Дани Магелани Публикувано: 2 ноември, 2018 Публикувано: 2 ноември, 2018 преди 6 часа, Kamen каза: Имаш ли отговор от RJ че предоставят хотел? Това е от сайта им: https://www.rj.com/en/info-and-tips/our-hub-and-beyond/transit-accommodation Not all fares are eligible for this stopover service. Please contact your nearest Royal Jordanian office to confirm whether this service is available for your journey. Charges may apply.Not all fares Още не съм проверявала.
patilana Публикувано: 2 ноември, 2018 Автор Публикувано: 2 ноември, 2018 (редактирано) Вчера ми беше много летящо и съм почнала темата от втората точка. Връщам се в началото - м. февруари 2018г. Извинявам се на всички и специално на @Костов, който откри и сподели с нашето общество тази грешка. Много съм благодарна, зашото ще надзърна в този далечен и различен свят по начин, максимално щадящ здравето ми. И съм задължена на @Дани Магелани, че ме покани да посрещнем заедно 2019г. Тя купи билетите по 221 евро по маршрута - Истанбул - Амман - Куала Лумпур и връщане - Банкок - Амман - Копенхаген от някакъв сайт. Нашите дати са -25.12.2018- 3.01.2019. Оставих на нея избора на места и престой, защото тя е била на повечето и познава много добре района. След като поподскачахме между Сидни и Токио ( по мои желания ), се спряхме на Сингапур за посрещане на Нова година. Последователно ще имам въпроси по местата, където ще бъдем, затова ще карам бавничко и подробничко, че да не се омотая като пате в кълчища, както все съм недоразбрала нещо. преди 11 часа, Kamen каза: проблем за внасянето на алкохол в Сингапур е ако идваш от Малайзия. А, ние влизаме от Индонезия. Значи ще пием шампанско! Ако се засичаме на Нова година мога да купя за вас моите полагащи се литри. Само пиши какво предпочитате. Аз хотел в Амман няма да вземам. Предпочитам да си обикалям до последно, затова питах дали е ОК да си зяпам по магазините или Даунтаун до към 21:00. После 1 час до летището и три часа в салона и станало време за втория полет. Предложението на Еми за коледна вечеря съвсем обезсмисля настаняване. Ох, колко се радвам! Днес ходих да почетното консулство на Тайланд. Една делова дама поздрави сянката ми и я покани вътре. Даде ми формуляра за кандидастване, като отметна нещата за попълване и каза какво да пиша. Собственоръчно отбеляза вида на визата и ме прати да допопълвам. После изряза снимката до формат, който й хареса и я залепи на бланката. Поиска 50 лева и паспорта, сложи ги в пликчето с копията на билетите и ме попита само един паспорт ли нося. Аз се зачудих, че колко да нося. Явно е необичайно. Пред нея имаше около 20 на едно купче и още две купчета по 7-8 паспорта. Накрая ми каза да намина в сряда следобед да си взема паспорта с визата - транзитна. Т.е. за общо 4 работни дни ще съм готова да превземам официално Тайланд. Редактирано 2 ноември, 2018 от patilana 4
