въвеждането на обект ще е направено така, че да притежава минимално необходима информация от рода на местоположение, описание и т.н. Разбира се, че може някое ревю отдолу да е по-подробно, но няма как да оценяваме и красноречие и качество на фотографията. 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 преди 1 минута , Георги каза: Я пробвайте пак: https://magelanci.com/obscura/ Работи. 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Преди 1 час, Goal & Boss каза: Според мен трябва да решиш и още един проблем, а именно - базовото местоположение на всеки участник. Така живеещите например в Япония или на Малдивите ще бъдат лишени от вътрешноприсъщата точконосеща екзотичност на тяхната локация при посещение на обект близо до дома им. И обратното - при посещение например в България или Гърция ще бъдат наградени с много повече точки, отколкото би получил някой пребиваващ в България. Със сигурност е валидно притеснение, но мисля че ще го вземем предвид в Игра 2.0. До тогава може ръчно да коригираме точките 🙂 1 Връзка към коментар
DenitsaS Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 На мен ми изглежда много добре 🙂 А ще има ли някакви правила за това по колко предложения може да направи всеки магеланец, да кажем на месечна база? Също така обектите и атракциите ще могат ли да се филтрират по държави? А как се отнасяме към фактора с разходите: да кажем, че предложа о-в Видей, до който се стига с лодка срещу 1600 крони - това няма ли да е по-скоро минус, в сравнение с някой черен плаж, до който се стига безплатно? Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Работи сега и при мен. Изглежда добре, но в момента са две неща само. Какво ще стане след първата седмица когато всички са в еуфория от новата тема и почнат да качват нови и нови места. В един момент може да се окаже, че каченото от бай Пешо "езеро с ТЕЦ-а", всъщност се казва "ТЕЦ-ово езеро" и Игнат го качва с истинското му име. Така ще имаме два пъти едно и също езеро. Аз малко се обърках, дали целта е да се разчупи форума и да се играе игра или целта е да съберем база данни, която да е от полза за всички ни в бъдеще. Сякаш двата заека с един куршум ще е трудно да ги ударим. Виждането ми за игра се препокрива до голяма степен с това на Домосед. Точките според мен трябва да се пресмятат посредством харесванията от четящите. Това е най-обективната оценка. Разбира се, че някой ще може да опише по-добре от друг дадено място или ще качи по-качествена снимка от друг или ще е по-изобретателен и ще докара усмивка на лицата на всички, но това е част от играта и ще стимулира едните да се развиват, а другите ще се радват на труда си. Ако ще се събира база данни, то тогава не мисля, че трябва да има ограничение за точката във времето, кога е посетено дадено място. Тук има доста хора, които са били на невероятни места и могат да допринесат за запълването на базата данни и това да стане в най-скоро време, а не да чакаме някой пак да отиде на тези места и чак тогава да го качим. Надявам се поста ми не звучи прекалено критично. Просто си задавам въпроси и се надявам в диалога да се "роди" истината 🙂 4 Връзка към коментар
akair Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 40 minutes ago, Георги said: Я пробвайте пак: https://magelanci.com/obscura/ Не мисля. Не е задължително да имаш дар слово, нито да си професионален фотограф. Въвеждането на обект ще е направено така, че да притежава минимално необходима информация от рода на местоположение, описание и т.н. Разбира се, че може някое ревю отдолу да е по-подробно, но няма как да оценяваме и красноречие и качество на фотографията. Оценяването е усилието на четящите да натиснат някой от бутоните под ревюто. За да го направят, трябва да им създадеш някаква емоция. На практика оценяването ще е основно на красноречието и качеството на фотографията. И това не е нещо лошо. Прегледай пътеписи от едно и също място или снимки в темата "В момента съм" от едно и също място - по-хубавите и интересни снимки (колкото и вейг да е това определение) са по-харесвани от останалите от същата локация. Връзка към коментар
Георги Публикувано: 26 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 преди 43 минути , DenitsaS каза: На мен ми изглежда много добре 🙂 А ще има ли някакви правила за това по колко предложения може да направи всеки магеланец, да кажем на месечна база? Също така обектите и атракциите ще могат ли да се филтрират по държави? А как се отнасяме към фактора с разходите: да кажем, че предложа о-в Видей, до който се стига с лодка срещу 1600 крони - това няма ли да е по-скоро минус, в сравнение с някой черен плаж, до който се стига безплатно? Не мисля, че ще има ограничение. По-скоро виждам проблеми в посока, ако базата е много бедна, а не че ще е прекалено богата 🙂Ще има подробни категории по държави и филтри по тип, в зависимост от това какви категории направим. Пак да кажа, няма да има никакъв проблем да филтрираме музеи във Швейцария например от 10 000 общи записа, по-скоро създаването на тези записи ще е проблем 🙂 преди 32 минути , boogy83 каза: Работи сега и при мен. Изглежда добре, но в момента са две неща само. Какво ще стане след първата седмица когато всички са в еуфория от новата тема и почнат да качват нови и нови места. В един момент може да се окаже, че каченото от бай Пешо "езеро с ТЕЦ-а", всъщност се казва "ТЕЦ-ово езеро" и Игнат го качва с истинското му име. Така ще имаме два пъти едно и също езеро. 