Прескочи до съдържание

Разпродажба на Tiger Air (нискотарифна из Азия), евентуално да се комбинира с катарските полети


Препоръчани мнения

Опппппа!!

 

 

Бел. Георги: Тони няма да ми се сърди, че отделих темата с повече подробности, но може хората купили си билети от катарската промоция (или тези, които все още се чудят, днес май е последен ден) да им е полезно така че да е по-видимо.

 

Tiger Air имат 24 часова разпродажба на цени от 9 евро. По начало те са нещо като азиатския ryanair, който е заинтересован да има предвид :)

 

http://www.tigerair.com/sg/en/

Редактирано от Георги
Връзка към коментар

"ние многу сигурно" както казва Рачков...

Снощи поне час и половина ги мъчих, въртях, нищих, не пуснаха гадовете такава цена. Даже и близка до нея не видях.

Най-вероятно има една цена от 15 s$, по една дестинация за един ден, останалото е реклама и зарибяване :)

 

(Нещо като 20те % на Уиз през app-а им за телефон).

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Опппппа!!

 

 

Бел. Георги: По начало те са нещо като азиатския ryanair, който е заинтересован да има предвид :)

 

http://www.tigerair.com/sg/en/

Не знам, но ми се струва че си объркал Tiger с AirAsia. Tiger няма нищо общо с Ryan, освен Tony Ryan, който е участвал с капитал и в двете авиокомпании. Нито по брой дестинации, нито по хъбове, нито по точност и спазване на разписанието (даже "тигрите" имат лошата слава за промяна на часове на излитане в деня на полета, и уведомяване за това само по мейл!!!). Иначе са нещо като дъщерни на Singapore airlines, които притежават най-голям дялов капитал в Tiger. Но за съжаление общото с тях е до там. По отношение на обслужването ще кажа след Нова година как са, но това което съм чел главно от австралийци, не ме вдъхновява особено... Дано да са се стегнали и оправили поне спазването на разписанието, щото ще ми е важно.  :rolleyes:

От това, което съм чувал и виждам на сайта на AirAsia - за момента няма кой да се сравнява с тях в лоукост категорията в Източна Азия. Но там пазара е доста по-динамичен, и скоро може да се промени, или пък затвърди още повече статуса на AirAsia.

Връзка към коментар

Здравейте, личното ми мнение на база 2 полета с тях от ХК до Сингапур и Сингапур до Куала Лумпур от април 2012 е много добро. Отстъпват на Air Asia по вкусовите качества на храната и красотата на стюардесите. Иначе, като за цени от дадена точка в Азия до Сингапур са  конкурентни на Air Asia, като дори и времето на полетите им е доста по-нормално. Конкретни факти (април 2012);

1. ХК - Сингапур=674 хонг - конгски долара;

2. Сингапур - Куала Лумпур= 52 сингапурски долара. Дотам може и с автобусен транспорт. В хостела River City Inn в Сингапур имаше детайлно упътваме откъде как се стига, само че аз не го преписах, но допускам, че ако се свържете с хостела ще Ви кажат (видяха ми се отзивчиви хора).

 

Мисля, че са равностойни, но Тигърите някак си не са се разгърнали - или нямат капацитет или не виждат смисъл за такова широко покритие. Мисля, че избират по-сигурни от гледна точка на натовареността дестинации. По-консервативни са и някак си изглеждат по-сковани, което някак си не пасва на имиджа на региона.

Връзка към коментар

Сравнението ми е на база на това, че като цяло тигрите са по-евтини от Air Asia, продукта им е хипер орязан, има ги раянерските номерца и т.н. Аналогията ми не е на база на брой полети и размер на флотилия. Air Asia ги възприемам повече като аналог на изи, а tiger на раян

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Сравнението ми е на база на това, че като цяло тигрите са по-евтини от Air Asia, продукта им е хипер орязан, има ги раянерските номерца и т.н. Аналогията ми не е на база на брой полети и размер на флотилия. Air Asia ги възприемам повече като аналог на изи, а tiger на раян

ясно

ти ги сравняваш по бизнес модел (броя отметки, които при резервация трябва да следиш на сайта им :) ), а аз верно се отплеснах за флотилия (fleet size), хъбове и маршрути...

Само по точка цени все още не мога да се съглася напълно. Промоционалните крайни цени на AirAsia ми се струва, че са по-ниски, от тези на Tiger в промоция, като им добавиш накрая всички такси и таксички.

:)

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

По едно "плюсче" и за двете от мен. А междуседалковото разстояние в самолетите на Air Asia е далеч по-комфортно от това на европейските си събратя.

Между другото, в момента AIR ASIA имат едноседмична разпродажба, за периода:  5 May 2014 - 31 January 2015, но вие вероятно знаете вече за него. Аз чак такова далечно планиране не правя, така че едва ли ще мога да се възползвам.

 

http://www.airasia.com/ot/en/promotion/rr4760501.page

Редактирано от Petkan
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.