Дани Магелани Публикувано: 2 ноември, 2018 Публикувано: 2 ноември, 2018 Преди 1 час, patilana каза: Вчера ми беше много летящо и съм почнала темата от втората точка. Връщам се в началото - м. февруари 2018г. Извинявам се на всички и специално на @Костов, който откри и сподели с нашето общество тази грешка. Много съм благодарна, зашото ще надзърна в този далечен и различен свят по начин, максимално щадящ здравето ми. И съм задължена на @Дани Магелани, че ме покани да посрещнем заедно 2019г. Тя купи билетите по 221 евро по маршрута - Истанбул - Амман - Куала Лумпур и връщане - Банкок - Амман - Копенхаген от някакъв сайт. Нашите дати са -25.12.2018- 3.01.2019. Оставих на нея избора на места и престой, защото тя е била на повечето и познава много добре района. След като поподскачахме между Сидни и Токио ( по мои желания ), се спряхме на Сингапур за посрещане на Нова година. Последователно ще имам въпроси по местата, където ще бъдем, затова ще карам бавничко и подробничко, че да не се омотая като пате в кълчища, както все съм недоразбрала нещо. А, ние влизаме от Индонезия. Значи ще пием шампанско! Ако се засичаме на Нова година мога да купя за вас моите полагащи се литри. Само пиши какво предпочитате. Аз хотел в Амман няма да вземам. Предпочитам да си обикалям до последно, затова питах дали е ОК да си зяпам по магазините или Даунтаун до към 21:00. После 1 час до летището и три часа в салона и станало време за втория полет. Предложението на Еми за коледна вечеря съвсем обезсмисля настаняване. Ох, колко се радвам! Днес ходих да почетното консулство на Тайланд. Една делова дама поздрави сянката ми и я покани вътре. Даде ми формуляра за кандидастване, като отметна нещата за попълване и каза какво да пиша. Собственоръчно отбеляза вида на визата и ме прати да допопълвам. После изряза снимката до формат, който й хареса и я залепи на бланката. Поиска 50 лева и паспорта, сложи ги в пликчето с копията на билетите и ме попита само един паспорт ли нося. Аз се зачудих, че колко да нося. Явно е необичайно. Пред нея имаше около 20 на едно купче и още две купчета по 7-8 паспорта. Накрая ми каза да намина в сряда следобед да си взема паспорта с визата - транзитна. Т.е. за общо 4 работни дни ще съм готова да превземам официално Тайланд. Защо да не вземем безплатен хотел в Амман? Ако нещо се прецака в програмата, това ще е план В. И защо транзитна виза? Ние сме там от 11 ч на 1.01 до към 1ч на 3.01. Аз съм за еднократна. Трябва презастраховане в този регион, според мен.
Kamen Публикувано: 3 ноември, 2018 Публикувано: 3 ноември, 2018 преди 12 часа, patilana каза: А, ние влизаме от Индонезия. Значи ще пием шампанско! Ако се засичаме на Нова година мога да купя за вас моите полагащи се литри. Само пиши какво предпочитате. Благодаря предварително. Като наближи времето, ще пиша. 1
Дани Магелани Публикувано: 3 ноември, 2018 Публикувано: 3 ноември, 2018 Имаш и от мен 1 л концентрат и 1 л бира. Виното ще си го пием ние. 1
Kamen Публикувано: 3 ноември, 2018 Публикувано: 3 ноември, 2018 преди 6 минути , Дани Магелани каза: Имаш и от мен 1 л концентрат и 1 л бира. Виното ще си го пием ние. Благодаря ти, като дойде времето ще пиша! Благодаря ти също и за готовността да ни помогнеш с подаването на документите за тайландските визи. Разбрахме от Консула, че може да се подават и чрез куриер.Ще се възползваме от тази възможност, но ще изчакаме до края на месеца, дали няма да се случи както преди 2 години да са безплатни за активния им сезон.