🙂 Не се приема критично, нека има дискусия 🙂 Както писах и по-горе, ще има категории и филтри. От дублирането обаче ще трябва да помислим как ще се спасим. На първо време не мисля, че ще е проблем, когато обектите са малко, но може би ако станат повече ще е по-трудно. Има възможност да се добави уникално поле, но кое да е това поле...не знам. Може би ще разчитаме на потребителски контрол и да се надяваме, че такива ситуации ще са единици. Ако ги идентифицираме, едва ли ще е проблем да се вземат корективни мерки и в последствие. Цитат Аз малко се обърках, дали целта е да се разчупи форума и да се играе игра или целта е да съберем база данни, която да е от полза за всички ни в бъдеще. Сякаш двата заека с един куршум ще е трудно да ги ударим. Точно двата заека са целта. Цитат Ако ще се събира база данни, то тогава не мисля, че трябва да има ограничение за точката във времето, кога е посетено дадено място. Тук има доста хора, които са били на невероятни места и могат да допринесат за запълването на базата данни и това да стане в най-скоро време, а не да чакаме някой пак да отиде на тези места и чак тогава да го качим. Мисля си, че може в началото да имаме по-свободен период, т.е. всеки да може да пише ревюта и да дава оценка, независимо кога е посетил мястото. След това вече да стане по-стриктно само за нови и пресни оценки. Ще го помислим... преди 36 минути , akair каза: Оценяването е усилието на четящите да натиснат някой от бутоните под ревюто. За да го направят, трябва да им създадеш някаква емоция. На практика оценяването ще е основно на красноречието и качеството на фотографията. И това не е нещо лошо. Прегледай пътеписи от едно и също място или снимки в темата "В момента съм" от едно и също място - по-хубавите и интересни снимки (колкото и вейг да е това определение) са по-харесвани от останалите от същата локация. Мисля, че на всички трябва да е ясно, че оценяват въпросния обект, а не описанието му. В този ред на мисли, по-сериозен проблем би било, ако например атмосферни условия развалят някоя разходка, тогава оценяващия ще трябва да прецени дали да даде негативна оценка или да не оставя въобще. Абе с две думи, няма да се дондуркаме то полудяване. 1 Връзка към коментар
boogy83 Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 преди 1 час, Георги каза: Както писах и по-горе, ще има категории и филтри. От дублирането обаче ще трябва да помислим как ще се спасим. На първо време не мисля, че ще е проблем, когато обектите са малко, но може би ако станат повече ще е по-трудно. Има възможност да се добави уникално поле, но кое да е това поле...не знам. Не знам какво значи уникално поле. Сещам се за нещо, ама ще е приложимо само частично. Снимките правени с устройства с GPS могат да се локализират предполагам автоматично и програма да ги категоризира като един обект (как става това обаче и колко би струвало идея си нямам 🙂 ). Проблема е, че не всички снимачки имат тази опция, а и някой хора може да не искат да си я включва по разбираеми причини. Връзка към коментар
Костов Публикувано: 26 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 26 октомври, 2018 Доколкото разбирам, няма проблем да участваме с интересни, малко известни неща в България. Или може би греша? 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 27 октомври, 2018 Автор Сподели Публикувано: 27 октомври, 2018 преди 18 часа, boogy83 каза: Не знам какво значи уникално поле. Сещам се за нещо, ама ще е приложимо само частично. Снимките правени с устройства с GPS могат да се локализират предполагам автоматично и програма да ги категоризира като един обект (как става това обаче и колко би струвало идея си нямам 🙂 ). Проблема е, че не всички снимачки имат тази опция, а и някой хора може да не искат да си я включва по разбираеми причини. Ще го помислим, ако стане проблем 🙂 преди 17 часа, Костов каза: Доколкото разбирам, няма проблем да участваме с интересни, малко известни неща в България. Или може би греша? Не виждам причина да има въобще такова ограничение. 2 Връзка към коментар
домосед Публикувано: 27 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 27 октомври, 2018 На 26.10.2018 г. в 17:09, akair каза: дарби за интересно разказване и/или качествена фотография? Това е много тънък момент. В тая игра, според мене, е важно да се научим да гласуваме за обекта, а не за качеството на снимката (както правим при календарите). Но ми е трудно и на мене, признавам. 2 1 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 Интересува ме любителите на секс туризма ще могат ли да трупат точки за играта и ако да - как ще става валидирането на събитието 😄 1 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 28 октомври, 2018 Сподели Публикувано: 28 октомври, 2018 преди 9 минути , Meidj каза: Интересува ме любителите на секс туризма ще могат ли да трупат точки за играта и ако да - как ще става валидирането на събитието 😄 Със снимки, естествено. И на снимките дата. Ама, трябва да се види, че си ти. 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега