Прескочи до съдържание

Спират най-дългия непрекъснат полет в света

Препоръчани мнения

Докато четях поста за най-краткият полет в света се чудех кой е най-дългия. Ето сега чуденето ми свърши  :P

Спират най-дългия непрекъснат полет в света

13 ноември 2013, 10:10
В края на ноември ”Еърбъс А340” ще измине за последен път маршрута от 16 700 км

EPA/БГНЕС

Най-дългият непрекъснат полет в света скоро ще остане в историята. От 2004 г. Сингапурските авиолинии свързват Сингапур с Ню Йорк с 19-часов полет без прекъсване. В края на ноември "Еърбъс А340" ще измине за последен път маршрута от 16 700 километра, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Говорител на компанията казва, че полетът ще бъде преустановен, тъй като е икономически неизгоден. Вместо това пътниците от Сингапур за Ню Йорк ще летят със спиране във Франкфурт.

Сингапурските авиолинии стартират връзката между Сингапур и Ню Йорк през 2004 г. с места в бизнес и икономическа класа. Две години по-късно компанията предлага полети само с бизнес класа. Цената на билет за отиване и връщане е 10 000 долара. 

По време на 19-часовия полет пилотският екипаж се сменя четири пъти. Сингапурските авиолинии наскоро преустановиха и втория най-дълъг полет без прекъсване в света - от Сингапур до Лос Анджелис.

След като компанията прекрати услугата, най-дългият непрекъснат полет в света ще бъде този между Сидни и Далас на разстояние 13 800 километра, извършван от австралийския превозвач "Кантас".

Редактирано от adreno
Връзка към коментар

Да, жалко.

Има някаква надежда, че ще го подновят, но с нов модел самолет, но нищо не се знае. 

Много ми се пътува на такъв дълъг полет, но не мога да си позволя Бизнес класата, а и от Европа за момента няма много дълги полети. Рекода ми е 14ч. DXB-SYD

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, жалко.

Има някаква надежда, че ще го подновят, но с нов модел самолет, но нищо не се знае. 

Много ми се пътува на такъв дълъг полет, но не мога да си позволя Бизнес класата, а и от Европа за момента няма много дълги полети. Рекода ми е 14ч. DXB-SYD

Хъ, не знаех, че има хора които обичат дългите полети! Аз изпадам в ужас от всичко по-дълго от 5-6 часа. Още се чудя как ще понеса един 10 часов, който планирам  :rolleyes:

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да, жалко.

То май не и толкова въпрос на нов модел, ами просто да влачиш толкова много гориво (с какъвто и да е модел самолет), колкото е необходимо за толкова дълъг полет просто няма как да е ефективно, а пътническите самолети все още не могат да презареждат във въздуха ;)

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Дам, горивото е проблема. Както и все още куцата световна икономика. Да се надяваме на нов модел самолет да възстанови полетите е като да се надяваме на нов модел самолет да възстанови свръхзвуковите пътнически...яко е, става за мечта, но малко трябва да сме реалисти :)

Връзка към коментар

Аз изпадам в ужас от всичко по-дълго от 5-6 часа. 

5-6 часа е най-тъпата дължина на полет. Трябва да е или повече от 8, че да се наспиш, или да е по-малко от 3, че да не ти досади  :)

• Харесвам 7
Връзка към коментар

5-6 часа е най-тъпата дължина на полет. Трябва да е или повече от 8, че да се наспиш, или да е по-малко от 3, че да не ти досади  :)

Не ми се отдава спането седнал  :wacko:

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.