Дани Магелани Публикувано: 3 ноември, 2018 Публикувано: 3 ноември, 2018 (редактирано) преди 7 минути , Kamen каза: Благодаря ти, като дойде времето ще пиша! Благодаря ти също и за готовността да ни помогнеш с подаването на документите за тайландските визи. Разбрахме от Консула, че може да се подават и чрез куриер.Ще се възползваме от тази възможност, но ще изчакаме до края на месеца, дали няма да се случи както преди 2 години да са безплатни за активния им сезон. И аз за това изчаквам. Може да ги подадем в началото на декември. Редактирано 3 ноември, 2018 от Дани Магелани 1
Kamen Публикувано: 3 ноември, 2018 Публикувано: 3 ноември, 2018 преди 1 минута , Дани Магелани каза: И аз за това изчаквам. Може да ги подадем в началото на декември. Мисля, че ако до 1 декември няма нищо, значи няма да има и тогава подаваме. 1
patilana Публикувано: 5 ноември, 2018 Автор Публикувано: 5 ноември, 2018 Въпроси към @Masmiya и @Nevena и всички, които са се престрашили да започнат Йордания от столицата. 1. Кацаме в Амман в 15: 15. Реалистично ли е около 17 : 00 да сме в града? Ще бъдем само с ръчен багаж и готови визи ( аз поне ). От къде се купуват билети за него ? Пише, че автобусът стига до Абдали. Какво можем да видим в района ? Ще съм много благодарна да ми дадете линк към сайта на летището, защото това, което аз намирам не е никак прегледно. https://www.amman-airport.com/- Това ли е официалният сайт ? 2. Някой ползвал ли е предложенията за безплатен хотел ? Прочела съм какво пише на сайта на летището ( този по - горе ). Имат ли офис Кралските йордански авиолинии в България ? Къде да намеря връзка с такъв някъде по света?
T.E.Lawrence Публикувано: 5 ноември, 2018 Публикувано: 5 ноември, 2018 (редактирано) На 3.11.2018 г. в 12:55, Kamen каза: Мисля, че ако до 1 декември няма нищо, значи няма да има и тогава подаваме. Вероятността това да стане е изключително минимална. Трябва някой мега гаф пак да стане с китайците, както предишния път. От друга страна, всичко живо се сеща да вади визи в последния момент и консулството е претрупано, може със седмици да се забавят. Най-добре не чакайте много до последния момент. 🙂 Между другото, всеки момент ще обявят тестовото издаване на онлайн визи за Китай ,Англия, Франция и ОАЕ. Та, още една причина далаверата да не се случи. Редактирано 5 ноември, 2018 от T.E.Lawrence 2
patilana Публикувано: 5 ноември, 2018 Автор Публикувано: 5 ноември, 2018 преди 4 минути , T.E.Lawrence каза: консулството е претрупано, Аз затова изприпках още онзи ден 1
mililia Публикувано: 5 ноември, 2018 Публикувано: 5 ноември, 2018 @patilana, около Абдали има Мол и нова модерна част с пешеходна зона и заведения. Доколкото разбрах не е голяма зона, но пък по снимки в нета, там слагат коледна украса. Аз също съм предвидила да ходим там, но друг ден. За останалите неща не мога да помогна. 1
Masmiya Публикувано: 5 ноември, 2018 Публикувано: 5 ноември, 2018 @patilana не съм ползвала автобус от/до летището и нямам никаква информация до колко може да се разчита на неговата точност. Предпочитам с такси, макар че има ли задръствания (а в Аман те са всеки ден), с такси или автобус, ще отнеме време. Върнах се назад в старите мнения, но не разбрах кога е полетът ви от Аман? За кратък престой не знам дали си заслужава 40 динара виза плюс разходи за път. Летището е извън града и може да отнеме и час до центъра в едната посока, отделно може да има опашка и за визата и на нея да изгубите време. 1
T.E.Lawrence Публикувано: 6 ноември, 2018 Публикувано: 6 ноември, 2018 @Kamen всъщност май нереалното ще се случи 🙂 http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30357987 Днес обсъждат да махнат таксата за виза он арайвъл до края на годината. Тоест само ако влизаш до 31 декември и стоиш до 15 дни. 4
Kamen Публикувано: 6 ноември, 2018 Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 45 минути , T.E.Lawrence каза: @Kamen всъщност май нереалното ще се случи 🙂 http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30357987 Днес обсъждат да махнат таксата за виза он арайвъл до края на годината. Тоест само ако влизаш до 31 декември и стоиш до 15 дни. Само дето аз влизам на 3 януари.
T.E.Lawrence Публикувано: 6 ноември, 2018 Публикувано: 6 ноември, 2018 Значи няма да ти свърши работа.
Nevena Публикувано: 6 ноември, 2018 Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 15 часа, patilana каза: 2. Някой ползвал ли е предложенията за безплатен хотел ? Прочела съм какво пише на сайта на летището ( този по - горе ). Имат ли офис Кралските йордански авиолинии в България ? Къде да намеря връзка с такъв някъде по света? В България няма офис на RJ ,,но има в Турция ,Австрия и др.европейски страни.Това намерих но най вероятно същото си прочела. https://www.rj.com/en/info-and-tips/our-hub-and-beyond/transit-accommodation. Би трябвало притакъв дълъг престой да ви осигорят хотел. Пишете им или им се обадете Transit Hotel Departures – North Pier Tel: +962 6 445 1000 Fax: +962 6 445 1029 Mobile: +962 79 789 8000 Email: reservation@ammanairporthotel.com Website: www.ammanairporthotel.com Working Hours: 24*7 Аз също не съм ползвала бус от летището до Аман.,но съм виждала чe бус от летището спирa на 7th circle.Виж това http://www.qaiairport.com/en/content/transportation-1.Но аз никъде не видях че спира на Абдали,,Спира на North bus station Housing bank complex ,,което не далеч от Абдали но не и толкова близо смисъл ще е вечерта и незнам как ще се ориантирате мисле че точно там се преплитаха няколко голями улици ако не лъжа. За мен по добрият вариянт ако се навиете да отидете е да вземете такси да се помотаете и пак да се върнете.Да разликата е огромна 3 JDсрещу 20,25JD с такси.По горе четох че искaте да отидете до Даунтауна от Абдали ще ви трябва такси за да стигнете до там.Амман е разхвърлен град има зони като Абдали,Уебде,Даунтаун,Райнбол стрийт( за сами жени просто имайте си едно на ум говоря за Раинболстриийт).за да се предвижвате от едно на друго място в Амман ще ви трябва такси или Uber или Carim. Предвижването от летището до Амман е около 45 мин до 1 час. 1
chandni Публикувано: 6 ноември, 2018 Публикувано: 6 ноември, 2018 Дискусията за тайландските визи е преместена в съответната тема, за да е достъпна и за другите, които имат интерес:
Kamen Публикувано: 6 ноември, 2018 Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 5 часа, Nevena каза: В България няма офис на RJ ,,но има в Турция ,Австрия и др.европейски страни.Това намерих но най вероятно същото си прочела. https://www.rj.com/en/info-and-tips/our-hub-and-beyond/transit-accommodation. Би трябвало притакъв дълъг престой да ви осигорят хотел. Пишете им или им се обадете Transit Hotel Departures – North Pier Tel: +962 6 445 1000 Fax: +962 6 445 1029 Mobile: +962 79 789 8000 Email: reservation@ammanairporthotel.com Website: www.ammanairporthotel.com Working Hours: 24*7 Би трябвало според мен, RJ да поемат организацията по настаняването, то си е и по тяхна вина. Хотелът си прави съвсем нормални резервации със заплащане и хич не е евтино. Иначе си изглежда доста луксозен, че и с басейн. Нaправих запитване през сайта на RJ по въпросният казус да видим какво ще отговорят. 1
Дани Магелани Публикувано: 6 ноември, 2018 Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 9 часа, Kamen каза: Само дето аз влизам на 3 януари. Ние на 1.01. Жалко! 1
T.E.Lawrence Публикувано: 6 ноември, 2018 Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 14 минути , Дани Магелани каза: Ние на 1.01. Жалко! Гласуваха го до 31.01 виж темата с тайландските визи. 1
patilana Публикувано: 6 ноември, 2018 Автор Публикувано: 6 ноември, 2018 преди 6 минути , T.E.Lawrence каза: Гласуваха го до 31.01 Ха, така! Кой се прецака ? Азззз @Nevena , @Masmiya много благодаря за отговорите. От тях разбирам, че ще моля шофьора за съдействие. Някъде прочетох, че английският им бил на моето ниво Местните са велико нещо! Кацаме в 15 :15 часа и летим в 2 : 15 за Куала Лумпур. Ще си купя виза и ще си обикалям с градския транспорт, ще видя каквото видя и после ще докладвам. Както обикновено ще се окаже, че съм първи подобен магелански екземпляр - откривател на хубави неща из ... непрепоръчвано място! 1 2
Kamen Публикувано: 7 ноември, 2018 Публикувано: 7 ноември, 2018 преди 23 часа, Kamen каза: Би трябвало според мен, RJ да поемат организацията по настаняването, то си е и по тяхна вина. Хотелът си прави съвсем нормални резервации със заплащане и хич не е евтино. Иначе си изглежда доста луксозен, че и с басейн. Нaправих запитване през сайта на RJ по въпросният казус да видим какво ще отговорят. От съпорта им отговориха, че не ни се полага хотел, храна и тн, защото имало други два полета Истанбул - Аман по-късно и престоят на единият е 3 часа, на другия 6 часа до полета Аман - КЛ. И двата са значително по-удобни,...но И не предлагат промяна на текущия полет поне засега. 1 1
Nevena Публикувано: 7 ноември, 2018 Публикувано: 7 ноември, 2018 На 6.11.2018 г. в 19:49, patilana каза: Ха, така! Кой се прецака ? Азззз @Nevena , @Masmiya много благодаря за отговорите. От тях разбирам, че ще моля шофьора за съдействие. Някъде прочетох, че английският им бил на моето ниво Местните са велико нещо! Кацаме в 15 :15 часа и летим в 2 : 15 за Куала Лумпур. Ще си купя виза и ще си обикалям с градския транспорт, ще видя каквото видя и после ще докладвам. Както обикновено ще се окаже, че съм първи подобен магелански екземпляр - откривател на хубави неща из ... непрепоръчвано място! Не всички местни говорят ангийски,дай боже шофьорчето да поназнайва някоя и друга дума.Мен това което ме притеснява е че ще се озовеш/озовете по тъмно в Аман и airport буса има няколко спирки и незам точно къде ще те/ви остави.В самият Аман градския транспорт почти не съществува минават някакви автобуси/микробуси на които има табелки само на арабски незнаеш от къде идват и накъде отиват.Таксиметровите шофьори почти не говорят английски, Ако буса спира в Абдали ще сте ок ще се помотаете , и ще си вземете наобратно буса за летището ,но аз не видях да спира буса в Абдали(къде го видяхте?)Аз не бих казала че Аман е непрепоръчано място,по скоро хаотичен неорганизиран град който си има своя чар😀. 1 1
Дани Магелани Публикувано: 7 ноември, 2018 Публикувано: 7 ноември, 2018 Преди 1 час, Nevena каза: Не всички местни говорят ангийски,дай боже шофьорчето да поназнайва някоя и друга дума.Мен това което ме притеснява е че ще се озовеш/озовете по тъмно в Аман и airport буса има няколко спирки и незам точно къде ще те/ви остави.В самият Аман градския транспорт почти не съществува минават някакви автобуси/микробуси на които има табелки само на арабски незнаеш от къде идват и накъде отиват.Таксиметровите шофьори почти не говорят английски, Ако буса спира в Абдали ще сте ок ще се помотаете , и ще си вземете наобратно буса за летището ,но аз не видях да спира буса в Абдали(къде го видяхте?)Аз не бих казала че Аман е непрепоръчано място,по скоро хаотичен неорганизиран град който си има своя чар😀. Аз не бих рискувала. Ако има тур от летището - да. Или читаво такси, с което да си направим обиколка на забележителностите и да се върнем. Аман не е Дубай, да се шматкаме по тъмно без риск. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега